Ja, nyilván a legkeményebb alumínium is sokkal puhább az üvegnél...istvan01 írta: ↑2024.10.30., szer. 11:29
Daruma és az üveg testű Libra között nagy eltérés, hogy a Daruma sokkal kisebb sugarú kehelyben billeg, tehát csak nagyobb erő képes mozdítani, ha egyáltalán megmozdul. Másik pedig az, hogy az alu legyen akármilyen félkemény, kemény, a golyó abba jobban benyomódik, ha azonos felületen érintkezik mint a Libra. Ez a benyomódás viszont lehet rugalmas, még akkor is ha szemmel ez nem látható, mint az edzett üvegnél. A benyomódás rugalmasságából kell kimozdulni, amikor kell. Ez a rugalmas benyomódás enyhe csillapító és fékező hatású, lengés csillapító. Aztán ez lehet jó is akár.
Nálam a forrás készülék két szintű Librán fekszik, úgy, hogy alul Libra, azon egy vastag kemény fa test. A keményfa felső lapján a második Libra szint. DAC és csöves erősítőm alatt is Libra van, azok persze egy szintűek.
A régi Daruma II darabok, amik túl nagy súly alatt edződtek, azokon néha elő is szokott fordulni kis benyomódás a golyó alatt.
Amit én vettem használtan - új már régóta nincsen - az olyan patika állapotú, mint ha a múlt héten hoztam volna ki a boltból, nagyon vigyáztak rá... Asszem nálam sem fog romlani az állapota, mert a 2 kg-os dacom nemigen fogja belepréselni a golyót.
A kisebb sugár ellenére nagyon "flexibilis" a mozgása. Gondolom, a fejlesztés alatt számtalan variációt kipróbáltak...
Egy elég könnyen járó billenőkapcsoló van a készülék hátulján, de így is rendesen ellen kell tartsak neki kapcsoláskor, ugyan úgy, mint egy kábelcserénél különben lefordulna a golyóról.
Mikor kicsit meglököm, inog vagy 5 másodpercig, mire szépen beáll.
A forrás készüléknél miért kell két szintű Libra ?
Mi alapján döntötted el, hogy oda kell, a dac és a csövi alá meg elég a földszintes ?

; 2., mutass nekem olyan csöves erősítőt, ami adott AI készülék árkategóriájában jobb annál