Ahogy @s4tch kolléga nagyon helyesen megválaszolta neked, nem a formátumok "avulására" gondoltam, hanem pont arra, amit az utolsó bekezdésedben írtál. A streamer piaca hasít, ezért folyamatosan jönnek az új készülékek, egyre nagyobb tudással és egyre kevesebb pénzért. Amikor 3 éve megvetted a Lindemann Limetreet, meglehetősen drága készülék volt csakúgy, mint az én Auralic Minim. Most egy Wiim PRO futómű egy TMP táppal simán hozza ugyanazt a szintet, sokkal kevesebbért.Alex_Aston írta: ↑2024.11.05., kedd 09:50Akkor mi az, ami nem avul?
...
Ha megnézzük a készülék piacot, akkor ott is látható a trend, hogy a netes lejátszók hasíitanak, és azokat dobják piacra a cégek nagyobb mennyiségben, nem a valamilyen pörgetőket. Márpedig ők gondolom a legtöbb esetben nem a maguk ellenségei, hogy nem a piaci igényeknek megfelelő termékeket árulják.
A Musicbook, amit most használsz, remek gép és pár éve még az új ára is komoly tétel volt. Ma egy Eversolo A8 vélhetően többet nyújt kevesebbért, és akkor még ne tegyük mellé a zavarba ejtő Wiim Ultrát ... lehet, hogy hangban elmarad tőle, de a szolgáltatásai durvák: MM/MC phono (!), hdmi bemenet, line in/out. Nemrég egy tesztben összeeresztették egy Eversolo A8-cal és futóműként egy Hifi Rose RS130-cal (!!!). Persze jobban szóltak, de a tesztelő döbbenten konstatálta, hogy egyátalán nem volt szakadékszerű a különbség (pedig árban mindkettő esetében sokszoros a szorzó), és ha hirtelen csak a Wiim maradna, nem esne kétségbe.
Vagy nézd meg, hogy a @kaef2 által ajánlott FiiO milyen készülékeket, mekkora tudással, és mennyiért dob egymás után piacra, és mi lehet még ott fiókban ...
EZ a folyamat, ami extra gyorsan avultatja a régi, csak pár évvel ezelőtti nagy neveket - ez látszik is a használt árakon, elég belekattintani a Fórum adás-vétel lejátszós topicjába.
A dacoknál is megy a számháború, a gyártók szinte követhetetlen sebességgel váltogatnak AKM-ről ESS-re, sőt ezeken belül az újabb és újabb verziókra, csilliárd bit/kbps felbontásokra. Mindenki tudja, hogy valójában az otthoni hifihez teljesen felesleges, de egy új adatlap megduplázott számokkal máris leértékeli a régi modellt, pedig az a "régi" lehet hogy csak hónapokat, vagy max 1-2 évet jelent.
Én erről az avulásról beszéltem a korábbi hsz-emben.
Kieg: A vége már kicsit OFF, úgyhogy a magam részéről ezt a témát nem ragoznám tovább, egyébként sem tudok többet hozzátenni