https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 18029xsmqt
köszi és üdv,
r
Nálam LG a TV.... és legutóbb talán az Arcam-mal próbáltam a TV-n a Tidal-t. Az Arcam saját aplikációja sajnos kritikán aluli volt, a TV-n keresztül stabilabban működött...PgSpa írta: ↑2024.11.02., szomb. 12:16Violin hozzászólásához: nálam a TV (egy Samsung The Frame 2019 ) a Tidal optikai kimeneten Heed Abacus dacba vezetve elkeserítően rosszabbul szól, mint az Aries Mini USB-ről. Mondjuk nem is meglepő...
A HDMI eARC-hoz hozzászólva: ha egy ilyen készülékhez egy SACD lejátszót csatlakoztatok, akkor ő a DSD jelet fogja feldolgozni, vagy itt is PCM-re konvertálva megy át a jel?

Köszi a tippet! Egyébként nézegettem már, ez az “álló” dizájn nekem eléggé idegen, de láthatóan valami ilyesmi lesz a vége. A FiiO nagyon beindult mostanában, figyelem egy ideje
Fiio R9 a Te eszközöd. Streamer, DAC, file- alapú lejátszó, USB DAC, analóg előfok, fejhallgató erősítő és van HDMI eARC csatlakozása is.mishow írta: ↑2024.11.02., szomb. 13:49A TV egy pár éves 7700-as sorozatú Sony, és pont ebben kísérleteztek valamilyen saját, talán linux alapú okosítással. Kezelhetetlen, így nálam egy Apple TV (4.gen) adja az okos funkciókat. Tud tidalt és apple musicot is, de hangban jelentősen elmarad egy dedikált streamertől.
Én nem is ezeknek a hangját akarom kivinni a hifire, hanem a zenei streamekét, főleg komolyzenei koncerteket.
Ezek hangja most hdmi-n bemegy a tv-be, és onnan jön tovább optikain a dacba.
Az ARC megjelenése óta az okoseszközöknek csak hdmi kimenete van, azon “közlekedik” a hang.
A kérdésem tehát nem “kényelmi” jellegű, hanem inkább a hangminőség kimaxolását szeretném elérni, kiiktatni az optikai kábelt és ahol lehet, rövidíteni/egyszerűsíteni a jelutat.
Igazán azok tapasztalatára lennék kíváncsi, akiknek sikerült átállni hdmi-re. Főleg az érdekelne, hogy hozott-e hangminőség javulást?
Amúgy ezzel a megoldással elvagyok, jók a kábeleim is, csak ha van jobb, akkor miért ne?

Nekem ez kifejezetten szempont volt a készülékek kiválasztásánál, mondjuk szigorúan kényelmi szempontból...

Ja bocsesz. Azt gondoltam, ami streamel, az mind kép és hangmishow írta: ↑2024.10.31., csüt. 15:35Sehogy. Félreértettük egymást. Mivel azt írtad, "hálószobába, háttérzajnak kellene" meg hogy a CD hangbemenetére kötnéd, így én automatikusan zenelejátszó futóműre gondoltam ...![]()
Ha te szeretnél hangot ÉS képet isAmiket én átküldtem, és amit mások ajánlottak, azok csak zenei streamerek, tehát neked nem jók. A TV okosítók legújabb generációin sajnos már egyátalán nincs hangkimenet, úgyhogy ezt vagy egy korábbi generációs használt kütyüvel tudod megoldani, vagy a TV-ből optikai kábelen kihozott hanggal. Természetesen optikai kábelre is el lehet csilliárdokat költeni, de a kipróbáláshoz jó lehet bármilyen noname kábel is, csak a hossza legyen meg
![]()

Sehogy. Félreértettük egymást. Mivel azt írtad, "hálószobába, háttérzajnak kellene" meg hogy a CD hangbemenetére kötnéd, így én automatikusan zenelejátszó futóműre gondoltam ...
köszi, ez mind infó, gyűjtögetem. de alapvetően tényleg nem kell nagy minőség. most egy 7ezer forintos DVD van itt bekötve (nem röhögmishow írta: ↑2024.10.31., csüt. 14:02Bocs, sajnos rosszul emlékeztem, az iEast is csak optikai kimenetes futóműként
Viszont a Wiim Mini jó lenne arra, amire keresed, újonnan is csak 35eFt, és kompletten adják hozzá a kábeleket, az optikai kábelt is.
Több fórumtárssal kipróbáltuk, és a hozzá csomagolt kábelek teljesen jól passzolnak a kütyühöz, nem kell másikat venned.
Mini is szokott lenni néha, de adhatsz fel "kereső" hirdetést, hátha ...
https://www.netdepo.hu/Elipson-WM-haloz ... 9uYV_PHMAY
Azért a koaxos kimenetek jobban szólnak, szóval TAGA TWA10B, legutóbb 40-ért volt hirdetve itt az avx-en.

Bocs, sajnos rosszul emlékeztem, az iEast is csak optikai kimenetes futóműként

Keress használtban egy iEast M20-at vagy M30-at, azokat megkapod 20-25 körül, és teljesen jó hangjuk van. Hardveraprón vagy *fogáson szokott lenni, van koax kimenete, meglepően jól szól. De egy használt Taga twa10 is ajánlott vétel részemről, az meg olyan 35-40. Ha androidos telód van, akkor a top ajánlatom egyébként egy Chromecast Audio lenne, azt most 25-re árazta a piac, gyakran van fenn itt is. Az optikai kimenete 3,5-ös jack, tehát átalakító kell hozzá, és még ma is vállalható hang alapszinten.
Köszi, rákerestem, ez mondjuk már 60ezer :)feket663 írta: ↑2024.10.31., csüt. 12:39Wiim Pro, annak van koax kimenete, és elég jó futóműként használva.revox írta: ↑2024.10.31., csüt. 10:55sziasztok!
olyan, baromi olcsó valami érdeklene, aminek lehetőleg van koax digit kimenete.
nagyon kis dologban gondolkodom, mint pl a 20ezres xiaomi mediabox. azon nincs koax, lehet egy ilyenen sincs,de ha van,azt jobban fogjátok tudni, mint én kiguglizom
ha ilyen nem létezik, akkor optikai kimenetes is jó lehet
köszi,
r
Wiim Pro, annak van koax kimenete, és elég jó futóműként használva.revox írta: ↑2024.10.31., csüt. 10:55sziasztok!
olyan, baromi olcsó valami érdeklene, aminek lehetőleg van koax digit kimenete.
nagyon kis dologban gondolkodom, mint pl a 20ezres xiaomi mediabox. azon nincs koax, lehet egy ilyenen sincs,de ha van,azt jobban fogjátok tudni, mint én kiguglizom
ha ilyen nem létezik, akkor optikai kimenetes is jó lehet
köszi,
r

Nézegetem az új készülékeket, és azt látom, hogy a gyártók folyamatosan térnek át az ESS chipekre, kategóriától függetlenül.

Valamit csak tud, ha az A8 árának majdnem a dupláját kérik érte

Írtam pm-t.switch_ írta: ↑2024.10.25., pén. 19:36Mayday mayday...kihez fordulhatok Lumin D2 javítás ügyben? Sajnos engem is utolért a-számomra meglepően nagy számban előforduló hiba: nem kapcsolódik be a készülék, de a táp jó, az ethernet csati ledjei rendben világítanak.
https://www.audioshark.org/threads/lumi ... ues.19332/