zoli73 írta: ↑2024.07.26., pén. 13:32
Az olcsóbb kábeleknek igen, jellemzően van karaktere, saját hangja, és ennek a karakternek az ismerete, felismerése segíthet a rendszerbe illesztésnél.
Ha ezt minél jobban eltaláljuk, annál jobb lesz a szinergia a rendszerben.
Viszont ha megyünk feljebb a ranglétrán, annál kevésbé van a kábeleknek karaktere, saját hangja.
Ezzel vitatkoznék. A hifisták szeretik ezt gondolni, de nem így látom.
Mindnek van egy ideálja, hogy a zenének hogy kell szólnia, és az nem a tökéletes, hanem egy hangkép, ami a felhasználónak vagy bejön vagy nem.
Én egy ideje elhagytam a tesztelgetést, de úgy tapasztaltam, hogy egy csús Nordost, Siltech, Van den Hul, Harmonic, Saec, Transparent, Wireworld stb. kábelnek ugyanúgy van egy elképzelése az ideális hangról, és másképp szól mint a többi. Pl így jött létre a Crystal is a Siltech mellett, teljesen más elképzelés és hang. Szerintem.
Igaz ez az elektronikákra is. Egy Linn más mint egy Pass, vagy Krell, Octave, Levinson, Accuphase, bármi. Ha akkora a különbség közöttük, hogy lehetnek egyre közelebb a tökéleteshez?
Csak úgy még bedobom, hogy a pro audioban azt mondják azok, akik tanulták, hogy minek hogy kell szólnia és abból élnek, hogy egy elektronikának, hangsugárzónak ismerik, megtanulták a hangját. Hogy nem tökéletes, ezért van ami erre, van ami arra való inkább. Ott ez teljesen elfogadott. Akkor itt miért nem?