Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 65

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: KLajos »

akvapark írta:
2024.08.10., szomb. 08:43
Azoknak, akik a Tesla NC440-et az egekbe menesztik:
Teslalemezjatszo.jpgTeslalemezjatszo.1.jpg
Nos, ez kissé inkorrekt bejegyzés :angry: , mindkét képen egy MC400-as van. Csak a gyártó ugyanaz.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Azoknak, akik a Tesla NC440-et az egekbe menesztik:
Teslalemezjatszo.jpg
Teslalemezjatszo.1.jpg
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

KLajos írta:
2024.08.09., pén. 16:50

Ez itt alapvetően off, de ha itt vagyunk, rövid kérdés: miért kínosabb egy erősítőnek, ha névleg 4, minimálban pedig 3,7 ohm, míg sok 8 ohmos névleges impedanciájú doboz ennél kisebb minimummal bír?)
Ha így van, akkor nem kínosabb, de szerintem nem jellemző, hogy egy névleg 8 Ohmos doboz 3,7 alá menjen... Különösen nem tartósan.
Ha a 8 Ohmra specifikált vintage erősítőd még nagy hangerőn sem térdelt le a 3,7 - ig leeső Dínó - tól, akkor tényleg mákod van.
De, írjál be az erősítő topicba, ott hemzsegnek a hozzáértők...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

KLajos írta:
2024.08.09., pén. 16:50
zoli73 írta:
2024.08.09., pén. 08:01

Igen, akár lehet szerencséd is, bár úgy tudom a 6.1 elég jó konstrukció, sokan szeretik, használják, és ha felkerül a hírdetésbe 1-1 példány, akkor hamar új gazdára talál, talán ez sem véletlen.
Igen a tömeggyártás. Sajnos a Pro-Ject-nél az tapasztalható(legalábbis régebben így volt, mikor még követtem a tevékenysegüket), hogy óriási, és sokszor értelmezhetetlen, átláthatatlan a termékpaletta. Szerintem túl sokféle modellt tartanak gyártásban, és ez csak erősen gépesített, automatizált gyártással megoldható. Hogy ma mennyire megbízhatók, üzembiztosak, kiforrottak a gyártmányaik nem tudom, de régebben nagyon sok panasz volt rájuk. Ha visszakanyaroduk a témanyitó hozzászóláshoz kiderül, hogy a kérdezőnek is sikerült belenyúlnia egy újonnan hibás lemezjátszóba. Szerencsére a forgalmazó orvosolta a problémát, de ez is azt mutatja, hogy a Pro-Ject-nél azért még mindig adódnak gondok.
A nagy lemezjátszó gyártóknál(a MoFi nem az, nem is értem miért pont ezt a gyártót hoztad fel ellenpéldának), akik nagy számban gyártanak, pl. Rega, Thorens, stb., feltételezhetően náluk is előfordulnak problémák, de biztosan nem annyi, mint a Pro-Ject-nél. Legalábbis nem hallani hírét.
Valójában nem is értem, hogy miért rajtam kéred számon az egész sztorit, én csak leírtam azt a kevés(és nem túl jó) tapasztalatomat a Pro-Jecttel, ami nagyjából egybe is vág a többségével, de ettől még biztosan vannak olyanok is, mint Te, akik elégedetten használják. Rendben is van ez így, mert tudod panaszkodni mindig csak az szokott, akinél valami probléma van, akinél minden rendben az általában hallgat(zenét).
Azt sem tudom honnan vetted, hogy itt lenézik a Benz-Micro hangszedőket? A Benz nagyon jó hangszedőket gyárt, sokan használják elégedetten, nekem is volt egy ACE, ami évekig jól teljesített.
Kár, hogy az irónia ennyire nem a barátod. -:(

Na. Nem kértem számon semmit, csak mint 45 év alatt összesen három Teslát/Pro-Jectet elfogyasztó lemezhallgató jeleztem, ekkora mákom nem lehet, hogy csak én nyúlok bele mindháromszor hibamentes készülékbe ugyanattól a gyártótól.
Sorrendben: Tesla NC440 electronic - a mai napig megvan, hobbiszobai készülék a 6.1 érkezése (úgy cirka 15 év) óta. Jelenleg a korábbi hangszedővel, BM Silver. Előtte a saját VM2101-e véste a lemezeket.
Később mellé volt egy Tesla MC400-as, AT95E és Ortofon FF15E/XE-vel.
Most ugye régóta a Pro-Ject 6.1, az újabb BM hangszedővel.

Mind folyamatosan karbantartva, normális, mindennapos használattal. Szükséges szíjcserék, ezen kívül pár évente a tányércsapágy és a tengely tisztítása, kenése. A hangszedők anno 91 forintért vett Ortofon mérleggel mérve beállításkor. Tűnyomások a felső határérték közelében. Mindig. Ez adja ezekben a legjobb hangot.

A Regára hivatkozás jó, a Thorens kevésbé, mint nagy gyártó (mint tudjuk: szerintem, de ugye minden, amit leírok, ugyanez a nézőpont). Komoly gépeket is gyárt(ott), ma már kissé lejjebb van az átlaguk, és mennyiségre a Rega/Pro-Ject mögött lehetnek nem kevéssel.

A Benz Micro hangszedők itt ugyanúgy kínosak sokaknak, mint a Dynaudio dobozok. Hagyjuk. (Tudom, erőmű kell mögéjük stb. Érdekes, nálam elmennek a névlegesen 8 ohmos dobozra méretezett 40 éves japán kövülettel gond nélkül. Majd megkapom, hgy nem hajtom őket eléggé. Akkor kérdezzétek a szomszdokat ugyanerről ... Ez itt alapvetően off, de ha itt vagyunk, rövid kérdés: miért kínosabb egy erősítőnek, ha névleg 4, minimálban pedig 3,7 ohm, míg sok 8 ohmos névleges impedanciájú doboz ennél kisebb minimummal bír?)
Ha ismernél, ez az első mondat eszedbe sem jutott volna...
Iróniát sajnos többszöri elolvasásra sem fedeztem fel a mondandódban, ellenben kétkedést, némi gúnnyal fűszerezve igen.
Nálam az jött át, hogy megkérdőjelezed a tapasztalatomat(igaz, koromnál fogva nincs 45 éves tapasztalatom, de én nem is számháborúzom), mert Te egyáltalán nem találkoztál ilyenekkel. Ez tényleg lehet szerencse, vagy az, hogy csak jól sikerült modellekel volt dolgod. A 6.1 egész biztosan az.
A Benz-Micro-val szerintem továbbra is tévedésben vagy, nincs itt vele kapcsolatban semmiféle ellenérzés.
Dynaudio-m nem volt, így az aktuális topicot is csak érintőleg olvasom, de nekem inkább az jött le, hogy közkedvelt, és nagy a respektje.
A Thorens talán tényleg nem a legjobb példa volt, mert már nem a régi fényében ragyog, de ha itt tartunk, akkor a Tesla sem épp aktuális. De ha már Tesla, nekem is volt NC420, ill. NC 470(Nad 5120), de szerintem a Pro-Ject-nek, azon kívül, hogy Litovelben gyártják, más köze nincs a Teslához, ezért nem is érdemes együtt emlegetni. Amúgy a NC 420 elég tisztességes, megbízható lemezjátszó volt a maga nemében, én szerettem. Vele párhuzamosan lett egy japán műanyag "csodám", egy Yamaha(a típusára már nem emlékszem), de nagy csalódásomra nem tudta érdemben felülmúlni a Teslát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zoli73 írta:

Igen, akár lehet szerencséd is, bár úgy tudom a 6.1 elég jó konstrukció, sokan szeretik, használják, és ha felkerül a hírdetésbe 1-1 példány, akkor hamar új gazdára talál, talán ez sem véletlen.
Igen a tömeggyártás. Sajnos a Pro-Ject-nél az tapasztalható(legalábbis régebben így volt, mikor még követtem a tevékenysegüket), hogy óriási, és sokszor értelmezhetetlen, átláthatatlan a termékpaletta. Szerintem túl sokféle modellt tartanak gyártásban, és ez csak erősen gépesített, automatizált gyártással megoldható. Hogy ma mennyire megbízhatók, üzembiztosak, kiforrottak a gyártmányaik nem tudom, de régebben nagyon sok panasz volt rájuk. Ha visszakanyaroduk a témanyitó hozzászóláshoz kiderül, hogy a kérdezőnek is sikerült belenyúlnia egy újonnan hibás lemezjátszóba. Szerencsére a forgalmazó orvosolta a problémát, de ez is azt mutatja, hogy a Pro-Ject-nél azért még mindig adódnak gondok.
A nagy lemezjátszó gyártóknál(a MoFi nem az, nem is értem miért pont ezt a gyártót hoztad fel ellenpéldának), akik nagy számban gyártanak, pl. Rega, Thorens, stb., feltételezhetően náluk is előfordulnak problémák, de biztosan nem annyi, mint a Pro-Ject-nél. Legalábbis nem hallani hírét.
Valójában nem is értem, hogy miért rajtam kéred számon az egész sztorit, én csak leírtam azt a kevés(és nem túl jó) tapasztalatomat a Pro-Jecttel, ami nagyjából egybe is vág a többségével, de ettől még biztosan vannak olyanok is, mint Te, akik elégedetten használják. Rendben is van ez így, mert tudod panaszkodni mindig csak az szokott, akinél valami probléma van, akinél minden rendben az általában hallgat(zenét).
Azt sem tudom honnan vetted, hogy itt lenézik a Benz-Micro hangszedőket? A Benz nagyon jó hangszedőket gyárt, sokan használják elégedetten, nekem is volt egy ACE, ami évekig jól teljesített.
Kár, hogy az irónia ennyire nem a barátod. -:(

Na. Nem kértem számon semmit, csak mint 45 év alatt összesen három Teslát/Pro-Jectet elfogyasztó lemezhallgató jeleztem, ekkora mákom nem lehet, hogy csak én nyúlok bele mindháromszor hibamentes készülékbe ugyanattól a gyártótól.
Sorrendben: Tesla NC440 electronic - a mai napig megvan, hobbiszobai készülék a 6.1 érkezése (úgy cirka 15 év) óta. Jelenleg a korábbi hangszedővel, BM Silver. Előtte a saját VM2101-e véste a lemezeket.
Később mellé volt egy Tesla MC400-as, AT95E és Ortofon FF15E/XE-vel.
Most ugye régóta a Pro-Ject 6.1, az újabb BM hangszedővel.

Mind folyamatosan karbantartva, normális, mindennapos használattal. Szükséges szíjcserék, ezen kívül pár évente a tányércsapágy és a tengely tisztítása, kenése. A hangszedők anno 91 forintért vett Ortofon mérleggel mérve beállításkor. Tűnyomások a felső határérték közelében. Mindig. Ez adja ezekben a legjobb hangot.

A Regára hivatkozás jó, a Thorens kevésbé, mint nagy gyártó (mint tudjuk: szerintem, de ugye minden, amit leírok, ugyanez a nézőpont). Komoly gépeket is gyárt(ott), ma már kissé lejjebb van az átlaguk, és mennyiségre a Rega/Pro-Ject mögött lehetnek nem kevéssel.

A Benz Micro hangszedők itt ugyanúgy kínosak sokaknak, mint a Dynaudio dobozok. Hagyjuk. (Tudom, erőmű kell mögéjük stb. Érdekes, nálam elmennek a névlegesen 8 ohmos dobozra méretezett 40 éves japán kövülettel gond nélkül. Majd megkapom, hgy nem hajtom őket eléggé. Akkor kérdezzétek a szomszdokat ugyanerről ... Ez itt alapvetően off, de ha itt vagyunk, rövid kérdés: miért kínosabb egy erősítőnek, ha névleg 4, minimálban pedig 3,7 ohm, míg sok 8 ohmos névleges impedanciájú doboz ennél kisebb minimummal bír?)

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 87

Hozzászólás Szerző: ottoisis »

Az utóbbi posztokban sok szó esett a Pro-Ject lemezjátszók technikai hiányosságairól, de kevesebb azok hangminőségéről. Jó lenne, ha a hozzáértők, a márkát jobban ismerők egy picit erről is értekeznének. Tőlem, mint régi lemezjászóstól sokszor kérdezik, mi a véleményem róluk, ajánlom-e a Pro-Ject lemezjátszókat. Főként azoknak, akiknek nemigen van több pénze rangosabb gépek megvásárlásához. Nekem jó régről van némi emlékem a típusról, de ezek (Pro-Ject 1 SE, Projet P-2) egyrészt nagyon-nagyon régi holmik, másrészt abszolút basic kategória. Az utóbbi időben egy Debut Carbon Acrylic van "fülközelben". Ez utóbbi már némileg magasabb szintet képvisel. A két kicsi meglehetősen alapfokú hangszedővel volt felszerelve (nem emlékszem a típusra, de valami Ortofon), de közülük még a nagyobbiknál még egy Linn K9-cel sem nagyon tudtam a fakó, meglehetősen sávhatárolt és gépies megszólalását orvosolni. A Debut Carbon Acrylic némileg jobbnak tűnik, de ez a játszó ugyanazzal a hangszedővel (Ortofon 2M Red) szerintem elmarad egy régi TD-115-höz képest.
Mi a helyzet a magasabb kategóriás Pro-Jectekkel? - A fent leírt karakter csak a kisebbekre jellemző?
A nagyobbakról jópár tesztet olvastam, általában dícsérik őket. Nem vagyok potenciális vevő, de a valós felhasználói tapasztalatok azonban érdekelnének!
gondolkodik.gif

üdv mindenkinek!
o.
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Blue
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2024.08.09., pén. 08:38
A statisztikát az egyedi esetek tükrében nehéz kibogozni. Nekem anno egy RPM4 volt, soha semmi baj nem volt vele, azt sem értem, hogy miért adtam el...Aztán rábolondítottak egy kifutó akciós Rega RP3-ra, amit a még EU-s angoloktól rendeltem. Nos, a hozzá adott pickup gyári hibás volt, első lejátszásnál ráhasalt a lemezre. Amúgy a Rega volt az aminek a hangját valamiért nem tudtam megszokni... A következő Edwards TT6 tányérja deformált volt. Ezek alapján, illetve ezek ellenére én is elkönyveltem a Pro-Ject-et egy lélektelen tömeggyártónak, aztán kb. fél éve kaptam egy phono-t amitől "dobtam egy hátast"....
Az egyedüli Pro-Ject, ami jól működött, az nálam is egy RPM4 volt. leborulok.gif
És magam sem értem miért adtam el. gondolkodik.gif

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
KLajos írta:
2024.08.09., pén. 05:00

Gondolom, a Mofinál kézzel reszelnek minden egyes lemezjátszót, polírpapírral és -pasztával dörgölik a kart a kredenc szélének támaszkodva, még véletlenül sem gyárba készülnek az eszközeik.
A nagy lemezjátszó gyártóknál(a MoFi nem az, nem is értem miért pont ezt a gyártót hoztad fel ellenpéldának)

Valójában nem is értem, hogy miért rajtam kéred számon az egész sztorit...
A Mofi-t, pont hogy nem mint nagy tömeggyártót hozta fel ellenpéldaként KLajos. :ohnoohnoohno:
Minőségi gyártóként tekint rájuk, ahol még náluk sem a kredenc szélének támaszkodva dörgölik a kart, polírpapírral és pasztával.
Ha nem ezt olvastad ki belőle, hanem talán az ellenkezőjét, az pech... sad.gif
/ Az irónia már csak ilyen.../

A világon semmit nem kért rajtad számon KLajos. :ohnoohnoohno:
Ő is elmondta a véleményét.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A statisztikát az egyedi esetek tükrében nehéz kibogozni. Nekem anno egy RPM4 volt, soha semmi baj nem volt vele, azt sem értem, hogy miért adtam el...Aztán rábolondítottak egy kifutó akciós Rega RP3-ra, amit a még EU-s angoloktól rendeltem. Nos, a hozzá adott pickup gyári hibás volt, első lejátszásnál ráhasalt a lemezre. Amúgy a Rega volt az aminek a hangját valamiért nem tudtam megszokni... A következő Edwards TT6 tányérja deformált volt. Ezek alapján, illetve ezek ellenére én is elkönyveltem a Pro-Ject-et egy lélektelen tömeggyártónak, aztán kb. fél éve kaptam egy phono-t amitől "dobtam egy hátast"....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

KLajos írta:
zoli73 írta:
2024.08.07., szer. 21:00
gomolalaci írta:
2024.08.06., kedd 20:18

Kacat? Vajon miért? Mert ugyanazt a műszaki tartalmat nem milliókért árulják, mint a ,,nagy márkákat" ???
A Pro-Ject tömeggyártást alkalmaz, annak minden előnyével, és hátrányával.
Nekem konkrétan két Pro-Ject lemezjátszóval volt tapasztalatom, az egyik a sajátom volt, a másik egy ismerősömé.
Az enyém újszerű, néhány éves, második tulajdonosként használtam. Olyan banális hibái jöttek elő, amit más készüléktől nem tapasztaltam soha, pedig Teslán, majd Dual-on szocializálódtam, de azok is megbízhatóbbak, üzembiztosabbak voltak.
Kb. 1 évig volt meg, de ez idő alatt két motort "fogyasztott". Soha, egyetlen más lemezjátszómnál(pedig volt néhány) sem volt motorprobléma.
Az ismerősömével is meghibásodás(karlift, majd később nála is motor) miatt kerültem kapcsolatba, engem kért meg, hátha én jobban értek hozzá, mint Ő.
Barkácsolgattam a sajátomat is, később az ismerősét is, de jobb megoldás volt mindkettőt elengedni.
Nekem csak ezzel a kettővel van/volt tapasztalatom, de egyik sem pozitív, és máshonnan is messze a Pro-Ject lemezjátszókra hallani a legtöbb panaszt.
Ezek általában kiviteli, anyag és összeszerelési hibák, hiányosságok, hanyag szerelés, és tervezési hibára vezethetők vissza.
Feltételezem, hogy nagyon sokan tudnának hasonló Pro-Ject lemezjátszós rémtörténeteket mesélni.
Ha neked egy hibatlanúl teljesítő Pro-Ject lemezjátszód van, és szereted is a hangját, akkor neked szerencséd volt/van, mert messze ezekre a lemezjátszókra érkezett a legtöbb panasz.
Hogy ma ezen a téren hogy áll a gyártó, azt nem tudom, remélhetően javult a helyzet.
Ezek szerint a szerencse gyermeke vagyok, mert lassan 20 (húsz) éve nyúzok egy Pro-Ject 6.1-et és kutya baja.
Röviddel a vétel után társa lett egy itt szintén lenézett Benz Micro hangszedő, amit nem tett tönkre (Limarban kapott egy tisztítást közel két éve), másfél éve egy kettővel magasabb szériás Benz került bele, és azzal szintén szépen együtt van. Ja, a motorja a gyári még mindig (mint mindene), csak szíjat kell csereberélni néha (a harmadiknál tart). Pár évente csapágytisztítás, kenés, odafigyelő napi használat. Nem cserélem le, pedig néha nézek mást a külföldi oldalakon.

Tömeggyártás ... :-))
Gondolom, a Mofinál kézzel reszelnek minden egyes lemezjátszót, polírpapírral és -pasztával dörgölik a kart a kredenc szélének támaszkodva, még véletlenül sem gyárba készülnek az eszközeik.

Egyébként lehet rájuk a legtöbb panasz - szám szerint. De százalékosan is igaz ez vajon? Mert ugye nagyságrenddel többet gyártanak, mint pl. a Mofi vagy sokan a „nagy” nevek közül.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

KLajos írta:
zoli73 írta:

Ezek szerint a szerencse gyermeke vagyok, mert lassan 20 (húsz) éve nyúzok egy Pro-Ject 6.1-et és kutya baja.
Röviddel a vétel után társa lett egy itt szintén lenézett Benz Micro hangszedő, amit nem tett tönkre (Limarban kapott egy tisztítást közel két éve), másfél éve egy kettővel magasabb szériás Benz került bele, és azzal szintén szépen együtt van.

A tömeggyártás nem érv és nem ellenérv.
Nagyüzemben, számitógép-vezérelt modern esztergapadon és alagsori kis manufaktúrában is lehet pontos és precíz csapágyat, vagy tányért kanyarítani. Mind emelett valószínűleg a kisipari, manufaktúrális eszközökkel készülő lemezjátszók meghatározó részeit sem helyben faragják, hanem high-tech kivitelezésre képes - akár tömeg - gyártókkal készíttetik.

A 6.1 - es Pro-Ject szerintem kicsit kilóg a sorból, drága gépeket idéző megoldások és kivitelezés jellemzi, egyáltalán nem egy tucat - kacat. :smile53:

Nem tudom ki nézi le a Benz Mikro - t, van néhány modelljük, amit szívesen látnék az Air - Tangent-ben, mondjuk egy Gildert, egy Wood - ot, vagy az LP - t... gondolkodik.gif

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zoli73 írta:
gomolalaci írta:

Kacat? Vajon miért? Mert ugyanazt a műszaki tartalmat nem milliókért árulják, mint a ,,nagy márkákat" ???
Nekem konkrétan két Pro-Ject lemezjátszóval volt tapasztalatom, az egyik a sajátom volt, a másik egy ismerősömé.
Az enyém újszerű, néhány éves, második tulajdonosként használtam. Olyan banális hibái jöttek elő, amit más készüléktől nem tapasztaltam soha, pedig Teslán, majd Dual-on szocializálódtam, de azok is megbízhatóbbak, üzembiztosabbak voltak.
Kb. 1 évig volt meg, de ez idő alatt két motort "fogyasztott". Soha, egyetlen más lemezjátszómnál(pedig volt néhány) sem volt motorprobléma.
Az ismerősömével is meghibásodás(karlift, majd később nála is motor) miatt kerültem kapcsolatba, engem kért meg, hátha én jobban értek hozzá, mint Ő.
Barkácsolgattam a sajátomat is, később az ismerősét is, de jobb megoldás volt mindkettőt elengedni.
Nekem csak ezzel a kettővel van/volt tapasztalatom, de egyik sem pozitív, és máshonnan is messze a Pro-Ject lemezjátszókra hallani a legtöbb panaszt.
Ezek általában kiviteli, anyag és összeszerelési hibák, hiányosságok, hanyag szerelés, és tervezési hibára vezethetők vissza.
Feltételezem, hogy nagyon sokan tudnának hasonló Pro-Ject lemezjátszós rémtörténeteket mesélni.
Ha neked egy hibatlanúl teljesítő Pro-Ject lemezjátszód van, és szereted is a hangját, akkor neked szerencséd volt/van, mert messze ezekre a lemezjátszókra érkezett a legtöbb panasz.
Hogy ma ezen a téren hogy áll a gyártó, azt nem tudom, remélhetően javult a helyzet.
Röviddel a vétel után társa lett egy itt szintén lenézett Benz Micro hangszedő, amit nem tett tönkre (Limarban kapott egy tisztítást közel két éve), másfél éve egy kettővel magasabb szériás Benz került bele, és azzal szintén szépen együtt van. Ja, a motorja a gyári még mindig (mint mindene), csak szíjat kell csereberélni néha (a harmadiknál tart). Pár évente csapágytisztítás, kenés, odafigyelő napi használat. Nem cserélem le, pedig néha nézek mást a külföldi oldalakon.

Egyébként lehet rájuk a legtöbb panasz - szám szerint. De százalékosan is igaz ez vajon? Mert ugye nagyságrenddel többet gyártanak, mint pl. a Mofi vagy sokan a „nagy” nevek közül.

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó

arzachel írta:
2024.08.08., csüt. 14:50
ottoisis írta:
2024.08.08., csüt. 12:56
Rock60 írta:
2024.05.02., csüt. 12:39
Próbált - e valaki balzafa táblát ?
A hőskorban " divat " volt balzafából lemezjátszó asztalkát készíteni. Nekem sosem volt, de az akkori beszámolók erősen dícsérték, többen jobbnak tartották a drága fém asztalkánál.
Van valakinek erről emléke, tapasztalata ?
Igen! - annak idején a Hifi Magazin ajánlására készítettünk a cimborákkal 3 majdnem egyforma háromlábú állványt. Akkoriban NAD-5120 és Pio PL-200-zal próbáltuk és a három nem szólt egyformán. Hogy a néhány mm-es vastagságbeli különbség (sajna így adta ki az anyag) miatt lehetett, vagy az alsó tüske is belejátszott nem tudom. Egy biztos: könnyedebb, légiesebb hangja volt a vastelepi zártszelvényből hegesztett, pozdorjalapos verzióknál. Ez utóbbiak stabilabb, de földhözragadtabb hangot adtak. Talán a súlykülönbség tette, nem tudom. Ma már egyik sincs használatban, így a mostani alátétekkel, konzolokkal (Sound Org, ill. Sound Org. copy) nem tudom összevetni, meg a lemjátszó is nagyon más azóta.... Ja, a Thorens TD-320-szal nem volt akkora különbség a balzafa állvány és a Singer varrógéplábra eszkábált forgácslap asztalka között, mint a NAD-dal. Ezen persze nem lehet véletlen, hiszen Darvasék állítólag ahhoz készítették...
Degrell Laci kapott kölcsön tesztre a Darvas Lacitól ilyen háromlábú balzafa állványt.Ezt én is hazavihettem két napra és a Thorens TD 125 alá beraktam.Nagyon kellemes nyitott hangja volt,úgyhogy készítettem én is magamnak.Aztán kikerült a garázsba mert megjött a Sound Organisation ZO 28 ami azért más kategória...
Érdekes, nálam is Sound Org. váltotta, egy falikonzol. Persze az már az LP12 alá került. No az aztán jó hosszú ideig megmaradt. Ha jól emlékszem végül aztán EAR kolégához került a holmi.
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Blue
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Hozzászólás Szerző: arzachel »

ottoisis írta:
Rock60 írta:
A hőskorban " divat " volt balzafából lemezjátszó asztalkát készíteni. Nekem sosem volt, de az akkori beszámolók erősen dícsérték, többen jobbnak tartották a drága fém asztalkánál.
Igen! - annak idején a Hifi Magazin ajánlására készítettünk a cimborákkal 3 majdnem egyforma háromlábú állványt. Akkoriban NAD-5120 és Pio PL-200-zal próbáltuk és a három nem szólt egyformán. Hogy a néhány mm-es vastagságbeli különbség (sajna így adta ki az anyag) miatt lehetett, vagy az alsó tüske is belejátszott nem tudom. Egy biztos: könnyedebb, légiesebb hangja volt a vastelepi zártszelvényből hegesztett, pozdorjalapos verzióknál. Ez utóbbiak stabilabb, de földhözragadtabb hangot adtak. Talán a súlykülönbség tette, nem tudom. Ma már egyik sincs használatban, így a mostani alátétekkel, konzolokkal (Sound Org, ill. Sound Org. copy) nem tudom összevetni, meg a lemjátszó is nagyon más azóta.... Ja, a Thorens TD-320-szal nem volt akkora különbség a balzafa állvány és a Singer varrógéplábra eszkábált forgácslap asztalka között, mint a NAD-dal. Ezen persze nem lehet véletlen, hiszen Darvasék állítólag ahhoz készítették...
Degrell Laci kapott kölcsön tesztre a Darvas Lacitól ilyen háromlábú balzafa állványt.Ezt én is hazavihettem két napra és a Thorens TD 125 alá beraktam.Nagyon kellemes nyitott hangja volt,úgyhogy készítettem én is magamnak.Aztán kikerült a garázsba mert megjött a Sound Organisation ZO 28 ami azért más kategória...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Őslakos
Őslakos

ottoisis írta:
Rock60 írta:
Igen! - annak idején a Hifi Magazin ajánlására készítettünk a cimborákkal 3 majdnem egyforma háromlábú állványt. Akkoriban NAD-5120 és Pio PL-200-zal próbáltuk ...
Én is ezekkel kezdtem, csak nem 200, hanem 300 volt. Egy kutya...
Jó lenne megint ott tartani, na nem a készülékek miatt... :ohnoohnoohno:
Most látom, Te is Rock - os vagy. :D

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos

akvapark írta:
2024.08.08., csüt. 08:27

Magam írtam a "kacatos" bejegyzést, utána is kereshető.
Igaz, rájöttem közben... Csak az idézések átkutyulták kicsit a sztorit.

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:
2024.08.07., szer. 20:29
Az ÁR semmit sem határoz meg egy termék minőségén! Ez főleg a hifire igaz....
Nekem erősítőből, hangsugárzóból nem volt sok, lemezjátszóból már inkább.
Nálam minden termékre igaz volt, hogy a drágábbak jobbak voltak.
Nem éppen hogy csak, hanem egyértelműen és néha sokkal...
Nyílván az ár - ugrással arányban állt a minőségi ugrás. Szinte mindig.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2024.08.08., csüt. 08:23
gomolalaci írta:

Szinte biztosan. Én sokat szenvedtem különféle Pro-Ject kacatokkal. :smile51:
gomolalaci írta
Nekem csak az nem világos, hogy ki írta a kacatos mondatot.
Ha azt is gomolalaci, akkor kicsit ellentmondásos az egyen- műszaki tartalmas mondata.
[/quote]
Magam írtam a "kacatos" bejegyzést, utána is kereshető.

Rock60
Őslakos
Őslakos

gomolalaci írta:

gomolalaci írta :

[/quote]

Akkor nekem már csak az nem világos, hogy ki írta a kacatos mondatot, ha nem gomolalaci.
/ Kicsit ellentmondásosnak tűnne, ha mind a kettőt Ő írta volna./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.08.08., csüt. 08:30-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

gomolalaci írta:
akvapark írta:
2024.08.06., kedd 07:53
Biztosan a lemezjátszóban van a hiba? Ha nem is egy ,,vezető" márka nem jellemző rá ilyen hiba....
[/quote]

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

gomolalaci írta:
2024.08.07., szer. 20:18
Igen! Egyébként, nem csak műszaki tartalom határozza meg a hangot!
Akkor még mi?

A hangminőség szempontjából a precíz megépítés és a jó mérnöki tervezés kiemelkedően fontosak. A műszaki paraméterek, mint a frekvenciaátvitel, jel-zaj viszony és torzítás objektíven meghatározzák a készülék teljesítményét, és ezek elérése precíz mérnöki munkát és pontos összeszerelést igényel.

Egy lemezjátszó esetében a kiváló minőségű anyagok és a gondos összeszerelés csökkentik a rezonanciát és a nem kívánt zajokat, ami jelentősen javítja a hang tisztaságát és hűségét. Egy jól megtervezett és gondosan összeszerelt készülék jobban reprodukálja az eredeti hangfelvételt.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Az ÁR semmit sem határoz meg egy termék minőségén! Ez főleg a hifire igaz.... Én is sznob voltam, mert amikor összevásároltam sok összetevőt milliókért rájöttem, hogy az olcsóbb sokszor jobb sad.gif
Csak ugye a saját hibáit a legritkább esetben vallja be valaki, legfőképpen saját magának, vagy pedig észre sem veszi. Na az a nagyobbik baj leborulok.gif :angry: :smile53:
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2024.08.07., szer. 09:06
gomolalaci írta:
akvapark írta:
2024.08.06., kedd 07:53
Biztosan a lemezjátszóban van a hiba? Ha nem is egy ,,vezető" márka nem jellemző rá ilyen hiba....
Akárki írta :

Mivel sikeresen összekevertétek az idézéseket, nem tudom kinek teszem fel a kérdést :

Hogy érted, hogy UGYAN AZT A MŰSZAKI TARTALMAT ?
Komolyan gondolod, hogy 300 ezerért ugyan azt a műszaki tartalmat kapod, mint milliókért ?
[/quote]

Igen! Egyébként, nem csak műszaki tartalom határozza meg a hangot!
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2024.08.07., szer. 10:16
Rock60 írta:
2024.08.07., szer. 09:06

Komolyan gondolod, hogy 300 ezerért ugyan azt a műszaki tartalmat kapod, mint milliókért ?
Miért?
Az aliexpresses 20 ezres D class is tudja azt amire a többiek súlyos pénzeket locsolnak... gondolkodik.gif :tutiok: 🙂🙂
Na, látod, az nem jutott eszembe, hogy azok az erősítők is leverik a százszoros árúakat... :smile49:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”