zoli73 írta: ↑2024.08.05., hétf. 12:40kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 07:52A Valhallát nem ismerem, nem volt módomban kipróbálni egyet sem (egyszer szívesen kipróbálnám), a WW-k közül sok mindent ismerek, az ezüstökből főképpen, gyakorlatilag mindegyikből volt vagy van. Sokáig, amikor a még Marten Duke 2 hangsugárzóim voltak és közeltérben kb 1,3 - 1,5 méterről hallgattam őket egy középkategóriás Audionet végfokkal, Holo Spring II KTE DAC-kal hajtva, minden kábel WW ezüst volt a rendszerben. Abban a környezetben a WW ezüst kábelezés maga volt a tökély. Pedig az Audionet erősítők és a Marten Duke is a kerámia hangszóróival inkább a "szárazabb", neutrálisabb irányba vannak besorolva a köznyelv által. Ott könnyen felborítaná az egyensúlyt az ezüst magas kiemelése. Ha lenne. De nem volt. Nálam. Nem vitatom, hogy lehetnek olyanok akiknél meg igen.zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 21:14
Nekem "mezei" hifista létemre ilyen szintű tapasztalataim nincsenek, és nem is lehetnek, mint neked. Az én tapasztalatom mindössze "csak" egy WireWorld Platinum Eclipse 8 RCA összekötőre, és 2db ValhallA tápkábelre szorítkozik. Igaz, ez utóbbi sem csak ezüst. Ezen kivül volt szerencsém vendégeskedni egy fórumtársunknál, aki nyugodtam mondhatom, hogy referencia lánccal rendelkezik. Nála teljes Siltech(nagyon nem alap) kábelezés szolgál.
Firtatva az ezüstkábelek hangzásra gyakorolt hatásáról kialakult tévhitet, városi legendát, csak nevetett, és annyit kérdezett, hogy "szerinted ez magasba húz, fényes? Ezt a tévhitet csak azok terjesztik, akiknek még nem volt dolga tisztességes ezüstkábellel."
Ezek szerint az én WW, és ValhallA kábeleim már "tisztességesek" lehetnek, mert nagyon nem "magasdúsnak" hallom a produkciót.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Lehet, hogy én is csak nevetnék szegény városi legendáriusokon, ha nekem is egy " nagyon nem alap " ezüst Siltech kábelezésem lenne.
Na de, mivel ez sokunknál nem annyira jellemző, maradnak a fenntartások a " futottak még " ezüst drótokkal szemben.
/ Mind ehhez persze nem szükséges egy A/3 - as oldalnyit idézni./
Na de, mivel ez sokunknál nem annyira jellemző, maradnak a fenntartások a " futottak még " ezüst drótokkal szemben.
/ Mind ehhez persze nem szükséges egy A/3 - as oldalnyit idézni./
Firtatva az ezüstkábelek hangzásra gyakorolt hatásáról kialakult tévhitet, városi legendát, csak nevetett, és annyit kérdezett, hogy "szerinted ez magasba húz, fényes? Ezt a tévhitet csak azok terjesztik, akiknek még nem volt dolga tisztességes ezüstkábellel."
Ezek szerint az én WW, és ValhallA kábeleim már "tisztességesek" lehetnek, mert nagyon nem "magasdúsnak" hallom a produkciót.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Nekem "mezei" hifista létemre ilyen szintű tapasztalataim nincsenek, és nem is lehetnek, mint neked. Az én tapasztalatom mindössze "csak" egy WireWorld Platinum Eclipse 8 RCA összekötőre, és 2db ValhallA tápkábelre szorítkozik. Igaz, ez utóbbi sem csak ezüst. Ezen kivül volt szerencsém vendégeskedni egy fórumtársunknál, aki nyugodtam mondhatom, hogy referencia lánccal rendelkezik. Nála teljes Siltech(nagyon nem alap) kábelezés szolgál.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 07:52Egyetértünk. Nem ilyenek. Nálam most minden kábel (táp, összekötők, Ethernet) ezüst, javarészt hazai, a képen látható hangsugárzókábel is.zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 21:14Amig nem volt tapasztalatom ezüst kábelekkel, addig én is azt hittem, hogy ilyen hangkarakterűek.cables írta: ↑2024.08.04., vas. 20:35
A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.
A belső kábelezés teljesen más téma. A komoly gyártók a saját belső kábeleikhez vizsgálják be a termékeiket, sztem, ahhoz nem nagyon érdemes nyúlni.
Viszont a hangfal kábelek döntő többsége igen rossz magasban és ezért sokan választják azt a megoldást, hogy ezüst vagy más élénk magas hangokat adó huzallal átkábeleztetik a hangsugárzókat. Ettől lesznek magasak, de a kapott hang nagyon elkerül a természetestől. Hibát másik hibával nem lehet kompenzálni.
Sokféle hangsugárzóval (többféle aktív 3 utas stúdió monitorral is a passzívak mellett) és a saját élő, koncert DSD256 felvételekkel kipróbálva nem tapasztaltam "élénk magas hangokat" vagy hogy "a kapott hang nagyon elkerül a természetestől".
Mind a márciusban megjelent Djabe: Art In Tone szalagról digitalizált és a nativedsd-nél megvehető nagy felbontású file-ok, mind a szintén szalagról készült, most megjelent Babindák, Juhász, Papesch, Pettik: Egy! című LP esetében használtunk ezüst kábeleket a felvétel és a kiadás során.
Nagyon, nagyon csodálkoznék, ha bármelyik kiadványt, vagy a nagy felbontású digitális transzfereket bárki túl "fényesnek" vagy "élénk magas hang"-osnak hallaná a sok ezüst kábel miatt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ahogy szoktam mondani, annyiért akár jó is lehet...kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 08:44
Jogos a felvetés, kérdés mit jelent az olcsó ?
A másik véglet az a Siltech, Crystal Cable ezüst/arany kábelcsomag, amit a felvételkészítéshez használunk részben tavaly késő ősz óta. Lista áron kb 30 millió forintról beszélnénk, ha lista áron kellett volna megvenni a Siltech, CC kábeleket.

Nem vagyok a kérdésben különösebben jártas.
Van a birtokomban egy pár AN Vz, amit ma már nem tudnék megvenni, annak a használt ára 400 e. körűl van, ami nagyon sok pénz. És persze van annál is jobb a márkán belűl is, az AN LP többszörös áron, több fórumtárs is birtokol ilyet. ( Srry, más márkákhoz nem tudok hozzászólni. ) Tehát relatív, hogy kinek mi a drága. Mondjuk, nálam az " olcsó " a Vz árának a harmada - negyede.
Az ezüst " veszélyét " abban látom, mikor valaki a feljebblépés reményében, a középkategóriás rézdrótját váltja le kicsivel drágább ezüstre. Akkor jönnek a pofáraesések.
Amit én tapasztaltam, illetve ezüst - kérdésben a nálam jóval jártasabbaktól hallottam, hogy ötször meg kell gondolni, mielőtt az ember az ezüst vonal fele lép, mert a jó rézhez hasonlatos kiegyensúlyozottságú, az ezüst minden előnyét felvonultató ezüst kábel megvásárlásához mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Tovább rontja a helyzetet, hogy érdemes rendszerben gondolkodni, hogy ha már ezüst, akkor legyen minden az - mint Nálad. Ez földi halandók közűl keveseknek járható út.
Ennek ellenére én jól elvagyok az egy árva Vz - vel, de erról a drótról sokan mondják, hogy meglepően jól integrálható idegen - akár kifejezetten olcsó - rendszerekbe is, ebben is rejlik a zsenialítása.
A nálam valaha járt legolcsóbb ezüst kábel a WW Micro-Platinum pro audiós AES és mikrofonkábel, illetve a Kácsa sajátja. Méterét a bundról 50e ft alatt lehetett megvenni, szereletlenül. Mondjuk ha nem száz méteres mennyiségben vesszük a felvételkészítéshez, akkor inkább ötször ennyi lett volna az ára és valószínűleg nem is lehetett volna venni a gyártótól, csak szerelve.
A másik véglet az a Siltech, Crystal Cable ezüst/arany kábelcsomag, amit a felvételkészítéshez használunk részben tavaly késő ősz óta (van még mellette sok WW Micro-Platinum és Platinum ezüst, és Micro Silver Eclipse réz is). Lista áron kb 30 millió forintról beszélnénk, ha lista áron kellett volna megvenni a Siltech, CC kábeleket.
Jogos a felvetés, kérdés mit jelent az olcsó?Rock60 írta: ↑2024.08.05., hétf. 08:22Mindenki tudja, de azért leírom, hogy a az ezüst kábelek hangminőség-szórása jóval nagyobb, mint a rézdrótoké. Szóval, de, egy olcsóbb ezüstdrót valóban elviheti a hangot olyan irányba - még ha hifisztikailag mutat is fel erényeket - ami természetellenessé, gyakorlatilag hallgathatatlanná teszi a kapott hangot - és nem az alkalmazott elektronikák miatt.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 07:52Egyetértünk. Nem ilyenek.
Nagyon, nagyon csodálkoznék, ha bármelyik kiadványt, vagy a nagy felbontású digitális transzfereket bárki túl "fényesnek" vagy "élénk magas hang"-osnak hallaná a sok ezüst kábel miatt.
A "a kapott hang nagyon elkerül a természetestől" állítást nagy csodálkozással szoktam figyelni:
Evvel egyidőben kaef2 stúdiójában vitathatatlanúl kiválóan teljesíthetnek a professzionális kvalitású ezüst kábelek.
Én magam is tudnék példát mondani arra, hogy X ezüst drót milyen jól, Y meg milyen fülsértően mutatkozott be nálam - ugyan abban a rendszerben.
A nálam valaha járt legolcsóbb ezüst kábel a WW Micro-Platinum pro audiós AES és mikrofonkábel, illetve a Kácsa sajátja. Méterét a bundról 50e ft alatt lehetett megvenni, szereletlenül. Mondjuk ha nem száz méteres mennyiségben vesszük a felvételkészítéshez, akkor inkább ötször ennyi lett volna az ára és valószínűleg nem is lehetett volna venni a gyártótól, csak szerelve.
A másik véglet az a Siltech, Crystal Cable ezüst/arany kábelcsomag, amit a felvételkészítéshez használunk részben tavaly késő ősz óta (van még mellette sok WW Micro-Platinum és Platinum ezüst, és Micro Silver Eclipse réz is). Lista áron kb 30 millió forintról beszélnénk, ha lista áron kellett volna megvenni a Siltech, CC kábeleket.

Mindenki tudja, de azért leírom, hogy az ezüst kábelek hangminőség-szórása jóval nagyobb, mint a rézdrótoké.kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 07:52Egyetértünk. Nem ilyenek.
A "a kapott hang nagyon elkerül a természetestől" állítást nagy csodálkozással szoktam figyelni:
Szóval, de, egy olcsóbb ezüstdrót valóban elviheti a hangot olyan irányba - még ha hifisztikailag mutat is fel erényeket - ami természetellenessé, gyakorlatilag hallgathatatlanná teszi a kapott hangot - és nem az alkalmazott elektronikák miatt.
Evvel egyidőben kaef2 stúdiójában vitathatatlanúl kiválóan teljesíthetnek a professzionális kvalitású ezüst kábelek.
Én magam is tudnék példát mondani arra, hogy X ezüst drót milyen jól, Y meg milyen fülsértően mutatkozott be nálam - ugyan abban a rendszerben.

Sokféle hangsugárzóval (többféle aktív 3 utas stúdió monitorral is a passzívak mellett) és a saját élő, koncert DSD256 felvételekkel kipróbálva nem tapasztaltam "élénk magas hangokat" vagy hogy "a kapott hang nagyon elkerül a természetestől".
Mind a márciusban megjelent Djabe: Art In Tone szalagról digitalizált és a nativedsd-nél megvehető nagy felbontású file-ok, mind a szintén szalagról készült, most megjelent Babindák, Juhász, Papesch, Pettik: Egy! című LP esetében használtunk ezüst kábeleket a felvétel és a kiadás során.

Egyetértünk. Nem ilyenek. Nálam most minden kábel (táp, összekötők, Ethernet) ezüst, javarészt hazai, a képen látható hangsugárzókábel is.zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 21:14Amig nem volt tapasztalatom ezüst kábelekkel, addig én is azt hittem, hogy ilyen hangkarakterűek.cables írta: ↑2024.08.04., vas. 20:35A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.
A belső kábelezés teljesen más téma. A komoly gyártók a saját belső kábeleikhez vizsgálják be a termékeiket, sztem, ahhoz nem nagyon érdemes nyúlni.
Viszont a hangfal kábelek döntő többsége igen rossz magasban és ezért sokan választják azt a megoldást, hogy ezüst vagy más élénk magas hangokat adó huzallal átkábeleztetik a hangsugárzókat. Ettől lesznek magasak, de a kapott hang nagyon elkerül a természetestől. Hibát másik hibával nem lehet kompenzálni.

Ki kell próbálni ennyi az egész, de esetek nagy részében elég sokat dob a rendszer hangján…nálam bejött de mint minden itt is sajnos a drágább a jobb ….a nagy változás az ha mindehol ki van cserélveSoundMania írta: ↑2024.08.04., vas. 20:55És mi a helyzet a biztosítékokkal? Lassan nagyobb üzlet mint a kábelek. :)

"Az igazi barát szemből támad."
- zoli73
- V.I.P.
Amig nem volt tapasztalatom ezüst kábelekkel, addig én is azt hittem, hogy ilyen hangkarakterűek.cables írta: ↑2024.08.04., vas. 20:35A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.Rock60 írta: ↑2024.08.04., vas. 18:40Ok, és akkor mi a helyzet a 8 - 10 centis jumper - ral ?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59
Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
Ennek az elméletnek tükrében a belső kábelek, amelyek jó esetben rövidek, gyakran centiméterekről van szó, nem vesznek részt olyan súllyal a hangi mátrixban, mint ahogyan a köztudatban, vagy a józan / konvencionális mérnöki megközelítéssel gondolnánk.
Komoly pénzekért cserélik ki sokan a gyári fémlemezeket, nem kis hangminőség javulásról beszámolva.
Állítólag rengeteget számít. Én nem tudom, a Quad csak egy pár kábelt fogad...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1191
És mi a helyzet a biztosítékokkal? Lassan nagyobb üzlet mint a kábelek. :)cables írta: ↑2024.08.04., vas. 20:35A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.Rock60 írta: ↑2024.08.04., vas. 18:40Ok, és akkor mi a helyzet a 8 - 10 centis jumper - ral ?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59
Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
Ennek az elméletnek tükrében a belső kábelek, amelyek jó esetben rövidek, gyakran centiméterekről van szó, nem vesznek részt olyan súllyal a hangi mátrixban, mint ahogyan a köztudatban, vagy a józan / konvencionális mérnöki megközelítéssel gondolnánk.
Komoly pénzekért cserélik ki sokan a gyári fémlemezeket, nem kis hangminőség javulásról beszámolva.
A jumper és a belső kábelezés teljesen más téma, és ez nagyon megér egy misét. A jumper a hangsugárzó két (vagy több) részének teljes együtt futásáért felelős. Ez egy nagyon kritikus kábel a rövidsége ellenére. Ezt a hangsugárzó gyártója ránk bízza, nekünk kell a lehető legjobb kábelt oda kiválasztani.Rock60 írta: ↑2024.08.04., vas. 18:40Ok, és akkor mi a helyzet a 8 - 10 centis jumper - ral ?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59
Ui.: Csak jelzem, hogy letiltalak, nekem ebből most volt elég!
- zoli73
- V.I.P.
Én vagyok a legnagyobb marha, hogy belemegyek egy ilyen diskurzusba, ami semmi másról nem szól, csak a szavaim kiforgatásából.

Ui.: Csak jelzem, hogy letiltalak, nekem ebből most volt elég!

- zoli73
- V.I.P.
Te szegezted nekem a kérdést egy olyan témában, amit már minden vitában résztvevő kb. 1 hete elengedett.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8928
Ez az összes kábel hossza. Egy + és egy - . Ez nem 2 eres kábel, tehát felezni kell, ráadásul 2 hangsugárzó van. Ha így nézzük, akkor egy hangsugárzóban 3 méter van. És ez egy nagymonitor. Csak jelezni szerettem volna, hogy a hangsugárzó belsejében esetenként több kábel van, mint az erősítőtől a hangsugárzóig.zoli73 írta: ↑2024.08.04., vas. 17:44Az én hangsugárzóimban oldalanként 3,8m belső kábelezés van, ez több, mint legtöbb "kívül" használatos kábelhossz. Tehát ez már nagyon nem elhanyagolható mennyiség. És akkor ez hol van még Vinkrerétől?!chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Mindezekkel egyetértve -

Gondoljunk néhány masszív kivitelű kábelre, valamint a hangszórók gyengécske, kis méretű csatlakozóira és a keresztváltóhoz való csatlakoztatás nehézségeire.
Tehát nem csak anyagi feltételei vannak a hangszórókábelünk dobozon belül való folytatására.
Ok, és akkor mi a helyzet a 8 - 10 centis jumper - ral ?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59
- zoli73
- V.I.P.
Az én hangsugárzóimban oldalanként 3,8m belső kábelezés van, ez több, mint legtöbb "kívül" használatos kábelhossz. Tehát ez már nagyon nem elhanyagolható mennyiség. És akkor ez hol van még Vinkrerétől?!chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2719
Ez szerintem is így van. A hangszínre, frekvencia menetre (vagy inkább mondjuk úgy az ilyen jellegű hallható részére) valóban ilyen jellegű kihatása van a hosszabb kábelnek. Ellenben a részletezőképességre, (felbontásra) levegősségre, "térhatásra" a hosszabb kábel egyértelműen negatív hatással van. Nekem a gyengém a nagyon-nagy felbontás, légies hatalmas teres közép tartomány, aminek a hosszú hangfalkábelek alapból nem kedveznek. Nálam a hangfal belső kábel is megegyezik a külső kábellel.chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2740
chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.
Ami nincs a belső jelútban, az nem változtat/ront az átvitt zenei jelek minőségén...ha nincs vezeték akkor minden paraméter jobb lehet

TJ.
- Csatolmányok
-
- Unity Coupled V-FET SE V-FET input stage.jpeg (129.3 KiB) Megtekintve 1217 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
- Vinkler
- Adminisztrátor
Az én hangsugárzómban összesen 12 méter belső kábel van. Az sok, vagy kevés?chord_ írta: ↑2024.08.04., vas. 16:59Jómagam hajlamos vagyok mostanában a kábelre, mint 'kondicionáló' eszközre tekinteni, amely egy adott hossz környékén éri el a hangi 'függvénymaximumát'; és ez nem a rövid hosszt jelenti, semmiképp.

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Én megléptem, mert nincs veszteni valóm, de a belső kábelezés azért még nálam sem ugyanaz, mint kívül.
- zoli73
- V.I.P.
Ha a maximumra törekszünk, akkor oda is ugyanazt a kábelt kellene használni, mint amit az erősítő és a hangsugárzók közé. Sajnos a belsőt(kábelek, hangváltó) a gyártók szeretik elspórolni, mert nincs szem előtt. Ha törekszünk a legjobbra, akkor ezekre is ugyanakkora figyelmet kellene fordítani, de sok esetben a garancia, ill. a belenyúlás mentesség elvesztése miatt, ebbe a legtöbben nem vágnak bele.
Én megléptem, mert nincs veszteni valóm, de a belső kábelezés azért még nálam sem ugyanaz, mint kívül.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Csak halkan kérdezem, mi a helyzet a belső kábelezéssel?