Ahogy Morph írta volt szerencsénk meglátogatni Cutler és Zozit, és meghallgatni, meglátni a mozijukat..
Cutlernél a harmadik alkalommal, míg Zozinál az első alkalommal jártam.
Ezen két mozi kivételt képeznek a nagy átlagból, ha másra nem is gondolok csak arra, hogy külön ház áll rendelkezésre. Melyben külön gépterem ahol a technikák sorakoznak. Technikai bemutatóba nem mennék bele, hiszen az mindenki tudhatja, elolvashatja.
Cutler megújult szobája, ahol új fotelek, új színösszeállítás, illetve ami még legszembe tűnőbb, hogy a nagy KCS SR10-ek új köntöst kaptak. Sokkal karcsúbbak, sokkal nagyobb vizuális élményt nyújtanak, jó rájuk nézni. Ezáltal belesimulnak a környezetbe. Ahogy lentebb írták: Pacsi! :). Nem részletezem a hangzást, mert nagyon nagyon top. Egyet viszont a demó során is mondtam Cutlernek, hogy a mélyek… imádni valóak.. értve ez alatt, hogy a képen látott ütközés, ütés ugyan abban a másodperc tört része alatt (gondolom csak hogy a másodperc tört része alatt történik

) érzem a testemen. Ahogy egy ütközés, egy becsapódás, egy ütés… húsba vágóan, jó értelembe fájóan átérztem. Ez számomra kiemelendően ütős volt. Az új foteleken elfekve kitakarhatta a hátsó SRB részt, mert nem igazán érzékeltem, de majd legközelebb nem feküdi megyek :).
Összességében abszolút ötös. Ahogy beszélgettünk hárman, és ahogy ismerem Cutlert, nagyon jó képviseli legnagyobb hozzáadott érték, kicsit elcsépelten, nem degradálóan, ár érték bajnok. Mindenből biztosan lehetne jobbat, (leginkább hangfalkábelből

) modernebbet venni, nagyobb teljesítményt stb stb… de azoknak már csak kisebb hozzáadott értéke lenne, szerintem. Szóval Cutler szobája végállomás lenne számomra, ha egyszer nekem is megadatik… :)
Mivel Cutler után következett Zozi szobája.
Zozi közérzete nem igazán volt kitűnő, de ennek ellenére nem mondta le, amiért extra nagy pacsi jár. Köszönjük.
Szóval Zozi egy másik kávéház. Ha Cutler szobája ötös, akkor ez abszolút csillagos ötös. Ügye itt, hogy a gyereked állam vizsgája ötös, vagy csillagos ötös… azt gondolom mindkettővel kiegyeznénk, én biztosan. De mi is az a csillag ottan. Nem más mint Zozinál az a Hold csillag együtt állás van mikor is, Nyitottság/“szerelem” mellett Tudás/tudni akarás és értelmes keretek között megfelelő Pénzegység áll rendelkezésre. Ha mind a három kategóriát 1-5-ig értékelnénk, akkor Zozi pontszámai igen magasak lennének. Mert ügye sok eset van mikor pénz van csak ész nincs

, meg ezek különböző kombinációja! De Nála mind a három egyszer a felső hányadban szerepel. Ja és maximalista is egyben, de ami a legjobb, hogy segítőkész. (off. kicsit szégyenlem is magam (nem beszélek többes számban pedig lehetne), hogy ekkora tudás, tapasztalás megosztását nem olvashatjuk Tőle magyar nyelve, csak külföldi fórumon).
Na az off után visszatérve a belépés a házba.
Technikáról nem írok, mert olvasható. A KÉP! A kép ami fogadott…. BRUTÁLIS. Azonnal azt mondtam 4K kell… ez volt az első érzésem, de azért ez picit majd árnyalódik. A Kodi filmválasztó felületét láttuk, film borítókkal. És hogy miért csillagos, hát itt van egy ok. Zozi még arra is figyelt, hogy a borítók ne csak a netről letölthető 1.0 felbontásúak legyenek, hanem előfizetett (igen itt Magyarországon furcsa, hogy előfizetünk valamire

, akinek nem inge…) egy oldalra, ahol magas minőségű borítókat tud letölteni, és egyéb film leírásokkal. Pacsi! :) (nagyon megy ez a Pacsi :)).
Szóval a kép számomra brutális, fényerő 30 fL, Cutlernél 20 fL remélem jól emlékszem. Amiért ezt leírom, hogy a brutális képhez lehet, hogy nem a 4K tett sokat, hanem a fényerő… nem tudom… de biztos köze van hozzá. Miért is gondolom ezt, mert néztük FHD-t és…. wow…. nagyon brutális volt az is. Szóval, most már okosabb lennék, és megkérném Zozit, hogy nézzünk ugyan azt a jelenetet 4k-ban majd FHD-ben, meg persze 20 fL-ben is

Jó nem tesztelni mennénk, csak erre így kíváncsi lennék. De ha leírjátok akiknek van tapasztalata szívesen olvasnám.
Ami meg nagyon ütős az a fekete elszővetelés.
Jöttek a demó jelenetek. Lenyűgöző nem kérdés, de ha szabad egy saját tapasztalata megosztani, hogy itt a mély számomra másképpen hatott. Cutlernél “húsba” vágó, ahogy a fémnek ütődött stb… jobban éreztem a “fájó” érzést. Jó értelembe értem a fájót, hogy nekem fájt az az ütés, lövés stb.
De az, hogy bármennyi hang szólal meg egyszerre mind mind kristálytiszta, NULLA torzítás…. egyszerűen azon agyaltam, hogy a manóba tud egy hangszóró így megszólalni, mindent lekezelni, minden hangot “kiénelekelni” torzítás mentén, mindenfajta elcsuklás nélkül… hihetetlen.
Kicsit off, nincs AURO3D-m, még

de egyre jobban hiszek abban, hogy az atomos sugárzók sokkal közelebb, ne adj Isten az első falra kell kerüljenek. Zozinaál brutális 3 méteres vagy talán még több belmagasság esetén én picit hiányoltam a első atmos és LCR közötti hangkép betöltést. Zozinál a hátsó szekció, az felsők mind mind olyan szimbiózisba voltak, hogy kb hihetetlen. Onnét hallasz hangokat, ahol szerintem hangfal sincs.
Összességében Zozi szobája olyan magasságokban van, ami nekem kb soha nem lesz. Hogy mennyire jó meghallgatni egy ilyen rendszer, és hány nap kell, hogy otthon bekapcsoljam a sajátomat…. arról majd nyilatkozok, mert egyelőre nem vitt rá a lélek

mert olyan kontraszt van, amit a vetítőmön látnék szívesen

.
Igazán jó kis nap volt, amit Nagyon köszönök Morphnak, Cutlernek, és Zozinak is.
u.i:
Remélem egyszer azért olvashatunk Zozitól beszámolókat, hogy tőlünk a hanyatló nyugaton milyen mozikban is járt, mit az új tapasztalások. Addig is marad a Google Translate!