Jobb belenyugodni abba, hogy a felvételek 99%-ban legalább 10-50db NE553X icén átmegy a jel...severance írta: ↑2024.10.23., szer. 20:50Sőt, a helyzet még ennél is rosszabb. Villamosmérnök kollégám, aki aktív zenész is egyben, azt mondta nekem, hogy az NE5532 egy kvázi stúdiótechnikai szabvány, még a keverőpultok is tele vannak vele, és ha valami drágább típussal helyettesítenék, az az árukon is erősen meglátszódna. Én magam Heed Canamp fejhallgató erősítőn teszteltem sokat a műveleti erősítőket, és az NE5532 erős középmezőnynek bizonyult, viszonylag semleges a hangkaraktere. A TI Burr-Brown OPA2132PA, OPA2134PA, OPA2604AP típusok számomra hallgathatatlanok, pedig relatíve drágák. A kedvencem az LME49720NA.dixie-chicken írta: ↑2024.10.23., szer. 17:09ez az NE 5532,ha nem tévedek,megtalálható pl. a (Mission) Cyrus 1,Cyrus 2,Musical Fidelity A1-ben is(az ererdetiben)...egy páran befizetnének még ma is ezekre,ha találnának,esztétikailag megkimélt,és nem buherált példányokat.. és romba dönthetnek egy pár mai "audifil" terméket![]()
A lényeg viszont, hogy ezek rányomják a bélyegüket a hangzásra annyira, hogy audiofilnek nevezni ne lehessen, és indokolt lenne elhagyni őket.
De ez nem jelenti azt, hogy lejátszáskor is ezt kell használni.
Ma már egy rakás sok minden szempontból ennél jobb műveleti erősítő létezik, de még mindig az NE a favorit, elsősorban az ára miatt.