Pl. egy ilyennel. Ilyenkor csak a hangok fázisával játszanak.

Pl. egy ilyennel. Ilyenkor csak a hangok fázisával játszanak.
Nem teljesen értem, miért írod, amit írsz. Olyat nem írtam - és úgy láttam, senki más sem - , hogy ennek kéne a "legjobban szólni", sőt egyáltalán nem írtam arról hogy hogyan kéne szólnia.Rock60 írta: ↑2024.10.29., kedd 10:29Hifizgetésem hajnalán volt egy ilyen lemezem, ahol a különböző effektek megszólalásának módja hifi komponensek megítélésében segített.
Vollenweider Caverna Magica
Fontos volt, hogy merről merre csoszognak a barlangba, a fiatalok hangja hogy visszhangzik, merre repül a denevér és milyen magasan, stb...
Ma is érdekes visszahallgatni, de azért másra is érdemes figyelni, nem ehhez a lemezhez kell a rendszert hangolni, nem ennek a lemeznek kell a "legjobban" szólni, nem az effektek "valóságosabb" megszólalása dönti el, hogy melyik készüléken lesz jobb zenét hallgatni.
Persze, hogy kikerült a tesztlemezek sorából, attól még ma is szeretem - a többi Vollenweiderrel együtt - este meg is hallgatom, hogy jó irányba repül-e még mindig a denevér...![]()
Hifizgetésem hajnalán volt egy ilyen lemezem, ahol a különböző effektek megszólalásának módja hifi komponensek megítélésében segített.
Igen, szegényke valóban rohan arrafelé, a heliopauzán túl, ~18 km/s sebességgel – nem is reméltem, hogy a profilom aláírásából merítesz ötletet a hozzászólósod megfogalmazásához. (megtisztelő)
Ennyi van róla: "This recording was mixed in QSound, a new audio technology producing a wider, more natural sound field"
Le van írva a CD kísérőfüzetében.
Zoli, lehet, neked nem jön be az AN/AI vonal - ezzel nincs is semmi gondfülelek írta: ↑2024.10.27., vas. 09:51Nekem sose sikerült igazán jó hangot hallanom AN hangszóróból, ezt alátámasztja az egyik legelőkelőbb darab tesztje https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements 12e dollárért (2008) több, mint gyalázatos. Az Innovation erősítőkben legfeljebb az áruk volt innovatív meg a markecing. Persze attól még lehet valakinek szép emléke, de hájpot végképp nem érdemel ez a cég.
Ok, akkor nem tökéletes.
Akkor ez mi a bánatos manó?Rock60 írta: ↑2024.10.27., vas. 10:54Nyilván mindenre lehet kotorni valami negatívumot, csak akarni kell.fülelek írta: ↑2024.10.27., vas. 09:51Nekem sose sikerült igazán jó hangot hallanom AN hangszóróból, ezt alátámasztja az egyik legelőkelőbb darab tesztje https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements 12e dollárért (2008) több, mint gyalázatos. Az Innovation erősítőkben legfeljebb az áruk volt innovatív meg a markecing. Persze attól még lehet valakinek szép emléke, de hájpot végképp nem érdemel ez a cég.
Amik nekem tetszettek AN dobozok, azokat bőven 2008 előtt hallottam és nem kerültek 12 e dollárba, megközelítőleg sem.
Egy szóval sem hájpoltam az Innovation erősítőket, pedig kellett volna...
Nyilván mindenre lehet kotorni valami negatívumot, csak akarni kell.fülelek írta: ↑2024.10.27., vas. 09:51Nekem sose sikerült igazán jó hangot hallanom AN hangszóróból, ezt alátámasztja az egyik legelőkelőbb darab tesztje https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements 12e dollárért (2008) több, mint gyalázatos. Az Innovation erősítőkben legfeljebb az áruk volt innovatív meg a markecing. Persze attól még lehet valakinek szép emléke, de hájpot végképp nem érdemel ez a cég.
Szeretem a J - t is, de a legjobb hangot az E - ből hallottam a Merlinben.SoundMania írta: ↑2024.10.27., vas. 05:34
Elég lett volna meghallgatnod egy olcsó ANJ dobozt és hallottad volna mennyivel élőbb, természetesebb, valóságosabb. Vagy egy akár olcsó régi Triangle-t!
Ez így már más kontextusba helyezi a dolgot.
Hol írtam olyat, hogy Spendorom van ?SoundMania írta: ↑2024.10.27., vas. 05:34Milyen Spendorod van hogy jelen időben beszélsz róla? Elég lett volna meghallgatnod egy olcsó ANJ dobozt és hallottad volna mennyivel élőbb, természetesebb, valóságosabb. Vagy egy akár olcsó régi Triangle-t!
De az átfogás E-nél is 24dB attól még.istvan01 írta: ↑2024.10.27., vas. 07:02Az említett néhány dobozával is hozzá zenélő, valójában saját hangjával "színező" hangsugárzó oldalán mért spektrum a stereophile méréseiből. Csak kérdezem. Ez a fajta sajáthang-színezés mértékében hogy is viszonyul a kábelek, csatlakozók, RLC elemek a lánc minden pontján sajáthangjához amik külön-külön szinte mérhetetlenek a mérő eszközök felbontási képességeivel?
Audio Note AN-E Lexus /-12dB,64ms
Spendor Classic SP100R /-24dB,64ms
Harbeth Audio M40.1 /-24dB,64ms
Az Audio Note N-E spektruma valószínű -24dB-ig beterítené a teljes tartományt, ezért csak -12dB-ig mutatják. Az, hogy a vékony és rezonáns dobozfal a kevésbé zavaró basszus tartományban színez és torzít, ez mérés alapján cáfolható. A Harbeth Audio M40.1 ami 400Hz felet alig rezonál, Spendor Classic SP100R viszont gyalázatos. Note N-E?? nem mutatják. Lehet ezt szeretni? Van aki kedveli az ilyen saját hangon zenélést.
Milyen Spendorod van hogy jelen időben beszélsz róla? Elég lett volna meghallgatnod egy olcsó ANJ dobozt és hallottad volna mennyivel élőbb, természetesebb, valóságosabb. Vagy egy akár olcsó régi Triangle-t!Rock60 írta: ↑2024.10.27., vas. 05:13Ne haragudj, de Te kb. mindenről el tudnád mondani, hogy " soha többet nem vennék " , így ez most nem annyira releváns.SoundMania írta: ↑2024.10.26., szomb. 21:33
Nekem csak Spendor SP1 volt, haveromnak meg Prelude, de soha többé nem vennénk.
Focalt még nem hallottam ami tetszett volna. B&W-t is csak egyet, az igazi tekercses nautilust....
Értem mit mondasz a felharmonikusokról, lehet benne valami, aztán vagy úgy van, vagy nem...
Amit én hallok ezekben a dobozokban - és ez kb összecseng az előbb idézett filozófiával - hogy a középtartományuk nagyon élőnek, valóságosnak, természetesnek tűnik, finom magasakkal és kis kompromisszumokkal a mély tartományban.
Ez egy út. Lehet választani a másikat is, persze.
A berillíum, alumínium, titán magassugárzók csilingelését, nagyon pontos, feszes basszust, és az előzőekhez képest kissé gépies középtartományt.
Nem minden merev falú doboz ilyen, de kb. ez van a mérleg másik serpenyőjében - legalább is az én fülemnek.
Nincsen sem Spendorom, sem Harbethem, a régi olcsóbb darabok nagyon csúnyák, ami már tetszik azt nem tudom kifizetni, de ha megajándékoznának egy frissebb darabbal, hát nem tiltakoznék.![]()