Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?

Big írta: ↑2024.09.15., vas. 18:37Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.
Na, ebbe beletrafáltam még jó is lehet![]()
Ország: Magyarország (Európa)
Korszak: Népköztársaság (1949-1989)
Típus: Forgalmi pénz
Megjegyzés: 1950-1989
Címlet: 2 Fillér
Anyag: Alumínium
Súly: 0,65 g
Átmérő: 18 mm
Vastagság: 1,1 mm
Előlap: 2 FILLÉR BP.
Hátlap: Magyar Népköztársaság és évszám.
Perem: Sima
Tervező: Iván István
Motívum: Levélkoszorú, Lyukas
https://numizmarket.hu/details/45/945
Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.
A képen golyóstoll van …Voyager írta:
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.![]()
download.jpg
Igen, látom, hogy a szerszámon van egy horony, de eddig még nem kellett faragni a problémás lemezeket. Elég volt, ha határozottan körbeforgattam párszor egy ilyen tollon, amikor szorult.
...ha vágsz a tollra egy rést, egyik oldalát megélezve.Voyager írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:43Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Délután teszek fel képet.![]()
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG![]()
download.jpg
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG
Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Ezért sem tartom jó ötletnek normál irányba forgatni, sem géppel, sem kézzel.
A lemez vékony anyaga miatt a csigafúró vágóélei könnyen menetszerű nyomot hagyhatnak, ami nemcsak esztétikailag zavaró, de a furat mérete sem lesz egyenletes.
zoli73 írta: ↑2024.09.12., csüt. 22:06A leginkább szakszerű egy megfelelő méretű dörzsár volna, de ennek hiányában(ami érthető) egy csigafúró is megteszi, akár kézzel hajtva. Ez talán tisztább munkát végez, mint a reszelő, nem porol.
A Clearaudio kínál ilyen segédeszközt, egy rövid csigafúró egy műanyag markolatban, a gyártóra jellemző árcédulával.
Lehet.zoli73 írta: ↑2024.09.13., pén. 08:32
Így hírtelen.: https://www.szerszamsarok.hu/makita-p-6 ... 725mm-1-db
Attól nem kell félni, hogy belekap a lemez anyagába, mert mindössze tizedmilliméterekről van szó, ehhez fúrógép sem kell, kézzel másodpercek alatt áthajtható.
Így hírtelen.: https://www.szerszamsarok.hu/makita-p-6 ... 725mm-1-dbRock60 írta: ↑2024.09.13., pén. 08:19Az is jó, ha nem kap bele.
Lehet visszafelé forgatni a fúrót, akkor biztosan nem kap bele, csak koptatja.
Rászorítod kézzel a lemezt egy fenyőfa lapra, vagy hungarocell táblára, és a fúrógépet függőlegesn tartva - vagy állványossal - lassan visszafelé forgatva kikarmincálod a fölösleges vinilt.![]()
Igen, a fúrószár mérete probléma lehet...7.25 - tel nem találkoztam, csak 7 és 7.5 - lel. / Attól persze, még lehet, hogy van./
Jó lehet még a fokozat nélküli változó átmérőjű kúp formájú fúró - van tisztességes neve, csak nem jut eszembe - szigorúan kézzel forgatva mindkét oldalról ...
Létezik: https://www.szerszamkell.hu/makita_femf ... BTpXA5a-RzRock60 írta: ↑2024.09.13., pén. 08:19Az is jó, ha nem kap bele.
Lehet visszafelé forgatni a fúrót, akkor biztosan nem kap bele, csak koptatja.
Rászorítod kézzel a lemezt egy fenyőfa lapra, vagy hungarocell táblára, és a fúrógépet függőlegesn tartva - vagy állványossal - lassan visszafelé forgatva kikarmincálod a fölösleges vinilt.![]()
Igen, a fúrószár mérete probléma lehet...7.25 - tel nem találkoztam, csak 7 és 7.5 - lel. / Attól persze, még lehet, hogy van./
Jó lehet még a fokozat nélküli változó átmérőjű kúp formájú fúró - van tisztességes neve, csak nem jut eszembe - szigorúan kézzel forgatva mindkét oldalról ...
Az is jó, ha nem kap bele.