Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6946

Re: ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

A nap képe! :photograph:
(Jaco Pastorius, Ginza, Tokyo, 1981)
Csatolmányok
JACO PASTORIUS Ginza, Tokyo 1981.jpg
JACO PASTORIUS Ginza, Tokyo 1981.jpg (46.22 KiB) Megtekintve 3807 alkalommal
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe! :photograph:
Csatolmányok
nap képe kharma.jpg
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe! :D
Csatolmányok
A nap képe.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

A nap képe!
(Sophie Marceau és a Victor CX-F5, 1985.)
Csatolmányok
Sophie.jpg
Sophie.jpg (123.74 KiB) Megtekintve 3529 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Egy kedves ismerősömtől kaptam. :rolleyes:
Csatolmányok
ValhallA.jpg

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 490

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Amikor Ákos adja belső kábelezést...
.
Aston Martin Valhalla Launch_Top Gear Singapore_JYT_2218.jpg
Usher - Valhalla - Emotiva

Bécó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 353

Hozzászólás Szerző: Bécó »

R.I.P Donald Sutherland.... leborulok.gif
Csatolmányok
Kép 55.jpeg
Kép 55.jpeg (198 KiB) Megtekintve 3633 alkalommal
Kép 54.jpeg
Kép 54.jpeg (25.84 KiB) Megtekintve 3633 alkalommal
Kép 52.jpeg
Kép 52.jpeg (34.05 KiB) Megtekintve 3633 alkalommal
Kép 53.jpeg
Kép 53.jpeg (163.26 KiB) Megtekintve 3633 alkalommal
Kép 51.jpeg
Kép 51.jpeg (185.7 KiB) Megtekintve 3633 alkalommal

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Ezen a napon, 1983-ban jelent meg, gyermekkorom és zenei fejlődésem egyik meghatározó albuma a Synchronicity! leborulok.gif
Mindig is szerettem a The Police által alkalmazott, harmonikusan kétértelmű akkordokat...
A mai napig megkerülhetetlen mesterműnek tartom!

youtu.be/tFN5DveQH0o

youtu.be/svWINSRhQU0

youtu.be/o5FPPoLqkCk

https://en.wikipedia.org/wiki/Synchroni ... ice_album)
Csatolmányok
The_Police-Synchronicity_Japan-Back-.JPG

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif Marcus Miller happybday.gif leborulok.gif
(1959 in Brooklyn, New York)

youtu.be/gGsAILaBE_Q

youtu.be/e584lUI4Gm8
Csatolmányok
Miller.jpg

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

happybday.gif TONY LEVIN happybday.gif
(born June 6, 1946)

youtu.be/W9oYSawDEkA

youtu.be/3cckDtP5baw
Csatolmányok
Tony-Levin-Yellow-King-Crimson-bass.jpg
Tony-Levin-Yellow-King-Crimson-bass.jpg (108.99 KiB) Megtekintve 3937 alkalommal

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Kábelbarátság
(Viták helyett)

Hónapok óta halogatom e sorok bebillentyűzését, és erre egyetlen mentségem van csak: a lustaságom. Régen tudom már, hogy a kábelek alkalmasak hifiláncok - meg persze hájgendláncok - elemei közötti kapcsolat kialakítására (szükségesek is). De hogy ugyanilyen módon emberek között is képesek erre, azt a közelmúltig nem sejtettem.

Kábelbarátság °1

Történt, nagy szerencsémre, tavaly ősz végefelé, hogy Ákos egyik régebbi usb kábeléhez sikerült hozzájutnom. Erről akkor beszámoltam itt, s a tapasztaltak alapján buzdítottam minden olyan olvasót, akinek még nincs ValhallA kábele, hogy mielőbb pótolja e hiányosságot. Kaptam néhán privát üzenetet is ezzel kapcsolatosan. Volt kiváncsi érdeklődő, sajnálkozó lemaradó, stb.

Egyikük különösen szimpatikusnak tűnt, és amikor a Kábel keres-kínál topicban föltűnt egy újabb Ákos-féle usb kábel, írtam neki, hogy vegye fel a kapcsolatot a hirdetővel. Mint később kiderült az usb-n kívül rca interconnect és tápkábel is szerepelt az eladósorba kerültek közt, így igazi kincsesbányára lelt a fórumtársunk az eladó személyében. Ezeket mind meg is vette, s legnagyobb meglepetésemre meghívott egy zenehallgatásra magához, úgy hogy előtte csupán az avx privát levelezésén keresztül váltottunk néhány üzenetet.

Amikor sikerült találni mindkettőnk számára megfelelő időpontot meg is ejtettük a szeánszot. Remekül érztem magam, ezúton is köszönöm. Mielőtt elindultam volna, azonban, újabb kellemes meglepetésként ez a kedves hobbitársuk fölajánlotta, hogy kölcsönadja kipróbálásra a ValhallA CuAg SS VIII/III tábkábelét (ha minden igaz, ez egy belépő szintű réz-ezüst vezetőjű kábel, ami azért átesett az évek során több fejlesztésen, és Ákosnál gyakran elérhető, rendelhető kedvező áron). Igen nagyvonalú gesztus egy számára szinte teljesen ismeretlen ember felé, manapság rendkívüli, azt gondolom. Így esett, hogy bő egy hétig ezzel a tápkábellel élvezhettem az otthoni zenehallgatást.

Csak röviden annyit a tapasztaltakról, hogy akinek nincsen drága berendezése zenehallgatásra, és egyszerű pc-s tápkábelekkel, vagy ilyen-olyan mekkelt kábelekkel használja azokat - mint például jómagam is -, mindenképp érdemes beszereznie ilyen “alap” ValhallA kanócokat, mert ezeknek is vannak jótékony hatásai a zenére. Úgy mint, jobb dinamika, erőteljesebb mélyek, újabb rétegeit szólaltatják meg a már ismert kedvenceknek, stb. És abszolút hallható változásokról van itt szó kérem, nem egy amolyan “mintha érzetről”.

Kábelbarátság °2

A másik típusa ezen barátságoknak, amikor egy új kábelt illesztünk a jól ismert rendszerünkbe, lecserélve egy korábbit. Ennek nem muszáj teljesen újnak lennie, lehet használt is. Mindig tapasztalható valamiféle azonali változás, amit rögtön hallunk. Nincs két egyforma kábel.

De idővel, még ha használt kábelről is van szó, ami csak számunkra új, történik valami. Számomra igencsak ámulatba ejtő dolog. Például elkezd átalakulni, rendeződni a zene tere. Eltelik egy-két hónap és még mindig lehet hallani változásokat, ha nem is túl nagy mértékben, de jelen vannak, egész biztosan mondhatom. Mintha össze kellene szoknia a régi tárgyaknak az új jövevénnyel. Egyetlen helyen olvastam erről a jelenségről, de az illetőt nem nevezném meg, mert bár tudom, hogy ő is nagy tisztelője Ákosnak, és a produktumainak, tudtommal nincs jelen az avx-en még csak olvasóként sem.

Szóval, a kábel barátságba kell, hogy kerüljön a rendszer többi tagjával. S miután összebarátkoztak, akkor tudják a maximumot nyújtani. Ez igaz ugyanúgy magukra a vasakra is, tehát minen elemére a hifinek.

Sőt, én odáig mennék ebben, hogy amikor egy teljesen új kábelt, hangdobozt, erősítőt, stb veszünk, amit előtte nem használt senki, akkor is csupán ezt a jelenséget tapasztaljuk meg. És nincs olyan, hogy ami új, azt be kell járatni. Csak meg kell “barátkozzon” a többiekkel.

Azért bízombenne, hogy ezzel mégis tudok némi vitát, társalgást, megbeszélést életrehívni. Hiszen ez egy fórum. Erre (is) való, nem?
Csatolmányok
CuAg SS 1.jpg
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAg-SS mk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core Audio PC 2015 (Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)-ValhallA AgPtRXFv2usb-Audio-GD M11-ValhallA CuAgSS ic-LZ5 Aquincum-Qed Sign. Rev.-DIY 2WVB20Lmk2

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Az a baj ezzel az árazás dologgal, hogy az aktuális valuta, nemesfém árfolyamok dinamikus változásai miatt, mindössze napi, bizonyos extrém esetekben óránkénti árakról beszélhetünk.
Az egyedi, kis példányszámban történő legyártást, már ezért sem lehet a legtöbb tekintetben, egy kalap alá venni egy nagy példányszámban készülő széria termékkel.
Mivel nem meglévő drótokat konfekcionálok, 100m-es tekercsekről, hanem egyedi specifikációk szerint gyártatok, ezért sok minden nem rajtam áll, vagy tőlem függ.
Előfordultak 1-2hónap különbséggel, 20-30%-os költség eltérések, éves intervallumba gondolkodva pedig nem is érdemes belemenni.

A használt piac mostanra tökéletesen beárazta a kábeleket, nem igazán vannak extrém nagy eltérések az árak között. Az esetleges árkülönbözet, sokkal inkább az állapotból, hossz és a csatlakozók különbözőségéből adódik. Amennyiben pedig valaki mégis drágábban hirdet valamit a használt értékétől, úgy sem fog elkelni.
A használt-cikk piac teljesen más tészta, mint az új kábel értékesítés, vagy akár egyedi legyártatás…
Több igazán komoly, egykoron 15-20ezer EUR értékű nagy nevű, gyári kábelt is hirdetek, de hiába hivatkozom az egykori vételárakra, attól az még negyed ár alatt sem biztos, hogy elkel.
Tehát a nagy értékvesztés nem kizárólagosan abból adódik, hogy DIY vagy nagynevű gyártmány valami...

Tudom, páran már keresitek a helyet a fejfámnak, de nyugalom a régi kábeleim a halálom után is eladhatóak maradnak.
Bármilyen DIY kábelt elsődlegesen mindig a hangja fog beárazni, eladni, mert egyéb más tekintetben egyik sem versenyképes!

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 610

Hozzászólás Szerző: Töki »

Én osztom Viktor véleményét abban, hogy nagyon jó lenne egy adatbázis, ahol áttekinthetők az egyes kábelekre vonatkozó infók, főképp a valamikori új árazásuk.
Ennek megléte leginkább minket vásárlókat, tulajokat szolgálna.
Gondolom vannak itt jópáran, akiknél milliós tétel van ValhallA kábelekben és mondjuk egy használt kábel adás-vételnél nagyon nem mindegy, hogyan, mi alapján tudjuk beárazni a portékát.

Valóban ez egy hobbi, de ilyen értékű tételeknél kőkemény biznisz is!

Korrekt dolog a gyártó részéről, hogy készségesen segít, ha megkeressük, de a saját eladásaimba én nem szeretek mást bevonni, nekem ez inkább kényszerűség..

Isten ments, de mi van, ha történik valami a gyártóval..
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Szerintem ne furkáljuk tovább a másikat, mindenkinek megvan a saját maga baja!
Maradjunk annyiban, ha valaki akar valamit megtalál a kérdésével, ahogyan eddig is.
Aki lusta kérdezni, vagy a weblap hiánya miatt bizalmatlan, annak meg ott az egész világ kábel gyártása, illetve egy halom egyéb, DIY Mekk Mester, ráadásul weblapokkal!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2005

Hozzászólás Szerző: wittao »

Speter írta:
2024.06.04., kedd 09:27
wittao írta:
2024.06.03., hétf. 18:38
Speter írta:
2024.06.03., hétf. 18:29

Hát sajna Te sem, mert az Ag az ezüst ;)
Ha már beírsz, legalább figyelj a részletekre :smile29:
Au lett volna. Te amugy tudod napokkal a posztolas utan szerkeszteni a hsz-eidet?
Jol megfogtad a lenyeget bravo.gif
Nem csak az a lényeg, de "Aura V2/2 Reference, gyartas alatt 2019-2022, ezust-arany-platina, dupla vezetokeresztmetszet Aura V2/2-hoz kepest"

Ez sem igaz, a Reference az tiszta Au-Pt szálakból áll, nem dupla vezető, míg a Standard tényleg ezüst-arany-platina ötvözet, így ezzel is félre vezeted az embereket, aki idetéved.
Amúgy meg az, hogy nem közli listában, hogy mi micsoda, attól még nagyon jó a portéka és mindenre válaszol Ákos, így nincs semmi gond az üzlet politikájával és a hozzáállásával.
Az, hogy mennyi idős, az meg csak javít a hangon, minél idősebb, annál jobb, ez csak jót jelent, mert megnyugszik az anyag szerkezete.
Irtam egy par peldat. PELDA-t. Tenyleg nem erted? Eveket nem nezed vegig esetleg? Azt elore mondom tuti nem jo. Es ez teljesen egybevag azzal, amit leirtam, hogy szerintem nem nekem kellene ezt igy megirnom… de ez tovabbra is egy velemeny reszemrol, es mar 2x probaltam befejezni ezt a temat, hogy mas is johessen a sajatjaval.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Speter
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 268

Hozzászólás Szerző: Speter »

wittao írta:
2024.06.03., hétf. 18:38
Speter írta:
wittao írta:
2024.06.01., szomb. 00:33

IC kabelek:
Cu-Ag (I) , gyartas alatt 2007-2009, anyaga rez-arany (aki esetleg kemiabol nem doktoralt volna)
Au lett volna. Te amugy tudod napokkal a posztolas utan szerkeszteni a hsz-eidet?
Nem csak az a lényeg, de "Aura V2/2 Reference, gyartas alatt 2019-2022, ezust-arany-platina, dupla vezetokeresztmetszet Aura V2/2-hoz kepest"

Ez sem igaz, a Reference az tiszta Au-Pt szálakból áll, nem dupla vezető, míg a Standard tényleg ezüst-arany-platina ötvözet, így ezzel is félre vezeted az embereket, aki idetéved.
Amúgy meg az, hogy nem közli listában, hogy mi micsoda, attól még nagyon jó a portéka és mindenre válaszol Ákos, így nincs semmi gond az üzlet politikájával és a hozzáállásával.
Az, hogy mennyi idős, az meg csak javít a hangon, minél idősebb, annál jobb, ez csak jót jelent, mert megnyugszik az anyag szerkezete.
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Speter írta:
wittao írta:

IC kabelek:
Cu-Ag (I) , gyartas alatt 2007-2009, anyaga rez-arany (aki esetleg kemiabol nem doktoralt volna)

Speter
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 268

Hozzászólás Szerző: Speter »

wittao írta:

IC kabelek:
Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

cables írta:
2024.06.01., szomb. 08:02
wittao írta:

... hobbistakent volt Valhalla kabelem (Aura V2/2 teljes szett)
Csak egy apró, de nem lényegtelen tévedésre hívnám fel a figyelmedet. Az idézetben szereplő kábel nem Valhalla gyártmány, hanem ValhallA kábel, ahogy Ákos többi kábele is. A Valhalla egy Nordost sorozat típusneve.
"A nap vértóba száll, Vérszagra gyűl az éji vad"
A Cables ahol tud, segít! Ja bocs, az az úttörő! :smile29:

Minden egyes alkalommal, amikor a topikomban valami lájtos mircimorci adódik a Cables mindig előkerül mint jóindulatú Segíts Elek a meséből.

youtu.be/Dxem2rpiRf4

Gondolom a Viktor helyreigazításának is mindössze az lenne a célja, hogy óvatosan rávilágítson a Valhalla nevet én mocsok módon lenyúltam a Nordost-tól. Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúú a gonosz nagyonköcsögje! Nem elég, hogy szarok a kábelei, de még lopik is a ganyé! Fúúúúú a pofátlanja!

Hatalmas tévedésben vagy drága mesterem! A Valhalla elnevezést már jóval a Nordost Valhalla megjelenése előtt birtokba vettem. Sőt! Ez olyan nagyon régen volt, hogy volt sok hajam és akkoriban még Te sem is tudtad magadról, hogy mindentől is jobb kábeleket készítesz.
Szerintem lassan el fog ülni itt ez a kis kérdezz-felelek, így, hogy időt spóroljak számodra, megelőlegezném, hogy az ajtócsapkodás érdeklődés hiányában elmarad! Bocsika!

Csak egy apró, de nem lényegtelen dologra hívnám fel a figyelmet, mindenki vásároljon kábelt a Cables-től!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Kedves Bobby! :napsut:

Eddig nem gondoltam, hogy a gyártó, kereskedő titulus, sértés lenne...
Szerintem az egy magasabb szintű öv a High-End Audio berkein belül, mint egy
hobbista!

Úgy látom ezt a régi kábeles dolgot nem igazán tudod elengedni...
Abszolút csúcs, sokmilliós TaraLabs kábeleket hallgatsz a kereskedői/hobbi, vagy nevezd aminek akarod láncodban és higgyem el, hogy ez mellé az apróból majd ős, CuAg és AgPt(35-150zer) kábeleket
szeretnél vásárolni, csak az gátol meg benne, hogy nem tudod
elhelyezni, hogy melyik évben pattant ki a fejemből a VII/II-es típus…?
Ne haragudj meg érte, de ez vagy önsanyargatás, vagy olimpiai felkészítő fingfűrészelésre!

Sok régi kábelemről magam sem tudom, hogy mikortól és meddig készült, szóval
már ezért is lehetetlen lenne egy általad kívánt táblázat készítése.
A kábeleken elhelyezett feliratok zömén szerepel, hogy milyen vezetőket tartalmaznak az adott kábelek. A régebbi CuAg, Ag, AgPt elnevezések, minden esetben a bennük használt vezetők anyagára utalnak.
Bárkinek szívesen segítek azonosításban ahogy eddig is, ennyi telik az erőmből.

Lehetséges azt várod tőlem, hogy leírjam, hogy később idézgethető legyen, átléptem már a régi kábeleimen és egyáltalán nem érdekel a sorsuk... Mert valahol ez igaz is!
Persze ez nem azt jelenti, hogy nem támogatom azokat akik az apróból vásárolnak kábeleket,
mert rengeteg ilyen régi kábelt újítok fel, építek újra, mert mostanra igen viharvert állapotú egyik-másik.
Mindent összevetve szerintem nem évjáratra, hanem hangra kell kábelt vásárolni!

Azért nincs miért szégyenkeznem, mert pl. a G2-G3-as kábelekkel kapcsolatos
kérdésekre még maga a Siltech sem tud érdemben válaszolni.
Egy csomó alkalommal kitérő vagy elutasító választ küldtek, vagy
egyszerűen csak azt írták, hogy nincs róla feljegyzés.
A Siltech pedig nem egy mezítlábas DIY mókoló vidékről, hanem egy
piacvezető világmárka!

Legutóbb egy komoly cég, mindössze két generációval régebbi(6-7éves)DAC-jához szerettem volna gépkönyvet kérni a gyártótól. Hiszitek, vagy sem, nem tudnak küldeni, se fizikai formában, sem pedig PDF-ben!
Akkor most nekem kellene szégyenkeznem, vagy kellemetlenül éreznem magam bármi, bárki(k) miatt is? Szerintem nem, de döntse el mindenki saját maga.

Elég ennyi magyarázkodás, vagy akarsz még huzakodni?
Minden esetre, most mennem kell, mert Samantha megint felöntött a garatra...

Bátyád, Jockey
Csatolmányok
Samantha.jpg
Samantha.jpg (30.36 KiB) Megtekintve 3240 alkalommal

arthur3d
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 285

Hozzászólás Szerző: arthur3d »

Sziasztok,

Nem kívánok belefolyni a beszélgetésbe, csak egy gondolatot engedjetek meg nekem.

Én úgy vagyok a dolgaimmal - legyen az bármi, ha valamit venni szeretnék, vagy csak érdeklődnék valami után, akkor utánajárok. Ha ehhez az kell, hogy meg kell kérdeznem valakit, vagy valakiket, akkor veszem a fáradtságot (ami nem is fáradság, hiszen szeretnék minél több információt összegyűjteni) és ha kell 5 üzenetet is írok az adott témában, vagy telefonálok ha kell vagy ha lehetséges. Ebből fakadóan számomra furcsa, hogy ha valakit érdekel valami, akkor nem tesz annak érdekében, hogy minél több információt begyűjtsön, mert az adott témában nincs egy weboldal, ahol kiélheti információs vágyait. Ergo, ez azt jelenti, hogy nem is érdekli igazán. Félreértés ne essék, természetesen én is napi szinten szörfözök a neten, de ha valamit nem találok, akkor kérdezek, akár szóban, akár üzenetek formájában.

Így volt ez akkor is amikor Ákostól kérdeztem teljesen ismeretlenül, kereken 6 évvel ezelőtt, de akkor sem volt ez másképp amikor Viktortól kérdeztem. Mind a ketten a lehetőségeikhez mérten azonnal válaszoltak, messzemenően korrektek és segítőkészek voltak - akár itt avx-en, akár messenger-en tettem föl a néha hülye kérdéseimet.

Emlékszem annak idején, a 80-as években nem volt internet lehetőség, mégis nagy kapcsolati rendszert lehetett kiépíteni és információkat megosztani, akár úgy, hogy meglátogattuk egymást, vagy a távolabb élő barátokkal, ismerősökkel leveleztünk, csak akarni kellett. De úgy tűnik a mai elkényelmesedett világban ez már idejemúlt kőkorszaki mentalitás és sokkal egyszerűbb a kanapén ülve még a pizzát is megrendelni. Ja és ha épp nem működik a mobil applikáció, akkor inkább éhen hal a polgár, mert Neki ahhoz nincs türelme, hogy elmenjen a kedvenc pizzériájába és megrendelje személyesen? No comment... bár tudom, nem vagyunk egyformák.

Lehet, kicsit sarkos a példa, de úgy gondolom a lényeg átment.
It's not enough to have talent, you also have to be Hungarian. Robert Capa (1913-1954)

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2272

Hozzászólás Szerző: cables »

wittao írta:

... hobbistakent volt Valhalla kabelem (Aura V2/2 teljes szett)
Csak egy apró, de nem lényegtelen tévedésre hívnám fel a figyelmedet. Az idézetben szereplő kábel nem Valhalla gyártmány, hanem ValhallA kábel, ahogy Ákos többi kábele is. A Valhalla egy Nordost sorozat típusneve.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Kedves Akos,

szerintem felreertettel, es olyan dolgokat vettel magadra es kezdtel megmagyarazni, amit nem gondoltam/irtam oda. De mindegy is, nem szandekozom a forumon szokasos mondatonkent beidezos, izekre szedegetos valasszal elni. Elfogadom, hogy Te igy gondolod jonak, en pedig mashogy. Finoman ram akasztottad a gyarto, kereskedo statuszt, mikozben a Valhalla kabelekkel kapcsolatosan tobb tiz soron keresztul fejtetted ki, hogy nem lehet szo sem gyartorol, sem kereskedelemrol, csupan hobbista dolgokrol. Nekem maganszemelykent, hobbistakent volt Valhalla kabelem (Aura V2/2 teljes szett), amit nagy megelegedessel hasznaltam. Ide sem tudnek mashogy benezni, csak hobbistakent, mivel sem kereskedelmi lehetoseg, sem gyartoi egyuttmukodes nem lehetseges Veled (ezt is kifejtetted). Kizarolag mint vasarlod irtam ide, hogy bizony szamomra peldaul nagy segitseg lenne eligazodni egyfajta Valhalla kabel kisokosban, ha megis legkozelebb meglatok egy kabelt az AVX valamelyik topikjaban, akkor egy vilagterkepre fel tudjam helyezni, egyaltalan amit latok milyen koordinatarendszerben lehet elhelyezni.
Pl.
IC kabelek:
AgPt (VIII), gyartas alatt 2015-2017, ezust-platina otvozetu vezetok
Aura V2/2, gyartas alatt 2016-2020, ezust-arany-platina
Aura V2/2 Reference, gyartas alatt 2019-2022, ezust-arany-platina, dupla vezetokeresztmetszet Aura V2/2-hoz kepest

AC kabelek:

Ha lenne egy ilyen, el tudna barki helyezni, amit lat, az micsoda, ki fia-borja.
Ehhez szerintem semmi koze nincsen annak, hogy valaki hobbista szemlelettel tekint a vilagra, vagy kereskedokent, vagy akarki maskent. Egyszeru rendszerszemlelet, amivel termeszetesen nem kotelezo elni, es meg lehet ezt kozeliteni tobb retegu filozofiai sikokon is, mar aki vevo ezekre.

Es ertem azt is, hogy ha nincs ilyen “silabusz”, akkor majd felhiv Teged, es elindulhat valami a direkt kontakttal. Ezen felul el tudom fogadni az elitista szemlelet “nehez ide tartozni” eleterzest is es kivaltsagos helyzet megteremteset. Mint ahogy irtam/tuk ez mukodik.

Ha barki ezek mogott a sorok mogott a rossz szandekot feltetelezi, az rossz vonatra szallt. Egyszeruen ket hobbitars beszelgeteset kaptam el, ami nem szo szerint idezve:
“- Ez milyen kabel?
- Valhalla AgPt (VIII)
- Es ezt kb. hogyan kell elkepzelni, hol helyezkedik el a “gyarto” palettajan, mennyi idos, mit lehet tudni rola? Magyar nem?
- Tudja a t@@om, hivd fel, vagy irj a gyartonak AVX-en.
- Nekem ehhez nincs turelmem, hogy kideritsem egy termekrol 5 emailvaltassal es 3 telefonnal, hogy egyaltalan micsoda. Nincs egy termeklap?
- Szerintem nincs, nem tudok rola”
IMG_2509.png

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

Nem tudom mi lesz ebből a firkálmányból a végére, de már érzem a zsigereimben, még ha áttételesen is, de sok minden fel fog böffenni.
A felvetések, válaszok nem kizárólag Wittao-nak szólnak, hanem minden látogatóhoz, akiknek nem világos a High-End Audio-hoz való viszonyulásom és keveslik a tényszerűséget egy ipari léptékekben gondolkodó "mítoszgyártótól".

Az írásodból az körvonalazódik, mintha én egyféle, fingszobrász, gőzzel festő, mítosz gyáros, lózung Jóska lennék.
Velem kapcsolatos eredményekre, konkrétumokra, pedig már az elmúlt évezred, mára demens, ködös elméjű, audió mohikánjai sem emlékeznek.
Persze mindezt, gyönyörű selyempapírba, dicséret zuhatagba csomagoltad, hogy még csak véletlentől se vegyem zokon. (Nem is vettem! :napsut: )
A hozzászólásod végére, egyenesen egy mélységesen csalódott, könnybe lábadt, hatalmas Manga szemű, potenciális vásárló pislogott rám. :rolleyes:
manga.png
manga.png (120.74 KiB) Megtekintve 2804 alkalommal
Amennyiben pedig véletlenül negatívan reagálok le egy ilyen, baráti hangvételű bejegyzést, akkor az kizárólag az én jellemhibámból eredeztethető.
Így szokott egy átlagos járókelőből Jockey Ewing-ot faragni a média! Ügyes! Nagyon ügyes!
Aki nem tudná, hogy ki az a Jockey Ewing azt megkérem, hogy ne is olvassa tovább ezt a firkát, mert az égvilágon semmit nem fog belőle megérteni a (de)generációs különbségekből kifolyólag!

Megértem, hogy mint gyártó/kereskedő, egyáltalán nem értesz engem, ahogyan a többi, hozzám hasonlatos, mezítlábas kábelezős Mekk Mester sem igazán tud azonosulni velem. (Mondjuk őket tökéletesen kielégíti "a valhalla kábelek szarok" magzati pózban történő mantrázása! :D )
Úgy vélem az írásod alapján, hogy igen pontosan tisztában vagy azzal a nagyságrenddel, amit a kábeleim képviselnek és talán úgy érzed egy "szellemi vezetővel", vagy részemről egy sokkal konstruktívabb hozzáállással többre lennék hivatott.
Tegyük tisztába, hogy én nem vagyok „gyártó”, soha nem voltam, nem is vágyam!
Számtalanszor megkerestek már az ötlettel, mindenféle társulni vágyó gyártók, kereskedők, külföldi és hazai audio celebek.(Olyan elismert gyártó is megkeresett, ha ide beírnám a márkanevet, senki nem hinné el!) Mindenkinek nemet mondtam!
Egy részről, mert ismerem az emberi jóindulat fűtötte piaci versenyt, más részről pedig, semmiért nem adnám fel a technológiai és alkotói szabadságot, amiért vastagon megdolgoztam és megfizettem!
Ne legyenek illúziók, bármilyen társulásban, cégben a finanszírozó diktál és nem pedig az ötletgazda/fejlesztő!
Szinte borítékolható, hogy valaki addig ügyeskedne, míg szépen lenyúlná a technológiát, bejáratott külsős cégeket, engem pedig jogi úton kisemmizne.
Láttam sok hasonló story-t, még a közvetlen környezetemben is!

A kábel gyártó(k)nál ugye kell egy történet, ahogy Taarzan is írta, illetve az egy igaz, "mindentőlisjobb" anyagra, szigetelési metódusra fel kell esküdni, amit az adott gyártó feltűz majdani zászlajára.
Indulás előtt, jó előre illik egy komplett, többé-kevésbé támadhatatlannak látszó érvrendszert felállítani, hogy miért is nem jó minden más anyag a földön, csak az általuk gyártott, "mindentőlisjobb" pulykapattantyúsi szenteléses eljárással készülő OFCCGXZ mojo réz, amit a weblap első oldalára ki is kell majd szépen teregetni.
Jómagam, ezzel ellentétben, elég szabadon szökellek a különböző, kurrens nemesfémek és technológiák között, így soha nem engedném, hogy keretek közé szorítsanak!
Számomra csak tudás szintek, tudás állapotok léteznek, így ha találok egy a céljaimnak, hangzásideálomnak megfelelőbb anyagot, visszaellenőrzés után elengedem a régebbi fejlesztéseket, természetesen a konzekvenciákat levonva amiket a következő projektbe minden esetben átörökítek. Pontosan ez történt az Infinity kábelek esetében!

Az Infinity széria nem más, mint azokhoz a keményvonalas ValhallA felhasználókhoz íródott szerelmes levél, akik már régóta nem próbálgatnak, keresgélnek, hanem megtalálták a vágyott hangideált a kábeleimben!
Mivel nem is szánom másoknak, teljesen irreleváns az ára, felépítése egy szélesebb közönség számára, akik ráadásul kizárólag kritika megfogalmazása, kötekedés céljából látogatnak ide.
Egy sokak által elérhetetlen kábel szisztéma bemutatásával, csak elindítanék egy károgás, fikázás, irigykedés és fekete-öves rosszindulat cunamit, amire sem nekem, sem pedig az ide látogató csekély számú, őszinte érdeklődőnek nincs semmi szüksége.
Nem feltételezem, hogy ne lennél tökéletesen tisztában ennyi év napi szintű fórumozás után, hogyan is működik ez a gyakorlatban hazai fórumokon.

A turkálóról, használt piacról, elnevezésekről tényszerűen.:
Mostanra a turkálóm, olyanná vált, mint a híres youtuber, Kopasz a „Becsületesnepper”, telephelye, csak hifis vonatkozásban.
Magyarán aki a turkálómból vásárol az biztonságban érezheti magát, hogy a leírásának megfelelő minőségű terméket kap, vagyis nem lesz semmilyen formában átverve.
Nem csúsztatok az állapotról, megírom ha valami lerúgott, karcos, kutyarágott állapotú, bármi áron senkinek nem akarok eladni semmit! Kizárólag azt számítom be, amiért magam is adnék pénzt!
Legutóbb például, két ingadozó emberkét, akinek simán eladhattam volna némi ráhatással a hirdetett, egyébként kiváló minőségű, Audiostatic Wing-et, inkább le, mint rábeszéltem.
Ugyanis az egyik házi-mozihoz, front sugárzónak szerette volna, míg a másik személy nem rendelkezett megfelelő teljesítményű végfokkal.
A tapasztalataimból kiindulva nem hiszem, hogy akár itt az AVX-en, vagy egyéb más hazai fórumon ez a típusú, "segítsük embertársaink" típusú mentalitás bevett szokás lenne.

Évekkel ezelőtt feljött már a turkálóban fellelhető korai kábeleim megnevezésének logikája vagy logikátlansága.
Szerintem, pont Te, valamilyen vicces formában kritikával illetted az elnevezéseket, hozzátéve, jogosan! Mivel a múlt megváltoztathatatlan Marty McFly nélkül, ezért változatlan a helyzet ma is, 2024-ben.
Akkor már írtam, hogy anno nem gondoltam arra, hogy majd 10-20év múlva mi lesz ezekkel a kábelekkel.
Egyébként, magas verziószámok tényleg csak a korai, CuAg, Agés AgPt szériákban találhatók, később az Aura, Draco kábeleknél, már nem voltak ilyen nagy számok. Az utóbbi kettőből, összesen három generáció létezik.
Azt is megírtam több alkalommal, hogy már nem készítek belépő, középkategóriás kábeleket, mert a legkülönfélébb hirdetésekben ezekből annyi található, hogy a soron következő öt audiophile generációt ki lehetne velük stafírungozni.
Illetve azok használt áraival egyszerűen nem tudnék versenyre kelni, hiszen a korai kábelekben található ezüst, ezüst/platina és tiszta platina anyagok, nyers ára sokszorosa a kábelek használt eladási értékének!
Nyilván ma már ezekből az anyagokból is jobb kábeleket tudnék készíteni, mert nagyobb felhalmozott tudásanyaggal rendelkezem, de annyival nem, hogy átlépjem a felhasznált alapanyagok limitációit és az előállításukhoz használt technológiai korlátokat.
A nyers valóság az, hogy maga az (alap)anyag határozza meg a kábel hangját döntő mértékben, nem pedig az elsődleges, másodlagos szigetelés! Mindenki aki nem képes egyedi specifikációk szerint gyárt(at)ni vezetőt az alap anyagminőség fölé helyezi a vezető geometriát, csatlakozókat, szigetelést, mert más egyéb eszközzel nem képes befolyásolni a végső megszólalást.
Természetesen az előbb említett dolgok is hatást gyakorolnak a hangzásra, akár a csatlakozó minősége, de az ezüst, vagy réz anyag attól megszólalás jellegében az marad, ahogyan egy korai ezüst/platina ötvözetből sem lesz a szigetelés, vagy izolátor sportszerű változgatásától, vezetők fonogatásától varázsütésre Graphene-X.
Meglátásom szerint, még nagyon sok embernek fognak örömet okozni ezek a 10-20 éves Valhalla kábelek az apróból beszerezve, hiszen nem mindenki rendelkezik Ultra láncokkal a középkategóriás, illetve belépő High-End rendszerek tudásának kiaknázásához pedig ugyan úgy alkalmasak, mint megjelenésük pillanatában.

Sokan talán azért nézik a kábeleimet tévesen gyártmányoknak, mert sok esetben meghaladja a tálalás, kiviteli, hangminőség hármasa a nagy gyártók ultra referenciának címkézett termékeit.
Pontosan tudom, hogy milyen hangminőséget képviselnek a referencia kábeleim, mert voltak, vannak birtokomban mindenféle méregdrága "gyári" kábelek és megfelelő minőségű lánc(ok) is akadnak ezek valós teljesítményének megítéléséhez.
Tehát tudom, hogy meddig ér a képzeletbeli takaróm, milyen ízű a cumi a számban, de még azt is, hogy mikor ér bilibe a kezem!
Talán azért is támad időről időre ekkora (hang)zavar az er(d)őben, mert DIY hobbista létemre, veszem a bátorságot, hogy felső polcos kábeleket készítsek és még csak nem is kívánom értékesíteni azokat.
Nem tolom magam erőszakosan facebook-on, nem agitálok szakmai fórumokon, nem traktálok senkit magánlakásokban, egyáltalán nem veszek részt semmilyen formában a hazai audio életben, egyszerűen csak létezem mint gomba a fűben a magam sajátságos, egyszerű módján…
Még a ValhallA Audio facebook oldalán is leginkább zenéket, nagy gyártók termékfotóit, valamint extrém, gyári kábelekről, láncokról készült videókat osztok meg. (Bátran lehet ellenőrizni!)
Na de akkor meg miért csinálom!? Ennyire fura idióta lennék?
Kedves barátaim, igazából ezt hívják hobbinak! Magyarán nincs szükségem rá, hogy bárki is vegyen tőlem bármit, elismerjen, vagy a kábelezéssel töltött időm rentábilis elfoglaltság legyen.
Persze én sem vagyok Kalkuttai Szent Teréz és örülök ha ez a tevékenység nem veszteséges, de akkor sem követek el seppuku-t amikor ez nem így alakul.
Tudom sokaknak a személyiségével, vagy korszellemmel ez összeegyeztethetetlen, de bármennyire hihetetlen, ahogyan a mellékelt ábra mutatja, létezik ilyen állatfaj!
Számomra ez az állapot tökéletesen kielégítő, vagy ahogy fogalmaztad, "így működik jól" és ameddig egészségem engedi folytatom ezen tevékenységet!
Nem etikus egy hobbistától olyan dolgokat számon kérni, ami egy gyártótól jogosan elvárható!
Tudtommal, szerteágazó nemzetközi érdekkörrel rendelkező gyártó, kereskedő vagy, így pontosan tudod mi a különbség, tehát szerintem erről sem kell, hogy felvilágosítsalak.
Vagy akkor az összes, „világlegjobbja kábeles”, DIY emberkét is látogasd körbe és írj nekik is egy hasonló iránymutatást.

Egyedül az szomorít el, hogy tudom, kizárólag akkor van a kábelezős és egyéb tematikus topikoknak csúcs látogatottsága, amikor szájkarate van kialakulóban.
A hiénák tűkön ülve várják, hátha kitör valamiféle műbalhé, sárdobálás, vagy félreértésből eredő parasztgyalázat.
Amikor nyolc oldalt ír valaki összefüggően értelmes témáról, azt a fórumozók legjava ignorálja. Ezért nem is kell csodálkozni, hogy az összes szakember rövid úton katapultált mostanra a szakmai fórumokról!
Ma már csak az ügyeskedők, Troll-ok, új generációs youtuber megmondók, tejfogú bloggerek csecsin nevelkedett idióták és unatkozó kereskedők ugatják vonyítva a holdat az összes hifis fórumon!

Örülök Viktor, hogy stabil tag vagy itt a ValhallA Világa topikban, mert egy értékes, értelmes embernek tartalak, még ha nem is mindig tudsz azonnal megfejteni.
Kitartást kívánok, hogy találj a hazai fordított alapállású mezőnyben egy olyan, józan értékrendű, egyenes jellemű "kábelgyártót", akit nem korlátoz a saját "termékének" elvakult imádata és mindezek tetejébe, még meg is tudja ugrani az általad forgalmazott kiváló márkák fényében jogosan elvárható (hang)minőségét!
Csatolmányok
Jockey.jpg

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Ákos tudjuk, sokan tudjuk, hogy remek kábeleket készítesz és várunk türemmel :smile53:
A hifi - de talán minden hobbi is - már csak ilyen, kell a történet a termék mögé...
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”