
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2821
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2742
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
@Zoli73 Igen draga, de erre csak annyit tudok mondani hogy hozott kóstolónak utána mondtam hogy hozzon belőle. Edesanyam már többet látott mint én ő is csak annyit mondott,hogy ilyet meg ő sem látott. Ket fajta paprikaból van, a magjat nem őrlik meg mint sok mas gyartónál, az egyik a színe a másik az ìze miatt. Hobbiból csinálja, teljesen más területen mozog, a 16EFtos ár az önköltségi ára. Az etterem aki veszi tőle szinten kért mintat utana döntottek a vásárlás mellett. Volt olyan év hogy nem tudott kiszaradni rendesen ősszel mert esős volt az idő, kapott valamilyen gombafertőzést, bevizsgáltatta meg eppen hatarértek alatt volt, de inkabb kidobta az egeszet. Egyébkent ingyen adta volna de mondtam hogy úgy nem kell. 

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2821
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2742
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2821
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2742
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Ha 20.-a akkor marhapörkölt. Azert nem birka mert azt csak én szeretem. A fűszerpaprika ismerősöm termesztése. A fotó nem tudom mennyire adja vissza a színét de az is és az ìze is nagyon jó.Valamilyen étterem szokta felvasarolni tőle a nagy részét. 1kg ot szoktam venni tőle baráti áron 16E ert. Ez kitart nekünk öcséméknek anyukámnak tovább mint egy évig.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2024.08.20., kedd 12:35-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Online
Megfelelő hőfokon, megfelelő ideig kell főzni, sütni, sous vide-olni, stb. Ez nem újkeletű, elég, ha mondjuk a klasszk bbq-ra gondolunk, ahol nem ritkán 10-12 órán keresztül készül az étel alacsonyabb hőfokon, vagy a nápolyi tipusú pizza, ami 1,5 perc alatt készül el 400 fokon.
Csakhogy két ellentétes példát említsek.
Egyébként én a gulyást addig főzöm (ma már kizárólag bográcsban), amíg a burgonya el nem kezd kopni, a lekopó szemcsék picit besűrűsítik a levet. Ez az egyik titkom, kezeljétek bizalmasan!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ez azért ennél sokkal bonyolultabb.cables írta: ↑2024.08.20., kedd 06:21-----
Gulyásleves tuning
Kicsit hosszú lesz, de talán megéri. Megboldogult anyósom egy kis Balaton-felvidéki faluban született. Ott már gyerekként meg kellett tanulnia főzni. A család nagyon szegény volt ezért még szinte gyerek volt, amikor beadták a Veszprémi Érsekség konyhájára dolgozni. Ez a múlt század 30-as éveiben azt jelentette, hogy a Dunántúl legjobb szakácsnői között, a legjobb étel anyagokból különleges minőségű ételeket kellett főzni/sütni nap mint nap. Aztán felkerült Pestre, ahol a Római-parton egy gazdag családra főzött. Ott nagyon gyakran megfordultak külföldi rokonok, akik a franciás konyhát szerették. Ott ezt tanulta meg. Életem legjobb ételeit nála ettem, főzés mellett hihetetlenül finom süteményeket csinált lekváros buktát, fánkot, csörege-fánkot, és olyan hajtogatott tepertős pogácsát, hogy máig érzem az ízét. A főzésnél azt figyeltem meg, hogy kicsit tovább főzött, sütött mindent, mint a feleségem, az én lányomról nem is beszélve. Tegnap gulyás levest főzött a nejem és nekem szólt, ha puha minden zárjam le a gáztűzhelyt. Nem zártam le kb. negyed/fél órát tovább hagytam főni. Picit szétfőtt benne minden, de az íz olyan lett, mintha anyósom főzte volna.
Megfelelő hőfokon, megfelelő ideig kell főzni, sütni, sous vide-olni, stb. Ez nem újkeletű, elég, ha mondjuk a klasszk bbq-ra gondolunk, ahol nem ritkán 10-12 órán keresztül készül az étel alacsonyabb hőfokon, vagy a nápolyi tipusú pizza, ami 1,5 perc alatt készül el 400 fokon.
Csakhogy két ellentétes példát említsek.

Egyébként én a gulyást addig főzöm (ma már kizárólag bográcsban), amíg a burgonya el nem kezd kopni, a lekopó szemcsék picit besűrűsítik a levet. Ez az egyik titkom, kezeljétek bizalmasan!

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
-----
Kicsit hosszú lesz, de talán megéri. Megboldogult anyósom egy kis Balaton-felvidéki faluban született. Ott már gyerekként meg kellett tanulnia főzni. A család nagyon szegény volt ezért még szinte gyerek volt, amikor beadták a Veszprémi Érsekség konyhájára dolgozni. Ez a múlt század 30-as éveiben azt jelentette, hogy a Dunántúl legjobb szakácsnői között, a legjobb étel anyagokból különleges minőségű ételeket kellett főzni/sütni nap mint nap. Aztán felkerült Pestre, ahol a Római-parton egy gazdag családra főzött. Ott nagyon gyakran megfordultak külföldi rokonok, akik a franciás konyhát szerették. Ott ezt tanulta meg. Életem legjobb ételeit nála ettem, főzés mellett hihetetlenül finom süteményeket csinált lekváros buktát, fánkot, csörege-fánkot, és olyan hajtogatott tepertős pogácsát, hogy máig érzem az ízét. A főzésnél azt figyeltem meg, hogy kicsit tovább főzött, sütött mindent, mint a feleségem, az én lányomról nem is beszélve. Tegnap gulyás levest főzött a nejem és nekem szólt, ha puha minden zárjam le a gáztűzhelyt. Nem zártam le kb. negyed/fél órát tovább hagytam főni. Picit szétfőtt benne minden, de az íz olyan lett, mintha anyósom főzte volna.
Gulyásleves tuning
Kicsit hosszú lesz, de talán megéri. Megboldogult anyósom egy kis Balaton-felvidéki faluban született. Ott már gyerekként meg kellett tanulnia főzni. A család nagyon szegény volt ezért még szinte gyerek volt, amikor beadták a Veszprémi Érsekség konyhájára dolgozni. Ez a múlt század 30-as éveiben azt jelentette, hogy a Dunántúl legjobb szakácsnői között, a legjobb étel anyagokból különleges minőségű ételeket kellett főzni/sütni nap mint nap. Aztán felkerült Pestre, ahol a Római-parton egy gazdag családra főzött. Ott nagyon gyakran megfordultak külföldi rokonok, akik a franciás konyhát szerették. Ott ezt tanulta meg. Életem legjobb ételeit nála ettem, főzés mellett hihetetlenül finom süteményeket csinált lekváros buktát, fánkot, csörege-fánkot, és olyan hajtogatott tepertős pogácsát, hogy máig érzem az ízét. A főzésnél azt figyeltem meg, hogy kicsit tovább főzött, sütött mindent, mint a feleségem, az én lányomról nem is beszélve. Tegnap gulyás levest főzött a nejem és nekem szólt, ha puha minden zárjam le a gáztűzhelyt. Nem zártam le kb. negyed/fél órát tovább hagytam főni. Picit szétfőtt benne minden, de az íz olyan lett, mintha anyósom főzte volna.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ma pizza nap volt.
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
-----
Mai ebéd: omlós sült kacsacomb hagymás törtburgonyával
Mai ebéd: omlós sült kacsacomb hagymás törtburgonyával
Online
Gyermekkoromban szakácsnak készültem, de szerencsére nem így lett. Aztán csak megelégeltem, hogy az éttermek nagy részében nem tudok jót enni, így megcsináltam otthon.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Szerintem Te pályát tévesztettél
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6886
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 6096
- Tartózkodási hely: Szár
Re: Sütés-főzés

Szerintem Te pályát tévesztettél

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Gombakrémleves sajtos krutonnal. Imádom!
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
Re: Sütés-főzés
Készítettem a zasszonynak egy ilyet. Kiette a fagyit egy pici kávéval,mondta,hogy ez nagyon finom,de a többit felönti tejjel
(Sosem iszik csak tejeskávét)

(Sosem iszik csak tejeskávét)
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1117
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 292
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Én ezt a Kiritsuke-t vettem nemrég. Még szokni kell de szeretem.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Mifelénk a gulyásleves marhából van.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Összejött a család, kellett egy kiadósabb étel. Hagyományos bográcsgulyás. Amúgy is imádom!
.

.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2821
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2742
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Szicíliai padlizsánragu. (Vagy ahogy mi hívjuk mediterrán lecsó
) Először Olaszországban ettem valami hasonlót, utána kezdtem kutatni, hogy mi is lehet ez és hogyan kellene elkészíteni. Mondanom sem kell, olyan sikere lett itthon, hogy azóta szinte folyamatosan készítjük nyáron. Melegen, hidegen mindenhogy tökéletes, viszonylag gyorsan elkészül. Mi most épp pirítóssal ettük reggelire hidegen. A lenti receptet csatoltam, ami ízlés szerint variálható. Mi a mazsolát, vörösborecetet és a mentát kihagyjuk, a kaliforniai paprika helyett kápiát teszünk bele , és friss húsos paradicsomot konzerv helyett + egy kis csípős salsa szószt.
Az egyik legjobb hús nélküli étel amit ettem.
Természetesen ha grillen készül még ütősebb.
https://sobors.hu/receptek/sziciliai-pa ... gu-recept/

Az egyik legjobb hús nélküli étel amit ettem.

https://sobors.hu/receptek/sziciliai-pa ... gu-recept/
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Re: Sütés-főzés
Személy szerint Yoshihirokat használok ~5 éve. Mindig is szerettem volna normális kést, amire öröm ránézni, öröm használni és egy igazi munkaeszköz. Ahogy ezt egy késboltos mondta nekem anno:Hat Te írta: ↑2024.07.20., szomb. 21:17„A kés a szakács lelke” tartja a japán mondás..
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.
IMG_5208.jpeg
IMG_5210.jpeg
IMG_5209.jpeg
"A japán ott kezdődik, ahol a német véget ér".
Ezeket a dolgokat 1x kell megvenni az életben. Utána már csak vigyázni és használni kell. Olcsó? Nem. Megéri? Nagyonis.
https://www.echefknife.com/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
-
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 599
- Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
- Értékelés: 485
- Tartózkodási hely: Pest megye
Re: Sütés-főzés
„A kés a szakács lelke” tartja a japán mondás..
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 513
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 547
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
Youtube " cooked in glass
" nagyon sok variáció.
Vízfürdőben dunsztolás hosszú órákig, sütőben 120-140 fokon 4-6 óráig, saját llevében, fehér borral, sörrel ffelöntve, zárt kupakkal, alufóliával lezárva. Hetekre, hónapokra eltartható szobahőn, mint a lekvár.
Kísérletnek jó volt, nagyon puha, omlós végeredmény, de rövidebb idő alatt is lehet más módszerrel nagyon jó ételt készíteni ezen alapanyagokból.
Nem akarom letörni a kísérletező kedvet, egyszer ki kell próbálni.
Online
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1117
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 292
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
"üvegben sült csülök" Erről mesélhetnél.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 513
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 547
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
Fiatal kakas varialt burgundi módra, üvegben sült csülök, zöldséges kurkumás basmati rizs, friss saláta variáció.
- Kellnerművek
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 513
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 547
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Online
Re: Sütés-főzés
Angyalföldi Rakott-krumpli a'la Párkány utca krinolinnal, Hartai kolbásszal, mélyalmos tojással, frissen reszelt sajttal
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14125
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9112
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nálunk a gyerekeknél meg nagyot a tarhonya, én is szeretem, de a marhapöri mellé nálam no way. Sertéshez jó, meg lecsós cuccokhoz szoktam még.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos