Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
Re: Kazettás deckek
Még ez is működik, plafonig rakva mindenféle hifivel:
https://g.co/kgs/6v6dtWq
Viszont hosszú nyári szünet van, lehet ősszel lesz csak megint nyitva.
https://g.co/kgs/6v6dtWq
Viszont hosszú nyári szünet van, lehet ősszel lesz csak megint nyitva.
Hercegh Miki Hangszóróboltja még megvan a Szondi utcában, szoktak lenni nála kazettásdeckek is, érdemes előtte telefonon egyeztetni.mishow írta: ↑2024.07.14., vas. 07:43Régen sok ilyen hely volt, de az internet kinyírta őket.Öreghifis írta: ↑2024.07.13., szomb. 23:27Tudnátok ajánlani Budapesten olyan használt hifi üzlete(ke)t, ahol körülnézhetnék kazettás magnó ügyben?
Tudom, a Jófogás, meg a facebookos Marketplace tele van hirdetésekkel, no meg a Vatera is, de én kötelezettség nélkül szeretném megszaglászni, megtapizni, "testközelből" megismerni a választékot és a szóba jöhető masinákat.
Talán még megvan a Hangszóróbolt a Szondi utcában, bár ezer éve nem jártam arra.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Régen, úgy 80'-90' években rengeteg ilyen bolt volt szerte Budapesten, nekem a bevett "vadászterületem" a Király utca volt, jónéhany bizományi működött arra felé. Mára, az internet világában ez nagyon megváltozott, már senki nem tart fenn boltot, mikor a jófogáson, Vaterán szinte ingyen láthatóvá tudja tenni a portékáját, orszag-világ számára.Öreghifis írta: ↑2024.07.13., szomb. 23:27Bocs, hogy ide írom, de nem találom, hol lehet új témát indítani.
Tehát: tudnátok ajánlani Budapesten olyan használt hifi üzlete(ke)t, ahol körülnézhetnék kazettás magnó ügyben?
Tudom, a Jófogás, meg a facebookos Marketplace tele van hirdetésekkel, no meg a Vatera is, de én kötelezettség nélkül szeretném megszaglászni, megtapizni, "testközelből" megismerni a választékot és a szóba jöhető masinákat.![]()
A címeket-tippeket előre is köszönöm!
A Jófogáson több hírdető is van, aki mint vállalkozás üzemel, pl. egy szegedi cég is temérdek hifi eszközt hírdet, kösztük sok kazettás decket is.
Múlt év novemberében én is találkoztam egy ilyen emberrel, szintén egy decket készültem venni tőle. Ő budapesti, a hírdetéseinek helyéül XlV. kerület van megadva, de mikor felvettem vele a kapcsolatot, már a Xl. kerületbe, a Bártfay utca környékére irányított. Ott egy lakásban fogadott, amit elmondása szerint a barátjával tart fenn, ez a lakás egy hifi készülék raktár/bemutató terem. Három szobában, hegyekben áll a hifi komponens, köztük nagyon sok magnódeck is, van miből válogatni.
Szerencsétlenségemre a kiszemelt magnódeck megmakacsolta magát, nem volt hajlandó működni, így az üzlet elmaradt. Ajálott több másikat is, de én az ominózus magnóra voltam ráindulva, de annyira nem voltam kényszerben, hogy mindenképpen vegyek valamit.
Utánanézek, ha megtalálom az elérhetőségét átküldöm, hátha találsz nála valami kedvedre valót.
A Jófogáson több ilyen hírdető van, rengeteg készülékkel, érdemes 1-2-vel felvenni a kapcsolatot, mert mára már csak ez maradt, boltot nem igen talász.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Akiket találnál, azok mind a Jófogáson, Fészen is hirdetnek.Öreghifis írta: ↑2024.07.13., szomb. 23:27Bocs, hogy ide írom, de nem találom, hol lehet új témát indítani.
Tehát: tudnátok ajánlani Budapesten olyan használt hifi üzlete(ke)t, ahol körülnézhetnék kazettás magnó ügyben?
Tudom, a Jófogás, meg a facebookos Marketplace tele van hirdetésekkel, no meg a Vatera is, de én kötelezettség nélkül szeretném megszaglászni, megtapizni, "testközelből" megismerni a választékot és a szóba jöhető masinákat.![]()

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Régen sok ilyen hely volt, de az internet kinyírta őket.Öreghifis írta: ↑2024.07.13., szomb. 23:27Tudnátok ajánlani Budapesten olyan használt hifi üzlete(ke)t, ahol körülnézhetnék kazettás magnó ügyben?
Tudom, a Jófogás, meg a facebookos Marketplace tele van hirdetésekkel, no meg a Vatera is, de én kötelezettség nélkül szeretném megszaglászni, megtapizni, "testközelből" megismerni a választékot és a szóba jöhető masinákat.
Talán még megvan a Hangszóróbolt a Szondi utcában, bár ezer éve nem jártam arra.
Bocs, hogy ide írom, de nem találom, hol lehet új témát indítani.

- zoli73
- V.I.P.
Jogos, annyi különbséggel, hogy én nem általánosságban kérdeztem, hanem konkrétan az adódó magnókról szerettem volna valami felhasználói infót, tapasztalatot hallani.mishow írta: ↑2024.07.11., csüt. 10:01Nemrég @elkann fórumtárs kérdezett hasonlót, hozzá is szóltál, kicsit meg is válaszolva magadnak a mostani kérdésdet.
Ha tényleg nosztalgia és egy kis kütyüzés a cél, akkor ne csábulj el a drága deckek irányába, főleg ha még egyelőre azt se látod előre, meddig fog tartani a lelkesedés?![]()
Azok a deckek, amiket írtál, szerintem több, mint elegendőek "játszadozni", én biztosan az ismerős készülékét választanám, a szíjazást pedig csak-csak megoldja valaki a környéken.
Közben úgy néz ki eldőlt a kérdés, hívott a barátom, hogy az Aiwa "meggyógyult". Terv szerint, jövő héten hozom el tőle.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- mishow
- V.I.P.
Nemrég @elkann fórumtárs kérdezett hasonlót, hozzá is szóltál, kicsit meg is válaszolva magadnak a mostani kérdésdet.
Ha tényleg nosztalgia és egy kis kütyüzés a cél, akkor ne csábulj el a drága deckek irányába, főleg ha még egyelőre azt se látod előre, meddig fog tartani a lelkesedés?

Azok a deckek, amiket írtál, szerintem több, mint elegendőek "játszadozni", én biztosan az ismerős készülékét választanám, a szíjazást pedig csak-csak megoldja valaki a környéken.
- zoli73
- V.I.P.
Szép estét mindenkinek!
Kicsit megint előjött az érzés, hogy "játszanék", nosztalgiáznék kicsit így beszereznék egy magnódecket.
Ez az érzés nem magátol jött, hanem inkább adódott a lehetőség, szembe jött 1-2 magnó.
Az egyik egy Kenwood KX-7030, amit a közvetlen közelben kínálnak eladásra, elég jó áron, bár utóbb az eladó eltűnt, talán nyaral. Így ez ügyben most nincs előrelépés.
A másik egy Aiwa AD-F 810, ami egy barátomtól jönne, és ami biztos, hogy szíjjazni kell.
Utánukolvasva, írnak róluk hideget-meleget, összességében úgy a középmezőny, átlagos, de amire nekem kell egy magnó, arra talán nem is kell több.
Aki ismeri valamelyiket, netán mindkettőt, az mondhatna róluk egysmást, pro és kontra.
A lelkesedésemtől fűtve kicsit bogarásztam, miket kínálnak ezen a fronton manapság. Rengeteg az olcsó, lomis vacak, kínálnak néhány komoly gépet is, rend szerint extrém módon túlárazva, de azért látni néhány korrekt áron kínált gépet is. Konkrétan kettő van, ami felkeltette az érdeklődésem. Az egyik egy Akai GX-65mkll, a másik egy Nakamichi CR 2A. Igaz, ezek már többe fájnának, mint a két fent emlitett másik, kérdés, érdemes-e?
Ez utóbbi kettőt még csak ízlelgetem, utánuknézve józan áron kínálják őket, de arról még nem vagyok meggyőződve, hogy kell-e nekem ennyiért magnó. Talán inkább nem, mint igen.
Köszönöm az esetleges választ, véleményt, tapasztalatot!
Kicsit megint előjött az érzés, hogy "játszanék", nosztalgiáznék kicsit így beszereznék egy magnódecket.
Ez az érzés nem magátol jött, hanem inkább adódott a lehetőség, szembe jött 1-2 magnó.
Az egyik egy Kenwood KX-7030, amit a közvetlen közelben kínálnak eladásra, elég jó áron, bár utóbb az eladó eltűnt, talán nyaral. Így ez ügyben most nincs előrelépés.
A másik egy Aiwa AD-F 810, ami egy barátomtól jönne, és ami biztos, hogy szíjjazni kell.
Utánukolvasva, írnak róluk hideget-meleget, összességében úgy a középmezőny, átlagos, de amire nekem kell egy magnó, arra talán nem is kell több.
Aki ismeri valamelyiket, netán mindkettőt, az mondhatna róluk egysmást, pro és kontra.
A lelkesedésemtől fűtve kicsit bogarásztam, miket kínálnak ezen a fronton manapság. Rengeteg az olcsó, lomis vacak, kínálnak néhány komoly gépet is, rend szerint extrém módon túlárazva, de azért látni néhány korrekt áron kínált gépet is. Konkrétan kettő van, ami felkeltette az érdeklődésem. Az egyik egy Akai GX-65mkll, a másik egy Nakamichi CR 2A. Igaz, ezek már többe fájnának, mint a két fent emlitett másik, kérdés, érdemes-e?
Ez utóbbi kettőt még csak ízlelgetem, utánuknézve józan áron kínálják őket, de arról még nem vagyok meggyőződve, hogy kell-e nekem ennyiért magnó. Talán inkább nem, mint igen.
Köszönöm az esetleges választ, véleményt, tapasztalatot!

Az én tippem : Pionner CT - 506 / CT F - 506
Szép, fém eloxált előlap, retró analóg műszerek, megbízható, minden kapható hozzá ami kellhet, nagyon jól szól ennyiért, itthon is forgalmazták ezért többször felbukkan, olcsó.
Egyetértek!
Szép, fém eloxált előlap, retró analóg műszerek, megbízható, minden kapható hozzá ami kellhet, nagyon jól szól ennyiért, itthon is forgalmazták ezért többször felbukkan, olcsó.
Egyetértek!
Az én tippem : Pionner CT - 506 / CT F - 506elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Totál ismeretlen számomra ez a világ..![]()
Előre is köszönöm!
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2760
A végső konkluzió sem maradhat el ennek a két Sony csúcs Walkmannak az esetében
, tehát meghallgatás ON!
A műszaki állapotok rendben vannak (BASF mérőkazettával mindkettő ellenőrizve), annyi előnye volt a WM-D6C- nek, hogy 4 db teljesen új alkáli elemmel mehetett.
A Miles Davis élő koncertfelvételébe több helyen is belehallgatva a következők jöttek ki:
- a WM-D6C hangosabb (+2dB mérve, pedig mindkettőnek azonos a specifikációja)
- a WM-D6C dögösebbnek tűnik, miközben a WM-DC2 kiterjedtebb sávszéleket mutat
- a hangszerek megszólalása valóságosabb és finomabb részleteket hallani a WM-DC2-n
- a helyszín atmoszférája, a nézők lelkesedése jobban átjön a WM-DC2-nél.
Összegezve az a véleményem, hogy az amúgy sem olcsó WM-D6C-hez képest a több mint 2x-es WM-DC2 árszint igazából reális.
TJ.

A műszaki állapotok rendben vannak (BASF mérőkazettával mindkettő ellenőrizve), annyi előnye volt a WM-D6C- nek, hogy 4 db teljesen új alkáli elemmel mehetett.
A Miles Davis élő koncertfelvételébe több helyen is belehallgatva a következők jöttek ki:
- a WM-D6C hangosabb (+2dB mérve, pedig mindkettőnek azonos a specifikációja)
- a WM-D6C dögösebbnek tűnik, miközben a WM-DC2 kiterjedtebb sávszéleket mutat
- a hangszerek megszólalása valóságosabb és finomabb részleteket hallani a WM-DC2-n
- a helyszín atmoszférája, a nézők lelkesedése jobban átjön a WM-DC2-nél.
Összegezve az a véleményem, hogy az amúgy sem olcsó WM-D6C-hez képest a több mint 2x-es WM-DC2 árszint igazából reális.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
A netes vélemények szerint ez a valaha gyártott legjobb hangú Walkman, a működő kifogástalan példányok ára 1500-2000$

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Pikáns összeállítás egy walkman és egy Stax fejhallgató erősítő.
Persze, emlékezetem-tapasztalatom szerint egy jobb walkman - és ez a Sony minden bizonnyal az - hangminősége bőven megérdemel egy Staxot.........

Persze, emlékezetem-tapasztalatom szerint egy jobb walkman - és ez a Sony minden bizonnyal az - hangminősége bőven megérdemel egy Staxot.........

- tunerman
- V.I.P.
OFF
Elkészültem a Sony WM-DC2 elrepedt műanyag fogaskerekének a cseréjével (ez tipushiba, mindegyik ezt a mechanikát tartalmazó Walkman idővel megadja magát).
Most járatom, mert az elmúlt 3 évtizedben nem sokat ment a sétáló kazettás csúcstechnika
TJ.
ON
Elkészültem a Sony WM-DC2 elrepedt műanyag fogaskerekének a cseréjével (ez tipushiba, mindegyik ezt a mechanikát tartalmazó Walkman idővel megadja magát).
Most járatom, mert az elmúlt 3 évtizedben nem sokat ment a sétáló kazettás csúcstechnika

TJ.
ON
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tunerman 2024.07.02., kedd 16:20-kor.
- tunerman
- V.I.P.
OFF
A szép nyári idő elhozta a sétálómagnók idejét is, itt lenne megtekintésre két kultikus készülék fotója - Sony WM-D6C & WM-DC2
ON
A szép nyári idő elhozta a sétálómagnók idejét is, itt lenne megtekintésre két kultikus készülék fotója - Sony WM-D6C & WM-DC2

ON
- elkann
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 34
Kedves Urak!
Nagyon köszönöm Mindenki hozzászólását, véleményét, útmutatását..
Igyekszem résen lenni és feltétlen próbálni a vásárolandó készüléket, illetve b4xter fórumtárs felajánlását is szívesen fogadom, amit igyekszem majd meghálálni.
Ahogy írtam is, nem ettől a vonaltól várom a nirvánát, csupán pár kazetta nosztalgikus hangulata miatt kóstolnék bele ebbe a világba, de tény, hogy az alapvetően problémamentes "lejátszásból" nem igazán szeretnék engedni.
Még egyszer köszönöm az információkat!
Nagyon köszönöm Mindenki hozzászólását, véleményét, útmutatását..

Igyekszem résen lenni és feltétlen próbálni a vásárolandó készüléket, illetve b4xter fórumtárs felajánlását is szívesen fogadom, amit igyekszem majd meghálálni.
Ahogy írtam is, nem ettől a vonaltól várom a nirvánát, csupán pár kazetta nosztalgikus hangulata miatt kóstolnék bele ebbe a világba, de tény, hogy az alapvetően problémamentes "lejátszásból" nem igazán szeretnék engedni.
Még egyszer köszönöm az információkat!

IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
- mishow
- V.I.P.
Extra korrekt ajánlat, és azt is ki tudja deríteni a kérdező, mennyire akarja ezt a magnózást igazán. Jár érte a lájk!
- b4xter
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Na, én pont ezért NEM javasoltam azt elkann topictársnak, hogy vegyen egy Nakamichi decket 'millióért, hanem inkább felajánlottam neki egy kölcsön gépet, hogy kóstoljon bele ebbe a dologba, minden rizikó nélkül; hallgassa meg, hogy tud ez nagyonis jól szólni a harmincezres kategóriában is. És ne ugorjon rá egy bizonytalan pártízezres vaterás gépre se, pénzt kidobva. Ne ijesszük már el ettől a (felettébb perverz, de szép) hobbitól.Öreghifis írta: ↑2024.06.11., kedd 22:01Csak éppen azóta efölött a technika fölött "elszállt az idő vasfoga", a masinák elöregedtek, gyakorlatilag minden vétel ugrás a sötétbe, de a kockázatokat azért lehet csökkenteni. A kérdező nyilván éppen ezért akar tájékozódni: vajon melyek azok a márkák, típusok, amelyek nagy eséllyel átvészelték az elmúlt évtizedeket, továbbá hol érdemes keresgélni, és erre azért vannak fogódzkodók.
- zoli73
- V.I.P.
Ha a próbán minden rendben, a készülék hibátlanúl teszi a dolgát, az állapota is megfelel az elvártaknak, akkor rend szerint megköttetik az üzlet. Vagy Te már próbán/meghallgatáson szétkapod a magnót, az eladó konyhaasztalán, hogy minden kétséget kizáróan meg tudj győződni a készülék műszaki állapotáról? Ez azért nagyon nem életszerű, sőt az autós hasonlat sem épp frappáns. Egy autóra akár az életedet(és a családodét) is rá kell bízzad, egy elvárt műszaki állapotot kell produkáljon, hogy a közúti forgalomban részt vehess vele, stb.b4xter írta: ↑2024.06.11., kedd 21:04Viszont a kedves érdeklődő kolléga pont azt írta, hogy nem igazán járatos a témában. Honnan tudná megállapítani, hogy mennyire jó az, amit épp rá akarnak sózni? Én persze simán veszek ilyen helyekről magnót időnként, mert tudom, mit nézzek meg rajta; majd pedig rámegy (minimum!) négy-öt estém a rendberakásra, nem számítva az online keresgélést meg agyalást, hogy az adott géphez milyen szíj és görgő lesz épp jó, meg mit kéne még kicserélni (kondik leginkább), meg hol és milyen kenőanyagot kell használni. És van, hogy heteket várok egy-egy alkatrészre, mire ideér. Nem beszélve arról sem, hogy ha egy magnót rendesen be akarsz állítani, ahhoz mérőkazetták meg rendes műszerpark meg dokumentáció is kell. Ha valaki látatlanba megvesz egy decket, mert jól néz ki, és hát végülis szól is, az még kevés. Sok esetben az lesz belőle a konklúzió, hogy a magnózás hülyeség, mert a megvett cucc nem fog igazán jól teljesíteni. 30-40-50 éves elektromechanikus gépekről beszélünk, azoknál csak az állás során, ha sosem használták is őket, komoly eltérések várhatóak a gyári specifikációtól. Mintha egy oldtimer autót vennél. Fasza a fényezés, de vajon ki tudod-e húzatni kettesben hetvenig, mint új korában?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 20:14Sokan elmondtak sokmindent, amivel szinte kivétel nélkül egyetértek, de én azt mondom, hogy például a Jófogást nem kell feltétlen kerülnöd. Viszonylag nagy a kínálat, 1-2 hírdetéstől eltekintve az árak is viszonylag emészthetőek, és elég jó dolgokat ki lehet fogni úgy, ahogy Öreghifis kolléga is írta, és nem csak szemét van.
Viszont egy jótanács, csak olyat vegyél meg, amit személyesen tudsz átvenni, ki is tudsz próbálni!
A kérdező nyilván nem egy roncs magnót akar, de nem is egy utolsó porcikájáig rendberakott, felújított gépet. A megcélzott árból az utóbbi állapotú amúgy is fehér holló szerű, de ismerkedni, kicsit játszani egy lefingottabb, de jól működő darab is megteszi.
Én pusztán arra szerettem volna rávezetni, hogy személyes átvétellel, kipróbálva, tesztelve megvásárolt készülékkel kevesebb kockázatot vállal, mint ha csak képek alapján, az ország túlsó végéből, online megvesz valamit.
Igen, ezek az elektromechanikai eszköz felett már eljárt az idő, a legtöbbje törődést igényel, ha megbízható, precíz működést várunk el tőle, de ismerkedéshez, kicsit átérezni a fílínget, nosztalgiázás céljából lepörgetni néhány kazettát, ehhez elég egy funkcionálisan működőképes példány. Aztán ha úgy néz ki, hogy maradandó az élmény, és komolyabbra akarja venni a figurát, akkor érdemes belevágni egy jobb(szervizelt, átnézett netán felújított) magnós projektbe.
Az utolsó magnóm nekem is egy szervizelt példány volt, kitakarítva, kenve, átnézve, szíjak, görgők cserélve. Magnódeck létére kiváló hangminőséget produkált, minden előzetes várakozásomat felülmúlta, hibátlanúl működőtt, és a szervizelés miatt ez viszonylag hosszabb távon így is lett volna, nagyon elégedett voltam vele, de a nosztalgikus érzés, a "varázsa" elég hamar elmúlt. Mikor megvettem nagyon vágytam rá, aztán úgy 4 hónap után könnyű szívvel adtam el.
Honnan tudná megállapítani, hogy mennyire jó az, amit épp rá akarnak sózni?
Úgyszólván sehonnan. De mivel a kérdező úgymond nosztalgikus emlékeket szeretne felidézni, nyilván látott-hallott már kazettás magnót, szóval azért tudja, hogy melyik az előlapja, és melyik a hátlapja. Csak éppen azóta efölött a technika fölött "elszállt az idő vasfoga", a masinák elöregedtek, gyakorlatilag minden vétel ugrás a sötétbe, de a kockázatokat azért lehet csökkenteni. A kérdező nyilván éppen ezért akar tájékozódni: vajon melyek azok a márkák, típusok, amelyek nagy eséllyel átvészelték az elmúlt évtizedeket, továbbá hol érdemes keresgélni, és erre azért vannak fogódzkodók. Elfogadott vélekedés például, hogy az 1994 előtt gyártott magnók többsége még a minőség és megbízhatóság jegyében készültek, az olcsó előállításra való törekvés, a tömeggyártás, a műanyag gagyik ezután árasztották el a piacot. És vannak nagy tapasztalatú amatőrök és szakképzettek, akik többnyire hobbiból magnók felújításával foglalkoznak; némi keresgéléssel, a hirdetésekben való böngészésekkel és egy kis szerencsével meg lehet őket találni, bár ők nem feltétlenül a 30 ezres kategóriába leledzenek. Amúgy nem hinném, hogy ma bárki is fő zenehallgatási forrásnak használna magnót, ettől kezdve a minőségi igényeket nem kell a csillagos égig emelni, nem kell a műszaki paramétereken rugózni. Ha egyenletes a szalagsebesség, ha gyors és zajtalan (!) az előre-hátratekerés, működik az automata stop, ha a fül számára kellemes a zenei hang, nem halványult el a kijelző, nem csattog-kattog a mechanika, akkor oké, ennél többre nincs szükség. Végül: a "szervizelve" szöveg valóban maximum annyit jelent, hogy alkoholos fülpiszkálóval lepucolták a szalagpályát, és legfeljebb sűrített levegővel kifújták a gép belsejét, viszont a szíj(ak), de főleg a görgő(k) cseréje - utóbbi fotóval is bizonyítható - már bizalomra adhat okot.
Úgyszólván sehonnan. De mivel a kérdező úgymond nosztalgikus emlékeket szeretne felidézni, nyilván látott-hallott már kazettás magnót, szóval azért tudja, hogy melyik az előlapja, és melyik a hátlapja. Csak éppen azóta efölött a technika fölött "elszállt az idő vasfoga", a masinák elöregedtek, gyakorlatilag minden vétel ugrás a sötétbe, de a kockázatokat azért lehet csökkenteni. A kérdező nyilván éppen ezért akar tájékozódni: vajon melyek azok a márkák, típusok, amelyek nagy eséllyel átvészelték az elmúlt évtizedeket, továbbá hol érdemes keresgélni, és erre azért vannak fogódzkodók. Elfogadott vélekedés például, hogy az 1994 előtt gyártott magnók többsége még a minőség és megbízhatóság jegyében készültek, az olcsó előállításra való törekvés, a tömeggyártás, a műanyag gagyik ezután árasztották el a piacot. És vannak nagy tapasztalatú amatőrök és szakképzettek, akik többnyire hobbiból magnók felújításával foglalkoznak; némi keresgéléssel, a hirdetésekben való böngészésekkel és egy kis szerencsével meg lehet őket találni, bár ők nem feltétlenül a 30 ezres kategóriába leledzenek. Amúgy nem hinném, hogy ma bárki is fő zenehallgatási forrásnak használna magnót, ettől kezdve a minőségi igényeket nem kell a csillagos égig emelni, nem kell a műszaki paramétereken rugózni. Ha egyenletes a szalagsebesség, ha gyors és zajtalan (!) az előre-hátratekerés, működik az automata stop, ha a fül számára kellemes a zenei hang, nem halványult el a kijelző, nem csattog-kattog a mechanika, akkor oké, ennél többre nincs szükség. Végül: a "szervizelve" szöveg valóban maximum annyit jelent, hogy alkoholos fülpiszkálóval lepucolták a szalagpályát, és legfeljebb sűrített levegővel kifújták a gép belsejét, viszont a szíj(ak), de főleg a görgő(k) cseréje - utóbbi fotóval is bizonyítható - már bizalomra adhat okot.
- b4xter
- Nincs visszaút
Viszont a kedves érdeklődő kolléga pont azt írta, hogy nem igazán járatos a témában. Honnan tudná megállapítani, hogy mennyire jó az, amit épp rá akarnak sózni? Én persze simán veszek ilyen helyekről magnót időnként, mert tudom, mit nézzek meg rajta; majd pedig rámegy (minimum!) négy-öt estém a rendberakásra, nem számítva az online keresgélést meg agyalást, hogy az adott géphez milyen szíj és görgő lesz épp jó, meg mit kéne még kicserélni (kondik leginkább), meg hol és milyen kenőanyagot kell használni. És van, hogy heteket várok egy-egy alkatrészre, mire ideér. Nem beszélve arról sem, hogy ha egy magnót rendesen be akarsz állítani, ahhoz mérőkazetták meg rendes műszerpark meg dokumentáció is kell. Ha valaki látatlanba megvesz egy decket, mert jól néz ki, és hát végülis szól is, az még kevés. Sok esetben az lesz belőle a konklúzió, hogy a magnózás hülyeség, mert a megvett cucc nem fog igazán jól teljesíteni. 30-40-50 éves elektromechanikus gépekről beszélünk, azoknál csak az állás során, ha sosem használták is őket, komoly eltérések várhatóak a gyári specifikációtól. Mintha egy oldtimer autót vennél. Fasza a fényezés, de vajon ki tudod-e húzatni kettesben hetvenig, mint új korában?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 20:14Sokan elmondtak sokmindent, amivel szinte kivétel nélkül egyetértek, de én azt mondom, hogy például a Jófogást nem kell feltétlen kerülnöd. Viszonylag nagy a kínálat, 1-2 hírdetéstől eltekintve az árak is viszonylag emészthetőek, és elég jó dolgokat ki lehet fogni úgy, ahogy Öreghifis kolléga is írta, és nem csak szemét van.
Viszont egy jótanács, csak olyat vegyél meg, amit személyesen tudsz átvenni, ki is tudsz próbálni!
- zoli73
- V.I.P.
Sokan elmondtak sokmindent, amivel szinte kivétel nélkül egyetértek, de én azt mondom, hogy például a Jófogást nem kell feltétlen kerülnöd. Viszonylag nagy a kínálat, 1-2 hírdetéstől eltekintve az árak is viszonylag emészthetőek, és elég jó dolgokat ki lehet fogni úgy, ahogy Öreghifis kolléga is írta, és nem csak szemét van.elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Előre is köszönöm!
Viszont egy jótanács, csak olyat vegyél meg, amit személyesen tudsz átvenni, ki is tudsz próbálni! Biztosan van olyan, amit a közeledben hírdetnek, ezekkel kevesbb a kockázat, ellenben azzal, amit csak képen látsz.
Persze még ez sem garancia a hosszútávú, megbízható működésre, de mégis biztonságosabb.
Részemről ez alapelv, hogy amit csak lehet, személyes átvétellel, kipróbálás, tesztelés után veszek meg. Amiért a távolság miatt nem éri meg elmenni, azt rend szerint inkább elengedem. E miatt maradtam már le 1-2 kívánatos holmiról, de talán több bosszúságtól is kíméltem meg magam.
A legutóbbi "kell egy deck" fellángolásom(múlt év november) is eképpen játszódott. Az eladó határozottan állította, hogy a készülék hibátlanúl működik, szívesen elküldi, a küldés díját is elengedi. Szokás szerint, inkább mentem személyesen(~40km-re), és mit ad Isten, a magnó nem működött!
A Play gomb megnyomására a fejek félig felmentek, "búgott" 1-2 másodpercet majd kikapcsolt, "pörgetni" is csak egy irányba volt hajlandó.
Az eladó persze magyarázkodott, hogy néhány napja még hibátlanúl működött, és felajánlott egy jelentős árengedményt, ha így is elviszem.
Mivel én magam nem nagyon értek hozzá, és az ismeretségi körömben sincs hozzáértő, így ettől a lehetőségtől eláltam. Aztán felajálotta, hogy akkor megjavíttatja és felhív, ha kész a magnó. Mivel azt mondta, van profi, hozzáértő ismerőse aki meg tudja csinálni, én meg pont rá voltam indulva erre a magnóra, hát megegyeztünk. Az óta sem hívott. Közben a "magnózhatnékom" is alábbhagyott, elszállt, így én sem hívtam őt.
- b4xter
- Nincs visszaút
Én semmiképp nem ajánlanám az online aukciós és egyéb kótyavetye oldalakat ilyen beszerzésre, nagyon zsákbamacska. Még akkor is, ha az eladó kijelenti, hogy újra van szíjazva meg karbantartott, meg nemdohányzó, első (és női) tulajdonostól van a holmi :) Ha tényleg csak ismerkedni akarsz a magnózással, én fel tudok neked ajánlani szigorúan kölcsönbe egy decket, ami garantáltan jó állapotú. Nem bizniszelni akarok, nem akarom eladni, mindenképp visszavárom egy (akár hosszabb) próba időszak után. Ha érdekel a lehetőség, akkor vagy eljössz érte Vácra, vagy esetleg a jövő hétfőn elviszem Budaörsre, és ott napközben át tudod venni. Fekete színű Onkyo TA-2830, elég jó kis gép, és egyébként nagyjából az általad említett árkategória. Én magam szíjaztam újra, és be is van állítva, nagyon jól szól...elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Előre is köszönöm!