Szia, a Focal Grande Utopia-at nem hallgattad meg veletlen? Kivancsi lennek a hangjara. Bar Naim elo-vegfokkal szoktak tarsitani de hatha a McIntosh is jo hozza. :)
Ugyan nem engem szólítottál meg, de hallottam EM Evo-t és a régi Grand Utopia-t pedig több alkalommal, nyugodt , hátradőlős, zenehallgatós körülmények között, így belekotyognék.
Szerintem a képen látható dolgok zöme nincs bekötve, csak csuklóból, ad hoc jelleggel egymás mellé vannak hányva, „nálunk ilyen is van” felkiáltással.
Az Evo-val bárhol is találkoztam, kizárólag naim láncokba voltak kötve, így minden alkalommal csak ezt a felállást lehetett megtapasztalni.
Nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy a naim a legjobb választás hozzá, de ezt a NAGY-ok jobban tudják nálam.
Igazából azt mondanám, ha csak ezt hallaná az ember, komoly, nyugis gyári demonstráción, biztosan elképedne a téren, tisztaságán az EM woofer gyorsaságán, de amikor pár méterre(München) van egy Gryphon Poseidon, Kharma Exquisite Grand 3.0, Wilson Chronosonic, Martin Logan – Neolith, Magico Q7 vagy Avalon Saga ott csak a sokadik hasonló "pofaszakasztó" termék szerepét töltötte be és konkrétan beleszürkült a kiállított mezőnybe.
A régi első generációs Grande Utopia szolgál az egyik ismerősnél, mivel ennek a típusnak az értékvesztése igen nagy(Grande!) mostanra elég kedvezőnek mondható áron beszerezhető az apróból.
Aki a nagy tüdőből játszó, dinamikus, lehengerlő hangzást keresi azoknak nagyon ajánlott. Természetesen, ezek a nagy dobozok sem szertik ha beszorítják őket, mert akkor egy lényegesen olcsóbb monitor is fölébe tud kerekedni a prezentációjának.
Amikor túl közel helyezi az ember egymáshoz őket, egészen különleges anomáliákat tapasztalhat...
Nagyon sokat küzdött a tulaj az oldalfaltól való távolsággal is, mire megtalálta a legkielégítőbb kompromisszumot amit a helyiség kínálhatott.
Nagyon kell hozzá a megfelelő helyiség, korrekt elektronikák, hogy ne legyen veretes csalódás a vége!
Szóval, nem a tedd le és „jóvanazúgy” kategória.
Viszont amikor sikerül rendesen beállítani, akkor még az első generációs is képes elhitetni veled, hogy megfelelően pozicionált, hús-vér zenészeket hallgatsz.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)