Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
-
Vendég
Csatlakoztatás
Help!!Sziasztok!
Leírtam a kill bill 1.2-t(kollégámnak) Csak DTs magyar hangsávot hagytam rajta ugyebár kissebb tömörítés akkor.
Scarton meg kelll hogy jenejen a dts dd hang is vagy csak stereo hang?
SZoval neki scarton van összedugva a tv(egy samsung dvd).Azt mondja nincs hang.Nekem meg van aerősítő nélkül.
Mi lehet a problem?
Még ma irjatok lecci!Együtt vagyunk szolgálatba.
ELöre is köszi..
Jujj
A Te játszódban valószinű avn dts dekóder beépítve, az övében meg nincs, legfeljebb csak a digit kimeneteken jön ki a jel, amit egy dekóderes erősítővel lehet hallhatóvá tenni...
Az bizonyára Neked is feltűnt, hogy DD minden lemezen előfordul önmagában, míg DTS csak és kizárólag DD kisérettel...
-
Vendég
Csatlakoztatás
Help!!
Sziasztok!
Leírtam a kill bill 1.2-t(kollégámnak) Csak DTs magyar hangsávot hagytam rajta ugyebár kissebb tömörítés akkor.
Scarton meg kelll hogy jenejen a dts dd hang is vagy csak stereo hang?
SZoval neki scarton van összedugva a tv(egy samsung dvd).Azt mondja nincs hang.Nekem meg van aerősítő nélkül.
Mi lehet a problem?
Még ma irjatok lecci!Együtt vagyunk szolgálatba.
ELöre is köszi..
Csatlakoztatás
Egyik ismerősöm ma hozott egy HAMA "Pro Class" Scart<->RCA kábelt. Most vette, vadi új, de valami nem stimmel, nincs hang az egyik csatornában, nézzem meg, nem akar szórakozni a visszavitellel.
Na, kiderült, a jobb csatorna valahol zárlatos. Nézzük a Scart csatlakozót: majdnem elsírtam magam a belső szerelésen, a forrasztásokon, ilyen szemét munkát nem is tudom mikor láttam. 12 évesen egy pillanatpákával szebben forrasztottam. A Monitor kábelek szerelése egy remekmű ehhez képest.
Zárlat viszont nem volt itt. Nézzük az RCA-t: há-há egybeöntött, ezt szét nem szedem. Kérdés ismerőshöz: mi legyen, visszaviszi, vagy - a kábelerek valszeg jók, a Scart csatlakozó jó, az RCA-kat levághatom, rakok rá újat, a Scart forrasztásait megcsinálom, azt lesz egy jó kábele.
Persze az utóbbit választotta... bekap6od.gif
Miután levágtam az RCA-kat, kiderült, ahogy vártam, a dugón belül volt a zárlat.
Szumma-szummárum: eddig is magam szereltem a saját kábeleimet, ezután is én fogom, ha készen kell venni, akkor Monitor vagy Kácsa.
HAMA
Csatlakoztatás
Hi!
Tegnap véletlenül egy havernál találam olyan kábelt, aminek az egyik vége S video, a másik komponens video(sárga). Így már megoldódott a problémám, lehet nézni a laptop képét a TV-n.
Viszont nagyon szr a kép, csíkok úsznak benne, ami nem változik, akárhogy is mozgatom a kábelt.
Pedig meglehetősen vékonyka kábel ez, sztem tutira ez okozza a hibát.
Viszont van egy új probláma, nevezetesen, a laptop monitora 16:9-es.
Ha ezt a képet ráküldi a TV-re, akkor krva sok minden marad le a képről. Persze, ha az egérrel mozgok le-föl, balra-jobbra, akkor mozog a kép a TVben,de ez filmnézéskor nem valami jó.
Van egy olyan lehetőség a gépen,h. széles méretarány megőrzése a televízión. De ez akár be, akár ki van kapcsolva, nem sok különbséget látok. Legalábbis egyszer sem jön be letterbox formátumban a laptop képe a TV-n.
Erre nem tudtok megoldást?
Köszi!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Csatlakoztatás
Köszi!
Nem a pc-vel van a baj, mert otthon ugyenezzel a módszerrel mindig működésre bírtam a TV-t.
De azért köszi!
Nincs S-video-Scart kábel?
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Van egy S-video kimenetes laptopom, albérletben erről szerettem volna megoldani a DVD-zést.
A TV, amire kötném, egy sima Orion(egy éves) van rajta egy Scart, illetve 6 RCA(3 ki, 3 bemenet).
Így az S videot egy olyan átalakítóval akartam megoldani, aminek egyik vége egy Scart, a másik pedig RCA, komponens video, illetve S video, illetve van rajta egy kapocsló,hogy be,vagy kimeentként akarom-e használni.
A TV 3 AV-jából sajnos egyiken sem tudom megjeleníteni a képet.(kettő AV, a 3. RGB).
A laptopon minden jól van beállítva, de eddig úgy ment ez,h. ha rádugtam a TV-re, ugyenezzel a kábelmegoldással, a gépet újraindítva, máris érzékelte,h. van TV, így bekapcoslhatóvá vált a TV-re a képkiküldés.
Segítsetek légyszi, mi lehet a probléma, már mindenhogy próbáltam, sehogy sem működik.
(- kábel rádug TV-re, kapcsoló bemenetként használva, gép újraindít, egyik AV- sincs semmi
- kábel rádug, kapcsoló kimenet állásba, egyik AV-n sincs semmi. Egyébként a TV menüjében sehol nicns lehetőség bármelyik AV forrását megválasztani)
Segítségeteket előre is köszönöm!
(esetleg venni kéne egy olyan kábelt, aminek egyik vége scart, másik S-video, már, ha van ilyen?)
Szerintem nem a kábelekkel van gond, hanem a grafikus kártyát kell rábeszélni, hogy adjon ki jelet az S-video csatlakozón is. Ehhez fel kell telepíteni a kártya szoftverét (nem csak a kis meghajtóprogit). Utána a Windows asztal közepén jobb gomb -> Tulajdonságok -> Beállítások -> Speciális és itt kell a szoftvertől függően a megfelelő beállításokat elvégezni. Érdemes a tévére csatlakozást még a laptop bekapcsolása előtt elvégezni, hátha magától is felismer valamit.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Van egy S-video kimenetes laptopom, albérletben erről szerettem volna megoldani a DVD-zést.
A TV, amire kötném, egy sima Orion(egy éves) van rajta egy Scart, illetve 6 RCA(3 ki, 3 bemenet).
Így az S videot egy olyan átalakítóval akartam megoldani, aminek egyik vége egy Scart, a másik pedig RCA, komponens video, illetve S video, illetve van rajta egy kapocsló,hogy be,vagy kimeentként akarom-e használni.
A TV 3 AV-jából sajnos egyiken sem tudom megjeleníteni a képet.(kettő AV, a 3. RGB).
A laptopon minden jól van beállítva, de eddig úgy ment ez,h. ha rádugtam a TV-re, ugyenezzel a kábelmegoldással, a gépet újraindítva, máris érzékelte,h. van TV, így bekapcoslhatóvá vált a TV-re a képkiküldés.
Segítsetek légyszi, mi lehet a probléma, már mindenhogy próbáltam, sehogy sem működik.
(- kábel rádug TV-re, kapcsoló bemenetként használva, gép újraindít, egyik AV- sincs semmi
- kábel rádug, kapcsoló kimenet állásba, egyik AV-n sincs semmi. Egyébként a TV menüjében sehol nicns lehetőség bármelyik AV forrását megválasztani)
Segítségeteket előre is köszönöm!
(esetleg venni kéne egy olyan kábelt, aminek egyik vége scart, másik S-video, már, ha van ilyen?)
Csatlakoztatás
Samsung 32R51 LCD TV + Thomson DTH252E DVD lejátszó 28 eFt (mert ennek van HDMI kimemete...) + 10 eFt-os HDMI-HDMI kábel
A képet szépen felrakja 720p-re, viszont hang semmi nincs, csak ha külön analóg RCA kábelen adom neki...
A DVD-n állítani csak azt lehet a HDMI soundnál, hogy PCM vagy SPDIF...
lehet hogy a Thomson DVD-n nem is HDMI megy ki, hanem DVI...?
Csatlakoztatás
Köszi szépen!
Nekem máskülönben a Samsung TV-re csak az antenna és a DVD scartja van dugva, a Thomsonra két Scart(DVD, UPC) és egy antenna.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Mostanában lettem figyelmes egy zavaró tényezőre DVD-zés közben.
Két TV-n, két telejsen más rendszeren is filmezek, és a probláma mindkét helyen fennál. Nevezetesen, hogy a TV képen hullámzás látható. Scarttal van összekapcsolva mindkét esetben a TV és a DVD.
Nem maga a kép, ami hullámzik, hanem, homogén, pl. teljesen fekete hátterekbél jól látható olyasmi jelenség, mintha a hangszóró bezavarna a képbe.
Az egyik TV-n kifejezetten erősen látható,hogy bal oldalt végig, kb. 4-5 ójjnyi vastag, fehéres , áttetsző, függőleges hullámok úsznak, illetve felül és alul egymással ellentétes félköríves vibrálás tapasztalható, vízszintesen.
Ez a legjoban akkor látható,ha AV-re teszem a TV-t, így fekete a háttér. Ha a DVD lejátszó ki van kapcsolva, a függőleges, fehéres csíkozás akkor is megmarad, ha viszont bekapcsolom, bejönnek a hullámok is, alul-felül.
Ez a TV a régi 55-ös Samsung tetején az egész TV-t átértő Koda centerrel. (ha a hangszórót elveszem róla, nem változik a kép)
A scartok minskét esetben valami régi, készülékhez adott kábelek, egyi ksem spéci. Mekkora az esély,hogy a kábel a hibás, és milyet ajánlotok, ami látható javulást eredmnéyezhet?
Ha már it vagyok, még egy kérdés.
Egyelőre átmeneti elhelyezésű a Yamaha-koda hm, így a hangszórókábeleket nem tudom méretre vágni. Azt a kábelt,ami túl hosszú, szabad-e összetekerni, illetve összekötözni, hogy ne legyen túl nagy kígyófészek az erősítő mögött? Több hangszórókábelt(vagy akár kép és hangkűbelt egyszerre) szabad összekötözni(kábelkötelegelővel, vagy hasonlóval pl.)? Vagy zavarni fogják egymás jelét?
Köszi szépen!
Én elsősorban a kábelekre tippelek, hogy összeszednek valami zajt.
Maga a scart is gyenge lehet, de ha sok kábel van bekötve a tévébe, akkor ezek valahogy öszeadódnak. Én is tapasztaltam csíkokat, de nálam minden csatlakozóba be volt dugva valami a tévén. Ahogy húztam ki a kábeleket, úgy lett tisztább (bár nem tökéletes) a kép.
Jobb minőségű scartokkal sokat javíthatnál a helyzeten. Egyszer kell befektetni és utána végig jó lesz. Az MM-ben hátul keress Monitor scart kábelt, lehetőleg ne hosszabbat, mint amennyire feltétlenül szükség van. Vagy elöl a kábeles részen 5000 körüli Hama ProClass kábelt, bár ezekből inkább hosszabbak szoktak lenni (2m, stb.).
Használhatsz kábelkötegelőt, amúgyis olyan kis hely van a cuccok mögött, hogy nem lehet rendesen eltávolítani öket egymástól.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Mostanában lettem figyelmes egy zavaró tényezőre DVD-zés közben.
Két TV-n, két telejsen más rendszeren is filmezek, és a probláma mindkét helyen fennál. Nevezetesen, hogy a TV képen hullámzás látható. Scarttal van összekapcsolva mindkét esetben a TV és a DVD.
Nem maga a kép, ami hullámzik, hanem, homogén, pl. teljesen fekete hátterekbél jól látható olyasmi jelenség, mintha a hangszóró bezavarna a képbe.
Az egyik TV-n kifejezetten erősen látható,hogy bal oldalt végig, kb. 4-5 ójjnyi vastag, fehéres , áttetsző, függőleges hullámok úsznak, illetve felül és alul egymással ellentétes félköríves vibrálás tapasztalható, vízszintesen.
Ez a legjoban akkor látható,ha AV-re teszem a TV-t, így fekete a háttér. Ha a DVD lejátszó ki van kapcsolva, a függőleges, fehéres csíkozás akkor is megmarad, ha viszont bekapcsolom, bejönnek a hullámok is, alul-felül.
Ez a TV a régi 55-ös Samsung tetején az egész TV-t átértő Koda centerrel. (ha a hangszórót elveszem róla, nem változik a kép)
A scartok minskét esetben valami régi, készülékhez adott kábelek, egyi ksem spéci. Mekkora az esély,hogy a kábel a hibás, és milyet ajánlotok, ami látható javulást eredmnéyezhet?
Ha már it vagyok, még egy kérdés.
Egyelőre átmeneti elhelyezésű a Yamaha-koda hm, így a hangszórókábeleket nem tudom méretre vágni. Azt a kábelt,ami túl hosszú, szabad-e összetekerni, illetve összekötözni, hogy ne legyen túl nagy kígyófészek az erősítő mögött? Több hangszórókábelt(vagy akár kép és hangkűbelt egyszerre) szabad összekötözni(kábelkötelegelővel, vagy hasonlóval pl.)? Vagy zavarni fogják egymás jelét?
Köszi szépen!
Csatlakoztatás
Vezetékösszefogó szalagspirál (polietilén). A proji kábeleihez kellene!Sok mindent sikerült már kiderítenem.
KSPI-16N (natúr, 25m-es kötegben).
- ipari elektronikai vezerleseknel mindennapos cucc.., ahvert megkerdem
- ezek altalaban nemszoktak olcsoak lenni..
Köszi előre is.
Mennyire lehet drága (m/Ft)?
Mindössze 5m kellene.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Csatlakoztatás
Vezetékösszefogó szalagspirál (polietilén). A proji kábeleihez kellene!Sok mindent sikerült már kiderítenem.
- ipari elektronikai vezerleseknel mindennapos cucc.., ahvert megkerdem
- ezek altalaban nemszoktak olcsoak lenni..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Csatlakoztatás
Én a következő kábeleket fogom használni:
LCD-DVD közt: Van den Hul HDMI 5 méteres
http://www.vandenhul.com/cable/hdmi.htm
Antennacsatlakozó és LCD közt: Van den Hul The Name Antenna 3 méteres
http://www.vandenhul.com/cable/name.htm
Ezen kívül a fali antenna csatlakozót is kicserélem Hirshmann-Prodax típusúra.
Csatlakoztatás
Nem találtam megfelelő topicot , e mellett döntöttem .
Vezetékösszefogó szalagspirál (polietilén). A proji kábeleihez kellene!
Sok mindent sikerült már kiderítenem.
Találkozott már valaki ezzel (hol lehet üzletben kapni, mennyiért?):
Lacy a titkos favoritom , mert a gyártó: Tracon Budapest kft. Dunakeszi, Pallag út 21.
http://www.hu.traconelectric.com/
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
-
Vendég
Csatlakoztatás
sziasztok, van egy dilemmám.
Méghozzá, az új házban mennyezeti konzolon fogja elnyerni helyét (végre) a projektorom. Installáció után úgy tervezem, hogy a talpat lefedem (san2000 adta azötletet), s után már nem tudok kábelt lehúzni,csak bontással. Ezért igyekszem minden olyan kábelt behúzni, amelyikre szükségem lehet. Komponens, s-video, kompozit video, trigger jack, és dvi. Ezek közül sok megvan, két probléma maradt a dvi és a kompozit video, Még a kompozit is filléres, úgyhogy az sem gond. Arragondoltam, hogy két méteres dvi kábellel felviszem a jelet az állmennyezet felé. Mivel ezt nem használom jelenleg semmire, de később jól jöhet alapon. Szóval a digitáls jelnek mennyire számít, ha egy plusz csatlakoztatást közbe iketatok? Illetve egy másik probléma, hogy amiket neten találtam mind csak apa(dugók). Olyat még nem láttam, hogy egyik vége dugó, a másik anya. Van ilyen?
Csatlakoztatás
Na megvettem a Profigold kábelt, és hazahoztam az 50 Ohm-os koax kábelből csinált sztereó összekötő kábelt.
Hát engem meglepett, de az RG58C/U Coaxial Cable MIL C-17 Germany Standart 50 Onm-os antenna(?) kábel jobban szólt (transzparensebb, kiegyenlítettebb, szebb lecsengésű magas, és teltebb, részletezőbb közepek), mint a dupla annyiba kerülő What Hi-Fi-ben 4 csillagot kapott ProfiGold kábel...
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Sztereó analóg rca kábelből mit érdemes venni ami olcsó, de lényeges hangminőségi javulást hoz a mezei kínai 200-600.-Ft-os kábelekhez képes?
Az eddig nézegetett ategória: Profigold 2.990.-Ft, AudioQest Sidewinder 4.890.-Ft, Van Den Hul D - 300 III HYBRID 5.960.-Ft, illetve a házilag gyártott 50 Ohmos koax 1800.-Ft ami állitólag a lényegesen drágább kábelekkel is felveszi a versenyt...
Illetve hangfalkábelnél egy olcsó 4mm2-es ezüstözött OFC kábel szebb hangú lehet-e, mint a 2,5mm2-es tömör réz kábel?
Ez rendszertől is függhet, próbálgatni kell csak így fogod megtudni, hogy melyik hoz hallható javulást. Bocs, hogy nincs konkrét válaszom. Kezd a DIY kábelekkel a próbát az nem drága.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
Sztereó analóg rca kábelből mit érdemes venni ami olcsó, de lényeges hangminőségi javulást hoz a mezei kínai 200-600.-Ft-os kábelekhez képes?
Az eddig nézegetett ategória: Profigold 2.990.-Ft, AudioQest Sidewinder 4.890.-Ft, Van Den Hul D - 300 III HYBRID 5.960.-Ft, illetve a házilag gyártott 50 Ohmos koax 1800.-Ft ami állitólag a lényegesen drágább kábelekkel is felveszi a versenyt...
Illetve hangfalkábelnél egy olcsó 4mm2-es ezüstözött OFC kábel szebb hangú lehet-e, mint a 2,5mm2-es tömör réz kábel?
Csatlakoztatás
A falban nem kábeleket szoktak vinni, hanem kábelcsatornát. Így utólag is tudod könnyen változtatni a kábeleket.
Az optikai kábelt én is átalakítanám és koax kábelben vinném a digitális hangot az erősítőig.
A képnél már fontos lenne tudni, hogy milyen megjelenítőd van. Hagyományos TV esetén az S-Videot vezetném a csatornában. Amennyiben projektor vagy LCD vagy plazma van aminek van aminek van DVI-HDMI bemenete akkor a DVI-t de ennek két akadálya is van. Az egyik, hogy ha a PC-nél is van monitor akkor állandóan ki/be kell dugogatni a két DVI csatit (monitor-TV) a VGA kártyába. A másik, hogy a DVI nagy feje miatt nem tudod behúzni a csatornába.
Az erősítőknek az alsó kategóriában nincs DVI/HDMI bemenete, tehát azt közvetlenül a projektorhoz/LCD-hez kell vezetni.
kösz. kábelcstorna a falban.
Hang digitális koaxon keresztül, míg a kép 8 méter egyedileg gyártott S-videon megy majd.
(akkor fogok megőrülni, ha párom kitalálja, hogy változtat a szoba berendezésén)
:-)
-pfl-
Csatlakoztatás
A scart elosztóban minden kimenet össze van kötve minden bemenettel és fordítva. Pl. a DVD képe bemegy a tévébe meg a másik készülékbe (pl. video v. DVD-felvevő), majd a tévéből kimegy a recorderbe és a recorderből a tévébe a DVD-ről érkező kép és a tv-ről érkező kép kis fáziskülönbséggel. A tévébe igy beérkezett 3 jel újra kimegy a recorderbe, ahonnan vissza a tévébe az azóta beérkezett új jellel együtt. Ez már elég ok egy szellemképnek, nem?
A megoldás olyan elosztó lenne, ami átkapcsolós, tehát egyszerre csak 1 forráságat enged be a közösbe, vagy input-output átkapcsolóval csak egy irányba engedi a jelet.
Csatlakoztatás
Sziasztok, kovetkezo a problema van egy dvd es egy divx lejatszom, vettem egy scart elosztot ( http://www.premium-cable.de/product_inf ... ts_id=2575 ) es ezt csatlakoztattam a tvhez ehhez pedig a fent emlitett cuccokat, de amikor megneztem egy filmet nem igazan tetszett hogy zavaro szellem kepek futkaroztak a kepen. Nagyon nem volt tiszta. Kerdem en ez teljesen normalis mert gondolom jelminoseg romlas fellep a beiktatott scart oszto miatt vagy a scart oszto gagyi?
Neztem egy masikat is ezzel talan jobb lenne a cucc?
http://www.premium-cable.de/product_inf ... ts_id=2581.
Elore is koszi
Biztos, hogy a scart elosztó okozza a hibát.
Én is tapasztaltam ugyenezt a jelenséget. Ha közvetlenül ment a scart a tv-be akkor tökéletes volt a kép, ha közbe volt iktatva az elosztó, akkor jött ez a hiba.
Csatlakoztatás
- adott esetben -
És mi lenne az?
Igazából arra gondoltam, hogy házimozi erősítő kiválasztásánál szempont legyen-e a HDMI csatlakozó, vagy inkább direktbe mennye a kép a megjelenítőre.
Tapasztalat hijján nem tudom, hogy kapok-e pluszt az erősítőn átvezetett videojellel, vagy az erősítő csak a hanggal foglalkozzon.
Csatlakoztatás
- adott esetben -
És mi lenne az?
Csatlakoztatás
A falban nem kábeleket szoktak vinni, hanem kábelcsatornát. Így utólag is tudod könnyen változtatni a kábeleket.
Az optikai kábelt én is átalakítanám és koax kábelben vinném a digitális hangot az erősítőig.
A képnél már fontos lenne tudni, hogy milyen megjelenítőd van. Hagyományos TV esetén az S-Videot vezetném a csatornában. Amennyiben projektor vagy LCD vagy plazma van aminek van aminek van DVI-HDMI bemenete akkor a DVI-t de ennek két akadálya is van. Az egyik, hogy ha a PC-nél is van monitor akkor állandóan ki/be kell dugogatni a két DVI csatit (monitor-TV) a VGA kártyába. A másik, hogy a DVI nagy feje miatt nem tudod behúzni a csatornába.
Az erősítőknek az alsó kategóriában nincs DVI/HDMI bemenete, tehát azt közvetlenül a projektorhoz/LCD-hez kell vezetni.
Egyébként - adott esetben - érdemes az erősítőn átküldeni a képet?