Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
...
Engem nem érdekel, ki ez a tesztelő, miért és hogyan, stb...
Volt/van 5-6 olyan készülékem, amelyet ő is tesztelt és a tesztjében leírtak/elhangzottak nagyjából hasonlóak, a készülékekkel kapcsolatban bennem kialakult benyomásokkal - hangzásra vonatkozó - véleményemmel. Nem tökéletesen egyezik meg, nem mindenhol, sőt van ahol nagyon nem. Viszont összességében hasonló. ( ez persze változhat )
Objektíven szubjektívet írni egyébként is izgalmas...
Valójában sokkal jobb támpontnak tartom az általa leírtakat, mint akár itt a fórumon leírt, készülékekhez kötődő személyes benyomások, vélemények. És nem azért, mert az itteni vélemények ne lennének teljesen őszinték, akár teljesen elfogulatlanok, hanem mert rendkívül különbözik az ízlésünk, a reprodukált hangra vonatkozó elvárásaink, a hangláncaink-, az otthoni akusztika sajátos hibái. ( a hétvégi Audio Expon-n ez is remekül látszódott )
Egyébként miről lehetne itt írni, mit szabad linkelni ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shany 2024.10.07., hétf. 10:33-kor.
Tudom, lassan 1 hónapja ment a beszélgetés, ami ennek a tesztnek a megállapításait is alapul vette... de megnézte egyáltalán valaki ezt az írást, illetve oldalt alaposan? Egy hirdetőkkel jól kitömött, alapvetően mindennel elégedett, drágább termékekkel még inkább elégedett figura egy ránézésre nem kezelt szobában, mérések nélkül, pusztán a saját szubjektív, ugyanakkor kiszámítható véleményét prezentálja egy modern weblapon és közepesen szépen filmezett youtube videók formájában. Mindezt nulla transzparencia mellett: nem tudni, milyen érdekeltségei vannak, nincs érdemi összehasonlíthatóság a "tesztek" között, azt sem tudni, megkapja-e a tesztelt eszközöket vagy vissza kell küldenie, nem közlik, milyen cég tartja fenn a weboldalt, azt is csak sejteni, melyik országban székelnek. Évek óta jönnek szembe írásai, videói, és nekem inkább tűnik lelkes ügynöknek, mint bármi másnak. Maga a konkrét írás egy termékismertetőhöz közelebb áll, mint egy nívós teszthez. Ez alapján szerintem _bármilyen vitába fölösleges volt belemenni mindkét oldalról.
Eddig nem, ha nem az XMOS chip a bibás akkor taláne megoldható
Szia
Eddig nem, ha nem az XMOS chip a bibás akkor taláne megoldható
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 713
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Szia
Hívj fel, ment Pü.
Üdv Sanyi
Hívj fel, ment Pü.
Üdv Sanyi
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
2 laptopon próbáltam + telefon, háromból nulla.
2 dróttal is próbáltam, úgy sem ment.
Szia
Somszéd vagy barátnál másik számítógéppel nem próbáltad ?
Ha ott sem, akkor lehet az XMOS chip, vagy csak a tápja a probléma
Még tennék egy próbát 2 db USB dróttal egyet a tápba egyet a benetnek
Somszéd vagy barátnál másik számítógéppel nem próbáltad ?
Ha ott sem, akkor lehet az XMOS chip, vagy csak a tápja a probléma
Még tennék egy próbát 2 db USB dróttal egyet a tápba egyet a benetnek
SMSL Sanskrit 10th mk2
sziasztok
SMSL Sanskrit 10 MK2 DAC-ot nem ismeri fel sem a laptop, sem a telefon.
Telepítettem a gyári USB drivert hozzá, de így is "ismeretlen USB eszköz" hibaüzenetet küld a Windows. Több fajta kábellel és több porton próbáltam, de semmi.
Mi lehet a hiba vajon?
Optikai, Koax bemenet tökéletesen működik.
Köszi előre is.
SMSL Sanskrit 10 MK2 DAC-ot nem ismeri fel sem a laptop, sem a telefon.
Telepítettem a gyári USB drivert hozzá, de így is "ismeretlen USB eszköz" hibaüzenetet küld a Windows. Több fajta kábellel és több porton próbáltam, de semmi.
Mi lehet a hiba vajon?
Optikai, Koax bemenet tökéletesen működik.
Köszi előre is.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Nem próbáltam. Ha van mindkettő, akkor érdemes próbát tenni.József1960 írta: ↑2024.09.29., vas. 08:21Köszönöm! Indokolt-e az USB 3-as pendrive használata, vagy elegendő a kettes is?sutemenyx írta: ↑2024.09.27., pén. 14:51Az SD-t nem látja a Volumio meghajtóként, szoval USB-n kellJózsef1960 írta: ↑2024.09.26., csüt. 11:18Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
https://en.wikipedia.org/wiki/USB
USB3-at lehet használni úgy is hogy az egyik oldal nem 3-as (fekete), lefelé kompatibilis. Ha viszont mindkét oldalon USB3-as (kék) a csatlakozó, akkor érdemes. Sajnos a kék színnel jelölés megszűnt a mikro-csatlakozóknál. Viszont a C forma lefelé mindre kompatibilis, sőt még az el sem terjedt USB4-re is.József1960 írta: ↑2024.09.29., vas. 08:21
Köszönöm! Indokolt-e az USB 3-as pendrive használata, vagy elegendő a kettes is?
https://en.wikipedia.org/wiki/USB
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Köszönöm! Indokolt-e az USB 3-as pendrive használata, vagy elegendő a kettes is?sutemenyx írta: ↑2024.09.27., pén. 14:51Az SD-t nem látja a Volumio meghajtóként, szoval USB-n kellJózsef1960 írta: ↑2024.09.26., csüt. 11:18Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!
Leírnám hogy Én hogy állítom be a rendszerem, hátha valakit érdekel
Számítógép JRiver, Topping E70V, D osztályú szimmetrikus hidalt erősítő, Focal Onix dobozok
JRiverbe beállítva, hogy minden PCM file-t DSD 256-ra konvertálja, a Toppingba bekapcsolva a Direkt DSD, így sehol nincs hangerőszabályzás csak a végén az erősítőnél és szerintem negyon jó így Zenét hallgatni
Számítógép JRiver, Topping E70V, D osztályú szimmetrikus hidalt erősítő, Focal Onix dobozok
JRiverbe beállítva, hogy minden PCM file-t DSD 256-ra konvertálja, a Toppingba bekapcsolva a Direkt DSD, így sehol nincs hangerőszabályzás csak a végén az erősítőnél és szerintem negyon jó így Zenét hallgatni
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Így van, abbol csak 48kkaef2 írta: ↑2024.09.25., szer. 12:56Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.Mézga Aladár írta: ↑2024.09.25., szer. 11:17Akkor ha lehet visszatérnék a kérdésemre.Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.
Az olcsó extractorok végeznek újramintavételezést?
A HDMI CEC alapértelmezetten működik?
A felhasználás diagramja:
Kép, AppleTV - HDMI - extractor - HDMI - TV.
Hang, AppleTV - HDMI - extractor - Toslink - DAC
Egy másik eszközzel próbálva:
1, forrás - optika - dac.
2, forrás - HDMI - TV - optika - dac.
A 2. verzió hangosabb és csúszik a hang a képhez képest.
Most éppen nincs Apple TV-m otthon, de ha jól emlékszem csak 48 kHz jön ki rajta, nem tud mást.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Az SD-t nem látja a Volumio meghajtóként, szoval USB-n kellJózsef1960 írta: ↑2024.09.26., csüt. 11:18Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!
(Nem volt abban semmiféle indulat sem ellened, sem más ellen, hogy - a fórumszabályzatnak érvényt szerezve - a DAC-os topikban teljesen offtopik gumicsont Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba. Parttalannak parttalan a vita, az egész internet tele van vele, és sehol semmire nem jutottak, de ettől még itt is lehet csámcsogni rajta - a megfelelő topikban.
Ezt a hangnemet viszont nem viselem el, és szintén a szabályzat (ld 10.7-9) értelmében búcsút intek Neked.)
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6374
Óhajod számomra parancs.halce írta: ↑2024.09.26., csüt. 08:29Nem a konstruktív vita a parttalan, hanem a basáskodó moderálás, amit csináltok.Aszpirin írta: ↑2024.09.25., szer. 11:44Az Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba Kérlek ott folytassátok, ha nagyon késztetést éreztek rá (bár szerintem eléggé parttalan vita, de nem semmi nem tiltja, hogy ott parttalan vitát folytassunk)
(Most már kitilthatsz, hadd legyen édes a bosszú.)
(Nem volt abban semmiféle indulat sem ellened, sem más ellen, hogy - a fórumszabályzatnak érvényt szerezve - a DAC-os topikban teljesen offtopik gumicsont Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba. Parttalannak parttalan a vita, az egész internet tele van vele, és sehol semmire nem jutottak, de ettől még itt is lehet csámcsogni rajta - a megfelelő topikban.
Ezt a hangnemet viszont nem viselem el, és szintén a szabályzat (ld 10.7-9) értelmében búcsút intek Neked.)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Egy kérdésem lenne a hozzáértők felé: RPi4+Volumio+USB Dac esetén hová érdemes másolni a FLAC állományokat? Az SD-kártyára, vagy egy pendrive-ra?
Köszönöm!
Köszönöm!
Én is forgalmazom a K11-t. Ügyes kis kütyü, egészen hallgatható hangú (az árához képest), de hát ezzel csilliárd felbontású DSD-t vagy PCM-et hallgatni amúgy se lenne sok értelme.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A napokban kaef2 nyomán írtam a FiiO K11 felbontásáról. Azóta itthon is lehet rendelni a K11 R2R változatot.
Viszont a gyártó ennek is visszavette a felbontását zajproblémák miatt.
Viszont a gyártó ennek is visszavette a felbontását zajproblémák miatt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Nem a konstruktív vita a parttalan, hanem a basáskodó moderálás, amit csináltok.Aszpirin írta: ↑2024.09.25., szer. 11:44Az Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba Kérlek ott folytassátok, ha nagyon késztetést éreztek rá (bár szerintem eléggé parttalan vita, de nem semmi nem tiltja, hogy ott parttalan vitát folytassunk)
(Most már kitilthatsz, hadd legyen édes a bosszú.)
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
[/quote]
Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.
Most éppen nincs Apple TV-m otthon, de ha jól emlékszem csak 48 kHz jön ki rajta, nem tud mást.
[/quote]
Nem tudom. A tv minden hangot 48khz konvertál ha kell ha nem. És ez jön ki belőle.
Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.
[/quote]
Nem tudom. A tv minden hangot 48khz konvertál ha kell ha nem. És ez jön ki belőle.
Mindig, mindennél van jobb!
Sokféle olcsó van, de általában nem végeznek, de ha mégis, akkor jobb lenne, ha nem.Mézga Aladár írta: ↑2024.09.25., szer. 11:17Akkor ha lehet visszatérnék a kérdésemre.Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6374
Az Apple-polémiát áthelyeztem az Apple topikba Kérlek ott folytassátok, ha nagyon késztetést éreztek rá (bár szerintem eléggé parttalan vita, de nem semmi nem tiltja, hogy ott parttalan vitát folytassunk
)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
Akkor ha lehet visszatérnék a kérdésemre.Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.
Mindig, mindennél van jobb!
A még éppen megfizethető, jó hangúak, szerintem ezek:
https://www.avproshop.de/UHD-HDMI-Audio ... LUS-V11PE2
https://www.cypress.com.tw/en/Product/A ... LUS-V11PE2
Ebből ez az utolsó darab, kifutó ugyanis, az Apple Tv kompatibilitásra érdemes rákérdezni:
https://www.audiophonics.fr/en/hdmi-ext ... 11932.html
Ami már komoly igényeket is kieégíthet, és tényleg mindent tud, amire szükség lehet, ez:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... _search=fs
Az az extractorok, amik jól hallhatóan jobbak, mint az átlag, az Apple TV árának a többszörösébe kerülnek sajnos.Mézga Aladár írta: ↑2024.09.24., kedd 09:13Apple TV 4K a forrás. Csak HDMI van.Rock60 írta: ↑2024.09.24., kedd 08:57Nálam.Mézga Aladár írta: ↑2024.09.24., kedd 08:28
Nem hifi használat hanem film. Itt is fontos a minél jobb hangminőség. Ez talán jobb megoldást kínál mint a forrás-tv-optika-dac jelenlegi felállás.
A kép : Forrás - HDMI - TV
A hang : Forrás - coax - dac - erősítő.
Ez a legegyszerűbb és legjobb, nem ?
A még éppen megfizethető, jó hangúak, szerintem ezek:
https://www.avproshop.de/UHD-HDMI-Audio ... LUS-V11PE2
https://www.cypress.com.tw/en/Product/A ... LUS-V11PE2
Ebből ez az utolsó darab, kifutó ugyanis, az Apple Tv kompatibilitásra érdemes rákérdezni:
https://www.audiophonics.fr/en/hdmi-ext ... 11932.html
Ami már komoly igényeket is kieégíthet, és tényleg mindent tud, amire szükség lehet, ez:
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... _search=fs