Rock60 írta: ↑2024.10.26., szomb. 20:32
Vinkler írta: ↑2024.10.26., szomb. 15:28
Rock60 írta: ↑2024.10.26., szomb. 06:57
Kemény vagy, mint a vídia...
Az hagyján, de teljesen igazuk van! A lehallgató láncban nincs szükség hangszerekre, azt a hangfelvételhez szokás használni.
Az a baj hogy teljesen bele vagytok gabalyodva ebbe a hangszer - analógiába.
SENKI nem állított olyat, hogy a doboznak - legyen az bármilyen konstrukciójú - hangszerként kellene funkcionálni.
Aki silánynak tartja a BBC technológia alkalmazását a hifiben, javaslok egy demót egy nívós rendszerben pl. a Spendor 100 R2 - vel vagy a 200 - al.
Nyilván mindenki hülye, vagy süket, aki ezeket a dobozokat hallgatja szívesebben, mint egy halál merev Dínót, Focalt, vagy Bóvervilkinst.
Jártam egy ismert vidéki kereskedőnél, aki nagyon sok gyártó termékét tartja.
Van nála többek között Dínó, Nemmondommegmelyik sztatikus, még vagy két gyártó dobozai és a Spendor. Nagyjából hasonló árkategória képviselői.
A hangszóró kábelemért mentem el, de ha már ott voltam - a házigazda szíves invitálásának engedve - meghallgattam kb. mindent, elsősorban a sztatikra voltam kiváncsi, az a gyengém.
A hosszú fülelés végén megkérdezi a főnők, hogy a Spendorra nem vagyok kíváncsi ?
Ha nem gond, dehogynem, szívesen.
Átmentünk egy másik terembe, ahol a többihez hasonló komoly rendszer végén ott fityegett egy nagy Spendor. Mondja a Gazda, ezt hallgasd meg, mikor egyedül vagyok itt, mindig ide húzódok vissza, ezt hallgatom.
Ilyen bensőséges énekhangot, valóságos hangszerhangokat, ritmikát, betekintést a zene mélységébe minden más valós erényük ellenére nem hallottam a többi hangsugárzónál.
Frekvenciafüggő dobozrezgések ide, silányság oda.
Ezek a konstrukciók véleményem szerint nem a dolgos iparos, hanem a tervezés művészi szintjén állnak.
A művészetet pedig nem kell sem megmagyarázni, sem megindokolni.