Nem tudom mi lesz ebből a firkálmányból a végére, de már érzem a zsigereimben, még ha áttételesen is, de sok minden fel fog böffenni.
A felvetések, válaszok nem kizárólag Wittao-nak szólnak, hanem minden látogatóhoz, akiknek nem világos a High-End Audio-hoz való viszonyulásom és keveslik a tényszerűséget egy ipari léptékekben gondolkodó "mítoszgyártótól".
Az írásodból az körvonalazódik, mintha én egyféle, fingszobrász, gőzzel festő, mítosz gyáros, lózung Jóska lennék.
Velem kapcsolatos eredményekre, konkrétumokra, pedig már az elmúlt évezred, mára demens, ködös elméjű, audió mohikánjai sem emlékeznek.
Persze mindezt, gyönyörű selyempapírba, dicséret zuhatagba csomagoltad, hogy még csak véletlentől se vegyem zokon. (Nem is vettem!

)
A hozzászólásod végére, egyenesen egy mélységesen csalódott, könnybe lábadt, hatalmas Manga szemű, potenciális vásárló pislogott rám.

- manga.png (120.74 KiB) Megtekintve 2804 alkalommal
Amennyiben pedig véletlenül negatívan reagálok le egy ilyen, baráti hangvételű bejegyzést, akkor az kizárólag az én jellemhibámból eredeztethető.
Így szokott egy átlagos járókelőből Jockey Ewing-ot faragni a média! Ügyes! Nagyon ügyes!
Aki nem tudná, hogy ki az a Jockey Ewing azt megkérem, hogy ne is olvassa tovább ezt a firkát, mert az égvilágon semmit nem fog belőle megérteni a (de)generációs különbségekből kifolyólag!
Megértem, hogy mint gyártó/kereskedő, egyáltalán nem értesz engem, ahogyan a többi, hozzám hasonlatos, mezítlábas kábelezős Mekk Mester sem igazán tud azonosulni velem. (Mondjuk őket tökéletesen kielégíti "a valhalla kábelek szarok" magzati pózban történő mantrázása!

)
Úgy vélem az írásod alapján, hogy igen pontosan tisztában vagy azzal a nagyságrenddel, amit a kábeleim képviselnek és talán úgy érzed egy "szellemi vezetővel", vagy részemről egy sokkal konstruktívabb hozzáállással többre lennék hivatott.
Tegyük tisztába, hogy én nem vagyok „gyártó”, soha nem voltam, nem is vágyam!
Számtalanszor megkerestek már az ötlettel, mindenféle társulni vágyó gyártók, kereskedők, külföldi és hazai audio celebek.(Olyan elismert gyártó is megkeresett, ha ide beírnám a márkanevet, senki nem hinné el!) Mindenkinek nemet mondtam!
Egy részről, mert ismerem az emberi jóindulat fűtötte piaci versenyt, más részről pedig, semmiért nem adnám fel a technológiai és alkotói szabadságot, amiért vastagon megdolgoztam és megfizettem!
Ne legyenek illúziók, bármilyen társulásban, cégben a finanszírozó diktál és nem pedig az ötletgazda/fejlesztő!
Szinte borítékolható, hogy valaki addig ügyeskedne, míg szépen lenyúlná a technológiát, bejáratott külsős cégeket, engem pedig jogi úton kisemmizne.
Láttam sok hasonló story-t, még a közvetlen környezetemben is!
A kábel gyártó(k)nál ugye kell egy történet, ahogy Taarzan is írta, illetve az egy igaz, "mindentőlisjobb" anyagra, szigetelési metódusra fel kell esküdni, amit az adott gyártó feltűz majdani zászlajára.
Indulás előtt, jó előre illik egy komplett, többé-kevésbé támadhatatlannak látszó érvrendszert felállítani, hogy miért is nem jó minden más anyag a földön, csak az általuk gyártott, "mindentőlisjobb" pulykapattantyúsi szenteléses eljárással készülő OFCCGXZ mojo réz, amit a weblap első oldalára ki is kell majd szépen teregetni.
Jómagam, ezzel ellentétben, elég szabadon szökellek a különböző, kurrens nemesfémek és technológiák között, így soha nem engedném, hogy keretek közé szorítsanak!
Számomra csak tudás szintek, tudás állapotok léteznek, így ha találok egy a céljaimnak, hangzásideálomnak megfelelőbb anyagot, visszaellenőrzés után elengedem a régebbi fejlesztéseket, természetesen a konzekvenciákat levonva amiket a következő projektbe minden esetben átörökítek. Pontosan ez történt az Infinity kábelek esetében!
Az Infinity széria nem más, mint azokhoz a keményvonalas ValhallA felhasználókhoz íródott szerelmes levél, akik már régóta nem próbálgatnak, keresgélnek, hanem megtalálták a vágyott hangideált a kábeleimben!
Mivel nem is szánom másoknak, teljesen irreleváns az ára, felépítése egy szélesebb közönség számára, akik ráadásul kizárólag kritika megfogalmazása, kötekedés céljából látogatnak ide.
Egy sokak által elérhetetlen kábel szisztéma bemutatásával, csak elindítanék egy károgás, fikázás, irigykedés és fekete-öves rosszindulat cunamit, amire sem nekem, sem pedig az ide látogató csekély számú, őszinte érdeklődőnek nincs semmi szüksége.
Nem feltételezem, hogy ne lennél tökéletesen tisztában ennyi év napi szintű fórumozás után, hogyan is működik ez a gyakorlatban hazai fórumokon.
A turkálóról, használt piacról, elnevezésekről tényszerűen.:
Mostanra a turkálóm, olyanná vált, mint a híres youtuber, Kopasz a „Becsületesnepper”, telephelye, csak hifis vonatkozásban.
Magyarán aki a turkálómból vásárol az biztonságban érezheti magát, hogy a leírásának megfelelő minőségű terméket kap, vagyis nem lesz semmilyen formában átverve.
Nem csúsztatok az állapotról, megírom ha valami lerúgott, karcos, kutyarágott állapotú, bármi áron senkinek nem akarok eladni semmit! Kizárólag azt számítom be, amiért magam is adnék pénzt!
Legutóbb például, két ingadozó emberkét, akinek simán eladhattam volna némi ráhatással a hirdetett, egyébként kiváló minőségű, Audiostatic Wing-et, inkább le, mint rábeszéltem.
Ugyanis az egyik házi-mozihoz, front sugárzónak szerette volna, míg a másik személy nem rendelkezett megfelelő teljesítményű végfokkal.
A tapasztalataimból kiindulva nem hiszem, hogy akár itt az AVX-en, vagy egyéb más hazai fórumon ez a típusú, "segítsük embertársaink" típusú mentalitás bevett szokás lenne.
Évekkel ezelőtt feljött már a turkálóban fellelhető korai kábeleim megnevezésének logikája vagy logikátlansága.
Szerintem, pont Te, valamilyen vicces formában kritikával illetted az elnevezéseket, hozzátéve, jogosan! Mivel a múlt megváltoztathatatlan Marty McFly nélkül, ezért változatlan a helyzet ma is, 2024-ben.
Akkor már írtam, hogy anno nem gondoltam arra, hogy majd 10-20év múlva mi lesz ezekkel a kábelekkel.
Egyébként, magas verziószámok tényleg csak a korai, CuAg, Agés AgPt szériákban találhatók, később az Aura, Draco kábeleknél, már nem voltak ilyen nagy számok. Az utóbbi kettőből, összesen három generáció létezik.
Azt is megírtam több alkalommal, hogy már nem készítek belépő, középkategóriás kábeleket, mert a legkülönfélébb hirdetésekben ezekből annyi található, hogy a soron következő öt audiophile generációt ki lehetne velük stafírungozni.
Illetve azok használt áraival egyszerűen nem tudnék versenyre kelni, hiszen a korai kábelekben található ezüst, ezüst/platina és tiszta platina anyagok, nyers ára sokszorosa a kábelek használt eladási értékének!
Nyilván ma már ezekből az anyagokból is jobb kábeleket tudnék készíteni, mert nagyobb felhalmozott tudásanyaggal rendelkezem, de annyival nem, hogy átlépjem a felhasznált alapanyagok limitációit és az előállításukhoz használt technológiai korlátokat.
A nyers valóság az, hogy maga az (alap)anyag határozza meg a kábel hangját döntő mértékben, nem pedig az elsődleges, másodlagos szigetelés! Mindenki aki nem képes egyedi specifikációk szerint gyárt(at)ni vezetőt az alap anyagminőség fölé helyezi a vezető geometriát, csatlakozókat, szigetelést, mert más egyéb eszközzel nem képes befolyásolni a végső megszólalást.
Természetesen az előbb említett dolgok is hatást gyakorolnak a hangzásra, akár a csatlakozó minősége, de az ezüst, vagy réz anyag attól megszólalás jellegében az marad, ahogyan egy korai ezüst/platina ötvözetből sem lesz a szigetelés, vagy izolátor sportszerű változgatásától, vezetők fonogatásától varázsütésre Graphene-X.
Meglátásom szerint, még nagyon sok embernek fognak örömet okozni ezek a 10-20 éves Valhalla kábelek az apróból beszerezve, hiszen nem mindenki rendelkezik Ultra láncokkal a középkategóriás, illetve belépő High-End rendszerek tudásának kiaknázásához pedig ugyan úgy alkalmasak, mint megjelenésük pillanatában.
Sokan talán azért nézik a kábeleimet tévesen gyártmányoknak, mert sok esetben meghaladja a tálalás, kiviteli, hangminőség hármasa a nagy gyártók ultra referenciának címkézett termékeit.
Pontosan tudom, hogy milyen hangminőséget képviselnek a referencia kábeleim, mert voltak, vannak birtokomban mindenféle méregdrága "gyári" kábelek és megfelelő minőségű lánc(ok) is akadnak ezek valós teljesítményének megítéléséhez.
Tehát tudom, hogy meddig ér a képzeletbeli takaróm, milyen ízű a cumi a számban, de még azt is, hogy mikor ér bilibe a kezem!
Talán azért is támad időről időre ekkora (hang)zavar az er(d)őben, mert DIY hobbista létemre, veszem a bátorságot, hogy felső polcos kábeleket készítsek és még csak nem is kívánom értékesíteni azokat.
Nem tolom magam erőszakosan facebook-on, nem agitálok szakmai fórumokon, nem traktálok senkit magánlakásokban, egyáltalán nem veszek részt semmilyen formában a hazai audio életben, egyszerűen csak létezem mint gomba a fűben a magam sajátságos, egyszerű módján…
Még a ValhallA Audio facebook oldalán is leginkább zenéket, nagy gyártók termékfotóit, valamint extrém, gyári kábelekről, láncokról készült videókat osztok meg. (Bátran lehet ellenőrizni!)
Na de akkor meg miért csinálom!? Ennyire fura idióta lennék?
Kedves barátaim, igazából ezt hívják hobbinak! Magyarán nincs szükségem rá, hogy bárki is vegyen tőlem bármit, elismerjen, vagy a kábelezéssel töltött időm rentábilis elfoglaltság legyen.
Persze én sem vagyok Kalkuttai Szent Teréz és örülök ha ez a tevékenység nem veszteséges, de akkor sem követek el seppuku-t amikor ez nem így alakul.
Tudom sokaknak a személyiségével, vagy korszellemmel ez összeegyeztethetetlen, de bármennyire hihetetlen, ahogyan a mellékelt ábra mutatja, létezik ilyen állatfaj!
Számomra ez az állapot tökéletesen kielégítő, vagy ahogy fogalmaztad, "így működik jól" és ameddig egészségem engedi folytatom ezen tevékenységet!
Nem etikus egy hobbistától olyan dolgokat számon kérni, ami egy gyártótól jogosan elvárható!
Tudtommal, szerteágazó nemzetközi érdekkörrel rendelkező gyártó, kereskedő vagy, így pontosan tudod mi a különbség, tehát szerintem erről sem kell, hogy felvilágosítsalak.
Vagy akkor az összes, „világlegjobbja kábeles”, DIY emberkét is látogasd körbe és írj nekik is egy hasonló iránymutatást.
Egyedül az szomorít el, hogy tudom, kizárólag akkor van a kábelezős és egyéb tematikus topikoknak csúcs látogatottsága, amikor szájkarate van kialakulóban.
A hiénák tűkön ülve várják, hátha kitör valamiféle műbalhé, sárdobálás, vagy félreértésből eredő parasztgyalázat.
Amikor nyolc oldalt ír valaki összefüggően értelmes témáról, azt a fórumozók legjava ignorálja. Ezért nem is kell csodálkozni, hogy az összes szakember rövid úton katapultált mostanra a szakmai fórumokról!
Ma már csak az ügyeskedők, Troll-ok, új generációs youtuber megmondók, tejfogú bloggerek csecsin nevelkedett idióták és unatkozó kereskedők ugatják vonyítva a holdat az összes hifis fórumon!
Örülök Viktor, hogy stabil tag vagy itt a ValhallA Világa topikban, mert egy értékes, értelmes embernek tartalak, még ha nem is mindig tudsz azonnal megfejteni.
Kitartást kívánok, hogy találj a hazai fordított alapállású mezőnyben egy olyan, józan értékrendű, egyenes jellemű "kábelgyártót", akit nem korlátoz a saját "termékének" elvakult imádata és mindezek tetejébe, még meg is tudja ugrani az általad forgalmazott kiváló márkák fényében jogosan elvárható (hang)minőségét!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)