Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.09.13., pén. 13:38
Tudom ajánlani a " Kezdő hifi - Tanács kéne " topicot.

Nem cinizmusból írtam. :ohnoohnoohno:
Ott rögtön kapsz 100 tanácsot, csak kapkodod majd a fejed, győzd szétszálazni... :D
Azonban mielőtt mindenki bedobna anyait-apait, a kérdező nyilatkozhatna anyagi helyzetéről, stb. Sok felesleges kör le lett ott futva alapinfók nélkül.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Tudom ajánlani a " Kezdő hifi - Tanács kéne " topicot.

Nem cinizmusból írtam. :ohnoohnoohno:
Ott rögtön kapsz 100 tanácsot, csak kapkodod majd a fejed, győzd szétszálazni... :D

tujon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tujon »

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 17:09
Sztem az Orionoknak amúgy sem volt vmi határozott mélyük. Egy csöves erősítő meg a 0 dampingjával semennyire nem kezelné őket.
De szvsz. bármely korabeli, hasonló árú vintage "nyugati" hangfal jobb választás lenne, mint az Orion. Tömve a piac 50-100 ezer közti dolgokkal. Mert ugye az Orionoknak a közepe, meg a magasai sem voltak korának csúcstermékei. Ha ragaszkodsz a hazai dolgokhoz, inkább a Videoton 1990 utáni, már Vifa hangszórókkal szerelt darabjaival kezdj. PL. bonus 901, 902. Ráadásul azok zárt dobozok, csillapítottabb mélyekkel is, ami jobb csöves erősítővel.
Köszönöm, akkor elengedem.
A HS511 biztos marad, mert eredeti gyönyörű állapotú és már 16 éve hű társam (akkor nyugdijazom). Viszont akkor nézelődők hangfal iránt és akkor elöször abba újitok. Vagyis kipróbálok mást. Ebbe az árfekvésben a "nyugati" vonalon milyen márkák-tipusai jöhetnek szóba? Nem vagyok csak a magyar hive viszont szeretem azokat a cuccokat amik kicsit egyedibbek vagy nem a mindenki álltal dicsért cucc. Inkább a méltatlanul elfeledett "nem nagyon van másnak" hive vagyok.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Sztem az Orionoknak amúgy sem volt vmi határozott mélyük. Egy csöves erősítő meg a 0 dampingjával semennyire nem kezelné őket.
De szvsz. bármely korabeli, hasonló árú vintage "nyugati" hangfal jobb választás lenne, mint az Orion. Tömve a piac 50-100 ezer közti dolgokkal. Mert ugye az Orionoknak a közepe, meg a magasai sem voltak korának csúcstermékei. Ha ragaszkodsz a hazai dolgokhoz, inkább a Videoton 1990 utáni, már Vifa hangszórókkal szerelt darabjaival kezdj. PL. bonus 901, 902. Ráadásul azok zárt dobozok, csillapítottabb mélyekkel is, ami jobb csöves erősítővel.

tujon

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 16:47
Nem minden arany, ami fénylik.
Nem minden csöves erősítő váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Nem mindegyik olcsó mulatság, ha cserélni kell benne ezt-azt.
Lehet egy egyszerűbb SE dologgal jobb lenne kezdened.
Lehet mégsem jön be a csöves hangzás.
Lehet a hangfalaidnak sem...
Köszönöm válaszod!
Másodpercig nem kételkedem, és ez lett volna a következő kérdésem. A hangfalaim jók lennének ehhez vagy egy bármily más csöves erősitőhöz? Orion HS511 (anno hifi magazin tervekbők készült réz kúpokon álló álványon)
A csöves hangzást csak onnan tudom meg ha kipróbálom.
Jelenleg Harman/Kardon erősitő-tuner-cd-deck (Egyik sem az alap) Akai lemezjátszó. Jelenleg ez a konfig. Ezeket negyon szeretem.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Nem minden arany, ami fénylik.
Nem minden csöves erősítő váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Nem mindegyik olcsó mulatság, ha cserélni kell benne ezt-azt.
Lehet egy egyszerűbb SE dologgal jobb lenne kezdened.
Lehet mégsem jön be a csöves hangzás.
Lehet a hangfalaidnak sem...

tujon

Sziasztok!
Segitségetek szeretném kérni mivel a témában igencsak amatőr vagyok. Meg lett itt hirdetve a sztereó erősitők között egy "Épitett Budapest csöves" névre hallgató erősitő. Amit 150k-ért hirdetett meg az eladó 7 hónapja. Az eredeti meghirdetett árhoz képest 85k-val olcsóbban hirdeti most. Ez az ár már az amiért én megvenném, mert mindig is vágytam egy csöves erősitőre.
Kérdésem az lenne, hogy mi a csak meg a de? Miért nem kellet eddig senkinek? Ennyire nem éri a pénzt egy ilyen? Mik lehetnek a buktatók? Autónál is gyanús ha ennyit engednek...
Válaszotok Köszönöm!
Tuzson

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Akkor, ha kárt nem okozok, kipróbálom.
Sajnos, nem vagyok profi a tesztelésben és az írásban sem, de majd összekapom magam, ha erre van igény. :)
Az már pár nap hallgatás után is kiderült, hogy azon az áron, amennyiért árulják, nagyon jó vétel. Hangban, nincs sok összehasonlítási alapom, de szép, dinamikus, tiszta hangja van.
Ha bele szeretnék kötni, akkor nekem egy kicsi levegősség és tér hiányzik a zenéből. De lehet, ezt csak én hallom így. A kezelhetőség viszont 100-as!

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 17:17
Köszi!
Ezt én is olvastam már, csak vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.
A szervizkönyv szerint a remote in egy PC817 tipusú optocsatolóra megy egy 270 ohmos ellenálláson keresztül. A galvanikus leválasztás miatt nincs esély, hogy ártsanak egymásnak.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2533

Hozzászólás Szerző: mishow »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 17:17
... vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.
Sose használtam ezt a funkciót egyetlen készülékemen sem, de mert kiváncsivá tett a kérdésed, próbáltam rákeresni.
Én is azt találtam, hogy ez egy több évtizede működő rendszer, mégsincs egységes szabványa, de elvileg ha a "trigger" csatlakozókon keresztül kapcsolsz össze dolgokat, nem tudsz "eldurrantani" semmit, max bizonyos funkciók nem működnek - vagy esetleg semmi nem működik gondolkodik.gif
Ennek alapján én se biztatnálak vaktában, sőt a saját készülékemet se tenném kockára, de ha valaki hozzáértő - aki ki is próbálta (!) - elmondaná a tapasztalatait, az tanulságos lenne.

Még annyit, hogy az Ultra annyira új cucc, hogy folyamatosan javítják a hibákat, a trigger kimenet funkcióit pl. augusztus 23-án frissítették az alábbi linken olvasható táblázat szerint:
https://faq.wiimhome.com/support/soluti ... lease-note
Szóval még az sem kizárt, hogy jelenleg nem kapcsolná a wiim a HK-t (ha jól értem, ez lenne a cél), később meg igen ...

Ps: Ha sikerül kitapasztalni az Ultrát, a hálózati lejátszós topicban szívesen olvasnánk róla - ha van kedved hozzá! :smile53:

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi!
Ezt én is olvastam már, csak vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4022

Hozzászólás Szerző: juliush »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 12:22
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
Van egy Harman/Kardon HK 680 erősítőm, amin van remote in és out, 3.5mm jack csatlakozási lehetőség. Van hozzá egy Wiim Ultra streamerem, amin van 12 voltos trigger ki és bemenet, szintén 3.5mm mono jack csatlakozóval. Kompatibilisek ezek egymással és be tudom kapcsolni az erősítőt a streamerrel vagy a 30 éves erősítőkön teljesen másként működött ez a remote kapcsolódás? Esetleg kárt is okozhatok a próbával?
Köszönöm…
Szia! A felhasználói kézikönyv csatolt részletéből nekem az jön le, hogy azok a kompatibilis HK eszközök közötti távvezérlési célú kommunikációra vannak fenntartva, példának okáért az egyik infravörösen vezérelhető eszközhöz fűzve a többi kompatibilis eszközt megvalósítható a közös vezérlés. Ami valószínűleg eltér a szimpla triggertől, bár még azt se tartom kizártnak, hogy a "trigger" funkció sztenderd eleme az ilyen protokolloknak.
Mindazonáltal úgy tűnik, túl nagy problémát nem okozhatsz a próbálkozással, a manuál kifejezetten bátorít a kísérletezgetésre.
Sok sikert!
hk680remote.jpg
hk680remote.jpg (56.01 KiB) Megtekintve 2188 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
Van egy Harman/Kardon HK 680 erősítőm, amin van remote in és out, 3.5mm jack csatlakozási lehetőség. Van hozzá egy Wiim Ultra streamerem, amin van 12 voltos trigger ki és bemenet, szintén 3.5mm mono jack csatlakozóval. Kompatibilisek ezek egymással és be tudom kapcsolni az erősítőt a streamerrel vagy a 30 éves erősítőkön teljesen másként működött ez a remote kapcsolódás? Esetleg kárt is okozhatok a próbával?
Köszönöm…

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2024.08.16., pén. 17:26
alto írta:
2024.08.14., szer. 16:20

A damping faktor egy fontos műszaki paraméter, de csak egy a sok közül. Egy erősítő-hangfal páros túl komplex rendszert alkot ahhoz, hogy néhány műszaki paraméterből az összeillőségük megjósolható legyen.
Az azért megjósolható, hogy egy érzéketlen, 2 ohmig is leeső sztatikuson milyen erősítő érzi jól magát, nem ? Mondjuk nem egy 15 wattos SE , vagy 4 ohmig is csak kinlódva lemenő 20 wattos félvezetős integrált... :D
De a dampingnak ehhez mi köze? Amúgy pont van egy 20 wattos végfokomm ami játszi könnyedséggel hajt 3.2 ohmra leeső hangfalat.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1322

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

alto írta:
2024.08.14., szer. 16:20

A damping faktor egy fontos műszaki paraméter, de csak egy a sok közül. Egy erősítő-hangfal páros túl komplex rendszert alkot ahhoz, hogy néhány műszaki paraméterből az összeillőségük megjósolható legyen.
Az azért megjósolható, hogy egy érzéketlen, 2 ohmig is leeső sztatikuson milyen erősítő érzi jól magát, nem ? Mondjuk nem egy 15 wattos SE , vagy 4 ohmig is csak kinlódva lemenő 20 wattos félvezetős integrált... :D

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

-CB- írta:
2024.08.14., szer. 16:55

Tud6juk, mi ez a titkos fegyver? Mármint a vas, illetve a hangfalak? Bár a 38 cm az JBL, Vagy Tannoy gyanús nekem :-)
Nincs jelentősége, nem azért írtam a posztot... :D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

dbrnsk írta:
2024.08.14., szer. 16:40
-CB- írta:
2024.08.14., szer. 16:16

Sokszor nem zavaró, most is a Croft van bekötve az Utópiák elé, komolyzenét hallgattam. Sokan észre sem veszik, csak ha vki rávilágít egy olyan zenével, amiről kivilágít, hogy kontrollálatlan a mély. Sokaknak meg tetszik, mert végre van elég mély (már ha csak a mennyiség számít). De főleg a régebbi, könnyű papírmembrán mélysugárzók zárt ládában, ne adj isten zárt, teljesen kitömött ládában (akusztikus mocsár) nem is igénylik a további csillapítást.
Ha valaki, akkor én érzékeny vagyok ezekre a dolgokra és igen sok gyilok zenét is hallgatok. Mint Alto is írta, biza nem csak az említett paraméter tehet a kontrollálatlanságról. Én is gyűjtöttem a Dynókhoz a magas d. faktorú masinákat, volt sokféle, majd rákötöttem erre az erősítőre és hihetetlen, de vigyázzba állította a Dynót. Bár ez már a múlt, mert most már 38 centis mélynyomókat terelget, de azok sem loboknak feleslegesen... .D
Tud6juk, mi ez a titkos fegyver? Mármint a vas, illetve a hangfalak? Bár a 38 cm az JBL, Vagy Tannoy gyanús nekem :-)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:
2024.08.14., szer. 16:16

Sokszor nem zavaró, most is a Croft van bekötve az Utópiák elé, komolyzenét hallgattam. Sokan észre sem veszik, csak ha vki rávilágít egy olyan zenével, amiről kivilágít, hogy kontrollálatlan a mély. Sokaknak meg tetszik, mert végre van elég mély (már ha csak a mennyiség számít). De főleg a régebbi, könnyű papírmembrán mélysugárzók zárt ládában, ne adj isten zárt, teljesen kitömött ládában (akusztikus mocsár) nem is igénylik a további csillapítást.
Ha valaki, akkor én érzékeny vagyok ezekre a dolgokra és igen sok gyilok zenét is hallgatok. Mint Alto is írta, biza nem csak az említett paraméter tehet a kontrollálatlanságról. Én is gyűjtöttem a Dynókhoz a magas d. faktorú masinákat, volt sokféle, majd rákötöttem erre az erősítőre és hihetetlen, de vigyázzba állította a Dynót. Bár ez már a múlt, mert most már 38 centis mélynyomókat terelget, de azok sem loboknak feleslegesen... .D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3150
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dbrnsk írta:
2024.08.14., szer. 16:04
-CB- írta:
2024.08.14., szer. 10:57

Ritkán van nagy márkából elérhető áron (millió alatt) parádés hang. A belépő kategóriák vannak ennyiért, azok meg gyári állapotban ritkán jók, tuningolni ésszerű keretek közt meg vagy nem lehet, vagy nem éri meg, mert elvész a gyári állapot, ami erős értékvesztéssel jár. Volt pár Malacom, Akkufázisom, és Luxmanom is. Sugdennel az egyszerűsége miatt kacérkodtam, de sehol nem közöltek damping adatot, ami egy 3 utas, nagyobb membránnal szerelt hangfalnál nem mindegy. Elektrokompániát nem hallottam, de szinte minden hifi bemutató teremben rám akartak sózni egyet...
Az elmúlt pár évben rengeteg erősítő járt nálam, az ismeretségi körből áthozom, amit lehet. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel a passzív előfok (Khozmo) mögé bármit könnyen beteszek, a végfokoknak meg az állvány tetején van a helye, ahol könnyű másikat beüzemelni.
Azt kell mondjam, nincs tökéletesség. Lehet jó hangod, de vagy kellő damping, és/vagy kellő teljesítmény nem lesz. Ami bizonyos esetben nem gond, pl. kisebb monitorsugárzóknál, vagy szélessávú hangfalnál.
Nagyobb vasak vagy elérhetetlen árban lesznek, vagy nem lesz kellő transzparenciájuk, felbontásuk.
Ezt a jelenlegi 3 erősítőm is reprezentálja: Az épített, 20 Wattos Kaneda monoblokkok felbontását, gyorsaságát nem tudja A Nelson Pass a 60 wattjával. Viszont utóbbi nagyon szépen kezeli a 3 utas, nehéz membránokkal, bonyolult hangváltóval szerelt álló dobozaimat ( Mezzo Utópia). A hibrid Croft is 45 watt, szintén nagyon transzparens, gyors, de alacsony a dampingja, dinamikusabb elektronikus, vagy jazzrock stíluson nem ő a befutó, mint ahogy a Lowther pm6-os sem, amivel kiváló párost alkot... Szóval így 3 erősítővel, 2 hangfallal jól össze tudom legózni, hogy épp milyen stílust akarok hallgatni, és arra mi a jó. Lehet, hogy a 3 erősítő, és 2 pár hangfal árából lehetne venni egyet, ami jó(bb), de valószínűleg előbb-utóbb annak a hangjában is találnék valamit, ami nem tetszik, vagy csak egyszerűen megunnám, és akkor kezdődne előről a keresgélés, illetve folytatódna egy még magasabb árú mezőnyben, amire már nincs keretem.
Én is sokáig hangoztattam ezt a damping témát, aztán lett egy olyan 10!-es damping faktorú erősítőm, ami után befogtam a pofámat. :D Nem egyszerű ez...
Nyilván kizárólag damping faktor alapján nem túl jó ötlet erősítőt választani. Ráadásul sokan elcsodálkoznának, ha a többszázas damping faktorú erősítőjük damping faktorát újra megmérnék, de nem közvetlenül a hangfalterminálon, hanem a 3 méteres hangfalkábel másik végén...

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

dbrnsk írta:
2024.08.14., szer. 16:04
-CB- írta:

Ritkán van nagy márkából elérhető áron (millió alatt) parádés hang. A belépő kategóriák vannak ennyiért, azok meg gyári állapotban ritkán jók, tuningolni ésszerű keretek közt meg vagy nem lehet, vagy nem éri meg, mert elvész a gyári állapot, ami erős értékvesztéssel jár. Volt pár Malacom, Akkufázisom, és Luxmanom is. Sugdennel az egyszerűsége miatt kacérkodtam, de sehol nem közöltek damping adatot, ami egy 3 utas, nagyobb membránnal szerelt hangfalnál nem mindegy. Elektrokompániát nem hallottam, de szinte minden hifi bemutató teremben rám akartak sózni egyet...
Az elmúlt pár évben rengeteg erősítő járt nálam, az ismeretségi körből áthozom, amit lehet. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel a passzív előfok (Khozmo) mögé bármit könnyen beteszek, a végfokoknak meg az állvány tetején van a helye, ahol könnyű másikat beüzemelni.
Azt kell mondjam, nincs tökéletesség. Lehet jó hangod, de vagy kellő damping, és/vagy kellő teljesítmény nem lesz. Ami bizonyos esetben nem gond, pl. kisebb monitorsugárzóknál, vagy szélessávú hangfalnál.
Nagyobb vasak vagy elérhetetlen árban lesznek, vagy nem lesz kellő transzparenciájuk, felbontásuk.
Ezt a jelenlegi 3 erősítőm is reprezentálja: Az épített, 20 Wattos Kaneda monoblokkok felbontását, gyorsaságát nem tudja A Nelson Pass a 60 wattjával. Viszont utóbbi nagyon szépen kezeli a 3 utas, nehéz membránokkal, bonyolult hangváltóval szerelt álló dobozaimat ( Mezzo Utópia). A hibrid Croft is 45 watt, szintén nagyon transzparens, gyors, de alacsony a dampingja, dinamikusabb elektronikus, vagy jazzrock stíluson nem ő a befutó, mint ahogy a Lowther pm6-os sem, amivel kiváló párost alkot... Szóval így 3 erősítővel, 2 hangfallal jól össze tudom legózni, hogy épp milyen stílust akarok hallgatni, és arra mi a jó. Lehet, hogy a 3 erősítő, és 2 pár hangfal árából lehetne venni egyet, ami jó(bb), de valószínűleg előbb-utóbb annak a hangjában is találnék valamit, ami nem tetszik, vagy csak egyszerűen megunnám, és akkor kezdődne előről a keresgélés, illetve folytatódna egy még magasabb árú mezőnyben, amire már nincs keretem.
Én is sokáig hangoztattam ezt a damping témát, aztán lett egy olyan 10!-es damping faktorú erősítőm, ami után befogtam a pofámat. :D Nem egyszerű ez...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

-CB- írta:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

-CB- írta:
2024.08.14., szer. 13:03
zoli73 írta:
2024.08.14., szer. 12:41
-CB- írta:
2024.08.14., szer. 12:28

Az Utópia valóban jó hangfal és elég mindenevő, ráadásul az általam preferált "odab@szósabb" zenéken kifejezetten elmében van. DE! Semmilyen 3 utas, nagy, nehéz membránnal szerelt hangfal sem fogja hozni azt a transzparenciát, és gyorsaságot, mint egy szélessávú a maga 10 grammos membránjával. Nyilván ennek ára van, dinamikában, teljesítményben, basszusban nem fogja azt hozni, mint a JM Lab. Vannak viszont azok a stílusok (régebbi jazzek, vokális darabok, kamarazene, stb.) ahol nincs sok basszus, ott kifejezetten szívesebben hallgatom, mint az Utópiákat. A másik nagy előnyük a Lowthereknek, hogy már egy pár wattos erősítő, akár egy pár wattos csöves SE, vagy OTL is simán meghajtja.
Nekem is nagy, nehéz membrános háromutas hangsugárzóm van, de nekem sem transzparenciai, sem sebességbeli, sem térleképzési problémám nincs vele. Viszont olyan szélessávút még nem hallottam, ami számomra ne keltett volna hiányérzetet.
Sokkal inkább a nagy, nehéz membrános háromutas, mint bármilyen szélessávú, vagy kis kétutas monitor. Számomra ezekben sokkal több a kompromisszum.
Írtam már, nem vagyok a helyedben, de nekem a Mezzo Utopia mellé biztos, hogy nem kellene semmi kiegészítő.
Ki így, ki úgy, nem vagyunk egyformák.
Ha egyszer jársz Budapesten, és van időd, szívesen látlak egy kávéra, meg némi demózásra a transzparencia-teljesítmény vonalon :-)
Lehet, hogy még szavadon foglak... ;)
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

juliush írta:
2024.08.10., szomb. 11:44
Á, feladom! Elindulok különböző irányokba, hitegetem magam, hogy jobb lett, aztán visszakerül némi pihenő után a rendszerbe a Musical Fidelity A-1000-es, és eltángál mindent. Újra meg újra! Minek erőlködöm? gondolkodik.gif
Talán el kellene fogadnom, hogy ez az én "hangom"! :D
http://www.thevintageknob.org/musical_f ... A1000.html
mondjuk nem vagyok vak vezet világtalant féle MF rajongó,de az A1000-es (Pegasus bizonyos piacokon) azért tud(ott) vlmit,volt szerencsém hozzá egy párszor a valamikori Datateam-ben :smile32: ...Harbeth-eket használsz ha jól emlékszem gondolkodik.gif ...
az MF háza tájárol AMS35,és AMS50 esetleg ?...az utóbbi csak végfok,de ódákat zeng rolla egy ismim ismije,Tannoy Arden Legacy-vel párositva...igaz az rockzenész és rajongó,de a verebek azt csiripelik hogy komolyzenén sem elvetnivaló....

:cheers1:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

zoli73 írta:
2024.08.14., szer. 12:41
-CB- írta:
zoli73 írta:
2024.08.14., szer. 11:37

Tudom, nem vagyok a helyedben, de én bizony az Utopia-n kívül minden hagsugárzót és erősítőt eladnék, és abbol vennék valami komoly erősítőt, vagy elő-végfokot. Mezzo Utopia-t már többször hallottam, és szerintem mindenevő, műfajfüggetlen, ha jól ki van szolgálva, akkor beleköthetetlen.
Tudom írod, hogy van egy passzív előfokod, de én azt is eladnám. Passzív ide, vagy oda, attól még lehetnek illeszkedési problémák, sőt.
A legtöbb végerősítőt meg kell hajtani, és inpedanciát is illeszteni kell, ezeket a passzív előfok nem tudja.
Sokan vannak abban a tévhitben(Te nem biztos), hogy az előfok csak ronthat, mert plusz jelút, sajnos ez nem így van.
Szerintem egy tisztességes elő-végfokkal az Utopia minden hiányérzetedet eltüntetné.
Az Utópia valóban jó hangfal és elég mindenevő, ráadásul az általam preferált "odab@szósabb" zenéken kifejezetten elmében van. DE! Semmilyen 3 utas, nagy, nehéz membránnal szerelt hangfal sem fogja hozni azt a transzparenciát, és gyorsaságot, mint egy szélessávú a maga 10 grammos membránjával. Nyilván ennek ára van, dinamikában, teljesítményben, basszusban nem fogja azt hozni, mint a JM Lab. Vannak viszont azok a stílusok (régebbi jazzek, vokális darabok, kamarazene, stb.) ahol nincs sok basszus, ott kifejezetten szívesebben hallgatom, mint az Utópiákat. A másik nagy előnyük a Lowthereknek, hogy már egy pár wattos erősítő, akár egy pár wattos csöves SE, vagy OTL is simán meghajtja.
Nekem is nagy, nehéz membrános háromutas hangsugárzóm van, de nekem sem transzparenciai, sem sebességbeli, sem térleképzési problémám nincs vele. Viszont olyan szélessávút még nem hallottam, ami számomra ne keltett volna hiányérzetet.
Sokkal inkább a nagy, nehéz membrános háromutas, mint bármilyen szélessávú, vagy kis kétutas monitor. Számomra ezekben sokkal több a kompromisszum.
Írtam már, nem vagyok a helyedben, de nekem a Mezzo Utopia mellé biztos, hogy nem kellene semmi kiegészítő.
Ha egyszer jársz Budapesten, és van időd, szívesen látlak egy kávéra, meg némi demózásra a transzparencia-teljesítmény vonalon :-)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

-CB- írta:
zoli73 írta:
2024.08.14., szer. 11:37
-CB- írta:

Tudom, nem vagyok a helyedben, de én bizony az Utopia-n kívül minden hagsugárzót és erősítőt eladnék, és abbol vennék valami komoly erősítőt, vagy elő-végfokot. Mezzo Utopia-t már többször hallottam, és szerintem mindenevő, műfajfüggetlen, ha jól ki van szolgálva, akkor beleköthetetlen.
Tudom írod, hogy van egy passzív előfokod, de én azt is eladnám. Passzív ide, vagy oda, attól még lehetnek illeszkedési problémák, sőt.
A legtöbb végerősítőt meg kell hajtani, és inpedanciát is illeszteni kell, ezeket a passzív előfok nem tudja.
Sokan vannak abban a tévhitben(Te nem biztos), hogy az előfok csak ronthat, mert plusz jelút, sajnos ez nem így van.
Szerintem egy tisztességes elő-végfokkal az Utopia minden hiányérzetedet eltüntetné.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”