Alex_Aston írta: ↑2024.10.23., szer. 15:46
severance írta: ↑2024.10.23., szer. 14:30
... Marantz-os kálváriákról meg ismeretségi körben hallottam. Egyébként a hangszínszabályzós erősítő számomra nem audiofil...
Nekem volt több Malacom is, és nem valami hallomásból alapján tapasztaltam.
Lehet bármit mondani rájuk, de azt biztos nem, hogy ne lennének megbízhatóak, még 20-25 évesen sem.
Hangszín szabályozó pedig majd minden erősítőn van. De erre van egyébként a source direkt kapcsoló. Persze tudom, az is egy kapcsoló pluszban.
Audiofil hangzást pedig ne keress mai új áron 300e Ft-os vasakon. Többszörös áron vannak azok, amire esetleg gondolsz.
Jobban jársz 300e Ft-ért használt eszközzel. Erősítő esetében még mozgó alkatrész sincs, ami korosodna.
Nagyjából egyetértek, de!
"Hangszín szabályzó pedig majd minden erősítőn van". Ezt a kijelentést azért én átgondolnám. Én inkább úgy fogalmaznám, hogy a legtöbb erősítőn nincs.
Az audiofil irányultságú gyártók, szinte kivétel nélkül elhagyják, a kevesebb néha több elv alapján. Hangszínszabályzókat a kommersz hifiben találunk(ma létezik még ilyen?), illetve a csúcshifit is gyártók némelyikénél, egészen magas szintig. Ilyen például a Marantz is, neked ezért is megszokott, de a legtöbb gyártó azon az ár/minőség szinten, amilyen Marantz erősítőket Te bírtokoltál, már elhagyja a hangszínszabályzókat.
Nekem az utolsó hangszínszabályzós erősítőm egy Sony TA-FA 3 ES volt, 20+ éve. Az óta volt 7 erősítőm, de hangszínszabályzó már egyikben sem volt, és egy percig sem hiányoltam.
A másik, hogy egy erősítőben nincs mozgó alkatrész, ezért nincs is mi elromoljon. Javaslom ezt is újragondolni! Csak lásdd kicsit lentebb a Rotel hangszínszabályzó kikapcsoló gombját, de mozgó alkatrészek a potméterek, és a bemenetválasztó kapcsolók is, ez utóbbiak sajnos sok erősítőnek az achilesinjai. Szerencsésnek mondhatod magad(amúgy én is), hogy még nem volt ilyen jellegű problémád, de sajnos sok erősítő vált már javíthatatlanná, az elromlott, de beszerezhetetlen bemenetválasztó kapcsoló miatt.
Tehát én is azt vallom már elég régóta, hogy a kevesebb néha több, és szerintem is, egy jó erősítőnek semmi szüksége hangszínszabályozóra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech