Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 361

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Mézga Aladár írta:
2024.10.15., kedd 08:33
Mézga Aladár írta:
2024.10.11., pén. 08:03
Sziasztok!

Megint megy tönkre az Aries Femto wifi kártyája. :smile30:
Raktam bele másik kártyát (ez is 7260-as, ez volt a fiókban, a 7265 úton van).
És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries. 31_1_21.gif
Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.
Amit észrevettem, az első órában kicsit durván reszelősen szólt majd kisimult hangja.
Az információs oldalon nem mutatja a kártya cserét még mindig a 7260 ír.
Konklúzió, elképesztően jól szól a cucc, részemről még mindig ajánlott.
Kérdés, hogy meddig szól jól sad.gif Én nem részesítem előnyben a wifit egy hálózati lejátszó esetében....
A kábel a biztos kapcsolat... :tutiok:
A gondolkodás nem megerőltető...

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Mézga Aladár írta:
Sziasztok!

És ezek után eltátottam a számat, hogy mennyivel jobban szól az Aries. 31_1_21.gif
Megjött a 7265 WIFI kártya. A csere megtörtént hiba nélkül müxik.
Amit észrevettem, az első órában kicsit durván reszelősen szólt majd kisimult hangja.
Az információs oldalon nem mutatja a kártya cserét még mindig a 7260 ír.
Konklúzió, elképesztően jól szól a cucc, részemről még mindig ajánlott.
Mindig, mindennél van jobb!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: pjm »

viewtopic.php?f=31&t=205465&p=2903240&h ... n#p2903240

Ha használt is szóba jöhet. A kiszemelt példányt személyesen láttam/hallottam, újszerű és igencsak jól szól.

hildgyorgy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 71
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: hildgyorgy »

Ami szerintem nagyon nagyon szuper lejátszó és 200e alatt van az a SOtM sMS-200 NEO https://sotm-audio.com/sotm_shop/index. ... ition-none.
Szépséghibája, hogy a Tidal-t önmagában nem támogat, de Roon-nal természetesen igen. És éppen van is egy eladó itt a fórumon úgy látom.
office: Roon server (Mac mini M1) -> AVM AUDIO Inspiration CS 2.3 -> Tellurium Q Silver II -> Amphion Argon3S
family: Apple TV 4K -> Apple Homepod 2 stereo pair,
personal: Tonal app (MacBook Pro) -> Chord Mojo 2 -> T+A Solitaire T

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást,...,most először ebben az irányban keresgélek..
A Lumin U1 mini nálam is képbe került,..csak most nincs eladó. Még a Zidoo Eversolo dmp-a6 -on lamentáltam,azzal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Lehet,hogy mire lesz a hirdetések közt lehetőség,addigra már több lesz az U2 mini eladó... Addig majd CD-zek....:))

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Block írta:
2024.10.10., csüt. 17:47
Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Ha valakinek van ötlete,szívesen venném,ha megosztaná... :)
Köszönettel : András
Pl alternatívaként érdemes körülnézni a DAP-ok világában is.
Ami teljes értékű futóműként és streamingként is tud működni.
https://fiio.com/m11s
Itt van rögtön egy a Fiio-tól egy, de létezik az ibasso és a Hiby márkanéven is.stb
https://www.av-online.hu/lejatszo/fiio- ... teszt_3968
Külső DAC-ra csatlakoztathatóUSB-n keresztül. Ha viszont tovább szeretnéd javítani a hangzást akkor Interface DDC-re is ráköthető szintén USB keresztül hdmi IIS-LVDS további kimenettel javítva a jelet.
https://blog.muzix.hu/2022/09/07/ddc-in ... megertese/
Talán egy hátránya van hogy 2-3 naponta tölteni kell a készüléket ha usb kimeneten használod, de működik koaxon is.
Plusz előny hogy viheted magaddal bárhová és fülessel rendkívül tisztán és szépen szól. Autóban koaxon keresztül a Fiio csodákat tett a hangzással.Iszonyatosan megdobta azt.
Nekem ez a fenti van, pc mellett.
Valamikor ezt, valamikor azt üzemeltetem.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 276

Hozzászólás Szerző: st81 »

Még eszembe jutott a Lumin U1 mini. Az még talán belefér a 400 ezres felső korlátba.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Cambridge CXN V2-őt használtam futóműnek 2 évig. Jó volt. Sztem az 1-es is elég lenne erre a célra, és valahol 140 körül megkapod. Mondjuk a 2-esnek is beesett az ára, az is 220 körül megy használtan.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Block írta:
Kedves Hobbytársak!
Egy kérdést szeretnék intézni vásárlás előtt lejátszó ügyében,hátha a tapasztaltabbak tudnak tanácsot adni a választáshoz.
200 és 400000 Ft között nézegetnék ,4-5 kütyüből szeretnék kiválasztani egyet...
Csak Tidalt hallgatok,....az sem gond ,ha DAC nélküli verzió,mert DAC-om van,és androidos tablettel vezérelném.
Én is a Cambridge CXN 100-at ajánlanám ebben a kategóriában. Költséghatékony megoldásként még szóba jöhet a Wiim Ultra is, ami a beépített DAC-jával elég gyengécske hangot produkál, de streamer futóműnek elmegy.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

st81
V.I.P.
V.I.P.

Block írta:
Kedves Hobbytársak!
Amiket tudok ajánlani (nem évente vált készüléket a gyártó és felejti el az előző típusát teljesen): Lindemann Limetree bridge I vagy II, Matrix audio Mini I-4 (ebben van DAC is), Cambridge Audio CXN 100 (ebben is van DAC).
Használtban egy próbát megér például az Auralic Aries femto is.
Az apróban láttam a Silent Angel és a Denafrips gyártó készülékeit is, de azokat abszolút nem ismerem.

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

Tudja valaki innen esetleg hogy a Lumin U2-be pontosan milyen tipusú az a 4db oszcillátor ami benne van, és hány dBc/hz @1khz-re képes szám szerint? a gyártó ennyit közöl: 4 exceptionally low-phase-noise crystal clock oscillators

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

Mézga Aladár írta:
Sziasztok!

Én egy ideje már nem wifin használom az enyémet. Van egy korlátlan mobilinternet társkártya, és külön modem tuningolva, tuning táppal. A Femto is kapott egy tuning tápot. A tápokat SüteményX vagyis Sabo Audio készítette. A hang nagyon jó így.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

st81 írta:
2024.10.10., csüt. 20:34
Üdv!

Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?
Üdv!
Ha nem is feltétlenül újat,..de valami friss kiadást,mert az előző streamerem azért kell lecserélni,mert már nem megszűnt
a Tidal kompatibilitása,és nem szeretnék megint így járni.

Kaef... Zsebkészülékem van,..néha rá is kötöm a rendszerre,de nekem ez nem megoldás,...mert a rendszer nem ott van ahol a
fotelom...:)) A hangja sem olyan ,hogy megérdemelné,hogy ott használjam,..egy JBL "blútúszos" hangszóróhoz jó,kinti zenéléshez.
Ezért szeretnék inkább olyat,ami erősítő és DAC nélküli,viszont normális hang jön ki belőle..:))

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Sziasztok!

Mindig, mindennél van jobb!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Block írta:
Kedves Hobbytársak!
A Fiio R7 egészen kiváló, újonnan 299.000.- Ft bruttó:
https://fiio.hu/fiio-r7-feher-asztali-s ... ?search=r7

Kicsit drágábban az M15s is jó. Még ha DAP is.
https://fiio.hu/lejatszo/FiiO-M15s

Arról, hogy a DAP miért jó asztali megoldás is egyben, itt írok:
https://medium.com/@mediaengineering/da ... 84d3eabb36

st81
V.I.P.
V.I.P.

Üdv!

Újat szeretnél venni, vagy használt is jó lehet?

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kedves Hobbytársak!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

Virgil írta:
2024.08.14., szer. 16:51
Virgil írta:
2024.07.12., pén. 16:12
Szóval a kérdésem, létezhet ez, hogy a volumio jobb hangú mint a tidal connect, vagy ez hülyeség, ugyanolyannak kell lennie, inkább csak placebo lehet ez nálam is?
van ilyesmi tapasztalatotok, esetlegesen csak vezérlőszoftver csere-berénél?
kis utózönge, még a múltkor általam felvetett kérdéssel kapcsolatban..mert csak nem hagyott azóta sem nyugodni a dolog.
hiszen zenét hallgatunk, mindig a legjobb módon, de ugyanakkor a legkényelmesebben is szeretnénk ezt megtenni.
nos, a kényelemről a tidal natív applikációja gondoskodik, gyak.hibamentesen, minden funckióját hibátlanul végezve működik.

ugyanakkor meg, mégis csak az van, hogy akárhányszor megcsinálom az ide-oda váltogatást, volumio-ból ki tidal app-ba be, majd vissza, mindig érzem azt, hogy a volumio instabilabb ugyan de rhadjon meg, jobban szól.. csak azt hallom mindig

nna, volumio közösségi fórumát végignyálaztam, más is írt-e ilyesmi észrevételt. és azon kívül igen, hogy írta más is, hogy a volumioba integrált tidal-lal jobban szeret zenét hallgatni, találtam mást is (google fordító):

sfdghjhgfds.jpg

szóval akkor -mivel nem ugyanaz a lejátszó valóban- mégis valós lehet az, hogy van a kapott hangban különbség végül
Csak egy tipp, a Volumioban Playback options/Volume options NONE-ra van állítva, ha nem Tidal rosszabbul szól. Nem teszteltem connect és volumio alol külön, de nálam ez okozta a legnagyobb különbséget. Ha be is állítottad érdemes néha ránézni, mert újraindításnál néha átállítódik.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

merida írta:
2024.10.04., pén. 11:08
Wiim Ultrát hallott már valaki, és ha nem,mi a véleménye róla?
Nekem kb egy hónapja van. Nagyon szeretem, a streamer része szerintem szuper jó. A benne lévő dac számomra csalódás volt, de egy Chord Mojo megoldotta a problémát. Szuper kis kombó lett belőle!

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Első tesztek szerint hangban nem jobb mint a +, csak más. Azonban sokkal praktikusabb, sokoldalúbb.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Wiim Ultrát hallott már valaki, és ha nem,mi a véleménye róla?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8898

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Csak szólok:

Mától a Heed Abacus S streamer Roon platform alól is vezérelhető! Az Abacus S tulajdonosok az első két hónapban a Roon szolgáltatást ingyen használhatják!

.
IMG_3215.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Zewaa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zewaa »

alto írta:
2024.08.24., szomb. 18:10
vazze írta:
2024.08.24., szomb. 17:47
Lumin U1 mini-ről mit gondoltok?
Volt korábban D1-em ami jó volt de szoftveresen akadozott.
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.

Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
+1

Nálam vajsimán,atomstabilan, és nagyon gyorsan történik minden U2-n. De ideális is neki a környezet.. iphone+500mbit wifivel , lanról meg gigabitet kap. felébresztés/standby azonnali appon keresztül, + minden beállitásra való reakcióidő, ezen kivül tidal connectet használom.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3154
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vazze írta:
2024.08.24., szomb. 17:47
D2 is volt ami jobb volt sokkal de ott is lehetett néha akadozást tapasztalni az app és a lejátszó között.
Nem lehet, hogy valami hálózati problémád van? Én többféle Lumint használok, de soha nem tapasztaltam akadozást. Illetve egyszer igen, amikor a routerem "elfáradt", és rengeteg hibás csomagot produkált.

Ha az appra lassan reagál a lejátszó, az meg akkor szokott előfordulni, ha túl gyenge a wifi a telefonon.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1404

Hozzászólás Szerző: vazze »

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”