A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.Rock60 írta: ↑2024.08.04., vas. 18:40Ok, és akkor mi a helyzet a 8 - 10 centis jumper - ral ?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59
Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
Ennek az elméletnek tükrében a belső kábelek, amelyek jó esetben rövidek, gyakran centiméterekről van szó, nem vesznek részt olyan súllyal a hangi mátrixban, mint ahogyan a köztudatban, vagy a józan / konvencionális mérnöki megközelítéssel gondolnánk.
Komoly pénzekért cserélik ki sokan a gyári fémlemezeket, nem kis hangminőség javulásról beszámolva.
Állítólag rengeteget számít. Én nem tudom, a Quad csak egy pár kábelt fogad...
A belső kábelezés teljesen más téma. A komoly gyártók a saját belső kábeleikhez vizsgálják be a termékeiket, sztem, ahhoz nem nagyon érdemes nyúlni.
Viszont a hangfal kábelek döntő többsége igen rossz magasban és ezért sokan választják azt a megoldást, hogy ezüst vagy más élénk magas hangokat adó huzallal átkábeleztetik a hangsugárzókat. Ettől lesznek magasak, de a kapott hang nagyon elkerül a természetestől. Hibát másik hibával nem lehet kompenzálni.