Ha az élekhez belülre teszel léceket, és ahhoz csavarozol, az nem jó megoldás?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Monitor Audio in-ceiling hangfalaknál van méret alapu szűrésre lehetőség. A másik dolog amit érdemes nézni, hogy vannak hangfalak amikhez nem kell külön backbox, mert már azzal együtt kapod.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6188
Wowww, nagyon szépen köszönöm a képekkel is alátámasztott javaslatokat, túlszárnyaltátok a legjobb reményeimet is ezekkel a tanácsokkal!richard87 írta: ↑2024.12.30., hétf. 21:15A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni.
...
előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész.
Van is itthon minden szerszám a dobozok elkészítéséhez, és majdnem teljes tábla nyírfa rétegelt lemezem is van (remélhetőleg elég lesz a 4 dobozhoz), 8mm-es, bár abba nem tudom mennyire jó ötlet élirányból csavarokat hajtani, de kipróbálom a "szabászat" előtt természetesen, előfúrással. Ha nem jó, akkor veszek MDF táblát, ez már "nem költség"... És így a képek alapján ez még simán belefér abba a csekélyke barkácstudásba, amivel informatikusként rendelkezem :)
PS. mellékelek néhány képet a hálószobákban mr elkészült álmennyezet "technológiájáról".
Természetesen erre még glett és festék is jött.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni. Ezek a kész dobozok 40-50e Ft-ba kerülnek
https://audiotrend.hu/box-phantom-e60-he16482
, de valójában vékony rétegelt lemez, amit lehet venni akár kisebb méretben is, vagyis nem szükséges a teljes táblát megvenni. Pl a Zatik faáruházban méretre is vágják, majd előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész. Persze ha nem akarsz barkácsolni és asztalos munkálatok is vannak, akkor az asztalos secperc alatt összedob 4db ilyen dobozt.
Én MDF-ből magamnak építettem ilyet Revel C283-nak (meg W783-nak "surround" dobozokat) Esetleg másik javaslat a Revel C763L.
Ebben ugye döntött poziban van a magassugárzó, így könnyedén a halg poziba tudod állítani és ugye ez nem árt (Daliban nem állítható a magas). Ennek bolti ára horror, de van Angliában hifi üzlet, aki töredék áron kínálja és a 4db postával, vámmal, áfával kb 600e Ft-ba állna meg, ami nem átverés, én is tőle vásároltam a beépíthető Revel-eket.
-
richard87
- Nincs visszaút

- Értékelés: 27
Értem. Ez esetben valószínűleg majd növelned kell egy kicsit a mélységet, mert pl egy Dali Phantom E-60 beépítési mélysége 10cm. Persze ha a profil alja 8cm, akkor ehhez még hozzájön a karton és úgy értendő a beépítendő mélység az atmos sugárzóknál.Aszpirin írta: ↑2024.12.30., hétf. 17:06Jól érted, bár attól függ, hogy hogy történi a szerelés, ehhez lehet, hogy hozzázön a gipszkarton vastagsága is.
A 8 cm nem köbevésett, ekkora volt a hálószobákban, de ha a hangszórók miatt mondjuk 10 cm kell, akkor szólok, hogy úgy csinálják, stb. Pont ezért próbálom ezeket beszerezni bőven az álmennyezet kialakítása előtt. A lényeg, hogy azért a kb 2,75 m-es belmagasság azért nem kellene túlságosan diszkomfortossá csökkenjen :)
Konkrét keretet nem szabtam meg, de mondjuk félmillió fölé csak nagyon indokolt esetben mennék :)
A következő amit javasolni szerettem volna, az amit DeLorean is írt, vagyis ha tudod növelni a mélységet (ha nem szeretnéd, hogy kilógjon a síkból), akkor érdemes lehet egy dobozba szerelni. Ezek a kész dobozok 40-50e Ft-ba kerülnek
https://audiotrend.hu/box-phantom-e60-he16482
, de valójában vékony rétegelt lemez, amit lehet venni akár kisebb méretben is, vagyis nem szükséges a teljes táblát megvenni. Pl a Zatik faáruházban méretre is vágják, majd előfúrsz vékony fúróval, majd kúpos fafúróval megfúrod, hogy a csavarfej belesüllyedjen + ragasztó és töredék áron megépíted, majd veszel bele némi töltőanyagot, amit meg ragasztó spray-vel felragasztasz. Elég hozzá egy akkus behajtó, meg dekopírfűrész. Persze ha nem akarsz barkácsolni és asztalos munkálatok is vannak, akkor az asztalos secperc alatt összedob 4db ilyen dobozt.
Én MDF-ből magamnak építettem ilyet Revel C283-nak (meg W783-nak "surround" dobozokat) Esetleg másik javaslat a Revel C763L.
Ebben ugye döntött poziban van a magassugárzó, így könnyedén a halg poziba tudod állítani és ugye ez nem árt (Daliban nem állítható a magas). Ennek bolti ára horror, de van Angliában hifi üzlet, aki töredék áron kínálja és a 4db postával, vámmal, áfával kb 600e Ft-ba állna meg, ami nem átverés, én is tőle vásároltam a beépíthető Revel-eket.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Köszi szépen! Azért a Dali Phantomok között (nem is tudtam, hogy léteznek) lehet, hogy akad megfelelő (ahogy nézem, árban is), és a márkán belüliség talán nem is árt. Szuper, köszi a tippeket!-KP- írta: ↑2024.12.29., vas. 18:34Esetleg valamelyik olcsóbb Dali Phantom? Bár ahogy nézem, annyira ezek se olcsók..
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/DALI/CUSTOM_INSTAL?s1=4
Esetleg Magnat IC82, vagy valamelyik Magnat? Nem a legjobb a vegyesfelvágott, de Atmosnál talán nem annyira kritikus.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Jól érted, bár attól függ, hogy hogy történi a szerelés, ehhez lehet, hogy hozzázön a gipszkarton vastagsága is.
A 8 cm nem köbevésett, ekkora volt a hálószobákban, de ha a hangszórók miatt mondjuk 10 cm kell, akkor szólok, hogy úgy csinálják, stb. Pont ezért próbálom ezeket beszerezni bőven az álmennyezet kialakítása előtt. A lényeg, hogy azért a kb 2,75 m-es belmagasság azért nem kellene túlságosan diszkomfortossá csökkenjen :)
Konkrét keretet nem szabtam meg, de mondjuk félmillió fölé csak nagyon indokolt esetben mennék :)
Mi a keret a 4db beépíthető hangszóróra?
-
richard87
- Nincs visszaút

- Értékelés: 27
Jól értem, hogy max 8cm mélységbe kellene beférnie az atmos sugárzónak?Aszpirin írta: ↑2024.12.29., vas. 12:11Gipszkarton álmennyezetbe szerelhető hangszórókat szeretnék beszerezni 5.1.4 Atmos-hoz. Jelenleg 5.1.2 van, a felsők Dali Alteco-k. A szoba kis méretű (kb 14 m2), az álmennyezet májusban kerül kialakításra, profilrácsra rögzített gipszkarton lemezekből, amelyek fölé hővisszaverő fólia, 5 cm kőzetgyapot és 3 cm légrés kerül. A gipszkarton táblák végül természetesen glettet és festéket kapnak. Kábelezés: maradnék a jelenleg is használt Audioquest Type2-nél. A frontok, a center és a két surround hangsugárzó a Dali Opticon (Mk 1) szériából valók, az AVR pedig egy Marantz SR6013, tehát az egész max. alsóközép-kategóriás cucc. Nyilván árban, minőségben és hangzásvilágban ebbe illeszkedőt keresnék.
Tudnátok-e abban segíteni, hogy milyen márkák/típusok felé kacsintgassak? Nulla tapasztalatom van a mennyezetbe szerelhető hangszórókkal/hangsugárzókkal. Köszi előre is!!!!
(a gipszkarton álmennyezetet a két háloszoba már megkapta, tudok feltenni képeket is a szerkezetről, ha ez érdekes, bár valószínűleg ez eléggé "sztenderd" kialakítás)
Mi a keret a 4db beépíthető hangszóróra?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Esetleg valamelyik olcsóbb Dali Phantom? Bár ahogy nézem, annyira ezek se olcsók..
https://hu.horn.eu/hu/HU/MARKAK/DALI/CUSTOM_INSTAL?s1=4
Esetleg Magnat IC82, vagy valamelyik Magnat? Nem a legjobb a vegyesfelvágott, de Atmosnál talán nem annyira kritikus.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Gipszkarton álmennyezetbe szerelhető hangszórókat szeretnék beszerezni 5.1.4 Atmos-hoz. Jelenleg 5.1.2 van, a felsők Dali Alteco-k. A szoba kis méretű (kb 14 m2), az álmennyezet májusban kerül kialakításra, profilrácsra rögzített gipszkarton lemezekből, amelyek fölé hővisszaverő fólia, 5 cm kőzetgyapot és 3 cm légrés kerül. A gipszkarton táblák végül természetesen glettet és festéket kapnak. Kábelezés: maradnék a jelenleg is használt Audioquest Type2-nél. A frontok, a center és a két surround hangsugárzó a Dali Opticon (Mk 1) szériából valók, az AVR pedig egy Marantz SR6013, tehát az egész max. alsóközép-kategóriás cucc. Nyilván árban, minőségben és hangzásvilágban ebbe illeszkedőt keresnék.
Tudnátok-e abban segíteni, hogy milyen márkák/típusok felé kacsintgassak? Nulla tapasztalatom van a mennyezetbe szerelhető hangszórókkal/hangsugárzókkal. Köszi előre is!!!!
(a gipszkarton álmennyezetet a két háloszoba már megkapta, tudok feltenni képeket is a szerkezetről, ha ez érdekes, bár valószínűleg ez eléggé "sztenderd" kialakítás)
- Quetz
- Beköltözött

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 618
Miért? Tél jön, nem fog fázni...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Már a helyén.
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
RCF LF15x401
Lassan kész.
Készül egy 2. példány is.
Vagy megnézed mi a legnagyobb méret ami elfér a centert illetően, azt keressél lehetőséged szerinti legjobbat, és ahhoz veszed a frontjatit, surroundjait. Úgyis a nagy része a filmeknek a centerből jön. A subot meg a szobához igazítsd ne a 4 állódhoz szerintem.Marton81 írta: ↑2024.07.14., vas. 14:35
Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.
-
Marton81
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Természetesen van center (szintén Tannoy, ehhez a szethez), és van sub is (egy ELAC, most fejből nem emlékszem a gyártási számra). Ha cserélem a frontokat és a surrondokat, cserélem hozzá a centert is (és jó eséllyel a sub-ot is). Csak így egyszerűbb volt a kérdés, mégis 4 álló hangfal a gerince az egésznek, a subot meg sok esetben nem is azonos márkából választják, azt majd az új szetthez méretezem.
- Quetz
- Beköltözött

- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Őszintén a kérdésed is fura számomra? 4 darab ilyen dobozod van, ezek szerint nincs centered? Mélysugárzó sincs? Ez lenne az első és legfontosabb, hogy egy jó mélysugárzó, és egy centersugárzó beszerzése.
-
Marton81

Köszi, tehát annyival nem jobbak ezek az új ládák?
pedig azt hittem... :( és mire érné meg, ami előrelépés lenne?
pedig azt hittem... :( és mire érné meg, ami előrelépés lenne?
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 83
Nincs értelme.Marton81 írta: ↑2024.07.11., csüt. 17:47most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Normálisan működne egyáltalán az erősítővel az XT60? köszi a segítséget
-
Marton81

most, hogy meg lett az új erőlködőm (lőttem egy nagyon akciós AN1000-ret
), kérdésem, hogy van értelme lecserélni a 4db Tannoy MX3-at 4db Polk audio XT60-ra(esetleg 70-re), vagy ugyan újabb lenne, de nem lenne előrelépés?
Ahogy Qti is írta, normál fimnézés közben nincs a Dune-vel gond, a "demó módot" nem szokta szeretni, vagyis ha nem az elejéről indul a film, és mondjuk pl. TrueHD a hangsáv, de ez sem általános. Sima DD hanggal sztem nincs ilyen probléma. Én ezzel együtt tudok élni