Engem nem zavar a lámpa, mert úgyis csukva van a szemem amikor zenét hallgatok.

Engem nem zavar a lámpa, mert úgyis csukva van a szemem amikor zenét hallgatok.
Baromi jól néz ki.frenki485 írta: ↑2024.09.10., kedd 17:01Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...dixie-chicken írta: ↑2024.09.10., kedd 15:25új téka a porondon...Technics 1300G
https://www.technics.com/uk/products/gr ... 1300g.html
valahol a GR és G közti átmenet,és jobban "háziasitva" kinézetre...
![]()
Nekem tetszik!
Stroboszkóp nincs is, minek mikor a sebesség úgyis annyi, amennyi(nek kell lennie)![]()
Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...dixie-chicken írta: ↑2024.09.10., kedd 15:25új téka a porondon...Technics 1300G
https://www.technics.com/uk/products/gr ... 1300g.html
valahol a GR és G közti átmenet,és jobban "háziasitva" kinézetre...
![]()
Eddig nekem a lemezjátszók kivételével eddig a Norstone Spider "jött be". (A második helyen egy egy nagy, alul színültig tölgyfa, alul telepakolt íróasztal áll.) A lemezjátszók Project WMi5-ön "érzik jól magukat". Biztosan van ennél sokkal jobb is, de ezeken elfogadható hangot adnak a komponensek.sutemenyx írta: ↑2024.08.23., pén. 21:29Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 20:29erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.
https://streamaudio.hu/norstone-stabbl-hi-fi-allvany
de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt) . de jó, mert érzed, hova, mi kell
pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot
![]()
mikor lesz ez a valami?
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)
Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Komódod biztos jó, főleg hogy nem a közepére teszed. Nekem eddig legjobban a régi Seismic Sinc tetszett Yamamoto levitációval. De másmilyen lemezjátszóm van. Viszont akivel hallgattuk nem mondta, hogy a lemezjátszó passzolás miatt ilyen jó csak. Nem hiszem hogy lehet jobbat....sutemenyx írta: ↑2024.08.23., pén. 21:29Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 20:29erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.
de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt) . de jó, mert érzed, hova, mi kell
pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot
![]()
mikor lesz ez a valami?
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)
Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 20:29erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.
![]()
mikor lesz ez a valami?
igen, itt a fonros szó a maszív. ez az "állvány" ordít, hogy baromi merev és van súlya is. máshogy viselkedik, mint egy sima hifiállvány és a tüskével való elcsatolás minimalizálja a fa hangjának átmászását a hangképbe. az otthon választott izolálásod jól működik és ösztönösen jól csináltad. ez egy viszonylag könnyű hifiállványom nem ugyanígy csapódik le, de ha sikerül hasonló merevséggel bíró masszív állványt szerezni, kb így fog működni.sutemenyx írta: ↑2024.08.23., pén. 16:58Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 14:26ha ezt nézted,
https://streamaudio.hu/norstone-slender ... to-allvany
ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).
naa,hajrá... nem verem toivább a csalánt más cuccával :)
IMG_5234.jpeg
A Bergen ll-t felejtsd el, az egy "csinn-bumm cirkusz"! Nekem volt, de nagyon nem sírom vissza, zavaros, harsány hangképet keltett. Ha a legjobb színben(hangban) akarod feltűntetni a rendszered az Expo-n, akkor ezt nagy ívben kerüld el.sutemenyx írta: ↑2024.08.23., pén. 16:58Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 14:26ha ezt nézted,
ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).
IMG_5234.jpeg
Köszi, mostanra ismerek vagy 5 üvegest. Meg végülis van is otthon üveglapom, de köszönöm a felajánlást.
Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.revox írta: ↑2024.08.23., pén. 14:26ha ezt nézted,
ha ezt nézted,
és a valóságban is. kb elmondható,amilyen polc kerül a készülék alá, abba az irányba viszi a hangot. puhafa lágyít, edzett üveg analitikusabb. az izoláció nem egyszerű történet és elég durva szendvicsek tudnak előkerülni. elég sokan az edzett üveglapot (termpered glass, nem keverendő a security glassal, ami több üvegréteg egymásra ragsaztása, ott a ragasztó csillapít) részesítjük előnyben, de általában kombináljuk. https://www.halfnote.hu/node/394dixie-chicken írta: ↑2024.08.23., pén. 07:20az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben..
@süti:nem ismerem az általad kiválasztott tárolórendszert,pofára jól néznek ki,de az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben...környezetedben biztos van Sound Org.felhasználó,kölcsön kéne kérned akár ZO21,vagy ZO28-ast,be kéne vágatni pl 10mm vastag üveglapot,és vlmilyen bambusz "lapot" (Ikea?),és az eredeti deszkához viszonyitva,el kéne végezni egy intenzivebb tesztelést,hogy a J1,melyikre hogyan reagál...sutemenyx írta: ↑2024.08.22., csüt. 15:53Ha már állvány… én is itt tenném fel a kérdésem, mert a lemezjátszó lesz a fő szenvedő alanya az állványzatnak. Szoval lesz ugye a Budapest Audio Expo és terv szerint viszek phonót is kiállítani, amihez viszem az Audiomeca J1-et. Nade fog kelleni állvány is, amikkel semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. A Norstone Stabbl és Spider modellekkel szemezgetek. Lehet, hogy elég lenne a háromlábú kistornyuk is, a Bergen II, de azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
Terv szerint legalul lenne a vegfok, felette elofok, felette egymas mellett streamer és phono, legfelul az allvany tetején a lemezjátszó. Van valakinek tapasztalata ilyen norstone allvanyokkal, jo lehet ez igy? Eleg stabil? Mondjuk a STABBL-ből melyik lehet jobb, az üvegpolcos vagy a bambuszpolcos?
Előre is köszi!
nos,voila Oyaide BR-12dixie-chicken írta: ↑2024.05.20., hétf. 08:20sziasztok
használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?
https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html
van egy érdekes paramétere:
From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.
tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?
![]()
Bocsánat, hogy eltűntem és nem osztottam meg a választ. Természetesen megoldódott a probléma. Visszavittem a boltba/szervízbe, ahol első érintésre jelezték, hogy egyértelmű kontakthiba lesz, még aznap megnézik. 2-3 óra múlva már kaptam is telefont: semmilyen nagy baj nincs, az egyik kábel forrasztási pontjánál fémtiszta felülettel kellett volna érintkeznie a kábelnek, azonban egy nagyon pici részen több festék került oda a gyártáskor/összeszereléskor, ahova nem kellett volna, finoman megcsiszolták és a gép köszöni, rendbe jött. Üdv mindenkinek!Voyager írta: ↑2024.08.06., kedd 18:21Nem hiszem, hogy bárki is komoly küzdelmet vívott volna az ügy érdekében, de teljes mértékben megértem a nézőpontodat.
A lényeg, hogy sikerült megoldást találni, és egyáltalán nem volt hiábavaló az eszmecsere, különösen mivel így lehetőségünk adódott megvitatni ezt (is) és mellesleg másnak is jól jöhet még ez a tapasztalat.