grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:58
Snipi írta: ↑2024.07.10., szer. 13:53
grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 13:44
A teka SL1200 meglenne 300 körül, így ez keret teteje.
A mostani rendszert tisztességes belépőnek nevezném:
CEC BD3200
Rega Fono Mini A2D
Rotel Erősítő
Acoustics Energy AE100
Így egy félmilliós-milliós gép kilógna valóban, mert nem lenne szinkronban a többi komponenssel.
Arra nem gondoltál - bár nem tudom most milyened van -, hogy valami jobb hangszedőt beletenni a gyaluba. Mert végül is ez a pörgető nem olyan rossz. Van egy barátom annak is volt ilyen (amíg fel nem számolta az analóg vonalát) az sem volt rossz. Neki valami Shure hangszedő volt benne, és nagyon nem volt rossz ... (de hogy milyen arra nem emlékszem pontosan, és nem akarok hülyeséget mondani)
Sárga Nagaoka van benne.
Próbáltam a Sumiko Pearlt, a kék Audio Technikát is, de a Nagaoka MP110 hangja jött be nekem a legjobban.
Aha. És? Bajod van vele azért akarod lecserélni? Mert szerintem a Technics nem biztos hogy feljebblépés lenne. Abba nem biztos, hogy bele tudod szerkeszteni ezt a hangszedőt. Bár ezt nem tudom, mert az SL-1200 annyira nem az én világom, hogy nem igazán foglalkoztam vele.
Ha már Sumiko, akkor esetleg a Blue Point Special magaskimenetű MC. Azt ismerem az rohadt jó.
Azt, hogy "kék AT" nem tudom mi, de nekem is az van - mármint AT - de az ezüst színű régebbi OC-7-es, miután rengeteget kínlódtam én is a rohadt pickup-okkal mire ez lett. (Mindenféle Ortofonokkal, Sonus-okkal, Pickeringekkel, Shure-okkal vesződtem sokat, de minddel volt valami bajságom.)
Amúgy most jutott eszembe egy jó tipp, ami egy piszok jó lemezjátszó, már ha találsz eladót : Thorens TD-160.