gomolalaci írta: ↑2024.08.06., kedd 20:18
akvapark írta: ↑2024.08.06., kedd 07:53
Biztosan a lemezjátszóban van a hiba? Ha nem is egy ,,vezető" márka nem jellemző rá ilyen hiba....
Szinte biztosan. Én sokat szenvedtem különféle Pro-Ject kacatokkal.
Kacat? Vajon miért? Mert ugyanazt a műszaki tartalmat nem milliókért árulják, mint a ,,nagy márkákat" ???
[/quote]
A Pro-Ject tömeggyártást alkalmaz, annak minden előnyével, és hátrányával.
Nekem konkrétan két Pro-Ject lemezjátszóval volt tapasztalatom, az egyik a sajátom volt, a másik egy ismerősömé.
Az enyém újszerű, néhány éves, második tulajdonosként használtam. Olyan banális hibái jöttek elő, amit más készüléktől nem tapasztaltam soha, pedig Teslán, majd Dual-on szocializálódtam, de azok is megbízhatóbbak, üzembiztosabbak voltak.
Kb. 1 évig volt meg, de ez idő alatt két motort "fogyasztott". Soha, egyetlen más lemezjátszómnál(pedig volt néhány) sem volt motorprobléma.
Az ismerősömével is meghibásodás(karlift, majd később nála is motor) miatt kerültem kapcsolatba, engem kért meg, hátha én jobban értek hozzá, mint Ő.
Barkácsolgattam a sajátomat is, később az ismerősét is, de jobb megoldás volt mindkettőt elengedni.
Nekem csak ezzel a kettővel van/volt tapasztalatom, de egyik sem pozitív, és máshonnan is messze a Pro-Ject lemezjátszókra hallani a legtöbb panaszt.
Ezek általában kiviteli, anyag és összeszerelési hibák, hiányosságok, hanyag szerelés, és tervezési hibára vezethetők vissza.
Feltételezem, hogy nagyon sokan tudnának hasonló Pro-Ject lemezjátszós rémtörténeteket mesélni.
Ha neked egy hibatlanúl teljesítő Pro-Ject lemezjátszód van, és szereted is a hangját, akkor neked szerencséd volt/van, mert messze ezekre a lemezjátszókra érkezett a legtöbb panasz.
Hogy ma ezen a téren hogy áll a gyártó, azt nem tudom, remélhetően javult a helyzet.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech