Ha csak ez számítana, akkor az audio kábeleknek sem lenne iránya.

Ha csak ez számítana, akkor az audio kábeleknek sem lenne iránya.
Ez az "áram irány" hifiben nagyon pongyola meghatározás, kivéve ha tisztán egyenáramról van szó. Viszont van energia/jel áramlás iránya, ami már minden kábel fajtánál egyértelmű. Generátor/forrás -> fogyasztó. 230V/50Hznél ez a közműhálózat mint generátor és az összes villamos készülék fogyasztó. Persze ez is egyszerűsítés, mert a fogyasztók is képesek visszatáplálni a generátor felé bizonyos spektrumban, reflexiós és zaj energiát, de ez az energia fajta is végül a közműhálózat/generátor forrásból ered.
Hol erre ,hol arra
Nekem kicsit furfangosabb a biztositekhaz de viszont egyszeru dolgom van mert sima erintkezos sipolos merovel meg tudom merni, hogy melyik kabel megy a biztositekhaz-ba. Egy belso kep-bol jol lathato, hogy melyik az a kabel.Rock60 írta: ↑2024.09.23., hétf. 12:49A készülék hátulja felől nézve az IEC aljzaton a bal oldali a fázis. / Amennyiben szabványosan van bekötve és beépítve, tehát felül van a föld./
A biztosítékot is annak megfelelően kell beletenni, balról jobbra folyik az áram.
Az én erősítőm biztosíték foglalatába bele is van nyomva egy kis piktogramm...
Ilyesmi : >![]()
A készülék hátulja felől nézve az IEC aljzaton a bal oldali a fázis. / Amennyiben szabványosan van bekötve és beépítve, tehát felül van a föld./
A kérdés nagyon jó, de még erre nem volt időm. Mindenképpen kipróbálom, mert ahogy a másik topicban irtam is, az ösvény elején lévő biztosítéknál, jelentős változást tapasztaltam , a megfordítás után.
Köszönöm de nem! Ennyire nem fontos, amúgy sem tudunk róla semmit. Azt hittem ez a te készleted.
Szia, probaltad meforditani is a biztositekokat? Azt honnet lehet tudni, hogy a foglalatban merre folyik az aram?
Brüsszelben a kiállításon fotóztam, nekem nem kellett, most November 9.-én megyek megint, ha lesz vehetek neked
Köszi szépen, hogy ilyen részletesen leírtad a két bizti közti különbséget
Például.
1. Nem szükséges, elsőre is megértettem, mit írtál, csak én másképp - fordítva - látom a kérdést.zoli73 írta: ↑2024.09.22., vas. 11:55
1. Úgy látom, ezt bővebben ki kell fejtsem neked.
2. Semmilyen jégnek nem kellett megtörnie, a témaindító hozzászólásban is leszögeztem, hogy azért, mert akkor egyszer, azzal a Furutech biztosítékkal nem hallottam semmit, ebből még semmilye következtetést nem vontam le.
Nézd, ezt én, a saját rendszeremben, az adott akusztikájú nappalimban hallottam így. Te, nálad, a Te rendszeredben biztosra vehető, hogy máshogy hallanád, jellemeznéd. Amit leírtam, az az én véleményem, tapasztalatom, de semmiképpen nem tény.Rock60 írta: ↑2024.09.22., vas. 09:08Érdekes és tanulságos a kísérleted, bár kissé túl drasztikusnak érzem a különbséget a Lila és a Sárga között a leírásod alapján.zoli73 írta: ↑2024.09.21., szomb. 22:44
1. Én úgy gondolom, aki már odáig jutott a rendszerfejlesztésben, hogy ilyen értékű biztosítékok kerülnek nála képbe, ott már a kábelezéstől az állványokon keresztül az alátétekig, minden ki van maxolva.
2. Így szerintem határozottan van létjogosultsága ezeknek a biztosítékoknak.
![]()
1. Egyáltalán nem biztos.
Nálam sincsen még minden kimaxolva, de ha nem is a Lila, az Orange már elég régen ott figyel az integrált fenekében. / Még./
Az alátétekkel éppen este kísérletezgettem - Daruma 3 vs Herb's cub - a kábelezésre sem kerűlt még pont, ezek a fejlesztgetések szerintem párhuzamosan futnak mindenkinél.
Ha választani lehetne és a pénz nem számítana én a biztosíték tuninggal - vagy kihagyással - kezdeném a kirakóst. Utána jönne minden más...
2. Na, ugye ! Idő kérdése volt, hogy megtörjön a jég...![]()
Érdekes és tanulságos a kísérleted, bár kissé túl drasztikusnak érzem a különbséget a Lila és a Sárga között a leírásod alapján.zoli73 írta: ↑2024.09.21., szomb. 22:44
1. Én úgy gondolom, aki már odáig jutott a rendszerfejlesztésben, hogy ilyen értékű biztosítékok kerülnek nála képbe, ott már a kábelezéstől az állványokon keresztül az alátétekig, minden ki van maxolva.
2. Így szerintem határozottan van létjogosultsága ezeknek a biztosítékoknak.
Köszönöm az érdeklődést.dixie-chicken írta: ↑2024.09.17., kedd 08:31@Voyager:hol tart ez a prodzsekt manapság ?Voyager írta: ↑2024.06.12., szer. 16:55Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni.dixie-chicken írta: ↑2024.06.12., szer. 08:00köszi.....majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved
...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást![]()
![]()
![]()
@Voyager:hol tart ez a prodzsekt manapság ?Voyager írta: ↑2024.06.12., szer. 16:55Igyekszem összefoglalni majd a tapasztaltakat, de el fog tartani egy jó darabig mire jutok valamire. Kaphattam volna még néhány igazán jó kábelt, de már nem volt pofám elkérni.dixie-chicken írta: ↑2024.06.12., szer. 08:00köszi.....majd irj egy pár sort,ha sikerült végigküzdened magad rajtuk,és van kedved
...vlmilyen Cardas félével,amit Kuzma is használt a StogiS-ben nekem voltak fenntartásaim,de lehet csak az én hepciám volt...
jó bulizást![]()
![]()
Esetleg a gyárival azonos minőségű, de fonott kivitelű-hosszabb kábel már kapható ebben az árban?MrCollector írta: ↑2024.09.16., hétf. 16:31Ha annyi nem is, de kb. a duplája.Alex_Aston írta: ↑2024.09.16., hétf. 07:18Ezt én is körbe jártam (nekem sima Clear van) de ez az ár kategória kb. a gyári kábel színvonal.MarkyMark írta: ↑2024.09.16., hétf. 01:23Sziasztok!
Elnézést kérek a zavarásért, de segítségetekre lenne szükségem.
Egy Focal Clear MG-t hajtok, és szükségem lenne 3,5mm jack végű kábelre, mert a gyárit nem érzem igazán jónak.
Mit tudnátok elfogadható árban ajánlani kb 20-30 ezer forintig?
Köszönöm!
Márk
Ami feljebb lépés, az nagyjából 3x ennyibe kerül.
Ha annyi nem is, de kb. a duplája.Alex_Aston írta: ↑2024.09.16., hétf. 07:18Ezt én is körbe jártam (nekem sima Clear van) de ez az ár kategória kb. a gyári kábel színvonal.MarkyMark írta: ↑2024.09.16., hétf. 01:23Sziasztok!
Egy Focal Clear MG-t hajtok, és szükségem lenne 3,5mm jack végű kábelre, mert a gyárit nem érzem igazán jónak.
Köszönöm!
Márk
Régen voltak kik MIG repülők kábeleiért rajongtak.
Nem is elsősorban a minőség a bajom, sokkal inkább h rugalmatlan gumi az anyaga, és nagyon rövid. Így kategóriában azonos kábelt is elfogadnék magasabb komfort fokozattal.Alex_Aston írta: ↑2024.09.16., hétf. 07:18Ezt én is körbe jártam (nekem sima Clear van) de ez az ár kategória kb. a gyári kábel színvonal.MarkyMark írta: ↑2024.09.16., hétf. 01:23Sziasztok!
Köszönöm!
Márk