Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Re: lemez furat tágítás

Hozzászólás Szerző: Snipi »

grindlock írta:
2024.09.12., csüt. 15:10
Snipi írta:
2024.09.12., csüt. 14:50
Rock60 írta:
2024.09.12., csüt. 14:44

Az jó.
A lukban óvatosan forgatva, nem a lemez síkjára merőlegesen tologatva.
És nagyon figyelj oda, és vigyázz, hogy a művelet elvégzése után még csak véletlenül se maradjon reszelék a lemezen.

Köszi
Néztem videókat, ahol bicskával faragják körbe-körbe.
Az se gyenge.
Nekem van egy nagyon klassz svájci bicskám, azon még rakétakilövő is van, én azzal szoktam megműteni az ilyen LP-ket.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Snipi írta:
2024.09.12., csüt. 14:50
Rock60 írta:
grindlock írta:
2024.09.12., csüt. 10:47

Valahol olvastam, hogy gömbreszelővel, óvatosan lehet ezen segíteni.
Az jó.
És nagyon figyelj oda, és vigyázz, hogy a művelet elvégzése után még csak véletlenül se maradjon reszelék a lemezen.

Köszi
Néztem videókat, ahol bicskával faragják körbe-körbe.
Az se gyenge.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
grindlock írta:

Az jó.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

grindlock írta:

Az jó.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

lemez furat tágítás

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Sziasztok
Az egyik lemezemet rányomva sem tudom feltenni a lejátszóra, mert annyira szűk a furat.
Mivel lehet rajta kicsit tágítani?
Köszi a tippeket.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Re: Lemezjátszó

Voyager írta:
2024.09.10., kedd 19:05
supravox írta:
2024.09.10., kedd 18:48

Megvakultam tőle😀😀
Engem nem zavar a lámpa, mert úgyis csukva van a szemem amikor zenét hallgatok. :D
És napszemüvegben cserélsz lemezt... :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager írta:
2024.09.10., kedd 19:30
Rock60 írta:
2024.09.10., kedd 19:01
Tényleg szép.
Az mit jelent, hogy " Hi-Fi kialakítású " lemezjátszó ? gondolkodik.gif :D
Sokan nem veszik a fáradságot, hogy az adott szövegkörnyezetben értelmezzék a szavak jelentését. A dizájn kifejezés ebben az esetben a lemezjátszó magas minőségű audio teljesítményére és annak esztétikai megjelenésére utal.
(a non plus ultra pedig a Google Fordító)
Elolvastam szövegkörnyezetestűl, mindenestűl, jó cuccnak tűnik... :smile53:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2137

Hozzászólás Szerző: Voyager »

dixie-chicken írta:
2024.09.10., kedd 15:25
új téka a porondon...Technics 1300G
https://www.technics.com/uk/products/gr ... 1300g.html
valahol a GR és G közti átmenet,és jobban "háziasitva" kinézetre...
:smile49:
'Új téka' – nagyon találó! :D :smile32:

Ez egy viszonylag friss információ, hiszen az SL-1300G lemezjátszót néhány napja mutatták be az idei IFA-n, így még nem áll rendelkezésre széleskörű vásárlói visszajelzés.

Ha azonban hozza legalább a GR szintjét, akkor valószínűleg nem lesz csalódás. Az ára arra utal, hogy a megépítés terén túlmutat azon, bár a hangzását egyelőre nem ismerjük.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.09.10., kedd 19:01
Tényleg szép.
Sokan nem veszik a fáradságot, hogy az adott szövegkörnyezetben értelmezzék a szavak jelentését. A dizájn kifejezés ebben az esetben a lemezjátszó magas minőségű audio teljesítményére és annak esztétikai megjelenésére utal.
(a non plus ultra pedig a Google Fordító)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.09.10., kedd 19:41-kor.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

supravox írta:
Baromi jól néz ki.
Ennél letisztultabb nem is lehetne.
Hátha azt a hülye kék ledet is elhagyták.
Ja meg a stroboszkóp is csak egy meghajlás lenne az 1200as sorozat előtt.
Tök felesleges.
Az én G-men(???) le is ragasztottam.
Megvakultam tőle😀😀
Engem nem zavar a lámpa, mert úgyis csukva van a szemem amikor zenét hallgatok. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
frenki485 írta:
2024.09.10., kedd 17:01
dixie-chicken írta:
Nekem tetszik!
Baromi jól néz ki.
Tényleg szép.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2642

Hozzászólás Szerző: supravox »

frenki485 írta:
2024.09.10., kedd 17:01
dixie-chicken írta:

Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...
Nekem tetszik!
Stroboszkóp nincs is, minek mikor a sebesség úgyis annyi, amennyi(nek kell lennie) ;peace;
Baromi jól néz ki.
Ennél letisztultabb nem is lehetne.
Hátha azt a hülye kék ledet is elhagyták.
Ja meg a stroboszkóp is csak egy meghajlás lenne az 1200as sorozat előtt.
Tök felesleges.
Az én G-men(???) le is ragasztottam.
Megvakultam tőle😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

dixie-chicken írta:

Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...
Nekem tetszik!
Stroboszkóp nincs is, minek mikor a sebesség úgyis annyi, amennyi(nek kell lennie) ;peace;
Csatolmányok
3294273-l1.jpg
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: szfi »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 21:29
revox írta:
2024.08.23., pén. 20:29
erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.
https://streamaudio.hu/norstone-stabbl-hi-fi-allvany

de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt :D ) . de jó, mert érzed, hova, mi kell :smile53: pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot :rolleyes:

mikor lesz ez a valami?
Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)

Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Eddig nekem a lemezjátszók kivételével eddig a Norstone Spider "jött be". (A második helyen egy egy nagy, alul színültig tölgyfa, alul telepakolt íróasztal áll.) A lemezjátszók Project WMi5-ön "érzik jól magukat". Biztosan van ennél sokkal jobb is, de ezeken elfogadható hangot adnak a komponensek. gondolkodik.gif
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Lehet legegyszerűbb lenne vinni a komódot :napsut:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 21:29
revox írta:
erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.

de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt :D ) . de jó, mert érzed, hova, mi kell :smile53: pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot :rolleyes:

mikor lesz ez a valami?
Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)

Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Komódod biztos jó, főleg hogy nem a közepére teszed. Nekem eddig legjobban a régi Seismic Sinc tetszett Yamamoto levitációval. De másmilyen lemezjátszóm van. Viszont akivel hallgattuk nem mondta, hogy a lemezjátszó passzolás miatt ilyen jó csak. Nem hiszem hogy lehet jobbat....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Van egy kedves fórumtársunk, van Neki pár Townshend libegője.
Ha kölcsön tudná Neked adni, annál jobbat nehezen találsz... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

szerintem teljesen jól nyomod. kipróbálod, tetszik, nemtetszik, ennyi ez.
a bambusz elégy lágy mechanikailag, kicsit visszakapsz az üzemen kívül helyzett lábak öblösségéből, de homály nélkül. vagyis erre tippelek hirtelen.

a fa jutott eszembe, amit írtál. nincs fatokos hangszedőm és fa shellem sincs, így nem tudom, azokon mennyire jön át a hang. Egzotikus fából faragot hangkarokat ismerek, ahol nem nagyon tapasztaltam fahangot, de biztos jól kimatekoztak valamit. pl a Schröder karok esetén a hangkarakter, bár egyáltalán nem tolakodó, elég precíz a hangkép.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox írta:

mikor lesz ez a valami?

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mikor lesz ez a valami?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 16:58
revox írta:
2024.08.23., pén. 14:26
sutemenyx írta:
2024.08.22., csüt. 15:53
azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
ha ezt nézted,

https://streamaudio.hu/norstone-slender ... to-allvany

ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).

naa,hajrá... nem verem toivább a csalánt más cuccával :)
Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.
IMG_5234.jpeg
igen, itt a fonros szó a maszív. ez az "állvány" ordít, hogy baromi merev és van súlya is. máshogy viselkedik, mint egy sima hifiállvány és a tüskével való elcsatolás minimalizálja a fa hangjának átmászását a hangképbe. az otthon választott izolálásod jól működik és ösztönösen jól csináltad. ez egy viszonylag könnyű hifiállványom nem ugyanígy csapódik le, de ha sikerül hasonló merevséggel bíró masszív állványt szerezni, kb így fog működni.
egy hifi rack esetén az üvegpolc önmagában nem biztos. hogy jó eredményt szül, ha nincs kombinálva vagy valamilyen mechanikai csillapítással (lásd nálunk a daruma) vagy valamilyen puha anyaggal kombinálva. sima. üvgpokcos állvány esetén a tuske nem túl szerencsés kombó, már csöröghet tőle a hang. ha tüskével izolálsz, jobb választás lehet a fapolc (vagy bambusz).
a linkelt állványok között volt egy, ami vaskos fémlábakkal dollgozik és elég vastag polccal. de már nem emléxem melyik volt és telón vak vagyok keresni, de az elég masszív lehet, legfeljebb a tüskék alá be lehet még tenni valami kisebb falapot, kb 5-6mm-es rétegelt lemezből, de lehet a polcok közti gumis csilapítás miat nem is kell. (mindjárt megkeresm, melyik volt.
érdemes a beváltnál maradni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3258

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 16:58
revox írta:
sutemenyx írta:
azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
ha ezt nézted,

ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).

Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.
IMG_5234.jpeg
A Bergen ll-t felejtsd el, az egy "csinn-bumm cirkusz"! Nekem volt, de nagyon nem sírom vissza, zavaros, harsány hangképet keltett. Ha a legjobb színben(hangban) akarod feltűntetni a rendszered az Expo-n, akkor ezt nagy ívben kerüld el.
Én is azt tudom tanácsolni, hogy a kiállítás idejére kérj kölcsön egy "rendes" állványt. Tippeket már kaptál rá, de tudom, ezt nem is olyan egyszerű ősszehozni, de talán nem megoldhatatlan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.08.23., pén. 14:28
Üvegesnél méretre vágatott, élcsiszolt üveglapot lehet edzettet rendelni.
Ha érdekel az ára, megkérdezhetem...
Köszi, mostanra ismerek vagy 5 üvegest. Meg végülis van is otthon üveglapom, de köszönöm a felajánlást.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox írta:
sutemenyx írta:
ha ezt nézted,

IMG_5234.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”