Daruma és az üveg testű Libra között nagy eltérés, hogy a Daruma sokkal kisebb sugarú kehelyben billeg, tehát csak nagyobb erő képes mozdítani, ha egyáltalán megmozdul. Másik pedig az, hogy az alu legyen akármilyen félkemény, kemény, a golyó abba jobban benyomódik, ha azonos felületen érintkezik mint a Libra. Ez a benyomódás viszont lehet rugalmas, még akkor is ha szemmel ez nem látható, mint az edzett üvegnél. A benyomódás rugalmasságából kell kimozdulni, amikor kell. Ez a rugalmas benyomódás enyhe csillapító és fékező hatású, lengés csillapító. Aztán ez lehet jó is akár.Rock60 írta: ↑2024.10.30., szer. 08:47Ok, kösz !![]()
Megtaláltam közbe egy régi cikket/tesztet róla, részletes leírással - nem is tudtam, hogy magyar gyártmány.
Érdekes, hogy a Daruma - valami spéci kemény aluötvözetből készült - fordítva gondolta a dolgot, náluk a felső csésze belseje homorú, valamivel kisebb rádiusszal - ha lehet, még macerásabb installálással.
Gyárilag nem adnak és nem is ajánlanak a japcsik kétoldalas ragacsot a készülékoldali csésze rögzítésére.
Én persze megpróbáltam, hogy könnyítsek az életemen, de hallhatóan ront kicsit a produkción - tompább, gumisabb hang - úgy hogy két órámba telt, míg leimátkoztam a ragacsmaradványokat mindenhonnan...
Nálam a forrás készülék két szintű Librán fekszik, úgy, hogy alul Libra, azon egy vastag kemény fa test. A keményfa felső lapján a második Libra szint. DAC és csöves erősítőm alatt is Libra van, azok persze egy szintűek.

; 2., mutass nekem olyan csöves erősítőt, ami adott AI készülék árkategóriájában jobb annál