Inkább pénzkidobásnak. Amúgy felmerült többször, hogy át kellene kábelezni az Utópiáimat. De letettünk róla. Egyrészt nagyon sok kábel van benne, másrészt -mint látjuk- sokan kételkednek a hangminőség javulásban, harmadrészt nemhogy emelkedne, de csökkenne az áruk. Úgyhogy maradnak benne a 8 mm2-es gyári réz sodratok.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1211
Re: Off
Simán lehet a Chorusból Utopia. Csak előbb ki kell cserélni a hangszórókat. Aztán a hangváltót. Aztán a kábelezést. Aztán a dobozt.

Re: Dynaudio Contour 60i dió
Attól még nem lesz a kádárkocka polgári ház, kúria, bármi más. Vagy a körvonal magabiztosság.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 879
Mondjuk az én szememben nagyobb jelentősége van egy ház újrakábelezésének, de nem ez a lényeg.

Nem szotkam hibázni.
- -CB-
- Beköltözött
De ettől még egy rossz fekvésű Kádár kocka a falu végén még nem lesz rózsadombi rezidencia, mint ahogy Focal Chorusból sem lesz Utópia.-CB- írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:29Nem áll meg a hasonlat. Egy hifi terméknél igenis számít a kábel, meg az egyéb alkatrész upgrade. Háznál inkább egy új nyílászáró, falszigetelés, ami "magasabb szintű komfortot" adhat. Az új vezetékek legfeljebb több áramot, nagyobb biztonságot.fererencz írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:21Ha egy Octavia-t úgy hirdetnek, hogy villamossági szerelő újravezetékelte, így már Superb szinten van, vagy a 40éves kádárkockát az alu helyett rézzel húztuk át, most már 2000-es évekbeli lakás szintjén van, az helyes? Írja le, lelke rajta (bár ez már talán a vásárló megtévesztése, de a hifi lassan csak erről szól), de ne csodálkozzunk!![]()
- -CB-
- Beköltözött
Nem áll meg a hasonlat. Egy hifi terméknél igenis számít a kábel, meg az egyéb alkatrész upgrade. Háznál inkább egy új nyílászáró, falszigetelés, ami "magasabb szintű komfortot" adhat. Az új vezetékek legfeljebb több áramot, nagyobb biztonságot.fererencz írta: ↑2024.09.09., hétf. 14:21Ha egy Octavia-t úgy hirdetnek, hogy villamossági szerelő újravezetékelte, így már Superb szinten van, vagy a 40éves kádárkockát az alu helyett rézzel húztuk át, most már 2000-es évekbeli lakás szintjén van, az helyes? Írja le, lelke rajta (bár ez már talán a vásárló megtévesztése, de a hifi lassan csak erről szól), de ne csodálkozzunk!![]()
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 879
Ha egy Octavia-t úgy hirdetnek, hogy villamossági szerelő újravezetékelte, így már Superb szinten van, vagy a 40éves kádárkockát az alu helyett rézzel húztuk át, most már 2000-es évekbeli lakás szintjén van, az helyes? Írja le, lelke rajta (bár ez már talán a vásárló megtévesztése, de a hifi lassan csak erről szól), de ne csodálkozzunk! 

Nem szotkam hibázni.
- -CB-
- Beköltözött
Soxor azért apróságokon is megy a sz@rrágás. A másik fele, amit utálok, amikor ár, hely nélkül adja fel az újonc a hirdetést, aztán még neki áll feljebb, ha törölték. A képek minőségét meg hagyjuk, nem beszélve a készülék (meg a szoba) tisztaságáról...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
A közösségi felületekhez képest itt még elég jó a helyzet.
(Nem keveset dolgozunk érte)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Hol?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Ha leírsz bármit ezen a fórumon, az a te tolladból és kútfőből származik, ha csak nem idézel valahonnan. Ebből következik, hogy minden hozzászólás saját véleményt fogalmaz meg.
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Mielőtt tanácsot adsz, mit és hogyan kellett volna tennem, nem àrtott volna rákérdezni, hogy ez kinek a véleménye és ahogy azt ígértem, telefonon, vagy privát üzenetben meg is válaszoltam volna. De úgy látom egyszerűbb így, csípőből, gondolkodás nélkül tüzelni, mint először kérdezni.

Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
- gianni321
- V.I.P.
Hol? Ki? Idézd kérlek, bàr meglepődnék, ha menne, mert semmi ilyet nem írtam.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
- Tulsemere
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 62
Világosan le lett írva, hogy nincs lehetőség kritikát megfogalmazni, másként látni, gondolkodni. 

Azt hozzátehetted volna, hogy szerinted.
A Confidence mért paraméterei mások, ennek a kábelcsere után aligha változtak.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nem hiszem el, hogy még mindig ott tartunk, hogy a hirdetéseket szemeteljük!vazze írta: ↑2024.09.08., vas. 11:13Szép nagy dobozok. Biztos jó hangosak is![]()
Nem vitatom a képességüket és az átalakítás hatékonyságát sem. Nekem csupán az a furcsa, hogy egyre több dolog kerül meghirdetésre nem sokkal a tuning után.
Több hálózati lejátszó is analóg táposítás után, hangsugárzók kábelcsere után…stb.
Mindegyiknek a hangja legalább egy ( néha több…) kategóriát ugrik-ami ugye szubjektív, mert független hallgatóság nem vizsgálta.

Ezt az eszmefuttatást nyugodtan a releváns témában lehetett volna feszegetni, ehelyett, foglalkoztatsz minket, hogy pakolásszuk a hsz-edet.
Neked nem teljesen mindegy, h milyen lett a hangja? Ott az eredeti kábel, ha azt szeretnéd, akkor visszarakod és kész. A vevő tájékoztatva van, felnőtt ember, majd eldönti, hogy mit szeretne.
- gianni321
- V.I.P.
Egy Sonus Faber Stradivari elég nyomós ok, direkt ezzel kezdtem a hirdetést. Ha nincs Stradivari, a 60i marad. Nem kell erről többet gondolkozni, mert teljesen felesleges, anélkül, hogy tudnál bámit is a körülményekről. Mint ahogy azt sem, mikor volt az átalakítás. Remélem ez az egész megy az OFF-ba.vazze írta: ↑2024.09.08., vas. 11:13Szép nagy dobozok. Biztos jó hangosak is![]()
Nem vitatom a képességüket és az átalakítás hatékonyságát sem. Nekem csupán az a furcsa, hogy egyre több dolog kerül meghirdetésre nem sokkal a tuning után.
Több hálózati lejátszó is analóg táposítás után, hangsugárzók kábelcsere után…stb.
Mindegyiknek a hangja legalább egy ( néha több…) kategóriát ugrik-ami ugye szubjektív, mert független hallgatóság nem vizsgálta.
Szép nagy dobozok. Biztos jó hangosak is

Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 605
Az építő jellegű hozzászólásokat köszönöm!
Tudom/ismerem az erősítő értékét, ellentétben 1-2 hozzászólóval.
Az "ártrollkodást" , ugye a szabályzat szerint is... mellőzzük, ha kérhetném, tudjuk jól: izlések és pofonok...
Köszi!
Tudom/ismerem az erősítő értékét, ellentétben 1-2 hozzászólóval.
Az "ártrollkodást" , ugye a szabályzat szerint is... mellőzzük, ha kérhetném, tudjuk jól: izlések és pofonok...
Köszi!
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
Re: Philips AG9015 csöves erősítő
nem igazán értem,ilyen vitákat,mért valakinek a hirdetésében kell levivni 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Tálálj ki még mást is rá! :) Kollégám is jobbat csinált. Annyival, hogy a Philips tulaj is rendelt tőle mert azonnal megtetszett neki. Ismerőse meg valami komoly Elektrocompanie-et cserélt le már rá. Szóval inkább vesznek "fusi" diy/maszek erősítőt mint drága gyárit, meg ilyen Philipseket, bárki bármennyire jóra megcsinálja is.... Neveket nem írok. De nincs olyan sok Dual-Philips kőr hazánkban, hogy ne ismernéd őket. De ez a hirdetett Philips lassan kezd annyiba kerülni amennyit már megér.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 311
Nem volt megcsinalva rendesen.
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1201
Tévedsz, megtettem, volt rá alkalmam.... Szerintem te tévedtél el egy kicsit...pepperpower írta: ↑2024.09.03., kedd 10:40Jellemzo hozzaallas.SoundMania írta: ↑2024.09.03., kedd 09:52Nyílván erősen túlzol és mindenki aki ezt állítja. Szeretni is nyilván lehet, azon a szinten...... Kondi csere ide vagy oda...pepperpower írta: ↑2024.09.02., hétf. 22:14Figyelem a hirdetest, miota felraktad.
Teljesen erthetetlen, talan nem tudjak az emberek, hogy mi ez?
Ez a vilag egyik legjobb gyari, csoves erositoje. Nyilvan tulzok, de azert nem olyan nagyon...![]()
Az elkok kicserelesevel nagyon komoly dolog lehet belole.
(Egy felujitott ilyenem van nekem is, nagyon szeretem!)
Kis olvasnivalo:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... jNp3Y5oYOt
Valoszinu meg nem hallottal ilyen gepet felujitva, "kitakaritva" es nem hasonlitottad ossze 5-10 eleg draga csovessel.
Mert a kapcsolasa, a felhasznalt anyagok, a trafo a vegen nagyon magas szintu.
Meg akkor is, ha kicsit roncs kinezete van a teteje nelkul.![]()
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 311
Jellemzo hozzaallas.SoundMania írta: ↑2024.09.03., kedd 09:52Nyílván erősen túlzol és mindenki aki ezt állítja. Szeretni is nyilván lehet, azon a szinten...... Kondi csere ide vagy oda...pepperpower írta: ↑2024.09.02., hétf. 22:14Figyelem a hirdetest, miota felraktad.
Teljesen erthetetlen, talan nem tudjak az emberek, hogy mi ez?
Ez a vilag egyik legjobb gyari, csoves erositoje. Nyilvan tulzok, de azert nem olyan nagyon...![]()
Az elkok kicserelesevel nagyon komoly dolog lehet belole.
(Egy felujitott ilyenem van nekem is, nagyon szeretem!)
Kis olvasnivalo:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... jNp3Y5oYOt
Valoszinu meg nem hallottal ilyen gepet felujitva, "kitakaritva" es nem hasonlitottad ossze 5-10 eleg draga csovessel.
Mert a kapcsolasa, a felhasznalt anyagok, a trafo a vegen nagyon magas szintu.
Meg akkor is, ha kicsit roncs kinezete van a teteje nelkul.

Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304