Mint minden általam ismert fejhallgatónál, a HD650-nél is nagyon számít a fejhallgatókábal. Annyi különbséggel, hogy amíg egy kínai Hifiman-hez viszonylag korrekt fejhallgató-kábelt adnak), addig a HD650 gyári kábele SZERINTEM igen vacak. A "szörnyű tompa" azért valósznűleg költői túlzás, ha ugyanazt értjük a "tompa" alatt, de az is biztos, hogy nagyot dobott rajta egy viszonylag ruppótlan kábel-upgrade is. Ha meg valaki meghallgatta mondjuk a KáCsa ezüst fejhallgató-kábelével (szerintem piszok jó az a kábel, és piszkosul meg is emelték az árát az utóbbi években, gondolom mert ők is rájöttek...), vagy hasonlóval, akkor kezdte megérteni, mire képes. Ami messze nem "high end" így sem, de igencsak hallható a különbség, és hogy nem mondható "iszonyat tompá"-nak sem, az biztos.
Az más kérdés, hogy van aki szereti a "Sennheiser-hang" és a "semlegesség" szerintem kissé "mackós" keverékét, és van aki kevésbé. De annak, aki szereti a "lapos" /értsd: Harman-görbéhaz viszonylag közel kacskaringózó" frekvenciamenetet és a nyílt fejhallgatók világában azért szerintem némiképp "lassabb" megszólalást (ami sokaknak pozitívum, mert nagyon sokféle zenével teszi hallgathatóvá), a HD650-es igen jó ár/érték arányt képvisel. SZERINTEM!
Szerk.: HD800-zal meg csak úgy érdemes összehasonlítani, ha az áraikat is egymás mellé teszed. Kb így: szerintem egyértelműen jobban szól a HD800, ÉS háromszor annyiba kerül

Khm. Khm.