Monitor Audio in-ceiling hangfalaknál van méret alapu szűrésre lehetőség. A másik dolog amit érdemes nézni, hogy vannak hangfalak amikhez nem kell külön backbox, mert már azzal együtt kapod.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Van is itthon minden szerszám a dobozok elkészítéséhez, és majdnem teljes tábla nyírfa rétegelt lemezem is van (remélhetőleg elég lesz a 4 dobozhoz), 8mm-es, bár abba nem tudom mennyire jó ötlet élirányból csavarokat hajtani, de kipróbálom a "szabászat" előtt természetesen, előfúrással. Ha nem jó, akkor veszek MDF táblát, ez már "nem költség"... És így a képek alapján ez még simán belefér abba a csekélyke barkácstudásba, amivel informatikusként rendelkezem :)
PS. mellékelek néhány képet a hálószobákban mr elkészült álmennyezet "technológiájáról".
Természetesen erre még glett és festék is jött.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6532
Wowww, nagyon szépen köszönöm a képekkel is alátámasztott javaslatokat, túlszárnyaltátok a legjobb reményeimet is ezekkel a tanácsokkal!richard87 írta: ↑2024.12.30., hétf. 21:15A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni.
...
előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész.
Van is itthon minden szerszám a dobozok elkészítéséhez, és majdnem teljes tábla nyírfa rétegelt lemezem is van (remélhetőleg elég lesz a 4 dobozhoz), 8mm-es, bár abba nem tudom mennyire jó ötlet élirányból csavarokat hajtani, de kipróbálom a "szabászat" előtt természetesen, előfúrással. Ha nem jó, akkor veszek MDF táblát, ez már "nem költség"... És így a képek alapján ez még simán belefér abba a csekélyke barkácstudásba, amivel informatikusként rendelkezem :)
PS. mellékelek néhány képet a hálószobákban mr elkészült álmennyezet "technológiájáról".
Természetesen erre még glett és festék is jött.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
richard87
- Nincs visszaút

- Értékelés: 27
Értem. Ez esetben valószínűleg majd növelned kell egy kicsit a mélységet, mert pl egy Dali Phantom E-60 beépítési mélysége 10cm. Persze ha a profil alja 8cm, akkor ehhez még hozzájön a karton és úgy értendő a beépítendő mélység az atmos sugárzóknál.Aszpirin írta: ↑2024.12.30., hétf. 17:06Jól érted, bár attól függ, hogy hogy történi a szerelés, ehhez lehet, hogy hozzázön a gipszkarton vastagsága is.
A 8 cm nem köbevésett, ekkora volt a hálószobákban, de ha a hangszórók miatt mondjuk 10 cm kell, akkor szólok, hogy úgy csinálják, stb. Pont ezért próbálom ezeket beszerezni bőven az álmennyezet kialakítása előtt. A lényeg, hogy azért a kb 2,75 m-es belmagasság azért nem kellene túlságosan diszkomfortossá csökkenjen :)
Konkrét keretet nem szabtam meg, de mondjuk félmillió fölé csak nagyon indokolt esetben mennék :)
A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni. Ezek a kész dobozok 40-50e Ft-ba kerülnek
https://audiotrend.hu/box-phantom-e60-he16482
, de valójában vékony rétegelt lemez, amit lehet venni akár kisebb méretben is, vagyis nem szükséges a teljes táblát megvenni. Pl a Zatik faáruházban méretre is vágják, majd előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész. Persze ha nem akarsz barkácsolni és asztalos munkálatok is vannak, akkor az asztalos secperc alatt összedob 4db ilyen dobozt.
Én MDF-ből magamnak építettem ilyet Revel C283-nak (meg W783-nak "surround" dobozokat) Esetleg másik javaslat a Revel C763L.
Ebben ugye döntött poziban van a magassugárzó, így könnyedén a halg poziba tudod állítani és ugye ez nem árt (Daliban nem állítható a magas). Ennek bolti ára horror, de van Angliában hifi üzlet, aki töredék áron kínálja és a 4db postával, vámmal, áfával kb 600e Ft-ba állna meg, ami nem átverés, én is tőle vásároltam a beépíthető Revel-eket.
- Aszpirin
- V.I.P.

Köszi szépen! Azért a Dali Phantomok között (nem is tudtam, hogy léteznek) lehet, hogy akad megfelelő (ahogy nézem, árban is), és a márkán belüliség talán nem is árt. Szuper, köszi a tippeket!-KP- írta: ↑2024.12.29., vas. 18:34Esetleg valamelyik olcsóbb Dali Phantom? Bár ahogy nézem, annyira ezek se olcsók..
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/DALI/CUSTOM_INSTAL?s1=4
Esetleg Magnat IC82, vagy valamelyik Magnat? Nem a legjobb a vegyesfelvágott, de Atmosnál talán nem annyira kritikus.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A 8 cm nem köbevésett, ekkora volt a hálószobákban, de ha a hangszórók miatt mondjuk 10 cm kell, akkor szólok, hogy úgy csinálják, stb. Pont ezért próbálom ezeket beszerezni bőven az álmennyezet kialakítása előtt. A lényeg, hogy azért a kb 2,75 m-es belmagasság azért nem kellene túlságosan diszkomfortossá csökkenjen :)
Konkrét keretet nem szabtam meg, de mondjuk félmillió fölé csak nagyon indokolt esetben mennék :)
- Aszpirin
- V.I.P.

Jól érted, bár attól függ, hogy hogy történi a szerelés, ehhez lehet, hogy hozzázön a gipszkarton vastagsága is.
-
richard87
- Nincs visszaút

- Értékelés: 27
Jól értem, hogy max 8cm mélységbe kellene beférnie az atmos sugárzónak?Aszpirin írta: ↑2024.12.29., vas. 12:11Gipszkarton álmennyezetbe szerelhető hangszórókat szeretnék beszerezni 5.1.4 Atmos-hoz. Jelenleg 5.1.2 van, a felsők Dali Alteco-k. A szoba kis méretű (kb 14 m2), az álmennyezet májusban kerül kialakításra, profilrácsra rögzített gipszkarton lemezekből, amelyek fölé hővisszaverő fólia, 5 cm kőzetgyapot és 3 cm légrés kerül. A gipszkarton táblák végül természetesen glettet és festéket kapnak. Kábelezés: maradnék a jelenleg is használt Audioquest Type2-nél. A frontok, a center és a két surround hangsugárzó a Dali Opticon (Mk 1) szériából valók, az AVR pedig egy Marantz SR6013, tehát az egész max. alsóközép-kategóriás cucc. Nyilván árban, minőségben és hangzásvilágban ebbe illeszkedőt keresnék.
Tudnátok-e abban segíteni, hogy milyen márkák/típusok felé kacsintgassak? Nulla tapasztalatom van a mennyezetbe szerelhető hangszórókkal/hangsugárzókkal. Köszi előre is!!!!
(a gipszkarton álmennyezetet a két háloszoba már megkapta, tudok feltenni képeket is a szerkezetről, ha ez érdekes, bár valószínűleg ez eléggé "sztenderd" kialakítás)
Mi a keret a 4db beépíthető hangszóróra?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Esetleg valamelyik olcsóbb Dali Phantom? Bár ahogy nézem, annyira ezek se olcsók..
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/DALI/CUSTOM_INSTAL?s1=4
Esetleg Magnat IC82, vagy valamelyik Magnat? Nem a legjobb a vegyesfelvágott, de Atmosnál talán nem annyira kritikus.
- Aszpirin
- V.I.P.

Gipszkarton álmennyezetbe szerelhető hangszórókat szeretnék beszerezni 5.1.4 Atmos-hoz. Jelenleg 5.1.2 van, a felsők Dali Alteco-k. A szoba kis méretű (kb 14 m2), az álmennyezet májusban kerül kialakításra, profilrácsra rögzített gipszkarton lemezekből, amelyek fölé hővisszaverő fólia, 5 cm kőzetgyapot és 3 cm légrés kerül. A gipszkarton táblák végül természetesen glettet és festéket kapnak. Kábelezés: maradnék a jelenleg is használt Audioquest Type2-nél. A frontok, a center és a két surround hangsugárzó a Dali Opticon (Mk 1) szériából valók, az AVR pedig egy Marantz SR6013, tehát az egész max. alsóközép-kategóriás cucc. Nyilván árban, minőségben és hangzásvilágban ebbe illeszkedőt keresnék.
Tudnátok-e abban segíteni, hogy milyen márkák/típusok felé kacsintgassak? Nulla tapasztalatom van a mennyezetbe szerelhető hangszórókkal/hangsugárzókkal. Köszi előre is!!!!
(a gipszkarton álmennyezetet a két háloszoba már megkapta, tudok feltenni képeket is a szerkezetről, ha ez érdekes, bár valószínűleg ez eléggé "sztenderd" kialakítás)
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 94
Nagyon király! Kevesen építkeznek otthon, szóval csak így tovább! Megéri!!!
Az erő legyen veled!
Speaker: E L Y N A | Reference One Active
Streamer: Wiim Ultra (Digit Coax OUT)
Work/Game: Ryzen 7 + RTX5070 + 32gb
NAS: 28TB
Tidal Connect: Ipad PRO 11"
- Quetz
- Beköltözött

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 631
Miért? Tél jön, nem fog fázni...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Már a helyén.
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
RCF LF15x401
- Cseneles
- Fórumlakó

- Értékelés: 713
-
Nagy a hasonlóság az én Ultimaxhoz tervezett ládáimhoz.
- -
Milyen tíusú driver lessz benne?
Emotiva-XMC1, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db HighEnd DIY 15" Aktiv/Passiv Carbon, 2db DIY 15" Ported Carbon Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.
Lassan kész.
Készül egy 2. példány is.
Vagy megnézed mi a legnagyobb méret ami elfér a centert illetően, azt keressél lehetőséged szerinti legjobbat, és ahhoz veszed a frontjatit, surroundjait. Úgyis a nagy része a filmeknek a centerből jön. A subot meg a szobához igazítsd ne a 4 állódhoz szerintem.Marton81 írta: ↑2024.07.14., vas. 14:35
Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.
-
Marton81
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.
- Quetz
- Beköltözött

- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1731
Őszintén a kérdésed is fura számomra? 4 darab ilyen dobozod van, ezek szerint nincs centered? Mélysugárzó sincs? Ez lenne az első és legfontosabb, hogy egy jó mélysugárzó, és egy centersugárzó beszerzése.
-
Marton81

Köszi, tehát annyival nem jobbak ezek az új ládák?
pedig azt hittem... :( és mire érné meg, ami előrelépés lenne?
pedig azt hittem... :( és mire érné meg, ami előrelépés lenne?
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 94
Nincs értelme.Marton81 írta: ↑2024.07.11., csüt. 17:47most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Normálisan működne egyáltalán az erősítővel az XT60? köszi a segítséget
Speaker: E L Y N A | Reference One Active
-
Marton81

most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret
), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Ahogy Qti is írta, normál fimnézés közben nincs a Dune-vel gond, a "demó módot" nem szokta szeretni, vagyis ha nem az elejéről indul a film, és mondjuk pl. TrueHD a hangsáv, de ez sem általános. Sima DD hanggal sztem nincs ilyen probléma. Én ezzel együtt tudok élni 
Nekem van egy Dune Ultra HD 4K lejátszóm, kb. 4 éve teszi a dolgát mindenféle döccenők nélkül...qti írta: ↑2024.06.24., hétf. 18:31Szerintem az volt a gond, hogy itt nem egy filmet néztünk végig, hanem váltogattunk filmeket, hangsávokat, demóztunk. Nekem is van egy kisebb Dune lejátszóm, ami szintén képes belassulni, ha "össze-vissza" kapcsolgatom. Természetesen ez így nagyon nem jó, de nálam is ezt a lejátszót szokta meg a család. Alig tudtak átállni a Popcornról.Quetz írta: ↑2024.06.24., hétf. 15:51Esetleg érdemes lenne kipróbálnod a kodi-t. Ha bejön a felület és a tudja azt amire szükséged van, akkor pár 10k hufból tudsz alárakni HW-t.dorek írta: ↑2024.06.23., vas. 15:27- A Dune egy Real Vision 4k típus, nem tökéletes, de általában teszi a dolgát, a 3 kattintásos feliratkereső funkciója pedig megfizethetetlen. Gondolkodtam htpc-n, de tőlem is kicsit távol áll, és a szoba nem egyszemélyes, gyakran használják a gyerkőcök is (mozi, PS4), és ha nem vagyok otthon, előfordul, hogy felhívnak, melyik távval mit kell kapcsolni, szóval a médialejátszó valószínűleg marad.
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV