“ Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni”.zoli73 írta: ↑2024.07.25., csüt. 19:03A magam részéről én sohasem úgy tekintettem a kábelekre, vagy választottam őket, hogy a rendszerem esetleges hibáit, kilengéseit kompenzáljam vele(ezt amúgy is zsákutcának tartom), hanem inkább úgy, hogy a segítségükkel a maximumot hozzam ki a rendszerből.MrCollector írta: ↑2024.07.25., csüt. 09:51Itt 3 kábel közül kell kiválasztani a legjobbat. Nem a világ összes kábele közül.
Egy jó rendszerbe betéve, simán kijön melyik a legjobb.
A legnagyobb problémát abban látom, amikor valaki a rendszere hibáit próbálja kábelekkel korrigálni. Nyilván egy rosszat csak egy másik, ellentétesen rossz tud korrigálni, ha a hangtónust nézzük.
Azonban a dinamika, a térérzet, a hangok (hangszerek) szétválasztása, a részletek tolakodásmentes megmutatása ettől teljesen független.
A szubjektív ízlésről már ne is beszéljünk. Sajnos az egyéni ízlésficamok eléggé eltérő vélemények kialakulásához vezetnek. És sajnos mikor egy véleményt elolvasunk, nem igazán tudjuk, az illető milyen szinten is áll ezen a téren.
Ennek némileg ellentmond, hogy nem szeretek tesztelgetni, kiváncsiságból soha nem hozok haza kábelt, ilyen tesztelgetésekkel nem pazarlom az időmet. Ennél fogva nincs is széleskörű tapasztalatom a kábelekről, inkább keveset, de azt nagyon jól ismerem.
Ha kábelvásárlásra adom a fejem, csak akkor tesztelgetek, mert muszáj, de akkor sem sokat.
A választási praktikáim a következők.
- Minden esetben "nagyot lépek". Ez azt jelenti, hogy a leváltani készült kábelnél sokkal drágább(mondjuk dupla árú) kategóriát célzok meg.
- Ezek közűl úgy szűkítek, hogy olyan típusokat keresek meghallgatásra, amik jóhírűek, ritkán hírdetik, és hamar gazdára talál.
Eddig ezzel a taktikával még csak jó döntést sikerült hoznom.
Ritkán szánom rá magam kábelfejlesztésre, és szerencsére mellényúlásaim nem igazán voltak.
Három azonos, vagy közel azonos árú kábel tesztelésére nem szivesen vállalkoznék, mert talán csak azt mutatja meg, hogy az adott háromból melyik illik a legjobban a rendszerembe. Ezzel az infoval más, akinek másmilyen rendszere van, nem sokat tud kezdeni, nála sanszos, hogy más eredmény születne.
A három nagyon eltérő árkategóriájú(pl. 1X-es, 5X-es, 10X-es arú) kábel tesztelésének sem látom sok értelmét, nyilván mindenkinél a legdrágább lenne a befutó, de ár/érték arányban már nem biztos, hogy kiemelkedő az adott kábel. Aztán az anyagi tényezők úgyis mindent felülírnak, hiába a legdrágább kábel tetszik a legjobban, a választás úgyis az egyén által maximálisan megfizethetőre esik.
Szerintem.
Egyáltalán nem biztos, mivel mindegyiknek lesz saját karaktere, és ez más rendszerben is ki
kell hogy jöjjön. Tapasztalat, mert én teszteltem jópár esetben kíváncsiságból is.
Nyilván mivel más a rendszer, ezért nem valószínű, hogy azonos mértékben, és ott van
az egyéni ízlés kérdése is…