Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 111
Re: ValhallA világa
De hogy ne csak általánosságban beszéljek:
A Kharma talán ott volt a felsorolásodban. A Grand Exquisite, a zászlóshajó modell első változata 300 ezer dollár. Ennek már azért jónak kell lennie bármilyen mércével. A maga 30 centis Eton kevlár/hexacone mélysugárzóival. Ide beszúrom - talán fontos -, sohasem hallottam még semmilyen Kharma hangsugárzót. A hificompass honlap, ami nem csak szerintem hiteles, pont ennek a mélysugárzóit mérte, nem olyat, hanem azt. Éppen közepesnek találta a nagy torzítások miatt a mély hangszórókat. Ezt valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar, mert az új modellekben másik mélyek vannak (Omega). Gondolom, mégse az szerepelt a brosurában, hogy itt ez a gyönyörű, impozáns 2 méteres oszlop, de torzítatlan mélyekre nem számíts tőle. A néhány szerencsés, aki ilyet beszerzett magának, elkezdte cserélgetni a hangfal kábeleit, erősítőjét, akusztikai elemeket, de a hang mindig ugyanaz maradt. Talán jobban jártak volna valami "olcsóbb", de korrekt beruházással.
A Kharma talán ott volt a felsorolásodban. A Grand Exquisite, a zászlóshajó modell első változata 300 ezer dollár. Ennek már azért jónak kell lennie bármilyen mércével. A maga 30 centis Eton kevlár/hexacone mélysugárzóival. Ide beszúrom - talán fontos -, sohasem hallottam még semmilyen Kharma hangsugárzót. A hificompass honlap, ami nem csak szerintem hiteles, pont ennek a mélysugárzóit mérte, nem olyat, hanem azt. Éppen közepesnek találta a nagy torzítások miatt a mély hangszórókat. Ezt valahol a Kharmanál is gyaníthatták, hogy szar, mert az új modellekben másik mélyek vannak (Omega). Gondolom, mégse az szerepelt a brosurában, hogy itt ez a gyönyörű, impozáns 2 méteres oszlop, de torzítatlan mélyekre nem számíts tőle. A néhány szerencsés, aki ilyet beszerzett magának, elkezdte cserélgetni a hangfal kábeleit, erősítőjét, akusztikai elemeket, de a hang mindig ugyanaz maradt. Talán jobban jártak volna valami "olcsóbb", de korrekt beruházással.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wasiliy888 2024.11.14., csüt. 15:27-kor.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Persze, nincs ebben az ársávban, és én nem mondtam egyikre sem, hogy szar. De ha már az Expot felhoztam, volt valami nagyobb Sonus - nem tudom melyik típus - (nyilván nem a 250e eurós) Nemo monoblokkokkal hajtva. Annak a rendszernek a hangja nem nyűgözött le. Ahogyan a Magico sem egy másik szobában. Az MBL viszont igen, Core Audio legújabb front endekkel.ValhallA írta: ↑2024.11.14., csüt. 13:40A Franco Serblin-nek, tudtommal nincsen a Focal Grande Utopia EM EVO árában terméke és a felsorolás kizárólag ezekre szorítkozott, hozzátéve, a teljesség igénye nélkül.wasiliy888 írta: ↑2024.11.14., csüt. 12:47Nekem ebből a felsorolásból a Franco Serblin hiányzott csak (bár álnéven ott van, Ákos lehet, a régi Sonus Faberekre gondolt). Az Audio Expon a Ktema volt az egyik és leginkább olyan, amitől esett le az állam. Persze ebben jó nagy része volt az Allegro Flow One mk2-nek is. Hiszen lehet bármilyen kiemelkedő egy hangsugárzó semmit nem ér egy nagyszerű erősítő nélkül. Sőt, véleményem szerint ez utóbbi a meghatározó.
Nem tudom a hazai High End lábvízben, ki terjeszti, hogy a modern, csúcsminőségű Sonus Faber-ek nem jó hangzásúak…!?
Lehet teccikelni vagy nem teccikelni, de még kölcsönvett rosszindulattal sem igen lehet szarozni egy 250000EUR értékű Sonus Faber-t!
Nekem mind az elérhetetlen kategóriát jelentik. És attól, hogy az egyik, vagy a másik "csupán" 50 ezer euro, a harmadik, meg negyedik épp ötször, vagy tízszer annyi, nem gondolom, hogy az annyival jobb lenne, amit az árcédula sugall. Nyilván itt lehet a jól bevált sablonnal élni, hogy ezen a szinten az egészen kis előrelépés is többszörösét jelenti kiadások terén. De én nem vagyok meggyőz(őd)ve, hogy ez mindig indokolt. Ez meg legyen az én bajom.
Dynavox X4000
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 6921
Soha nem egyetlen hangsugárzó szól...Én ezek közül csak három fajtát hallottam. A Von Schweikert az zseniális! Az tényleg "valami más", de nagyon-nagyon tetszett, fantasztikus! A másik kettő háát ... az egyik nagyon nem, a másik szodával elmegy no de annyiért?
Vagyis a láncok teljesítménye a mérvadó minden esetben, beleértve a kábelezést, állványokat, szobát, elektromos hálózatot és minden egyebet.
Egyetlen hangsugárzó teljesítménye önmagában megítélhetetlen!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
A Franco Serblin-nek, tudtommal nincsen a Focal Grande Utopia EM EVO árában terméke és a felsorolás kizárólag ezekre szorítkozott, hozzátéve, a teljesség igénye nélkül.wasiliy888 írta: ↑2024.11.14., csüt. 12:47Nekem ebből a felsorolásból a Franco Serblin hiányzott csak (bár álnéven ott van, Ákos lehet, a régi Sonus Faberekre gondolt). Az Audio Expon a Ktema volt az egyik és leginkább olyan, amitől esett le az állam. Persze ebben jó nagy része volt az Allegro Flow One mk2-nek is. Hiszen lehet bármilyen kiemelkedő egy hangsugárzó semmit nem ér egy nagyszerű erősítő nélkül. Sőt, véleményem szerint ez utóbbi a meghatározó.
Nem tudom a hazai High End lábvízben, ki terjeszti, hogy a modern, csúcsminőségű Sonus Faber-ek nem jó hangzásúak…!?
Lehet teccikelni vagy nem teccikelni, de még kölcsönvett rosszindulattal sem igen lehet szarozni egy 250000EUR értékű Sonus Faber-t!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ValhallA 2024.11.14., csüt. 13:47-kor.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
Normális, nyugodt körülmények között, szerencsés esetben, komolyabb kereskedőknél tudod meghallgatni.Jo lenne ezeket meghallgatni rendszerben de az csak a kiallitasokon lehetseges mert sajnos nem vagyok olyan szemtelen, hogy bejelentkezzek hallgatozasokra veteli szandek nelkul audio uzletekbe. Na de ha a kiallitason szeretnem meghallgatni akkor nemtudom mikor oda menni ugy, hogy majdnem egyedul legyek a szobaban epp a hallgatozasi pontban es meghallgatni 3-4 szamot amit en valasztok ki. Sajnos csak ambrandozok roluk de viszont igy volt meg jo par eve a mostani hangfalaimrol is, sosem lehet tudni mit hoz a jovo.
Ezt az olcsosagot csak azert hoztam fel mert irtad, hogy kozepsugarzokat is lehet olcson es jol csinalni bar lehet ezt felreertettem.![]()
En szeretem az elektronikus zenet (Bliss, Blank & Jones, stb) es ezert nekem fontos a jo basszus de pl sokat hallgatok lany gitarral fele zeneket is (Carolin No, Kari Bremnes, Agnes Obel), de pl nemtudom hallgatni azokat a zeneket amikben a trombita dominal igy sajnos sok Jazz kiesik pedig azt is neha szeretek hallgatni. Ezekhez a zenekhez szamomra egyenlore tokeletes valasztas az ATC bar meg nem volt lehetosegem jobbat hallani jo korulmenyek kozott de ez a Focal nagyon ugy nez ki, hogy tetszene.
Persze még akkor sem a Te láncod hangzása, lehallgató helyiséged körülményei között fog ez megtörténni.
Ennyi erővel bátran elmehetsz, 2016-tól Bécsbe a világ legnagyobb, legjelentősebb High End kiállítására , kevésbé kényelmes körülmények között, testközelből megtapasztalni a vágyott dobozokat, készülékeket.
Jómagam, kizárólag (hang)láncban tudok gondolkodni, hangsugárzóban nem igazán. Az mindössze egyetlen komponens, még ha a legjellegzetesebb torzításmintákkal, színezettel rendelkezik is.
A középsugárzó amit írtam, hogy "olcsó" az a házilagosan megépíthető elektrosztatikus középsugárzóra vonatkozott. A huzalsztátoros variáns, talán a világ legegyszerűbben kivitelezhető hangszórója. Gyakorlatilag nincs olyan eleme amit egy elektronikai+barkácsboltból ne lehetne beszerezni.
Persze ettől függetlenül egyetlen gyártó sem fogja „olcsón” kínálni, amikor termékként megjelenik vele a világpiacon. Róka fogta csuka!
Amennyiben visszaolvasol, ebben a felvetésben a minőségét azzal legalizáltam, hogy erősen kihangsúlyoztam, számomra.
Nekem speciel jobb egy elektrosztatikus középsugárzó hangzása, mint a legtöbb dinamikus elvű középsugárzó, beleértve a Focal-t.
Míg mások meg a falra másznának ezen megoldás hátrányaitól, jellegzetes hangzásától.
Igazság, hogy nincs igazság!
A legrosszabb dolog a hobbinkban, ha a lánc hangzása dönti el, hogy milyen zenét képes érdemben, maradéktalanul, referencia szinten prezentálni.
Extrém esetekben az odáig fajulhat, mivel X-Y felvétel, „nem szól jól”, ezért Gustav Mahler, Kenichi Tsunoda hanyagolva lesz és Depeche Mode, Kylie Minogue kerül helyette fogyasztásra. Mindenki maga dönti el, hogy ez neki így ízlik vagy sem...
Ami viszont magánvélemények, ízlésvilág fölött áll, hogy minden csúcsminőségű láncnak, kötelezően műfajfüggetlennek kell lennie!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
Nekem ebből a felsorolásból a Franco Serblin hiányzott csak (bár álnéven ott van, Ákos lehet, a régi Sonus Faberekre gondolt). Az Audio Expon a Ktema volt az egyik és leginkább olyan, amitől esett le az állam. Persze ebben jó nagy része volt az Allegro Flow One mk2-nek is. Hiszen lehet bármilyen kiemelkedő egy hangsugárzó semmit nem ér egy nagyszerű erősítő nélkül. Sőt, véleményem szerint ez utóbbi a meghatározó.
Dynavox X4000
Én ezek közül csak három fajtát hallottam. A Von Schweikert az zseniális! Az tényleg "valami más", de nagyon-nagyon tetszett, fantasztikus! A másik kettő háát ... az egyik nagyon nem, a másik szodával elmegy no de annyiért?ValhallA írta: ↑2024.11.14., csüt. 11:14Semmi nem fog úgy szólni, mint a csúcs Focal! Már azért is lehetetlen, mert nem létezik olyan szabvány hangszóró kiskereskedelmi, akár OEM kivitelben, amelyeket a cég alkalmaz ennél a családnál. Hiába akarnák klónozni, reprodukálni az okosak és bátrak, gyakorlatilag egyetlen lényeges része sem szabványos.Tudnal irni par olyan hangsugarzot (lehet 20 is :) ) amik ugyanabban a kategoriaban jatszanak mint az EVO Focal vagy esetleg meg joval olcsobbak es ugyanazt nyujtjak ha lehet igy fogalmazni.? :)
Esetleg meg irni roluk egy mondatot, hogy miert tetszik jobban.
A „jóval olcsóbban”, ugyan azt a minőséget el kell(ene) felejteni, mert ilyen a mesében sincs!
Azt vallom, aki egy bizonyos életkor betöltése után, még hisz a mesékben, az kizárólag magára vessen.
Persze, vannak gyártók, akik az aktuális piacból élnek és nem tehetik meg, hogy a valóságnak megfelelő állítás elhagyja kicsiny szájukat, krónikus esetekben még hisznek is abban amit nagy mellénnyel állítanak.
Tudom, hogy divat manapság „mindentőlisjobbnak” lenni, de a tények makacs dolgok, és nem sok köze van az emberek kicsinyességéhez, deformálódott személyiségmintákhoz, vagy vágyvezérélt gondolkodáshoz.
A kérdésedre válaszolva a piac, vezető gyártói közül szemezgetve, azonos, vagy közel azonos minőség legyártására képesek, hasonló árazást feltételezve. A teljesség igénye nélkül, ami most beugrik.: Kharma, Avalon, Peak Consult, Magico, Stenheim, YG Acoustics, MBL, Marten Design, Clarisys, Wilson Audio, Tidal, Sonus Faber, Genesis, Wisdom Audio, Aries Cerat, Göbel, Ceasaro, Zellaton, FM Acoustics, Vivid Audio, Goldmund, Acapella, Gryphon, Von Schweikert, Borresen, Raidho.
Ezek mind teljesen máshogyan szólnak és ha valakinek az Utopia jellege az álom hangzás, akkor egyik sem lesz igazán a kedvére.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Jo lenne ezeket meghallgatni rendszerben de az csak a kiallitasokon lehetseges mert sajnos nem vagyok olyan szemtelen, hogy bejelentkezzek hallgatozasokra veteli szandek nelkul audio uzletekbe. Na de ha a kiallitason szeretnem meghallgatni akkor nemtudom mikor oda menni ugy, hogy majdnem egyedul legyek a szobaban epp a hallgatozasi pontban es meghallgatni 3-4 szamot amit en valasztok ki. Sajnos csak ambrandozok roluk de viszont igy volt meg jo par eve a mostani hangfalaimrol is, sosem lehet tudni mit hoz a jovo.ValhallA írta: ↑2024.11.14., csüt. 11:14Semmi nem fog úgy szólni, mint a csúcs Focal! Már azért is lehetetlen, mert nem létezik olyan szabvány hangszóró kiskereskedelmi, akár OEM kivitelben, amelyeket a cég alkalmaz ennél a családnál. Hiába akarnák klónozni, reprodukálni az okosak és bátrak, gyakorlatilag egyetlen lényeges része sem szabványos.Tudnal irni par olyan hangsugarzot (lehet 20 is :) ) amik ugyanabban a kategoriaban jatszanak mint az EVO Focal vagy esetleg meg joval olcsobbak es ugyanazt nyujtjak ha lehet igy fogalmazni.? :)
A „jóval olcsóbban”, ugyan azt a minőséget el kell(ene) felejteni, mert ilyen a mesében sincs!
Azt vallom, aki egy bizonyos életkor betöltése után, még hisz a mesékben, az kizárólag magára vessen.
Persze, vannak gyártók, akik az aktuális piacból élnek és nem tehetik meg, hogy a valóságnak megfelelő állítás elhagyja kicsiny szájukat, krónikus esetekben még hisznek is abban amit nagy mellénnyel állítanak.
Tudom, hogy divat manapság „mindentőlisjobbnak” lenni, de a tények makacs dolgok, és nem sok köze van az emberek kicsinyességéhez, deformálódott személyiségmintákhoz, vagy vágyvezérélt gondolkodáshoz.
A kérdésedre válaszolva a piac, vezető gyártói közül szemezgetve, azonos, vagy közel azonos minőség legyártására képesek, hasonló árazást feltételezve. A teljesség igénye nélkül, ami most beugrik.: Kharma, Avalon, Peak Consult, Magico, Stenheim, YG Acoustics, MBL, Marten Design, Clarisys, Wilson Audio, Tidal, Sonus Faber, Genesis, Wisdom Audio, Aries Cerat, Göbel, Ceasaro, Zellaton, FM Acoustics, Vivid Audio, Goldmund, Acapella, Gryphon, Von Schweikert, Borresen, Raidho.
Ezek mind teljesen máshogyan szólnak és ha valakinek az Utopia jellege az álom hangzás, akkor egyik sem lesz igazán a kedvére.
Ezt az olcsosagot csak azert hoztam fel mert irtad, hogy kozepsugarzokat is lehet olcson es jol csinalni bar lehet ezt felreertettem.

En szeretem az elektronikus zenet (Bliss, Blank & Jones, stb) es ezert nekem fontos a jo basszus de pl sokat hallgatok lany gitarral fele zeneket is (Carolin No, Kari Bremnes, Agnes Obel), de pl nemtudom hallgatni azokat a zeneket amikben a trombita dominal igy sajnos sok Jazz kiesik pedig azt is neha szeretek hallgatni. Ezekhez a zenekhez szamomra egyenlore tokeletes valasztas az ATC bar meg nem volt lehetosegem jobbat hallani jo korulmenyek kozott de ez a Focal nagyon ugy nez ki, hogy tetszene.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- ValhallA
- Tizezresek klubja
Semmi nem fog úgy szólni, mint a csúcs Focal! Már azért is lehetetlen, mert nem létezik olyan szabvány hangszóró kiskereskedelmi, akár OEM kivitelben, amelyeket a cég alkalmaz ennél a családnál. Hiába akarnák klónozni, reprodukálni az okosak és bátrak, gyakorlatilag egyetlen lényeges része sem szabványos.Tudnal irni par olyan hangsugarzot (lehet 20 is :) ) amik ugyanabban a kategoriaban jatszanak mint az EVO Focal vagy esetleg meg joval olcsobbak es ugyanazt nyujtjak ha lehet igy fogalmazni.? :)
- tottyi
- Hazajáró lélek
Tudnal irni par olyan hangsugarzot (lehet 20 is :) ) amik ugyanabban a kategoriaban jatszanak mint az EVO Focal vagy esetleg meg joval olcsobbak es ugyanazt nyujtjak ha lehet igy fogalmazni.? :)ValhallA írta: ↑2024.11.08., pén. 13:26Igazán nincs mit!Koszi szepen a beszamolot. En mindig azt hittem, hogy ezek a Focal-ok a hangfalak netovabja de igy, hogy csak egy a sok kozul. Nem ertem akor miert aruljak 250 ezer euroert.Ha lenne egy 100 negyzetmeteres szobam es 1 millio euro csak hifire, nem is tudnam milyet venni. Meg nem olvastam forumos illetot akinek nem lett volna valamilyen negativ ertekelese ilyen nagy rendszerekre. :( Bezzeg a riporterek milyen szepeket tudnak irni ezekrol. Lehet, hogy egy bizonyos technikan felul mar csak a designe-t fizetjuk meg?!
Lehet ugyanabban a szobaban egy 200 ezres rendszert nem tudnank megkulonboztetni egy 1 milliostol.
...
Nekem még húsz másik gyártó csúcs terméke kb. jobban tetszik mint a EVO Focal setup, de kétségtelen, hogy ott van a legjobbak között és ízlés kérdése, hogy ki melyikre voksol.
...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A
- ValhallA
- Tizezresek klubja
Rapid agymenés & random Dávidölés: ON
A moderált árú készülékekből épített láncok tulajdonosai, igen gyakran, nagyon szakszerűen, teljes magabiztossággal „óriásölőznek”, természetesen saját készülékeik javára.
Nemrégiben az egyik kevésbé költséges láncomban cseréltem erősítőt.
Konkrétan egy alapszintű integrált/DAC kombót váltott egy lényegesen drágább, elő-végfok.
Az utóbbit „óriásölőként” hirdették az apróban, illetve a korabeli szaksajtó, is előszeretettel hivatkozott így a készülékpárosra.
Érdekes ez az óriásölés, hiszen az óriásölő, ami kategóriákkal drágább, sok szempontból azért lényegesen nem jobb az alapszintű megoldástól bizonyos láncokban.
Vagyis, pont annyival tud kevesebbet az alap, mint adott esetben a véleményvezérek által felkent „óriásölő” egy kategóriákkal drágább, kimunkáltabb, árnyaltabb megszólalású készüléktől.
Tehát ebben az olvasatban létezhet a negatívban történő óriásölés...?
Meddig mehetünk le óriásölésben? Létezhet az óriásölő, óriásölőjének az óriásölője?
Igazán szerencsés vagyok, mert jelen pillanatban, legalább egy tucat „óriásölő” készülékem van, míg óriásokból csak pár típust állt módomban birtokolni. " öröm bodottá"
A moderált árú készülékekből épített láncok tulajdonosai, igen gyakran, nagyon szakszerűen, teljes magabiztossággal „óriásölőznek”, természetesen saját készülékeik javára.
Nemrégiben az egyik kevésbé költséges láncomban cseréltem erősítőt.
Konkrétan egy alapszintű integrált/DAC kombót váltott egy lényegesen drágább, elő-végfok.
Az utóbbit „óriásölőként” hirdették az apróban, illetve a korabeli szaksajtó, is előszeretettel hivatkozott így a készülékpárosra.
Érdekes ez az óriásölés, hiszen az óriásölő, ami kategóriákkal drágább, sok szempontból azért lényegesen nem jobb az alapszintű megoldástól bizonyos láncokban.
Vagyis, pont annyival tud kevesebbet az alap, mint adott esetben a véleményvezérek által felkent „óriásölő” egy kategóriákkal drágább, kimunkáltabb, árnyaltabb megszólalású készüléktől.
Tehát ebben az olvasatban létezhet a negatívban történő óriásölés...?

Meddig mehetünk le óriásölésben? Létezhet az óriásölő, óriásölőjének az óriásölője?

Igazán szerencsés vagyok, mert jelen pillanatban, legalább egy tucat „óriásölő” készülékem van, míg óriásokból csak pár típust állt módomban birtokolni. " öröm bodottá"

- ValhallA
- Tizezresek klubja
[/quote]
Igy gondoltam a zeneiseget. Na meg az is elektrosztatikus kozep-el is rendelkezett. :) Annal a hangfalnal ha elmozditottam a fejem akar fel meterre is akkor se esett szet a hangkep es nem lehetett meghatarozni becsukott szemmel, hogy hol van a hangfal, lehet az is segit benne, hogy hatul is van hangszoroja. Bar a "bezzeg regen" mindent megszepit.
[/quote]
Az Infinity IRS Sigmában nincsen elektrosztatikus elven működő magas, vagy középsugárzó, ami van az a cég saját fejlesztésű, korabeli EMIT és EMIM ribbonja, amelyek kiváló diszperzióval rendelkeznek.
Gyakorlatilag ennek a megoldásnak, nem sokkal több köze van az elektrosztatikus (le)sugárzáshoz, mint a mostani ATC-d középsugárzójának.
Tehát az segített abban, hogy nem tudtad meghatározni, hol a hangsugárzód, ha kimozdítottad a tengelyből a fejedet, mert nem elektrosztatikus elvű vonalsugárzóval szerelték.
Jók a régi infinity-k, talán a legnagyobb hibája ezeknek a dobozoknak, hogy relatíve rossz minőségűek a wooferek, mert Arnie Nudell nem hitt a jó minőségű, költséges hangszórók alkalmazásában és a szervó elektronikával kívánt kompenzálni minden konstrukciós gyengeséget.
Igy gondoltam a zeneiseget. Na meg az is elektrosztatikus kozep-el is rendelkezett. :) Annal a hangfalnal ha elmozditottam a fejem akar fel meterre is akkor se esett szet a hangkep es nem lehetett meghatarozni becsukott szemmel, hogy hol van a hangfal, lehet az is segit benne, hogy hatul is van hangszoroja. Bar a "bezzeg regen" mindent megszepit.
[/quote]
Az Infinity IRS Sigmában nincsen elektrosztatikus elven működő magas, vagy középsugárzó, ami van az a cég saját fejlesztésű, korabeli EMIT és EMIM ribbonja, amelyek kiváló diszperzióval rendelkeznek.
Gyakorlatilag ennek a megoldásnak, nem sokkal több köze van az elektrosztatikus (le)sugárzáshoz, mint a mostani ATC-d középsugárzójának.
Tehát az segített abban, hogy nem tudtad meghatározni, hol a hangsugárzód, ha kimozdítottad a tengelyből a fejedet, mert nem elektrosztatikus elvű vonalsugárzóval szerelték.

Jók a régi infinity-k, talán a legnagyobb hibája ezeknek a dobozoknak, hogy relatíve rossz minőségűek a wooferek, mert Arnie Nudell nem hitt a jó minőségű, költséges hangszórók alkalmazásában és a szervó elektronikával kívánt kompenzálni minden konstrukciós gyengeséget.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Igy gondoltam a zeneiseget. Na meg az is elektrosztatikus kozep-el is rendelkezett. :) Annal a hangfalnal ha elmozditottam a fejem akar fel meterre is akkor se esett szet a hangkep es nem lehetett meghatarozni becsukott szemmel, hogy hol van a hangfal, lehet az is segit benne, hogy hatul is van hangszoroja. Bar a "bezzeg regen" mindent megszepit.ValhallA írta: ↑2024.11.08., pén. 15:02Ellenkezoleg en a masik taborba tartozom aki ha meglat egy ilyen EVO-t akkor mindenaron jonak akarja hallani es rettentoen rossznak kellene lennie, hogy legorbuljon a szam de akkor sem a hangfalakban keresnem a hibat. Eleg elettapasztalatom van, hogy sokszor nagy tudovel szoltam le dolgokat, embereket es aztan kesobb tudomasomra jutott, hogy az megsem ugy volt ahogy en hittem, hallottam, lattam. Ma mar sokkal tobbet ketelkedem mielott velemenyt aklotok.
Most is vannak ezek a streamerek amik minden evben megujulnak aztan eleg sok az aproban vegzi. Szerencsemre sokat lehet ezekrol olvasni itt a forumon szerintem megbizhato emberektol, bar a sajat tapasztalat jobb lenne de igy olcsobb. :)
Most van ez az ATC-em de az elotte levo Infinity IRS Sigma mindha zeneibb lett volna de mar ezt se fogom megtudni, hogy igy-e volt, bar amiert az ATC-et valasztottam az a 25Hz es az allitolag vileg egyik legjobb kozepsugarzoja, ezek kellenek az en zenei hallgatozasomhoz elvileg megfizetheto aron.
Általánosságban írok, ne vedd magadra, kizárólag a felvetéseidre reagálok.
A referencia Utopia sehol nem szólt rosszul, nyilván nem is került sehol pancserek karmai közé és nagyon tudatosan választanak helyiségeket hozzá. Szóval az miatt ne izgulj, hogy bárhol, bármikor rossznak fogod hallani!
A High End Audio-ban minél többet (meg)tapasztal valaki, annál kisebb az egója és ezáltal a szája, pont olyan ez mint az élet egyéb területén. Lehet pont ezért olyan nagy a szám...?![]()
Mindig azok az indokolatlanul hangosak, elbizakodottak, akik nem értik, hogy a High End Audio, igazán magas szinten művelve, mennyire komplex és milyen magasságban tornyosul egyetlen emberi élet alatt megszerezhető tudás, tapasztalat fölé!
A „zeneiség” mint olyan, szintén egy megfoghatatlan dolog és nagyon specifikus, mert sokszor a színezetlen hangzás lehet a kevésbé zenei. Szóval a technikailag jobb, egyben jellegre, „teccikre” akár rosszabb is lehet, kevésbé akar rá "táncikolni" a kétballáb.
A „világ legjobb” nem létezik, mondjuk, ha hozzá van téve, hogy „egyik” és „állítólag” akkor meg bármire igaz.
Állítólag én vagyok a világ egyik legerősebb embere, csak a gyakorlatban nem!
Ha gonosz akarnék lenni azt írnám, hogy a világ legjobb középsugárzója elektrosztatikus elvű és fillérekből megépíthető.![]()
Persze itt megint nagyon ki kell hangsúlyozni, hogy NEKEM!
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Csatolmányok
-
- A nap képe TG.jpg (76.69 KiB) Megtekintve 1467 alkalommal
[/quote]
Szia, a Focal Grande Utopia-at nem hallgattad meg veletlen? Kivancsi lennek a hangjara. Bar Naim elo-vegfokkal szoktak tarsitani de hatha a McIntosh is jo hozza. :)
[/quote]
Szia,
Ahogy Akos is irta, abban az uzlethelyisegben sok minden ossze volt zsufolva - finoman szolva. Egy demo-ra par hettel elore be kell jelentkezni es csak az adott termeket fogjak bemutatni, ami utan erdeklodik az ember.
Eleg csak azt megmelitenem, hogy Hetfon irtam Nekik egy emailt, amelyben megkoszontem az idejuket es a lehetoseget, tovabba finoman jeleztem, hogy az a demo rendszer nem olyan hangzassal szolt mint amit mi szeretunk es megemlitettem
- nagyon udvariasan -, hogy mivel a keszulekek alapvetoen jok, ezert en a kabelekre tudok csak gondolni.
Termeszetesen valasz nem erkezett. Gondolom lattak, hogy en egy fillert (fontot) sem fogok ott elkolteni.
Szia, a Focal Grande Utopia-at nem hallgattad meg veletlen? Kivancsi lennek a hangjara. Bar Naim elo-vegfokkal szoktak tarsitani de hatha a McIntosh is jo hozza. :)
[/quote]
Szia,
Ahogy Akos is irta, abban az uzlethelyisegben sok minden ossze volt zsufolva - finoman szolva. Egy demo-ra par hettel elore be kell jelentkezni es csak az adott termeket fogjak bemutatni, ami utan erdeklodik az ember.
Eleg csak azt megmelitenem, hogy Hetfon irtam Nekik egy emailt, amelyben megkoszontem az idejuket es a lehetoseget, tovabba finoman jeleztem, hogy az a demo rendszer nem olyan hangzassal szolt mint amit mi szeretunk es megemlitettem
- nagyon udvariasan -, hogy mivel a keszulekek alapvetoen jok, ezert en a kabelekre tudok csak gondolni.
Termeszetesen valasz nem erkezett. Gondolom lattak, hogy en egy fillert (fontot) sem fogok ott elkolteni.

It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
Ellenkezoleg en a masik taborba tartozom aki ha meglat egy ilyen EVO-t akkor mindenaron jonak akarja hallani es rettentoen rossznak kellene lennie, hogy legorbuljon a szam de akkor sem a hangfalakban keresnem a hibat. Eleg elettapasztalatom van, hogy sokszor nagy tudovel szoltam le dolgokat, embereket es aztan kesobb tudomasomra jutott, hogy az megsem ugy volt ahogy en hittem, hallottam, lattam. Ma mar sokkal tobbet ketelkedem mielott velemenyt aklotok.
Most is vannak ezek a streamerek amik minden evben megujulnak aztan eleg sok az aproban vegzi. Szerencsemre sokat lehet ezekrol olvasni itt a forumon szerintem megbizhato emberektol, bar a sajat tapasztalat jobb lenne de igy olcsobb. :)
Most van ez az ATC-em de az elotte levo Infinity IRS Sigma mindha zeneibb lett volna de mar ezt se fogom megtudni, hogy igy-e volt, bar amiert az ATC-et valasztottam az a 25Hz es az allitolag vileg egyik legjobb kozepsugarzoja, ezek kellenek az en zenei hallgatozasomhoz elvileg megfizetheto aron.
Általánosságban írok, ne vedd magadra, kizárólag a felvetéseidre reagálok.
A referencia Utopia sehol nem szólt rosszul, nyilván nem is került sehol pancserek karmai közé és nagyon tudatosan választanak helyiségeket hozzá. Szóval az miatt ne izgulj, hogy bárhol, bármikor rossznak fogod hallani!
A High End Audio-ban minél többet (meg)tapasztal valaki, annál kisebb az egója és ezáltal a szája, pont olyan ez mint az élet egyéb területén. Lehet pont ezért olyan nagy a szám...?

Mindig azok az indokolatlanul hangosak, elbizakodottak, akik nem értik, hogy a High End Audio, igazán magas szinten művelve, mennyire komplex és milyen magasságban tornyosul egyetlen emberi élet alatt megszerezhető tudás, tapasztalat fölé!
A „zeneiség” mint olyan, szintén egy megfoghatatlan dolog és nagyon specifikus, mert sokszor a színezetlen hangzás lehet a kevésbé zenei. Szóval a technikailag jobb, egyben jellegre, „teccikre” akár rosszabb is lehet, kevésbé akar rá "táncikolni" a kétballáb.
A „világ legjobb” nem létezik, mondjuk, ha hozzá van téve, hogy „egyik” és „állítólag” akkor meg bármire igaz.
Állítólag én vagyok a világ egyik legerősebb embere, csak a gyakorlatban nem!

Ha gonosz akarnék lenni azt írnám, hogy a világ legjobb középsugárzója elektrosztatikus elvű és fillérekből megépíthető.

Persze itt megint nagyon ki kell hangsúlyozni, hogy NEKEM!
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ellenkezoleg en a masik taborba tartozom aki ha meglat egy ilyen EVO-t akkor mindenaron jonak akarja hallani es rettentoen rossznak kellene lennie, hogy legorbuljon a szam de akkor sem a hangfalakban keresnem a hibat. Eleg elettapasztalatom van, hogy sokszor nagy tudovel szoltam le dolgokat, embereket es aztan kesobb tudomasomra jutott, hogy az megsem ugy volt ahogy en hittem, hallottam, lattam. Ma mar sokkal tobbet ketelkedem mielott velemenyt aklotok.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
Igazán nincs mit!Koszi szepen a beszamolot. En mindig azt hittem, hogy ezek a Focal-ok a hangfalak netovabja de igy, hogy csak egy a sok kozul. Nem ertem akor miert aruljak 250 ezer euroert.Ha lenne egy 100 negyzetmeteres szobam es 1 millio euro csak hifire, nem is tudnam milyet venni. Meg nem olvastam forumos illetot akinek nem lett volna valamilyen negativ ertekelese ilyen nagy rendszerekre. :( Bezzeg a riporterek milyen szepeket tudnak irni ezekrol. Lehet, hogy egy bizonyos technikan felul mar csak a designe-t fizetjuk meg?!
Lehet ugyanabban a szobaban egy 200 ezres rendszert nem tudnank megkulonboztetni egy 1 milliostol.
Azt kell tisztán látni, hogy nem létezik a tökéletes hangsugárzó!
Jellegek, színezetek, torzítások vannak és ezekből szemezgetve kell döntenünk, hogy melyik kompromisszummal hajlandó leginkább az ember összefeküdni.
Nekem még húsz másik gyártó csúcs terméke kb. jobban tetszik mint a EVO Focal setup, de kétségtelen, hogy ott van a legjobbak között és ízlés kérdése, hogy ki melyikre voksol.
Pontosan oda árazták a nagy EVO-t, ahová azt a tudása, teljesítménye predesztinálja! Se több, se kevesebb, mint amennyiért versenyképes maradhat a jelenlegi piaci viszonyok között.
Ma már mindenféle pár perces gyártók is közelítik ezt az árcédulát, méghozzá úgy, hogy 1-2éve még nem is léteztek! Sőt!
Most akkor drága az Utopia?
Véleményem szerint a hobbista, „fikagyúró” véleményvezérek zöme sértődöttségből, hirtelen felindulásból ír azt amit, hiszen totálisan ki vagyunk rekesztve a modern, csúcsminőségű audio piacáról a vételárból kifolyólag. Bizonyos személyiségű emberek egyszerűen ezt ovis módon reagálják le és elvonulnak duzzogni a sarokba...
Nagyon jól meg lehet különböztetni az olcsóbb és a drágább láncok teljesítményét. Nem szabad sértődöttségből összemosni a dolgokat.
Nyilván egy luxustermék mindig túlárazott, de a kétszázezer eurós is ugyan olyan luxustermék szemlélettel van árazva mint a milliós, így arányaiban az árak továbbra is szólnak a teljesítményük közötti különbözőségekről, alkalmazott technikai megoldásokról, exkluzivitásról, felületkezelésről, váltó alkatrészekről és sorolhatnám.
Egy lényeg van ebben az egészben, mégpedig az, hogy sértődöttségből ne legyünk süketek, szemellenzősek, és ne váljunk kártékony idiótává!
- tottyi
- Hazajáró lélek
Koszi szepen a beszamolot. En mindig azt hittem, hogy ezek a Focal-ok a hangfalak netovabja de igy, hogy csak egy a sok kozul. Nem ertem akor miert aruljak 250 ezer euroert.ValhallA írta: ↑2024.11.08., pén. 10:52Ugyan nem engem szólítottál meg, de hallottam EM Evo-t és a régi Grand Utopia-t pedig több alkalommal, nyugodt , hátradőlős, zenehallgatós körülmények között, így belekotyognék.Szia, a Focal Grande Utopia-at nem hallgattad meg veletlen? Kivancsi lennek a hangjara. Bar Naim elo-vegfokkal szoktak tarsitani de hatha a McIntosh is jo hozza. :)
Szerintem a képen látható dolgok zöme nincs bekötve, csak csuklóból, ad hoc jelleggel egymás mellé vannak hányva, „nálunk ilyen is van” felkiáltással.
Az Evo-val bárhol is találkoztam, kizárólag naim láncokba voltak kötve, így minden alkalommal csak ezt a felállást lehetett megtapasztalni.
Nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy a naim a legjobb választás hozzá, de ezt a NAGY-ok jobban tudják nálam.
Igazából azt mondanám, ha csak ezt hallaná az ember, komoly, nyugis gyári demonstráción, biztosan elképedne a téren, tisztaságán az EM woofer gyorsaságán, de amikor pár méterre(München) van egy Gryphon Poseidon, Kharma Exquisite Grand 3.0, Wilson Chronosonic, Martin Logan – Neolith, Magico Q7 vagy Avalon Saga ott csak a sokadik hasonló "pofaszakasztó" termék szerepét töltötte be és konkrétan beleszürkült a kiállított mezőnybe.
A régi első generációs Grande Utopia szolgál az egyik ismerősnél, mivel ennek a típusnak az értékvesztése igen nagy(Grande!) mostanra elég kedvezőnek mondható áron beszerezhető az apróból.
Aki a nagy tüdőből játszó, dinamikus, lehengerlő hangzást keresi azoknak nagyon ajánlott. Természetesen, ezek a nagy dobozok sem szertik ha beszorítják őket, mert akkor egy lényegesen olcsóbb monitor is fölébe tud kerekedni a prezentációjának.
Amikor túl közel helyezi az ember egymáshoz őket, egészen különleges anomáliákat tapasztalhat...
Nagyon sokat küzdött a tulaj az oldalfaltól való távolsággal is, mire megtalálta a legkielégítőbb kompromisszumot amit a helyiség kínálhatott.
Nagyon kell hozzá a megfelelő helyiség, korrekt elektronikák, hogy ne legyen veretes csalódás a vége!
Szóval, nem a tedd le és „jóvanazúgy” kategória.
Viszont amikor sikerül rendesen beállítani, akkor még az első generációs is képes elhitetni veled, hogy megfelelően pozicionált, hús-vér zenészeket hallgatsz.

- ValhallA
- Tizezresek klubja
Ugyan nem engem szólítottál meg, de hallottam EM Evo-t és a régi Grand Utopia-t pedig több alkalommal, nyugodt , hátradőlős, zenehallgatós körülmények között, így belekotyognék.Szia, a Focal Grande Utopia-at nem hallgattad meg veletlen? Kivancsi lennek a hangjara. Bar Naim elo-vegfokkal szoktak tarsitani de hatha a McIntosh is jo hozza. :)
Szerintem a képen látható dolgok zöme nincs bekötve, csak csuklóból, ad hoc jelleggel egymás mellé vannak hányva, „nálunk ilyen is van” felkiáltással.
Az Evo-val bárhol is találkoztam, kizárólag naim láncokba voltak kötve, így minden alkalommal csak ezt a felállást lehetett megtapasztalni.
Nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy a naim a legjobb választás hozzá, de ezt a NAGY-ok jobban tudják nálam.
Igazából azt mondanám, ha csak ezt hallaná az ember, komoly, nyugis gyári demonstráción, biztosan elképedne a téren, tisztaságán az EM woofer gyorsaságán, de amikor pár méterre(München) van egy Gryphon Poseidon, Kharma Exquisite Grand 3.0, Wilson Chronosonic, Martin Logan – Neolith, Magico Q7 vagy Avalon Saga ott csak a sokadik hasonló "pofaszakasztó" termék szerepét töltötte be és konkrétan beleszürkült a kiállított mezőnybe.
A régi első generációs Grande Utopia szolgál az egyik ismerősnél, mivel ennek a típusnak az értékvesztése igen nagy(Grande!) mostanra elég kedvezőnek mondható áron beszerezhető az apróból.
Aki a nagy tüdőből játszó, dinamikus, lehengerlő hangzást keresi azoknak nagyon ajánlott. Természetesen, ezek a nagy dobozok sem szertik ha beszorítják őket, mert akkor egy lényegesen olcsóbb monitor is fölébe tud kerekedni a prezentációjának.
Amikor túl közel helyezi az ember egymáshoz őket, egészen különleges anomáliákat tapasztalhat...
Nagyon sokat küzdött a tulaj az oldalfaltól való távolsággal is, mire megtalálta a legkielégítőbb kompromisszumot amit a helyiség kínálhatott.
Nagyon kell hozzá a megfelelő helyiség, korrekt elektronikák, hogy ne legyen veretes csalódás a vége!
Szóval, nem a tedd le és „jóvanazúgy” kategória.
Viszont amikor sikerül rendesen beállítani, akkor még az első generációs is képes elhitetni veled, hogy megfelelően pozicionált, hús-vér zenészeket hallgatsz.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Sziasztok,
Előző hét végén London-ban voltunk a KJ West One audio üzletben és egy Soulution 325 előerősítőt hallgattunk meg amiben volt DAC és Phono opció is. Feleségem mindig elkísér, hiszen Ő is szeret zenét hallgatni és maximálisan részese a rendszerünk fejlesztésének. Kíváncsi voltam az Esoteric után (ezt 1 héttel korábban hallgattuk meg), hogy a Soulution cégnek az "alap" készüléke milyen hangminőséget képvisel - kvázi hasonló áron (ezt a 325-öst, az üzlet demo készülékként használja és kereken 12e fontért vihető el a fenti opciókkal együtt)
Egy Wilson Audio Sabrina X hangfalpárt hajtott meg egy Zanden sztereo végfok - a hangfal 27e font, a végfok pedig 29e font. Ehhez társultak még a Sumyata kábelek és egy Denali kondícionáló, amik úgy ránézésre szintén olyan 30e font körül voltak összesen - de lehet még több
Egy nagyon barátságos idősebb úriember fogadott minket - úgy gondolom Ő az üzletvezető/tulajdonos -, akivel először beszélgettünk egy kicsit és föltette a kérdést, hogy miért akarom lecserélni a meglévő dolgaimat. Az igazat megvallva nem akarom cserélgetni őket, csak minél több tapasztalatot akarok szerezni, hamár van rá lehetőség
Mondta, hogy ez a Soulution egy teljesen más hang lesz mint az Ayon-Metronome LeDAC2 páros. Nos tényleg az volt, ami nekünk igazából nem is nagyon tetszett, túl steril volt a hang. A felbontása jó volt, bár a hirtelen belépőknél (értem ezalatt amikor a zene elkezdődik egy solo hegedűvel, majd egyszerre jön a háttérzenekar) már "maszatolta" a hangot. Úgy gondolom, hogy itt is a kábeleken vérzett el a rendszer hangja (mint korábban az Esoteric, ami sajnos még rosszabbul szólt), hiszen sem a hangfal, sem a 325-ös annyira azért nem rossz.
Ettől függetlenül remekül éreztük magunkat, pl. megtudtuk, hogy a vendéglátónk (a családjával együtt) Bécsből vándorolt ki még nagyon régen és az édesanyja, aki már 82 éves, tanult és még a mai napig is tanul magyarul
Majd végül körbevezetett a pincében, ahol volt még egy demo szoba és Soulution 711 monoblokkok, Wilson Audio hangfalak társaságában várták a hallgatókat valamint további nagyon érdekes, számomra ritkán látható készülékek. Sajnos a Magico M7 hangfalat elfelejtettem lefotózni (vendéglátóm közölte, hogy közel fél millió font), de az egyik kép (ahol a PASS erősítőt fotóztam) hátterében lehet látni egy Wilson Audio Alexx V mellett.
Előző hét végén London-ban voltunk a KJ West One audio üzletben és egy Soulution 325 előerősítőt hallgattunk meg amiben volt DAC és Phono opció is. Feleségem mindig elkísér, hiszen Ő is szeret zenét hallgatni és maximálisan részese a rendszerünk fejlesztésének. Kíváncsi voltam az Esoteric után (ezt 1 héttel korábban hallgattuk meg), hogy a Soulution cégnek az "alap" készüléke milyen hangminőséget képvisel - kvázi hasonló áron (ezt a 325-öst, az üzlet demo készülékként használja és kereken 12e fontért vihető el a fenti opciókkal együtt)
Egy Wilson Audio Sabrina X hangfalpárt hajtott meg egy Zanden sztereo végfok - a hangfal 27e font, a végfok pedig 29e font. Ehhez társultak még a Sumyata kábelek és egy Denali kondícionáló, amik úgy ránézésre szintén olyan 30e font körül voltak összesen - de lehet még több
Egy nagyon barátságos idősebb úriember fogadott minket - úgy gondolom Ő az üzletvezető/tulajdonos -, akivel először beszélgettünk egy kicsit és föltette a kérdést, hogy miért akarom lecserélni a meglévő dolgaimat. Az igazat megvallva nem akarom cserélgetni őket, csak minél több tapasztalatot akarok szerezni, hamár van rá lehetőség
Mondta, hogy ez a Soulution egy teljesen más hang lesz mint az Ayon-Metronome LeDAC2 páros. Nos tényleg az volt, ami nekünk igazából nem is nagyon tetszett, túl steril volt a hang. A felbontása jó volt, bár a hirtelen belépőknél (értem ezalatt amikor a zene elkezdődik egy solo hegedűvel, majd egyszerre jön a háttérzenekar) már "maszatolta" a hangot. Úgy gondolom, hogy itt is a kábeleken vérzett el a rendszer hangja (mint korábban az Esoteric, ami sajnos még rosszabbul szólt), hiszen sem a hangfal, sem a 325-ös annyira azért nem rossz.
Ettől függetlenül remekül éreztük magunkat, pl. megtudtuk, hogy a vendéglátónk (a családjával együtt) Bécsből vándorolt ki még nagyon régen és az édesanyja, aki már 82 éves, tanult és még a mai napig is tanul magyarul
Majd végül körbevezetett a pincében, ahol volt még egy demo szoba és Soulution 711 monoblokkok, Wilson Audio hangfalak társaságában várták a hallgatókat valamint további nagyon érdekes, számomra ritkán látható készülékek. Sajnos a Magico M7 hangfalat elfelejtettem lefotózni (vendéglátóm közölte, hogy közel fél millió font), de az egyik kép (ahol a PASS erősítőt fotóztam) hátterében lehet látni egy Wilson Audio Alexx V mellett.
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
"1975. október 31-én került a boltok polcaira a Queen 𝑩𝒐𝒉𝒆𝒎𝒊𝒂𝒏 𝑹𝒉𝒂𝒑𝒔𝒐𝒅𝒚 című kislemeze, minden idők egyik legnagyszerűbb rockklasszikusa. A monumentális, hat különböző részből álló, 6 perces tételről a banda kiadója kizártnak tartotta, hogy hossza és komplexitása miatt bármelyik rádió műsorára tűzné, a dalt szerző Freddie Mercury azonban nem engedte, hogy promóciós célokból megrövidítsék azt. A szám végül óriási sikert aratott: 9 héten át vezette az angol slágerlistát, a hozzá készült promóciós kisfilmet pedig a valaha volt legelső igazi videóklipnek tekinti az utókor."
youtu.be/Jue-1McbIXQ
youtu.be/Jue-1McbIXQ
- ValhallA
- Tizezresek klubja
A nap képe!