Norvégiában béreltem autót júniusban (baromi sok pénzért, mellesleg). Egy Toyota Yarist (vagy hasonlót) kértem, de elfogyott, ezért kaptam egy hatalmas Mazda CX60-at, ami 2500ccm plugin hibrid, olyan 2,5 tonnás autó, végsebessége 200km. Valószínűleg Norvégiában van a legtöbb elektromos autó Európában, ugyanakkor ott a legkisebbek a sebességhatárok is: országúton 80km, de autópályán is csak 90, néhol megengedett a 100km/h. Bennem is az a kérdés vetődött fel állandóan abban az autóban: minek?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Re: Zöld topik
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Mi az a magyarországi felhasználás, amire nem elég 140 lóerő?
Pont egy „zöld” topicban? :-o
Ha döntéshozó lehetnék (mert a józan ész nem segít), egy autó alapadatai kb. ilyenek lennének:
- max 120 le
- max 2000 ccm motor
- max 14-es felni
- max 1200 kg-os össztömeg
Ezekkel roppant jól ellenne a felhasználók 90 (vagy több) százaléka, mint tényleges igényszint. Sajnos a legtöbb mai „fícsör” és fejlesztési irány rohadtul szembe megy a környezetvédelemmel. Én meg közben ne használjak műanyag szívószálat (sem). Aha ...
De egy pl. Skoda Octavia négy full műanyag ajtópaneljének súlyából kijön sok ezer műanyag pohár, flakon, kinek mi tetszik. Érdekes, hogy a '95-től gyártott Feliciában pl. még szövetkárpitos ajtópanelek voltak ...
Vagy pl. az egyébként rohadt vakító ledes förtelmek téves önbizalmat keltenek, a delikvens millióval (és padlógázzal) száguld, hiszen milyen messzire ellát, nem lehet itt baj ...
Szóval sokallom a 140 lovat a mindennapokhoz, gumifüggetlenül. (Tudom, jönnek a „vészhelyzetben nagy gázzal csak 300+ lóval tudtam elkerülni a balesetet” megjegyzések.)
Azok sem egyformák.nemtomm írta: ↑2024.09.01., vas. 22:12Az a baj, hogy a négy évszakost gumi nem megoldás sajnos…Luxor Audio írta: ↑2024.09.01., vas. 19:21
Igaz. Valójában most kellene téli és nyári gumit is vennem, de szerintem veszek egy garnitúra négyévszakost, a télire egyre kevésbé lesz szükség.
Nekem a 90 - es években volt egy Golf II - n Goodyear Vector II , az q jó gumi volt.
Feleségem járt vele szakmájából adódóan rendszeresen télen - nyáron a budai hegyekben, nagyon szerette, egyszer el nem akadt, meg nem csúszott, nyáron is úgy fordult vele a kocsi, mint egy gokart...
Most sem a tél a nagyobb gond, a nyár miatt nem vennék már sokévszakosat.
Nem ússzuk még meg sajnos a téli/nyári gumit.Luxor Audio írta: ↑2024.09.01., vas. 19:21
Igaz. Valójában most kellene téli és nyári gumit is vennem, de szerintem veszek egy garnitúra négyévszakost, a télire egyre kevésbé lesz szükség.
Nem feltétlen a hó miatt, hanem elvileg 7 C alatt a téli jobban tapad.
Annak ellenére, hogy a négy évszakos télen rosszabb, mint a téli, nyáron rosszabb, mint a nyári, én is a felé hajlanék.
Viszont van egy másik aspektusa is a kérdésnek.
Amennyivel enyhébbek a telek, legalább annyival forróbak a nyarak, tehát a téli és nyári átlaghőmérséklet között különbség nem csökken, marad, vagy nő.
A négy évszakos gumikat terhelő, egymással szöges ellentétben álló kihívások nem kisebbek, a ma kaphatóak szinte elkenődnek az extrém hőségben.
A fejlesztéseknek azt az irányt kellene követni - így is van, csak lassabb a változás a kelleténél - hogy a nyári gumi tulajdonságai, képességei kerüljenek túlsúlyba a téliekkel szemben.
Az a baj, hogy a négy évszakost gumi nem megoldás sajnos…főleg egy nagyobb teljesítményű autónál…kb 140-150 le húzzuk meg a határt vagy még lejjebb….nyáron csúszik és nyúlik a gumi télen meg megkeményedik ès rettentően tud csúszni… és ráadásul nagyon hamar elkopik 3 év alatt utána meg csak korcsolyázni lehet vele…a gumi élettartama a 4 évszakosnál nagyon rövid… netán beüt egy hétig egy igazi -10 és nem tudsz megállni az utolsó 15 cm-ren akkorLuxor Audio írta: ↑2024.09.01., vas. 19:21Igaz. Valójában most kellene téli és nyári gumit is vennem, de szerintem veszek egy garnitúra négyévszakost, a télire egyre kevésbé lesz szükség.Alex_Aston írta: ↑2024.09.01., vas. 19:13A téli gumi elvileg nem megspórolható, mert ugye a nyári nem kopik, amikor a telített használod, azaz sűrűbben kell majd ezután új nyárit venni. Max a le és felszerelés spórolható meg, de a nyarit is időnként illene centírozni, és tengelyek között cserélni.
"Az igazi barát szemből támad."
Az a baj, hogy a négy évszakost gumi nem megoldás sajnos…főleg egy nagyobb teljesítményű autónál…kb 140-150 le húzzuk meg a határt vagy még lejjebb….nyáron csúszik és nyúlik a gumi télen meg megkeményedik ès rettentően tud csúszni… és ráadásul nagyon hamar elkopik 3 év alatt utána meg csak korcsolyázni lehet vele…a gumi élettartama a 4 évszakosnál nagyon rövid… netán beüt egy hétig egy igazi -10 és nem tudsz megállni az utolsó 15 cm-ren akkorLuxor Audio írta: ↑2024.09.01., vas. 19:21Igaz. Valójában most kellene téli és nyári gumit is vennem, de szerintem veszek egy garnitúra négyévszakost, a télire egyre kevésbé lesz szükség.Alex_Aston írta: ↑2024.09.01., vas. 19:13A téli gumi elvileg nem megspórolható, mert ugye a nyári nem kopik, amikor a telített használod, azaz sűrűbben kell majd ezután új nyárit venni. Max a le és felszerelés spórolható meg, de a nyarit is időnként illene centírozni, és tengelyek között cserélni.
"Az igazi barát szemből támad."
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11489
- Kapcsolat:
Igaz. Valójában most kellene téli és nyári gumit is vennem, de szerintem veszek egy garnitúra négyévszakost, a télire egyre kevésbé lesz szükség.Alex_Aston írta: ↑2024.09.01., vas. 19:13A téli gumi elvileg nem megspórolható, mert ugye a nyári nem kopik, amikor a telített használod, azaz sűrűbben kell majd ezután új nyárit venni. Max a le és felszerelés spórolható meg, de a nyarit is időnként illene centírozni, és tengelyek között cserélni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4211
A téli gumi elvileg nem megspórolható, mert ugye a nyári nem kopik, amikor a telített használod, azaz sűrűbben kell majd ezután új nyárit venni. Max a le és felszerelés spórolható meg, de a nyarit is időnként illene centírozni, és tengelyek között cserélni.Luxor Audio írta: ↑2024.09.01., vas. 13:48...enyhe telek várnak ránk. Ha igazuk lesz, megspórolhatjuk a téli autógumit és az alacsony fűtésszámla kicsit kompenzálja a nyáron hűtésre költött súlyos pénzeket és az ország energiagazdákodása is változni fog.
Ami viszont a fűtés csökkenést illeti, abban én annak örülök, ha kevesebb lesz a mindent is elégető, hulladékkal fűtő tudatlan/idi*ta. Vidéken, főleg a hegyek között rendszeres, hogy olyan a levegő minőség a fűtés szezonban, mint Londonban volt a nagy szmogriadó idején.
Csak a Marantz! :-D
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Re: Autós topik autósoknak
Egy hasonló típus nekem is van a birtokomban.
Eversolo DMP-A8, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Hogy ne "csak Porsche" legyen...:
Tegnapi, jó hangulatú "szerpentin" gurulás a club társakkal (bocs a nem profi képekért):
Tegnapi, jó hangulatú "szerpentin" gurulás a club társakkal (bocs a nem profi képekért):
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10153
Vasárnapi! 
- Csatolmányok
-
- IMG_1243.jpeg (199.55 KiB) Megtekintve 1444 alkalommal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Szalon
- Fórumlakó

- Értékelés: 1615
Rég volt már Porsche, csak hogy jól induljon a hétvége mindenkinek 
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2916
A Rolls-ok soha nem jöttek be (Hiába , nem vagyok kék vérű). A régiek elég megbízhatatlanok voltak, a BMW-s verziók már lényegesen jobbak, de valahogy megmaradtak a protokoll autó szintjén. Nekem biztos. Aki saját maga akar autót vezetni, szerintem soha nem venne ilyet. Szóval a Ford elcsépelte szerintem azt remek dizájnt, ezáltal a Ford menőbb lett (egy darabig) az Aston viszont "megkopott". IMO.Alex_Aston írta: ↑2024.08.30., pén. 17:12
És a Rolls kínai másolat miatt a Rolls is már csak a VW szintjén van nálad?
Nem gondolnám, hogy emiatt egy Ford jobb, egy Aston pedig rosszabb lenne. De nyilván ízlések, és pofonok.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Alex_Aston
- V.I.P.

És a Rolls kínai másolat miatt a Rolls is már csak a VW szintjén van nálad?
Nem gondolnám, hogy emiatt egy Ford jobb, egy Aston pedig rosszabb lenne. De nyilván ízlések, és pofonok.
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2916
Nekem elsősorban a formája, vonalvezetése tetszett sokáig, de mióta a Ford lemásolta a Mondeokra az orrát, azóta lejjebb helyeztem a polcon.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ez a V12-es AM nem akkora ász, mint gondolnátok. Egyszer, ha lehetőséged lesz rá próbáld ki. Én többet is próbáltam, több tucat autót tudok mondani, ami inkább kéne, ha már cno.
- Alex_Aston
- V.I.P.

A képen egy barokk kastély látható.... és mögötte valami ház....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én rendszeresen töltök fel képeket. Azokból szemezgetek, amiket hét közben találok. Na most 100 jó Porschés képre jut 3 egyéb. Néha vért izzadok, hogy találja végre egyet.zoli73 írta: ↑2024.08.30., pén. 13:16Beastie Boys volt az a rapbanda.![]()
A Porche témához néhány gondolat.
Én megértem Lemmy kollegát, bár talán nem ilyen vulgárisan kellett volna kifejeznie magát.
Előrebocsájtom, nincs semmiféle ellenérzésem a Porchekkal, sőt nagyon nagyra tartom őket, és boldog lennék, ha megengedhetnék magamnak egyet, de.
Számomra is szembetűnő, hogy itt túlnyomóan Porchekról készült képeket osztanak meg, holott annyi más kiváló, szép, és kívánatos autó létezik még, amiről szintén örömmel látnánk képeket.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3441
Beastie Boys volt az a rapbanda.
A Porche témához néhány gondolat.
Én megértem Lemmy kollegát, bár talán nem ilyen vulgárisan kellett volna kifejeznie magát.
Előrebocsájtom, nincs semmiféle ellenérzésem a Porchekkal, sőt nagyon nagyra tartom őket, és boldog lennék, ha megengedhetnék magamnak egyet, de.
Számomra is szembetűnő, hogy itt túlnyomóan Porchekról készült képeket osztanak meg, holott annyi más kiváló, szép, és kívánatos autó létezik még, amiről szintén örömmel látnánk képeket.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Volt a 80-as évek végén, 90-es évek elején egy USA rap zenekar (a nevére már nem emlékszem) annak VW jel volt a lógója. Anno emlékszem sok Fauvéről lopták le az emblémát ...
(Ui.: direkt (viccbül) írtam "lógót" a "logó" helyett)
Alulmaradtam, te győztél az autókulcs mutogatós játékban.
A következő játék legyen az autós nyakláncmedál überelés. A mercijel az ász.
Szerintem!