Ninja78 írta: ↑2024.08.05., hétf. 15:42
zoli73 írta: ↑2024.08.01., csüt. 19:17
moonbay írta: ↑2024.08.01., csüt. 08:14
SZIASZTOK!
Segítséget kérnék. Tanácstalan vagyok. Tegnap vásároltam egy Pro-Ject Debut Pro S lemezjátszót, boltban. Bekötöttem mindent megfelelően, ahogy már sokszor több lemezjátszómnál is. Azt vettem észre, hogy a gyári headshell helyett, ha bármi egyéb ötvözet headshellt rakok rá és hozzáérek a headshellhez, humm/búgás hallatszik. (A gyári headshell polikarbonát/carbon anyagú.) Ugyanígy, a csavarozó bajonetthez ha hozzáérek, akkor is zúgás hallatszik. Egyébként minden rendben van a géppel. Tehát "gerjedés, humm", csak és kizárólag ekkor hallatszik. Én nem vagyok szaki, csak gondolom, hogy esetleg a hangkar földelésével lenne probléma? Ma még azt megnézem, hogy egy vezetékkel a bajonettet és hátul a földelőkábelt összekötöm, hogy produkálja-e ugyanezt vagy sem, én ennyivel tudom kb kizárni a lehetséges problémát, tudtok segíteni, hogy ez mi lehet? Esetleg a hangkaron belül forrasztási hiba? (Kizártnak tartom, hogy egy 300 000 ft körüli lemezjátszót DIREKT így csináltak volna...) Köszönöm a válaszokat! Üdv!
Szerintem a gyártó nem gondolkodott abban, hogy a felhasználó majd cserélgeti a shelleket, mert mondjuk több hangszedőt használ hozzá, és mindenféle egzotikus shellek kerülnek bele. Mivel a gyári shell műanyag, így nem látták szükségesnek a földelés idáig való felvezetését.
Műanyag shell ,búg , gerjed , 300 ezer forint . Sajnálom hogy átt vertek , mielőtt meg veszitek ezeket a vackokat járjatok után mit vesztek sajnos ott tartunk hogy hazudnak a boltok a gyártók csak vegyük a már ócskának mondható termékeket , hangszedőket .
Nézd, én nem kétlem, hogy neked ez a 300e Ft-os kiadás is jelentős, de sajnos ma ennyibe kerül egy belépő szintű lemezjátszó, és ezekbe sajnos csak ilyen megoldások, anyagok és összeszerelési minőség fér bele. Igen, van ennél még lejjebb is, de azt már nem nevezném lemezjátszónak.
Ha ennyire nem vagy vele elégedett, akkor vissza kell vinni a kereskedőnek, ha minden igaz, még garanciális. Bár nem hinném, hogy elégedetlenségi okokra hivatkozva visszavennék, de ha valóban hibás, akkor talán van esély, hogy kicseréljék egy hibátlanra. Pénz visszafizetésre sok esélyt nem látok.
Ennyiért a használtpiacon nagy valószínűséggel, minőségibb és jobb hangú lemezjátszót kaptál volna.
Ha idegenkedsz a használttól, és többet áldozni sem akarsz(tudsz) rá, akkor sajnos erős kompromisszumokra kényszerülsz.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech