Nyilván. Részemről az is minimumelvásárs lenne, hogy 200ezerig is elmenje nagyobb pproblémák nélkül. Azért szt is tegyük hozzá, hogy azért veszünk autót, hogy használjuk, és nem csak motorból meg kerekekből áll.. Ha egy azutó 50ezer kilométer alatt máér tizennapot volt szervizben a kötelezőn felül, akkor az lehet fiszemf@szom bármi, az autó használhatatlan 15 napig, még ha jó a motor, akkor is. Ha az autóban lemerül az akksi csak úgy, akkor lehet az egy fiszemf@szom alkatrész, de egy olyan autót, amin a váltóreteszelés és a kézifék-kioldás is elektromos (mert ma már elég sok autó ilyen), még csak arrébb sem gurítasz, és ha nem szerencsésen álltál meg vele, nem bikázod be autóstárs segítségével, , mert nem férsz hozzá. Erre is van ugyan okosság, de az tipikusan már csak szakembereknél van. Az, hogy ma mennyire elvérható minimum, hogy 150ezerig csak a kötelezők meg a kopók, azt az én autóm bizonyítjaAlex_Aston írta: ↑2024.10.25., pén. 11:14Azért szerintem azt tegyük hozzá, hogy egy autóval, ha 3-4 éves koráig, meg 100e km-ig nincs gond, az nem pozitívum, hanem elvárható minimum.
Persze manapság a sok fiszem f@szom hülyeség hajlamos makacskodni, de alap dolgok ügyében nem kiemelkedő, ha lefut egy autó 100e km-t, főleg, ha csak 2-3-4, és nem 15 év alatt teszi azt meg, ami sok hosszabb távú utat is feltételez.
Talán elmondható, hogy jellemzően 150e km körül jönnek a nagyobb dolgok (EGR, vizpumpa, féktárcsák, futómű elemek, stb.), ami ennyi idő után csere érettek lesznek.
De ez is üzemszerűnek tekinthető, hisz semmi sem tart örökké.
Hidd el nekem, ma már szerencsésnek tekintheted magad, ha 150ezren nincs más probléma az autóddal, csak a kötelezők meg a kopóalkatrészek.

az úgynevezett dinamikus szervizintervallumnak, vagy legalábbis a Skoda (VW-konszern?) általi megvalósításnak. Hétfőn este kiírta a Skodám (indításkor a fulldigit műszerfalra becsúszatatott üzenettel, derült égből villámcsapásként), hogy 1500km múlva olajcsere-szerviz esedékes. Mindezt úgy, hogy kedden 140km volt még kilátásban (mindenképp, mert a testvérem álatalam megrendelt sírkövének felállításánál kellett jelen lennem az Új Köztemetőben, ami tőlem 60+ csak oda, majd be az irodába Budán, majd haza), és szerdától vasárnapig külföldön lettem volna, ami alsó hangon 1400 km-t vitt volna el. Tehát egyféleképp tudom betartani az 1500 km-t: ha elhalasztom a külföldi utat.