Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 437
Re: Kábelezzünk
Szervezzen már valaki egy szűkkörű kábeltesztelő bulit! 
Ezzel vitatkoznék. A hifisták szeretik ezt gondolni, de nem így látom.zoli73 írta: ↑2024.07.26., pén. 13:32
Az olcsóbb kábeleknek igen, jellemzően van karaktere, saját hangja, és ennek a karakternek az ismerete, felismerése segíthet a rendszerbe illesztésnél.
Ha ezt minél jobban eltaláljuk, annál jobb lesz a szinergia a rendszerben.
Viszont ha megyünk feljebb a ranglétrán, annál kevésbé van a kábeleknek karaktere, saját hangja.
Mindnek van egy ideálja, hogy a zenének hogy kell szólnia, és az nem a tökéletes, hanem egy hangkép, ami a felhasználónak vagy bejön vagy nem.
Én egy ideje elhagytam a tesztelgetést, de úgy tapasztaltam, hogy egy csús Nordost, Siltech, Van den Hul, Harmonic, Saec, Transparent, Wireworld stb. kábelnek ugyanúgy van egy elképzelése az ideális hangról, és másképp szól mint a többi. Pl így jött létre a Crystal is a Siltech mellett, teljesen más elképzelés és hang. Szerintem.
Igaz ez az elektronikákra is. Egy Linn más mint egy Pass, vagy Krell, Octave, Levinson, Accuphase, bármi. Ha akkora a különbség közöttük, hogy lehetnek egyre közelebb a tökéleteshez?
Csak úgy még bedobom, hogy a pro audioban azt mondják azok, akik tanulták, hogy minek hogy kell szólnia és abból élnek, hogy egy elektronikának, hangsugárzónak ismerik, megtanulták a hangját. Hogy nem tökéletes, ezért van ami erre, van ami arra való inkább. Ott ez teljesen elfogadott. Akkor itt miért nem?
Aztán még valami. Mit ér egy olyan adat, hogy a hálózati kábel 16 A-es. Hú boldog a vevő, ez aztán fog áramot adni a készüléknek. Aztán kiveszi a vastag hálózatit és betesz egy vékony, a zajt hatékonyan szűrő hálózatit és tátva marad a szája. Mert olyan hangokat hall, amiket eddig nem.
Igen! Ennyi elég, mert ez a legfontosabb! A audió rajongók általában nem műszaki emberek a hang érdekli őket, amit hallanak.
Aztán még valami. Mit ér egy olyan adat, hogy a hálózati kábel 16 A-es. Hú boldog a vevő, ez aztán fog áramot adni a készüléknek. Aztán kiveszi a vastag hálózatit és betesz egy vékony, a zajt hatékonyan szűrő hálózatit és tátva marad a szája. Mert olyan hangokat hall, amiket eddig nem.
Na ez az amit 10 emberből 9 tuti nem így csinál. Azt meg pláne nem hiszi el, ha betesz egy drágábbat és véletlenül azt tapasztalja, hogy rosszabb lett a hang.kaef2 írta: ↑2024.07.26., pén. 08:14
Azt szoktam volt mondani, hogy az "átlagos" (ez az én értelmezésemben a pro audio iparban tömegesen használtat jelent leginkább) kábelekkel kell megtalálni a rendszer egyensúlyi állapotát (ebben a források esetében egy jó fejhallgató nagy segítség lehet) és csak ha ez megvan, és még van kedvünk, pénzünk, akkor kell elkezdeni az állványokkal, alátétekekkel, kábelekkel a kisérletezést.
S ezt kiegészíted egy Van den Hul D 102-vel, vagy 9497-el, akkor hirtelen nem is jut eszembe ami olcsón viszonylag kiegyenlített és meglepően egészen precíz hangot ad. Persze nem 400-600 használtan, de a szomszéd hifista mesélet, hogy hallott már olyat is, ami helyett inkább ezekből valamit.kupecke írta: ↑2024.07.26., pén. 07:55
Ha nem is tűzálló, de nálam VDC táp van mind az elosztó, erősítő, dac mögött is. Hs kábel Mogami 3104 , -új ára 20 eur alatt-, de a korábbi 3802 is annyira kellemesen szólt, hogy eltettem, annyira filléres - 5 eur alatt-, hogy eladni sem érdemes, meg amúgy sem szólhat jól, mert pvc szigetelésű. Az ingyen ebédre még esetleg ugróknak talán a Klotz USB okozhat meglepetést, de 3 e ft körüli árával ezt egy igazi hifista ki sem próbálja
. A kanárik is szépen énekelnek, nálam is voltak, de az én rendszeremben a Mogamik maradtak végül.

Jelentem a Van Damme tápkábel még mindig 10 éve, több rendszerben, azóta is űber, persze van jobb, nagyon sokért. Anyniért lehet, hogy elektronikában lépnék tovább. Szerintem. A Mogami is egy olyan dolog, hogy amiket itt adnak vesznek 20-30 ezerért a legtöbb helyett inkább ez, valóban csak a tunernél, de nekem biza az van. Tudnék olyan embert mondani, aki nem bír továbblépni a 9497-ről.pali923 írta: ↑2024.07.25., csüt. 22:15Hány ilyen "óriásölőtitkosfavoritráadásulolcsópénzért" került elő csak itt az elmúlt években? Hirtelen a tűzálló, a CAT és a Van Damme jut eszembe, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségnél nem ilyen drótok vannak a rendszerben. Ja,mostanában a japán mikrofonkábelek![]()
(Canare, Mogami) jöttek elő, nem tudom, ezek sorsa hogyan áll manapság. Egyéb bombajó vételek meg mindig valamilyen alkotótól jelennek meg itt (amik akár jók is lehetnek persze).
Tegye fel a kezét, aki kipróbálta pl. a tűzállót, és még ma is használja!![]()
De pl Oyaide usb-ből is a legkisebb maradt nélam a legtovább, pedig itt volt a range.
Ez van, szar vagyok hifistának.

Ezek szerint akkor egy erősítőnél se adjuk meg, hogy hány ohmon mennyi a teljesítménye?
Vagy egy hangsugárzónál sem, hogy mennyi az impedancia és mondjuk az érzékenysége, max terhelhetősége? Esetleg a tömege? Elég lenne annyi műszaki adat, hogy hallgasd meg és hogy jó nehéz?
A műszaki adatok (legalább alapszintű) NEM megadása (például egy kábel szálainak vastagsága és darabszáma) egyszerű tiszteletlenség a potenciális vásárlókkal szemben. Biztosan van közöttük számos, akinek ez érdekes információ. Még ha ebből nem is tudja meg, hogy a rendszerében az adott konstrukció hogyan teljesít majd. Persze van olyan is biztosan, aki számára ez egyáltalán nem érdekes, de miattuk nem fosztanám meg gyártóként ettől az információtól azokat, akik számára meg igen.
Nem gondolom, hogy baromi keveset tudnánk a világról, de nem szeretnék ennek kapcsán valamiféle tudományfilozófiai vitába merülni.
cables írta: ↑2024.07.26., pén. 16:04Naponta olvasunk a hírekben olyan felfedezésekről, amelyek évszázados tudományos tételeket, döntenek meg, egyre jobban érezhető, hogy baromi keveset tudunk a világról és amit tudunk azt is jó részt rosszul tudjuk. Tehát senkitől se várjunk örök érvényű kinyilatkoztatásokat például a kábelezés területén. Tehát a fenti idézet kérdései helyett általános iránymutatásokat érdemes keresni, olyanokat, amelyeket tapasztalatok igazoltak.
Ha meg valaki veszi a bátorságot, hogy közread tapasztalatokat, azt talán nem érdemes folyamatosan gúny tárgyává tenni, kapásból lejáratni. Márpedig itt ez folyik. Ezért nem lesz itt előrelépés, hanem össze vissza topogás.
Ezek szerint akkor egy erősítőnél se adjuk meg, hogy hány ohmon mennyi a teljesítménye?
Vagy egy hangsugárzónál sem, hogy mennyi az impedancia és mondjuk az érzékenysége, max terhelhetősége? Esetleg a tömege? Elég lenne annyi műszaki adat, hogy hallgasd meg és hogy jó nehéz?
A műszaki adatok (legalább alapszintű) NEM megadása (például egy kábel szálainak vastagsága és darabszáma) egyszerű tiszteletlenség a potenciális vásárlókkal szemben. Biztosan van közöttük számos, akinek ez érdekes információ. Még ha ebből nem is tudja meg, hogy a rendszerében az adott konstrukció hogyan teljesít majd. Persze van olyan is biztosan, aki számára ez egyáltalán nem érdekes, de miattuk nem fosztanám meg gyártóként ettől az információtól azokat, akik számára meg igen.
Nem gondolom, hogy baromi keveset tudnánk a világról, de nem szeretnék ennek kapcsán valamiféle tudományfilozófiai vitába merülni.
Ha meg valaki veszi a bátorságot, hogy közread tapasztalatokat, azt talán nem érdemes folyamatosan gúny tárgyává tenni, kapásból lejáratni. Márpedig itt ez folyik. Ezért nem lesz itt előrelépés, hanem össze vissza topogás.
Naponta olvasunk a hírekben olyan felfedezésekről, amelyek évszázados tudományos tételeket, döntenek meg, egyre jobban érezhető, hogy baromi keveset tudunk a világról és amit tudunk azt is jó részt rosszul tudjuk. Tehát senkitől se várjunk örök érvényű kinyilatkoztatásokat például a kábelezés területén. Tehát a fenti idézet kérdései helyett általános iránymutatásokat érdemes keresni, olyanokat, amelyeket tapasztalatok igazoltak.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 86
Különböző gyártók esetén lesz, max kisebb mértékben.zoli73 írta: ↑2024.07.26., pén. 13:32Az olcsóbb kábeleknek igen, jellemzően van karaktere, saját hangja, és ennek a karakternek az ismerete, felismerése segíthet a rendszerbe illesztésnél.white-tiger írta: ↑2024.07.26., pén. 12:32“ Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni”.zoli73 írta: ↑2024.07.25., csüt. 19:03
A magam részéről én sohasem úgy tekintettem a kábelekre, vagy választottam őket, hogy a rendszerem esetleges hibáit, kilengéseit kompenzáljam vele(ezt amúgy is zsákutcának tartom), hanem inkább úgy, hogy a segítségükkel a maximumot hozzam ki a rendszerből.
Ennek némileg ellentmond, hogy nem szeretek tesztelgetni, kiváncsiságból soha nem hozok haza kábelt, ilyen tesztelgetésekkel nem pazarlom az időmet. Ennél fogva nincs is széleskörű tapasztalatom a kábelekről, inkább keveset, de azt nagyon jól ismerem.
Ha kábelvásárlásra adom a fejem, csak akkor tesztelgetek, mert muszáj, de akkor sem sokat.
A választási praktikáim a következők.
- Minden esetben "nagyot lépek". Ez azt jelenti, hogy a leváltani készült kábelnél sokkal drágább(mondjuk dupla árú) kategóriát célzok meg.
- Ezek közűl úgy szűkítek, hogy olyan típusokat keresek meghallgatásra, amik jóhírűek, ritkán hírdetik, és hamar gazdára talál.
Eddig ezzel a taktikával még csak jó döntést sikerült hoznom.
Ritkán szánom rá magam kábelfejlesztésre, és szerencsére mellényúlásaim nem igazán voltak.
Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni, nála sanszos, hogy más eredmény születne.
A három nagyon eltérő árkategóriájú(pl. 1X-es, 5X-es, 10X-es arú) kábel tesztelésének sem látom sok értelmét, nyilván mindenkinél a legdrágább lenne a befutó, de ár/érték arányban már nem biztos, hogy kiemelkedő az adott kábel. Aztán az anyagi tényezők úgyis mindent felülírnak, hiába a legdrágább kábel tetszik a legjobban, a választás úgyis az egyén által maximálisan megfizethetőre esik.
Szerintem.
Egyáltalán nem biztos, mivel mindegyiknek lesz saját karaktere, és ez más rendszerben is ki
kell hogy jöjjön. Tapasztalat, mert én teszteltem jópár esetben kíváncsiságból is.
Nyilván mivel más a rendszer, ezért nem valószínű, hogy azonos mértékben, és ott van
az egyéni ízlés kérdése is…
Viszont ha megyünk feljebb a ranglétrán, annál kevésbé van a kábeleknek karaktere, saját hangja.
Ez is tapasztalat.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Mikor három különböző, de közel azonos árkategóriájú összekötő kábelt birtokoltam, mindegyikre jellemző volt egy karakter. Ahogy változott a rendszerem, cseréltem 1-1 készüléket, valahogy mindig változott az is, hogy melyikkel tetszett jobban.
Aztán gondoltam egy nagyot, és beruháztam(egyesével) a jelenlegi kábeleimre, amik a korábbiakhoz képest kb. 4X-es árúak. Ezek már mentesek a korábbiakra jellemző, erős karakterektől, de nyilván még ezek sem teljesen sajáthang mentesek, már vannak sejtéseim, hogy ez miben merül ki, és ebben megint egy másik kábel segített. Egy olyan kábel, ami a jelenlegiekhez képest kb. 10X-es árú. Nyilván semmi sem tökéletes, de ez nagyon megmutatja a lehetőségeket, az irány, hogy mi az, amit az előző kábelek elvettek, vagy hozzáadtak.
Jelenleg a tápkábeleknél van nálam egy hasonló evoluciós folyamat, amikkel a tapasztalatom ugyanez.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 876
Csak nekem fura tudományos irányba terelni olyan dolgok megítélését, ami dolgokat a tudomány szerint nem is lehet megítélni, mert nincs is kiértékelhető különbség? 
Az új kábelmarketing a tudomány lett, nem a tapasztalás, a hallás?

Az új kábelmarketing a tudomány lett, nem a tapasztalás, a hallás?
Nem szotkam hibázni.
Ha az előbb kábeltől nem jött a szívroham, akkor ennek 90nF/km, 160nF/km látva majd jön a trombózis, ami tudjuk jól leszedi a muzsika lényegét 1m hosszon is.kaef2 írta: ↑2024.07.26., pén. 14:13
Akkor idetenném ezt is.
Ez volt a kábele a hatvanas évek csöves mikrofonjai közül nagyon soknak, csak akkor még Svájcban készült, most már Törökországban, ugyanabból az anyagból és konstrukcióban.
Gyakorlatilag a klasszikusan nagyon jó analóg felvételek, lemezek mindegyikén hallható volt egy vagy két ilyen kábel.
A méter ára kb 3500 Ft bruttó, ÁFÁ-val.
![]()
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Á, ugyanmár, akkor nem lehetne ködösíteni mindennel. Vannak azért rendes gyártók is. Akár egy Siltech, Neotech, Wireworld vagy Audioquest simán rajzol ilyeneket és leírja mi van ott. Persze ki vannak találva hangzatos dolgok hozzá, de az még normális, nyilvan erdekesnek kell lennie egy rajznak/leirasnak. Még egy Audio Note is megmondja, hogy kb milyen anyagbol hany szal van ebben meg abban a kábelében.kaef2 írta: ↑2024.07.26., pén. 12:09
Hány kábelhez kapunk, a meg kell hallgatni mellé, legalább hasonló specifikációt, leírást?
Egyáltalán tudja, maga a gyártó ezeket az értékeket?
Nem ezen fog múlni, hogy milyen lesz a hang tőle a rendszerben, hogy mit fog leverni, de a vásárló tájékoztatásához ez is hozzá kellene, hogy tartozzon. Már persze ha tiszteljük megfelelőképpen az érdeklődő potenciális vásárlót.
Ezt nem csak a hazai kábelekre értem, hanem általában az audiofil kábelek többségére.
Én azokat a kábeleket totálisan kerülném, amiről a gyártója semmit nem mond. A titkolózás az jellemzően az átb@szásról szokott szólni. Vannak is sztorik rendesssen :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Ugyanaz a minőség?? De szép is lenne...

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Ez volt a kábele a hatvanas évek csöves mikrofonjai közül nagyon soknak, csak akkor még Svájcban készült, most már Törökországban, ugyanabból az anyagból és konstrukcióban.
Gyakorlatilag a klasszikusan nagyon jó analóg felvételek, lemezek mindegyikén hallható volt egy vagy két ilyen kábel.
Akkor idetenném ezt is.

Ha még 25 gyárótól olvasok igencsak hasonló stíilusú.(nem)ömlengést, melyikkel kezdjem a kipróbálást?
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5980
Betennék ide egy idéztet:
Tiszteletteljes kérdésem: ez gyártói reklámömlengésnek minősül-e szerinted, illetve érdemes-e elolvasni?Aki kézbe veszi ezt a kábelt nagyon elcsodálkozik, mert nem hasonlít az audióban megszokott vastag, nehéz, merev hálózati kábelekhez. De az igazi meglepetés akkor éri, ha kipróbálja a saját rendszerében. Meglepődik milyen szokatlan hangokat hall és mennyivel többet kap a zenéből. A villamos zaj ugyanis pont a zene szépséget adó részét, a finom részleteket fedi el. A hagyományos hálózati zajszűrők nem segítenek ezen, a ... teljesen más elven szűri a zajt és hallhatóvá teszi a finom részleteket.
Ha még 25 gyárótól olvasok igencsak hasonló stíilusú.(nem)ömlengést, melyikkel kezdjem a kipróbálást?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5980
Azt hogyan állapítod meg, két kábelről, hogy melyiknek van "saját hangja" és melyiknek nincs? Honnét tudod egy hangról, hogy "kábelhang-mentes"?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Az olcsóbb kábeleknek igen, jellemzően van karaktere, saját hangja, és ennek a karakternek az ismerete, felismerése segíthet a rendszerbe illesztésnél.white-tiger írta: ↑2024.07.26., pén. 12:32“ Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni”.zoli73 írta: ↑2024.07.25., csüt. 19:03A magam részéről én sohasem úgy tekintettem a kábelekre, vagy választottam őket, hogy a rendszerem esetleges hibáit, kilengéseit kompenzáljam vele(ezt amúgy is zsákutcának tartom), hanem inkább úgy, hogy a segítségükkel a maximumot hozzam ki a rendszerből.MrCollector írta: ↑2024.07.25., csüt. 09:51
Itt 3 kábel közül kell kiválasztani a legjobbat. Nem a világ összes kábele közül.
Egy jó rendszerbe betéve, simán kijön melyik a legjobb.
A legnagyobb problémát abban látom, amikor valaki a rendszere hibáit próbálja kábelekkel korrigálni. Nyilván egy rosszat csak egy másik, ellentétesen rossz tud korrigálni, ha a hangtónust nézzük.
Azonban a dinamika, a térérzet, a hangok (hangszerek) szétválasztása, a részletek tolakodásmentes megmutatása ettől teljesen független.
A szubjektív ízlésről már ne is beszéljünk. Sajnos az egyéni ízlésficamok eléggé eltérő vélemények kialakulásához vezetnek. És sajnos mikor egy véleményt elolvasunk, nem igazán tudjuk, az illető milyen szinten is áll ezen a téren.
Ennek némileg ellentmond, hogy nem szeretek tesztelgetni, kiváncsiságból soha nem hozok haza kábelt, ilyen tesztelgetésekkel nem pazarlom az időmet. Ennél fogva nincs is széleskörű tapasztalatom a kábelekről, inkább keveset, de azt nagyon jól ismerem.
Ha kábelvásárlásra adom a fejem, csak akkor tesztelgetek, mert muszáj, de akkor sem sokat.
- Minden esetben "nagyot lépek". Ez azt jelenti, hogy a leváltani készült kábelnél sokkal drágább(mondjuk dupla árú) kategóriát célzok meg.
- Ezek közűl úgy szűkítek, hogy olyan típusokat keresek meghallgatásra, amik jóhírűek, ritkán hírdetik, és hamar gazdára talál.
Ritkán szánom rá magam kábelfejlesztésre, és szerencsére mellényúlásaim nem igazán voltak.
Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni, nála sanszos, hogy más eredmény születne.
A három nagyon eltérő árkategóriájú(pl. 1X-es, 5X-es, 10X-es arú) kábel tesztelésének sem látom sok értelmét, nyilván mindenkinél a legdrágább lenne a befutó, de ár/érték arányban már nem biztos, hogy kiemelkedő az adott kábel. Aztán az anyagi tényezők úgyis mindent felülírnak, hiába a legdrágább kábel tetszik a legjobban, a választás úgyis az egyén által maximálisan megfizethetőre esik.
Szerintem.
Egyáltalán nem biztos, mivel mindegyiknek lesz saját karaktere, és ez más rendszerben is ki
kell hogy jöjjön. Tapasztalat, mert én teszteltem jópár esetben kíváncsiságból is.
Nyilván mivel más a rendszer, ezért nem valószínű, hogy azonos mértékben, és ott van
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Hű ha, ettől cables szívrohamot fog kapni. 2,3,4,6,7 tételek árnyékoló felület a kábelen ..

Ez csak sz@r lehet.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
white-tiger írta: ↑2024.07.26., pén. 12:40cables írta: ↑2024.07.26., pén. 08:42Tele van a világ "átlagos" kábelekkel. Az audiósok többsége ezeket cserélgeti, tesztelgeti és ebbe un bele előbb vagy utóbb.
“Akkor érdemes kábelt cserélni, ha az új kábel olyan változást hoz otthon a saját rendszerünkbe, ami belemászik a fülünkbe és új élmény lesz az ismert zenék meghallgatása.”
Tökéletesen igaz! Mint ahogy az is sajnos, hogy ezt nem szoktad megkapni szinte soha
ugyanabban az árkategóriában…![]()
Tökéletesen igaz! Mint ahogy az is sajnos, hogy ezt nem szoktad megkapni szinte soha
ugyanabban az árkategóriában…
Ezt az utolsó mondatot én írtam, de úgy jelenik meg, mintha cables tette volna hozzá…
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
cables írta: ↑2024.07.26., pén. 08:42Tele van a világ "átlagos" kábelekkel. Az audiósok többsége ezeket cserélgeti, tesztelgeti és ebbe un bele előbb vagy utóbb.
“Akkor érdemes kábelt cserélni, ha az új kábel olyan változást hoz otthon a saját rendszerünkbe, ami belemászik a fülünkbe és új élmény lesz az ismert zenék meghallgatása.”
ugyanabban az árkategóriában…
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
“ Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni”.zoli73 írta: ↑2024.07.25., csüt. 19:03A magam részéről én sohasem úgy tekintettem a kábelekre, vagy választottam őket, hogy a rendszerem esetleges hibáit, kilengéseit kompenzáljam vele(ezt amúgy is zsákutcának tartom), hanem inkább úgy, hogy a segítségükkel a maximumot hozzam ki a rendszerből.MrCollector írta: ↑2024.07.25., csüt. 09:51Itt 3 kábel közül kell kiválasztani a legjobbat. Nem a világ összes kábele közül.
Egy jó rendszerbe betéve, simán kijön melyik a legjobb.
A legnagyobb problémát abban látom, amikor valaki a rendszere hibáit próbálja kábelekkel korrigálni. Nyilván egy rosszat csak egy másik, ellentétesen rossz tud korrigálni, ha a hangtónust nézzük.
Azonban a dinamika, a térérzet, a hangok (hangszerek) szétválasztása, a részletek tolakodásmentes megmutatása ettől teljesen független.
A szubjektív ízlésről már ne is beszéljünk. Sajnos az egyéni ízlésficamok eléggé eltérő vélemények kialakulásához vezetnek. És sajnos mikor egy véleményt elolvasunk, nem igazán tudjuk, az illető milyen szinten is áll ezen a téren.
Szerintem.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
Ez gyártói szempontból már csak az árképzés és üzlet politikai szempontok miatt sincs így,
hiszen nem véletlenül vannak olcsóbb és drágább kábeleik.
De tény, hogy vannak túl árazott kábelek is szép számmal, nem teljesen az általuk nyújtott
minőség arányában.

Hány kábelhez kapunk, a meg kell hallgatni mellé, legalább hasonló specifikációt, leírást?
Nem ezen fog múlni, hogy milyen lesz a hang tőle a rendszerben, hogy mit fog leverni, de a vásárló tájékoztatásához ez is hozzá kellene, hogy tartozzon. Már persze ha tiszteljük megfelelőképpen az érdeklődő potenciális vásárlót.
Ezt nem csak a hazai kábelekre értem, hanem általában az audiofil kábelek többségére.
A pro audio kábeleknél nem ritka a részletes specifikáció, itt ha jól emlékszem pár napja egy kérdésre még azt sem válaszolta meg a "gyártó", hogy milyen vastag egy szál, azt hogy milyen anyagból van, meg teljesen reménytelen megtudni, hitelesen.Shimano írta: ↑2024.07.26., pén. 10:49Amég nincs ráírva egy egy drótra hogy ez lesz az igazi a rendszeredbe,mert 100-ból 101%-os az elégedettségi mutatója,és ez tutira jól belemászik majd a füledbe,addig csak azt lehet tenni hogy keresgél az ember.De neked is van egy hype-ol és ömlengő topikod,tessék akkor azt is azonnal bezárni ha egyszer nem is érdemes ilyeneket olvasni.cables írta: ↑2024.07.26., pén. 08:42Tele van a világ "átlagos" kábelekkel. Az audiósok többsége ezeket cserélgeti, tesztelgeti és ebbe un bele előbb vagy utóbb.
Akkor érdemes kábelt cserélni, ha az új kábel olyan változást hoz otthon a saját rendszerünkbe, ami belemászik a fülünkbe és új élmény lesz az ismert zenék meghallgatása. Talán nem is érdemes elolvasni, a gyártók reklám ömlengéseit a kábeleikről, a hang a lényeg nem a körítés. Ami még nagyon fontos az, hogy ki kell kötni a saját rendszerben való próba lehetőségét, ami biztosítja, hogy vissza vihessük a kábelt, ha nálunk nem szól jól. Ha ezt az eladó nem biztosítja el kell állni a vételtől.![]()
Kaef2-vel egyébként teljesen egyetértek,mert ha egy olcsó pro drótozással nem tetszik az amit hallunk,akkor megette a fene azt a rendszert,mert ebbe a "jobb" drótok csak tesznek vesznek,de egy élvezhető kerek egészet soha nem tudnak elérni,de ez-is már vagy "ezerszer" le lett itt írva.Úgy forog és pörög ez a topik,hogy valamiért mindig oda jutunk ahonnét indultunk,de lehet csak én érzem így,vagy nem.