Az biztos. Én a meglévő lejátszó, illetve a régi Thorens, Dual stb eshetőséget olvasva írtam a Mantrát. Gondoltam maradna a szíjas előny/hátránynál.
Tekáról amúgy sincs véleményem, sosem hallottam.

Az biztos. Én a meglévő lejátszó, illetve a régi Thorens, Dual stb eshetőséget olvasva írtam a Mantrát. Gondoltam maradna a szíjas előny/hátránynál.

Szerintem a Sondek és az SL1200 tűz és víz. (Nem mérvadó, de nálam a Sondek a nyerőDeProtector írta: ↑2024.07.10., szer. 11:22Manticore Mantra a tippem. Az egy majdnem Sondek. Pl egy Roksan Tabriz vagy egy Origin Live Silver karral, meg egy Heed Orbittal elég jó hangot tud.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Milyen vintage készülék jöhet szóba feljebb lépési lehetőségként?
Jelenleg egy CEC-BD3200 pörög, és innen szeretnék feljebb menni.
Régi Thorens, Dual, Denon, Micro Seiki egyes modellek közülm melyikbe érdemes jobban belemenni,
ami nem műanyag ház-farostlemez belső?
Technics SL1200 a végpont számomra, de megnézném a jelenlegi és az SL1200 közötti lehetőségeket is.
Köszi előre is.

Manticore Mantra a tippem. Az egy majdnem Sondek. Pl egy Roksan Tabriz vagy egy Origin Live Silver karral, meg egy Heed Orbittal elég jó hangot tud.grindlock írta: ↑2024.07.10., szer. 11:03Üdv mindenkinek!
Milyen vintage készülék jöhet szóba feljebb lépési lehetőségként?
Jelenleg egy CEC-BD3200 pörög, és innen szeretnék feljebb menni.
Régi Thorens, Dual, Denon, Micro Seiki egyes modellek közülm melyikbe érdemes jobban belemenni,
ami nem műanyag ház-farostlemez belső?
Technics SL1200 a végpont számomra, de megnézném a jelenlegi és az SL1200 közötti lehetőségeket is.
Köszi előre is.

Így van. Ez már megérdemel egy jobbféle phono-t és erősítőt. Kezdetnek teljesen jó egy ilyen akár. viewtopic.php?f=32&t=202121

Nem, az aux bemenet nem jó. Ha lenne phono bemenet, azzal mukodne, de nincs.
Nem vagyok szakértője a témának és más típusú gépet is használok - Nagy Tibor - de nálam ez nagyon nem lenne rendben.

Már nem vagyok vinil.hu, de azért azt tudom, hogy Enikő a Hegedűs Árpád-féle folyadékokat használja, és tudja is, hogy mihez mi való.supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04
Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.

Igen, 13 hónapja.revox írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:20amúgy Szekeres Pisti már nem vinil.hu. legutóbb valami 3345.hu weblapot mondott, hogy majd ott megy tovább, a vinilben már nem tolja, aki meg maradt, nem lehet tudni, mennyire van ott a szeren.
Pistit sac-kb lassan majd 30 éve ismerem (28 megvan), nem visz be az erdőbe senkit és dícséretes a lelkesedése, az főleg. hogy földközeli áron akar megfelelő alternatívát adni. a vinil.hu-t Ő vitte, de már jóideje kiszállt.

Nekem.
Legalább ???SoundMania írta: ↑2024.06.07., pén. 17:08
Alapos lemezmosás elég kell hogy legyen. Ehhez néha 3 féle gép szükséges legalább....

Minek a mosás, ha utána össze spray-zed úgyis? :)grindlock írta: ↑2024.06.07., pén. 06:25supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.grindlock írta: ↑2024.06.06., csüt. 22:48
- Igen, a vinil.hu az webshop, de Szekeres Istvánnak hamarosan lesz fizikai boltja, és ott elvileg lesz mosás
- A leszoritó hasznos dolog egyébként, nekem ilyen aliexpresszes csoda van. A durván hullámos lemezzel ez sem tud mit kezdeni, de az enyhén-közepesen hullámossal igen.
- Én nem szeretem ezt a fajta kefét valahogy, nekem a sima karbonszálas jobban "kézre esik", de ez is ellátja a feladatát.
- Sajnos nincs rá 100% garancia, hogy a mosás kiszedi a pattogást. Sok esetben kívülről makulátlan lemezem többszöri mosás után is pattogott. Lehet, hogy az előző tulajok gombostűvel hallgatták, meg csapvizzel mosták, és kárt okoztak a barázdákban, amit a mosás nem tud helyrehozni.
Úgy látom ismered őket, szóval azt mondod nem mentem nem jó helyre?
Ha ilyen éles, véletlenszerűen előjövő csattanó hangot ad, akkor valszeg feltöltődött a lemez.
Static cleaner spray leszedi róla.
Szekeres Istvánról abszolút csak pozitívan tudok nyilatkozni, még a vinil.hu-n vettem tőle hangszedőt, nagyon segítőkész volt.
DeProtector írta: ↑2024.06.07., pén. 09:32Én használom régóta, nincs semmi baj. De nyilván csak ritkán ecsetelem.
Malfox Jani amúgy azt mondja, hogy egy idő után bármelyik ilyen kioldja a ragasztást, szóval észnél kell lenni.
köszi!DeProtector írta: ↑2024.06.07., pén. 09:32Én használom régóta, nincs semmi baj. De nyilván csak ritkán ecsetelem.
Malfox Jani amúgy azt mondja, hogy egy idő után bármelyik ilyen kioldja a ragasztást, szóval észnél kell lenni.

Én használom régóta, nincs semmi baj. De nyilván csak ritkán ecsetelem.

Ránéztem az oldalra, na nem a lemezmosás miatt, csak úgy, és láttam lemezegyenesít a tulaj...Rock60 írta: ↑2024.06.07., pén. 00:15[quote=grindlock post_id=2881175 time=1717674127 user_id=51483
OzAudio, Ozorai Gábor.
11. kerület
http://ozaudio.hu/hu/kezdolap/
Közben lehet demózni a rendszerét is, ami elképesztően jól szól.

supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.grindlock írta: ↑2024.06.06., csüt. 22:48supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 22:12
Kicsit későn írtál (de ez az én hibám, mert én kérdeztem az utolsó pillanatban), és talán a webshopot sem értem el, de lehet a céges laptopon néztem, nem tudom már. Addigra lebeszéltem a vinil.hu-val, szóval náluk jártam Halásztelken, mert egyszerűbbnek tűnt, mint Budapesten bumlizni...
- Igen, a vinil.hu az webshop, de Szekeres Istvánnak hamarosan lesz fizikai boltja, és ott elvileg lesz mosás
- A leszoritó hasznos dolog egyébként, nekem ilyen aliexpresszes csoda van. A durván hullámos lemezzel ez sem tud mit kezdeni, de az enyhén-közepesen hullámossal igen.
- Én nem szeretem ezt a fajta kefét valahogy, nekem a sima karbonszálas jobban "kézre esik", de ez is ellátja a feladatát.
- Sajnos nincs rá 100% garancia, hogy a mosás kiszedi a pattogást. Sok esetben kívülről makulátlan lemezem többszöri mosás után is pattogott. Lehet, hogy az előző tulajok gombostűvel hallgatták, meg csapvizzel mosták, és kárt okoztak a barázdákban, amit a mosás nem tud helyrehozni.
Ránéztem az oldalra, na nem a lemezmosás miatt, csak úgy, és láttam lemezegyenesít a tulaj...Rock60 írta: ↑2024.06.07., pén. 00:15[quote=grindlock post_id=2881175 time=1717674127 user_id=51483
OzAudio, Ozorai Gábor.
11. kerület
http://ozaudio.hu/hu/kezdolap/
Közben lehet demózni a rendszerét is, ami elképesztően jól szól.
nem töltődött fel? nekem ma volt. hogy kaptam egy valag elázott lemezt. a hétvégi esőben beázott a garázs, srác nekemadta. vagy 10et kivettem belőle, aztán ma elkezdtem mosni. az egyik, teljesen ismeretlen okból mindenféle kisülést produkált, ahogy levettem a mosóról. megforgattam kecskeszőrrel, attól elmúlt.supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.grindlock írta: ↑2024.06.06., csüt. 22:48supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 22:12
Kicsit későn írtál (de ez az én hibám, mert én kérdeztem az utolsó pillanatban), és talán a webshopot sem értem el, de lehet a céges laptopon néztem, nem tudom már. Addigra lebeszéltem a vinil.hu-val, szóval náluk jártam Halásztelken, mert egyszerűbbnek tűnt, mint Budapesten bumlizni...