MrCollector írta: ↑2024.07.28., vas. 21:35
Kérem árulja el nekem valaki, hogy pl. egy tápkábel esetén milyen
NÉLKÜLÖZHETETLEN adatokra van szüksége egy felhasználónak, amelyek a rendeltetésszerű használathoz szükségesek!
Illetve melyek azok a
KONKRÉT adatok, amikből a felhasználó következtetni tud a kábel hangra gyakorolt hatására?
Még egyszer leírom, konkrét adatok/paraméterek KÁBELEKNÉL.
Nem kell ennyire kisarkítani a kérdést, hogy "nélkülözhetetlen" információkról kelljen beszélni. Szerintem mindenki nagyon is jól tudja, hogy milyen informaciókra kiváncsi az átlag hifista, nem értem miért kell köntörfalazni?
Engem(és feltételezem a legtöbb hifistát) egy hálózati kábelnél a vezető anyaga, annak szerkezete, keresztmetszete, a kábel felépítése, a szigetelés anyaga, érdekel. Illetve, hogy árnyékolt-e, avagy sem, a dugók típusa, érintkező felületek bevonata.
Nyilván ezek nem nélkülözhetetlen adatok, ezek tudta nélkül még biztonságosan használható a kábel, és akár még jó hangú is lehet, de.
A nagy gyártóknak nem derogál megadni, hogy a kabele milyen anyagokból készül, és már a felhasznált anyagok alapján kialakult egy értékítélet.
Csak egy példa, ha nekem egy PVC szigetelésű, OFC réz vezetőjű kábelt kínálnak, olcsó, bárhol beszerezhető dugókkal szerelve, 200e Ft letét ellenében meghallgatásra, akkor én ezzel a lehetőséggel valószínűleg nem élek. Még ha a készítője erre szintre is pozícionálja, akkor sem.
Ha ezért az árért semmilyen információm sincs a kábelről csak az, hogy a készítője azt mondja nekem, "hidd el baromi jó, és ennyit is megér", akkor talán még ki is nevetem.
Először talán fel kell kelteni a lehetséges vevő érdeklődését, mert az, hogy "hidd el, baromira jó", engem még ingyenes próbára sem ösztönöz.
Szerintem a ködösítés, titkolózás nem egy jó üzletpolitikai húzás, nem éppen vevő csalogató.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech