ajaj... csak nem vlmilyen SIT project a következő ?...

ajaj... csak nem vlmilyen SIT project a következő ?...
Lehet lassan megéri áttúrni a fiókot.... hátha lapul ott egy kisebb vagyon...
Nem vitás, hogy sok-sok éve foglalkozol a témával. Ugyanakkor hasznosnak gondoltam egy olyan összefoglalót belinkelni, ami nem csak az audio-célú felhasználásról szól, hanem elmagyarázza az ilyen eszközök működését, karakterisztikáját is, és kitér az egyéb felhasználásokra. Amennyiben ez felesleges, sőt Téged egyenesen frusztrál, úgy kérem elnézésedet, egyben a Moderátoroktól a posztom eltávolítását.tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:50Kedves juliush!
Én is beteszek egy linket, ami közel egy 15 éves AVX/DIY topiknyítő bevezető szövege volt, el kell ismerjed, hogy én azért lényegesen fürgébb voltam annál, mint amit Te betettél![]()
viewtopic.php?f=28&t=20255&start=375
TJ.
Látom három szmájli sem volt elég![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Látom három szmájli sem volt elégtunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 10:29
Ez teljeséggel érthető, mivel én a saját ötleteimet valósítom meg, csak tudom, hogy mi sikerült és mi nem, végülis én a pályán vagyok ha valaki nem vette volna észre (HiFi Show 101-es szoba) .![]()
TJ.
Kedves juliush!
Értékeljük az önreflexiót
dixie-chicken írta: ↑2024.10.25., pén. 09:33tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 09:10....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában![]()
A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában![]()
TJ.![]()
tény hogy nagy a felhajtás bizonyos körökben a SIT féle amplifikácioval,akár eredeti,akár DIY változatban,ott is van több féle változat (?),annyira nem követtem miszlikekre a pontos infókat,csak emlékszem hogy amikor felütötte a fejét a "hájp",valaki tisztázta,már ha helyesen (?),hogy az egy rég elfelejtett FET volt,amit Pass újraélesztett a SemiSouth segitségével...hogy az általad belinkelt szép szines vonalakat tartalmazó ábra pontosan mit jelent,nekem ámatőrnek,semmit nem jelent,de az biztos,hogy DIY példányokhoz amelyekhez volt szerencsém,a házam közelébe nem engedném,nemhogy a rendszerembe,annak ellenére hogy minden példánynak a kivitelezését,sok mai márkás,kis manufaktúrában dolgozó cég is megirigyelné![]()
..innét no comment![]()
tunerman írta: ↑2024.10.25., pén. 09:10....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
Háááát...én csak az itthoni csináld magad fórumokat olvasgatom, itt is mindenki szagértő, kb. úgy mint a focimérkőzéseken a lelátó népe - tévedhetetlenek a birói döntésekben, mindig tudják mi is történt valójában![]()
A SemiSouth SIT-1 amúgy trióda karakterisztikát tudna, szerintem jobb helye van a Pass erősítőkben, mint egy felvonó drótkötéldobjának a forgatásában![]()
TJ.
....már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,....
ez igaz,ő rendelt újragyártást, x darabszámban,de az eredeti az arra volt tervezve amit leirtam...már ha hinni lehet a nagy DIY forumon leirtak alapján,és Pass termékek klónozásában igen jártas embereke szerint,aki Nelzon bácsival is puszi pajtitunerman írta: ↑2024.10.24., csüt. 21:08dixie-chicken írta: ↑2024.10.24., csüt. 20:14..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve![]()
![]()
Nem kellene félretájékoztatni a nagyérdemű közönséget, Nelson Pass gyártatta le a SemiSouth céggel az általa használt SIT-1 eszközt:
https://www.6moons.com/audioreviews/firstwatt14/1.html
Teljesen értem, amit mondasz. Paralel azzal hogy cudar időben, app vezèrelte, direktgörgön bringázunk a szobában, bocs, kibertérben.
dixie-chicken írta: ↑2024.10.24., csüt. 20:14..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve![]()
![]()
Mármint a kézikonzolt (A PS perifériáját), nem?
..ugye tudjuk hogy Pass SIT féle amplifikációban használt FET,eredetileg,liftek elektronikai vezérléséhez voltak tervezve
Rakétavezérléstől a porszívóig ugyanaz a csip, ez jó
Nem a hifi világa, de ide tartozik: a "csöves hang" a gitárosoknak egy jó nagy részének is fixa ideája, ezért aki ad valamit magára, annak csöves kombója vagy csöves erősítőfeje van az elektromos gitárhoz (vannak azért kivételek, főleg a dzsesszgitárosok körében). Csakhogy ez elég drága, ezért rengeteg ún "modellezős" erősítőt lehet kapni, amely DSP-vel állítja elő a csöves hangot, mert úgy könnyebb és olcsóbb. Vannak nagyon jól sikerültek is köztük. A másik, hogy a csöves gitárerősítők meglehetősen hangosan szólnak igazán jól, ezért otthoni gitár-gyakorlóerősítőkben a csöves hangot ma már ugyancsak modellezéssel állítják elő. Meglepődnél, mennyire jók tudnak lenni ezek a kis minierősítők, persze vannak fülsértően rosszul szólük is köztük. Nekem van egy Yamaha THR10 gyakorlóerősítőm, az is modellezős, és a jobbik fajtábólrevox írta: ↑2024.10.24., csüt. 14:16jajj, isten ments, hogy ezt így értsd.. de egy Nücüvel előállítani csöves hangot (amúgy az milyen? mert nálam pl kb mindenki megkérdezi, hogy "ez csőves????!!!", ja az)Aszpirin írta: ↑2024.10.24., csüt. 13:59Amit én ismerek, és ezt a szobakorrekciós dolgot tudja, a a MiniDSP. Nem lehet vele mindent megcsinálni, de javíthat a szoba hibái által okozott szarságokon, bizonyos mértékig.
Tudtam én, hogy itt sikítani fognak azok, akik eleve ódzkodnak mindentől, ami digitális... kivéve a számítógépeiket meg a telefonjaikat, végülis valamin be kell pötyögni azt is, hogy milyen szar egy digitális cucc![]()
![]()
![]()
amúgy meg CD nekem is van. Laci haveromnál meg rendszerint valami olcsó streamer megy (ha az az. youtube fut rajta. reméem az,mert mindenkinek azt mondtam, hogy streamer)
revox írta: ↑2024.10.24., csüt. 14:52lehet az a nücü
https://ascendo.de/verstaerker.html
edit:
"Ascendo / AIA digitális végerősítők:
https://www.ascendo.de/en/amplifier.html
Analóg csöves hangzás a legújabb digitális erősítő- és DSP-
technológiák segítségével! Minden hangsugárzót könnyedén hajtó wattok ezrei! Az ön rendszerében is bemutatjuk szívesen!!!"
az analog menüpont alatt van... émmárholtbiztoshogylemaradtamkétkanyarralezelőtt
https://ultimateav.hu/analog/
jajj, isten ments, hogy ezt így értsd.. de egy Nücüvel előállítani csöves hangot (amúgy az milyen? mert nálam pl kb mindenki megkérdezi, hogy "ez csőves????!!!", ja az)Aszpirin írta: ↑2024.10.24., csüt. 13:59Amit én ismerek, és ezt a szobakorrekciós dolgot tudja, a a MiniDSP. Nem lehet vele mindent megcsinálni, de javíthat a szoba hibái által okozott szarságokon, bizonyos mértékig.
Tudtam én, hogy itt sikítani fognak azok, akik eleve ódzkodnak mindentől, ami digitális... kivéve a számítógépeiket meg a telefonjaikat, végülis valamin be kell pötyögni azt is, hogy milyen szar egy digitális cucc![]()
![]()
![]()