Tisztában vagyunk a feladat kihívás jellegével és ismerjük Romanek urat és a munkásságát is, de azért kösz a megjegyzést, továbbítom Kishonti István felé, aki majd a felvételt készíti hangmérnökként.chord_ írta: ↑2024.08.06., kedd 18:11Nagyon-nagyon nehéz hifis kihívás a lantcsembaló; 100× annyi sérülékeny felhang van, mint pl. egy zongorán. Drukkolok nektek.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 22:31
A hétvégén beszélgettünk Kishonti Istvánnal, hogy kellene egy un lantcsemballó felvételt csinálni, és hogy a marimba milyen jól illene hozzá. Szaniszló Ricsi, a híres magyar vibrafonos nagyon jól marimbázik is, a héten terveztem vele beszélni. Talán még Mogyoró Kornél is ütősözhetne mellettük. Nagyon izgalmas zene lenne.![]()
Itthon bizonyos szálak Romanek Tihamérhoz vezetnek.
Lemezeknél a lehető legnagyobb összevisszaság van. Itt van pl. ez a Naxos lemez, ez úgy szól, mint az álom. Pedig egy olcsó, és sokszor igénytelen kiadó.
Kábelileg pedig elég egy meggondolatlan manőver, (amit pl. a fórumokról szívunk fel:)), és odalesz a varázslat.
youtu.be/7wxplK-w5pY
Mi valamiféle crossover jellegű zenét szeretnénk felvenni így, amiből valószínűleg kevés készült eddig.
Világhírű magyar zenészekkel.
Valami olyasmit, mint ami Lukács Miklós, Oláh Krisztián, Szokolay Dongó Balázs koncertje volt május 7-én a Jazzfeszt keretében (erről készült szalagos és 4 csatornás DSD256 felvétel is, remélem egyszer kiadhatjuk majd LP, és DSD256-ban is, mert egészen kiváló zene és szerintem a felvétel is jól sikerült, semmilyen utómunkát nem igényel).