Aha. A Blue Pont Special - mint azt írtam is - magas kimenetű MC, nem kell hozzá preamp, simán a phonóba beköthető.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 14:32szia
Nem szól rosszul, de tudom, hogy vannak limitációi, mert ugyanaz a lemez más gyalukon hallgatva másképp/jobban szól.
Nagaoka MP110: berakható a tekába.
Kék AT: VM520EB a hivatalos neve.
Blue Point Special: akkor vehetnék új pre-ampet is, mert a Rega csak MM-et kezel. :-(
Thorens: köszi a tippet
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Re: Vintage készülékek
Technics+Jico M44-7grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Milyen vintage készülék jöhet szóba feljebb lépési lehetőségként?
Jelenleg egy CEC-BD3200 pörög, és innen szeretnék feljebb menni.
Régi Thorens, Dual, Denon, Micro Seiki egyes modellek közülm melyikbe érdemes jobban belemenni,
ami nem műanyag ház-farostlemez belső?
Technics SL1200 a végpont számomra, de megnézném a jelenlegi és az SL1200 közötti lehetőségeket is.
Köszi előre is.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
szia
Nem szól rosszul, de tudom, hogy vannak limitációi, mert ugyanaz a lemez más gyalukon hallgatva másképp/jobban szól.
Nagaoka MP110: berakható a tekába.
Kék AT: VM520EB a hivatalos neve.
Blue Point Special: akkor vehetnék új pre-ampet is, mert a Rega csak MM-et kezel. :-(
Thorens: köszi a tippet
Még annyit tennék hozzá, hogy nekem az 1-es számú törvényem : ha valami tetszik, jó és meg vagyok elégedve vele (a hangjával) akkor asztat nem basztassuk ... 

Aha. És? Bajod van vele azért akarod lecserélni? Mert szerintem a Technics nem biztos hogy feljebblépés lenne. Abba nem biztos, hogy bele tudod szerkeszteni ezt a hangszedőt. Bár ezt nem tudom, mert az SL-1200 annyira nem az én világom, hogy nem igazán foglalkoztam vele.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:58Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 13:53Arra nem gondoltál - bár nem tudom most milyened van -, hogy valami jobb hangszedőt beletenni a gyaluba. Mert végül is ez a pörgető nem olyan rossz. Van egy barátom annak is volt ilyen (amíg fel nem számolta az analóg vonalát) az sem volt rossz. Neki valami Shure hangszedő volt benne, és nagyon nem volt rossz ... (de hogy milyen arra nem emlékszem pontosan, és nem akarok hülyeséget mondani)grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:44
A teka SL1200 meglenne 300 körül, így ez keret teteje.
A mostani rendszert tisztességes belépőnek nevezném:
CEC BD3200
Rega Fono Mini A2D
Rotel Erősítő
Acoustics Energy AE100
Így egy félmilliós-milliós gép kilógna valóban, mert nem lenne szinkronban a többi komponenssel.
Sárga Nagaoka van benne.
Próbáltam a Sumiko Pearlt, a kék Audio Technikát is, de a Nagaoka MP110 hangja jött be nekem a legjobban.
Ha már Sumiko, akkor esetleg a Blue Point Special magaskimenetű MC. Azt ismerem az rohadt jó.
Azt, hogy "kék AT" nem tudom mi, de nekem is az van - mármint AT - de az ezüst színű régebbi OC-7-es, miután rengeteget kínlódtam én is a rohadt pickup-okkal mire ez lett. (Mindenféle Ortofonokkal, Sonus-okkal, Pickeringekkel, Shure-okkal vesződtem sokat, de minddel volt valami bajságom.)
Amúgy most jutott eszembe egy jó tipp, ami egy piszok jó lemezjátszó, már ha találsz eladót : Thorens TD-160.
Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 13:53Arra nem gondoltál - bár nem tudom most milyened van -, hogy valami jobb hangszedőt beletenni a gyaluba. Mert végül is ez a pörgető nem olyan rossz. Van egy barátom annak is volt ilyen (amíg fel nem számolta az analóg vonalát) az sem volt rossz. Neki valami Shure hangszedő volt benne, és nagyon nem volt rossz ... (de hogy milyen arra nem emlékszem pontosan, és nem akarok hülyeséget mondani)grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:44A teka SL1200 meglenne 300 körül, így ez keret teteje.DeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 12:48
Akkor menyi is a keret? Úgy egyszerűbb kb belőni az opciókat.
CEC BD3200
Rega Fono Mini A2D
Rotel Erősítő
Acoustics Energy AE100
Így egy félmilliós-milliós gép kilógna valóban, mert nem lenne szinkronban a többi komponenssel.
Sárga Nagaoka van benne.
Próbáltam a Sumiko Pearlt, a kék Audio Technikát is, de a Nagaoka MP110 hangja jött be nekem a legjobban.
Arra nem gondoltál - bár nem tudom most milyened van -, hogy valami jobb hangszedőt beletenni a gyaluba. Mert végül is ez a pörgető nem olyan rossz. Van egy barátom annak is volt ilyen (amíg fel nem számolta az analóg vonalát) az sem volt rossz. Neki valami Shure hangszedő volt benne, és nagyon nem volt rossz ... (de hogy milyen arra nem emlékszem pontosan, és nem akarok hülyeséget mondani)grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:44A teka SL1200 meglenne 300 körül, így ez keret teteje.DeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 12:48Akkor menyi is a keret? Úgy egyszerűbb kb belőni az opciókat.
CEC BD3200
Rega Fono Mini A2D
Rotel Erősítő
Acoustics Energy AE100
Voyager írta: ↑2024.07.10., szer. 12:39Amennyiben sok értékes és jó lemezed van, és élvezed is őket, akkor érdemes akár középkategóriás lemezjátszót is venni. Ha ez nem így van, akkor jobban jársz, ha digitális vonalon fejlesztesz, mert egy viszonylag egyszerűbb digitális rendszer is többet mutat meg a zenéből. (enyhe túlzással)
Sajnos nincs ingyen ebéd, a jó analóg rendszer nagyon drága.
Igen, az analóg nem olcsó mulatság valóban, de nincs "überszuper" rendszerem, és nincs is tervbe véve.
Digitális is van, mindkettőnek próbálom az előnyeit kiaknázni.
A teka SL1200 meglenne 300 körül, így ez keret teteje.DeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 12:48Akkor menyi is a keret? Úgy egyszerűbb kb belőni az opciókat.
CEC BD3200
Rega Fono Mini A2D
Rotel Erősítő
Acoustics Energy AE100
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 229
Akkor menyi is a keret? Úgy egyszerűbb kb belőni az opciókat.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Amennyiben sok értékes és jó lemezed van, és élvezed is őket, akkor érdemes akár középkategóriás lemezjátszót is venni. Ha ez nem így van, akkor jobban jársz, ha digitális vonalon fejlesztesz, mert egy viszonylag egyszerűbb digitális rendszer is többet mutat meg a zenéből. (enyhe túlzással)
Sajnos nincs ingyen ebéd, a jó analóg rendszer nagyon drága.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3176
Ez, így egy igen jó alternatíva, de szerintem a megcélzott kategóriát/keretet messze meghaladja.DeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 11:22Manticore Mantra a tippem. Az egy majdnem Sondek. Pl egy Roksan Tabriz vagy egy Origin Live Silver karral, meg egy Heed Orbittal elég jó hangot tud.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Régi Thorens, Dual, Denon, Micro Seiki egyes modellek közülm melyikbe érdemes jobban belemenni,
Technics SL1200 a végpont számomra, de megnézném a jelenlegi és az SL1200 közötti lehetőségeket is.
Köszi előre is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Tekáról amúgy sincs véleményem, sosem hallottam.
- DeProtector
- Fórumlakó
Az biztos. Én a meglévő lejátszó, illetve a régi Thorens, Dual stb eshetőséget olvasva írtam a Mantrát. Gondoltam maradna a szíjas előny/hátránynál.
Tekáról amúgy sincs véleményem, sosem hallottam.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
- Voyager
- V.I.P.
Szerintem a Sondek és az SL1200 tűz és víz. (Nem mérvadó, de nálam a Sondek a nyerőDeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 11:22Manticore Mantra a tippem. Az egy majdnem Sondek. Pl egy Roksan Tabriz vagy egy Origin Live Silver karral, meg egy Heed Orbittal elég jó hangot tud.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Köszi előre is.

- DeProtector
- Fórumlakó
Manticore Mantra a tippem. Az egy majdnem Sondek. Pl egy Roksan Tabriz vagy egy Origin Live Silver karral, meg egy Heed Orbittal elég jó hangot tud.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Köszi előre is.
Vintage készülékek
Üdv mindenkinek!
Köszi előre is.
Köszi előre is.
- Voyager
- V.I.P.
Így van. Ez már megérdemel egy jobbféle phono-t és erősítőt. Kezdetnek teljesen jó egy ilyen akár. viewtopic.php?f=32&t=202121
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Nem, az aux bemenet nem jó. Ha lenne phono bemenet, azzal mukodne, de nincs.
Amugy meg az annál jobb lemezjatszo, mint sem hogy hazimozi erositon hallgatsd.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Szep napot!
Nemreg megorokoltem egy Pioneer VSX-919AH tipusu hazimozi erositot. Az a kerdesem, hogy hallhato lesz altala az Edwards Audio Apprentice TT tipusu lemezjatszo az AUX bemeneten keresztul?
Koszonettel...
Nemreg megorokoltem egy Pioneer VSX-919AH tipusu hazimozi erositot. Az a kerdesem, hogy hallhato lesz altala az Edwards Audio Apprentice TT tipusu lemezjatszo az AUX bemeneten keresztul?
Koszonettel...
Nyilván a mosógép fordulatszáma indokolja a különbségeket. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Nem vagyok szakértője a témának és más típusú gépet is használok - Nagy Tibor - de nálam ez nagyon nem lenne rendben.
A 2-3 fordulat ugyebár 4-5 másodperc, amit túl rövid időnek tartok a szennyeződés feloldására.
Ezen szerintem nem érdemes spórolni, nálam ez az idő minimum 30, de inkább 50 másodperc.
A leszívásra viszont bőségesen elegendő 10 - 12 fordulat, ami 18 - 22 másodperc.
Egy percen keresztül szívni, a már huszadik másodpercben porszáraz lemezt, nem csak fölöslegesnek, hanem károsnak is tartok.
Kíváncsi vagyok, hogy a más típusú gép, vagy folyadék használata indokolja - e ezeket a tetemes különbségeket.

- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Már nem vagyok vinil.hu, de azért azt tudom, hogy Enikő a Hegedűs Árpád-féle folyadékokat használja, és tudja is, hogy mihez mi való.supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04
Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.
Új lemeznél a 2-3 fordulat a megfelelő folyadékkal elég lehet. Az egy perces leszívás korrekt. Az új tasak alap.
Ez technológiailag tök rendben van.
Ha pattog a lemez, nem emiatt pattog.
Az új nyomású lemezek minősége elég ingadozó. Sajnos nem sokat számít, hogy eredetileg mi volt a label. A kiadók ott nyomnak, ahol van szabad kapacitás és jók az árak.
Általánosságban a mai legjobb műhelyek jobb lemezeket gyártanak, mint a régiek 95 százaléka, de ezek bizony nem olcsók (Impex, Analogue Productions, Tone Poet, stb).
Az átlagos új lemezek bármilyenek lehetnek, vannak jól sikerült nyomások, de sok a vacak is sajnos.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Igen, 13 hónapja.revox írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:20amúgy Szekeres Pisti már nem vinil.hu. legutóbb valami 3345.hu weblapot mondott, hogy majd ott megy tovább, a vinilben már nem tolja, aki meg maradt, nem lehet tudni, mennyire van ott a szeren.
Pistit sac-kb lassan majd 30 éve ismerem (28 megvan), nem visz be az erdőbe senkit és dícséretes a lelkesedése, az főleg. hogy földközeli áron akar megfelelő alternatívát adni. a vinil.hu-t Ő vitte, de már jóideje kiszállt.
A 3345.hu beindítása ügyében nem vagyok túl lelkes, a vállalkozásbarát kormány rászállt a webshopokra - kötelező szerződés a Magyar Postával, csomagolóanyagok termékdíjának áthárított nyilvántartása, extrém esetekben is vásárlóbarát szabályozás. És persze agyatlan árverseny a "nagyokkal," akik jó árat persze tudnak adni, de nem értenek hozzá, és nem is akarnak.
Valami azért lesz, de nem kapkodunk.