Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

richard87 írta:
2024.06.30., vas. 22:28
Már nem váltanék topikot és itt kérdezem. Mi az a szint, mondjuk konkrét HDMI kábel, ami szerinted már érdemi különbséget okozhat? Ha időm engedi tényleg elhoznék majd üzletből 1-2 kábelt demózni.
A HDMI kábelek szerintem érdekes állatok - úgy kell őket elképzelni, mint négy teljesen szimmetrikus és még néhány aszimmetrikus kábel egybepakolva, ahol a szimmetrikus csatornákon a TMDS protokollal még a bitrátát is csökkentik az eredeti jelhez képest - a hangot viszont diszkrét csomagokban küldi kb így: egy sor kép, egy adag hang vagy egyéb, egy sor kép, megint egy adag hang vagy egyéb, stb... Ez a módszer még abból az időből származik jól láthatóan, amikor katódsugárcsöves tévék voltak az uralkodóak, amiknek szinkronban kellett küldeni az analóggá alakítandó digitális jelet, de ugyanakkor a sugárnyaláb visszatérési idejét másra - főleg hangtovábbításra használták fel. Az így elküldött jel tehát spektrumában több helyen (a jellegzetes mintázat miatt első körben a kép- és sorváltási frekvenciáknál) kicsúcsosodó, hangfrekvenciás zavarjelet mindenképp okozó, de ugyanakkor eléggé jól megoldható az EMI-zavarvédelem a "lényeges" részein - vagyis a négy darab TMDS-csatornát szálító 12 fémvezetőn (összesen 19 fémvezető plusz a teljes kábelárnyékolás van benne, ha jól emlékszem). Hogy mindez mennyire jól van megoldva, az a kábeltől függ, és a HDMI kábelek komplexitása miatt a megoldások is igen komplexek lehetnek - gyorsan az egekbe juttatva a HDMI-kábelek méterárát.

Bevallom őszintén, én HDMI kábelt csak házimozizásra használok, abból is alsó-középkategóriás AVR-rel és tévével, szóval nincsenek audiofil elvárásaim vele szemben - ezért az AudioQuest Forest 48G szintje fölé én nem mentem (nekem az van, és az én igényeimhez az egy korrekt kábel).
HDMI ügyben nem vagyok tehát a legjobb tanécsadó, ha minőségi zenehallgatásra használnád.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2875
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

richard87 írta:
2024.06.30., vas. 22:28
Aszpirin írta:
2024.06.30., vas. 22:08
richard87 írta:
2024.06.30., vas. 21:30

https://sbence.hu/webapp/paudio/digital.php
https://youtu.be/XFbJD6RE4EY?t=358

De feladom, hisz nekem amúgy sem volt célom senkit meggyőzni az ellenkezőjéről. Mint írtam ez egy hobbi és ha a drága kábel jobb hallgatói élményt eredményez (mindegy milyen úton éri azt el), akkor annak örülni kell, de úgy látom, hogy ennek a véleményeknek itt nincs helye ;).
Ott tévedsz, hogy a digit kábelekre csak mint információátviteli eszközökre gondolsz. Az elküldött 0-k és 1-ek az esetek túlnyomó többségében 0-k és 1-esek lesznek a fogadóoldalon is, ha nem, bithiba keletkezik, és ennek nagyon hallható a hatása, ezért egy digit kábelvagy működik , vagy nem, ugye? Ez a "conventional wisdom", amit a linkelt oldal és videó is (látatlanban mondom) terjeszt.
De hát ezt nem is vitatja senki. Vagy van bithiba, vagy nincs, az esetek 99,9999%-ában nincs, főleg nem azokon a távokon, amiket a hifi összekötő kábelek ívelnek át... És mégis a digit kábelek "hangja" nem ezen múlik, lássuk szerintem a két legjellemzőbb esetet, ami miatt mégis lehet jellemző "hangjuk" egy rendszerben:

1. amit a nulltesztesek is elfelejtenek, az az, hogy a digit kábeleken magasfrekvenciás és széles spektrumú analóg jel "viszi" a 0-kat és 1-eket, és az összekötő kábelek - a csatlakozásoknál különösen - analóg adóantennaként is működnek. Többé vagy kevésbé. Ha kevésbé, akkor job a kábel. Miért? Mert jóformán nincs zenehallgatás analóg. szekció nélkül, és nincs analóg szekció amely teljesen immunis az EMI okozta zavarokra. Márpedig ha egy digitális kábel adóantennává válik, akkor az analóg szekció az általa sugárzott és az analóg szempontból zavarforrásnak minősülő elektromágneses teret valamennyire érzékelni fogja. Kérdés hogy mennyire. Egy szabadon álló elektroncsöves előfok alighanem nagyságrendileg jobban, mint egy jól árnyékoló fémdobozban lévő félvezetős, de valamennyire mindkettő - és egy összevissza kábelrengetegben az analóg kábelek is szépen össze tudják gyűjteni ezen zavar egy részét. Márpedig ha zavarjel kerül az analóg szekcióba, akkor azt érzékelni fogod, ha hangfrekvenciás - és hogy mitől lesz hangfrekvenciás összetevője egy ilyen digitális zavarnak, aznak megfejtését rád bízom... szerintem menni fog, ha végig gondolod, de ha nem, akkor gondolj csak a működő mobiltelefonok közelében "purcogó" erősítőkre - szerintem kizárt, hogy nem hallottál még ilyent, pedig a mobiltelefonok gigahertzes tartományban dolgoznak.

2. A fémszálas digit kábelek - mint minden egyéb fémszálas kábel - valamennyire vevőantennaként is működnek, és a digit kábeleken is van jelföld. Ha a digit kábelek egy kábelrengetegben futnak, akkor más kábelektől (pl. tápkábelektől) is felszedhetnek zavarjeleket (többek között emiatt is számítanak a tápkábelek is), amik nem befolyásolják ugyan a 0-k és 1-ek túloldali értelmezését, de a jelföld által összeszedett zavar a egy minkét doménnben működő készülék (pl DAC) esetleg közöt jelföldjéntmn bizony átjuthatnak az analóg szekcióba, és innen ugyanaz töerténik, mint az 1. pontban, csak a zavar terjedésének mechanizmusa más.

Mindkét fennti eset olyan, amit egy-egy nullteszt laboratóriumio körülményei elnyomnak - márpedig a nulltesztekre igencsak szokás hivatkozni általában a kábeleknél...

Tehát a digit kábeleknél igenis számít az, hogy milyen mértékben szórják meg környezetüket, ezt milyen frekvenciaspektrummal teszik, illetve mennyire érzékenyek a környezeti EMI-zavarokra, és milyen frekvenciakarakterisztikával. Mindkét esetben lesz hallható komponens, kérdés csak ennek amplitúdója, frekvenciamenete, illetve hogy ezt hogyan érzékeljük.

Ez pedig az én véleményem - tévedés joga fenntartva, de legalább érveket hoztam fel, amiket hiányoltál, ha jól emlékszem.
Köszönöm a kimerítő válaszod.
"legalább érveket hoztam fel, amiket hiányoltál, ha jól emlékszem"
Igen, pontosan valami ilyesmi válaszra voltam kíváncsi.

"kérdés csak ennek amplitúdója, frekvenciamenete"
A frekvenciamenet szerintem könnyen tesztelhető.
Már nem váltanék topikot és itt kérdezem. Mi az a szint, mondjuk konkrét HDMI kábel, ami szerinted már érdemi különbséget okozhat? Ha időm engedi tényleg elhoznék majd üzletből 1-2 kábelt demózni.
Ha budapesti vagy, tudok kölcsönadni próbára egy Audioquest Forest HDMI-t 60cm-est, és egy
Wireworld SilverSphere HDMI-t 1m-est.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: richard87 »

Aszpirin írta:
2024.06.30., vas. 22:08
richard87 írta:
Aszpirin írta:
2024.06.30., vas. 21:04

Miért is lehetetlen a tudomány mai állása szerint? (informatikus vagyok, ne azzal érvelj, hogy 0 és 1 az mindig 0 és 1, mert azt én is tudom :D )

De feladom, hisz nekem amúgy sem volt célom senkit meggyőzni az ellenkezőjéről. Mint írtam ez egy hobbi és ha a drága kábel jobb hallgatói élményt eredményez (mindegy milyen úton éri azt el), akkor annak örülni kell, de úgy látom, hogy ennek a véleményeknek itt nincs helye ;).
Ott tévedsz, hogy a digit kábelekre csak mint információátviteli eszközökre gondolsz. Az elküldött 0-k és 1-ek az esetek túlnyomó többségében 0-k és 1-esek lesznek a fogadóoldalon is, ha nem, bithiba keletkezik, és ennek nagyon hallható a hatása, ezért egy digit kábelvagy működik , vagy nem, ugye? Ez a "conventional wisdom", amit a linkelt oldal és videó is (látatlanban mondom) terjeszt.
De hát ezt nem is vitatja senki. Vagy van bithiba, vagy nincs, az esetek 99,9999%-ában nincs, főleg nem azokon a távokon, amiket a hifi összekötő kábelek ívelnek át... És mégis a digit kábelek "hangja" nem ezen múlik, lássuk szerintem a két legjellemzőbb esetet, ami miatt mégis lehet jellemző "hangjuk" egy rendszerben:

1. amit a nulltesztesek is elfelejtenek, az az, hogy a digit kábeleken magasfrekvenciás és széles spektrumú analóg jel "viszi" a 0-kat és 1-eket, és az összekötő kábelek - a csatlakozásoknál különösen - analóg adóantennaként is működnek. Többé vagy kevésbé. Ha kevésbé, akkor job a kábel. Miért? Mert jóformán nincs zenehallgatás analóg. szekció nélkül, és nincs analóg szekció amely teljesen immunis az EMI okozta zavarokra. Márpedig ha egy digitális kábel adóantennává válik, akkor az analóg szekció az általa sugárzott és az analóg szempontból zavarforrásnak minősülő elektromágneses teret valamennyire érzékelni fogja. Kérdés hogy mennyire. Egy szabadon álló elektroncsöves előfok alighanem nagyságrendileg jobban, mint egy jól árnyékoló fémdobozban lévő félvezetős, de valamennyire mindkettő - és egy összevissza kábelrengetegben az analóg kábelek is szépen össze tudják gyűjteni ezen zavar egy részét. Márpedig ha zavarjel kerül az analóg szekcióba, akkor azt érzékelni fogod, ha hangfrekvenciás - és hogy mitől lesz hangfrekvenciás összetevője egy ilyen digitális zavarnak, aznak megfejtését rád bízom... szerintem menni fog, ha végig gondolod, de ha nem, akkor gondolj csak a működő mobiltelefonok közelében "purcogó" erősítőkre - szerintem kizárt, hogy nem hallottál még ilyent, pedig a mobiltelefonok gigahertzes tartományban dolgoznak.

2. A fémszálas digit kábelek - mint minden egyéb fémszálas kábel - valamennyire vevőantennaként is működnek, és a digit kábeleken is van jelföld. Ha a digit kábelek egy kábelrengetegben futnak, akkor más kábelektől (pl. tápkábelektől) is felszedhetnek zavarjeleket (többek között emiatt is számítanak a tápkábelek is), amik nem befolyásolják ugyan a 0-k és 1-ek túloldali értelmezését, de a jelföld által összeszedett zavar a egy minkét doménnben működő készülék (pl DAC) esetleg közöt jelföldjéntmn bizony átjuthatnak az analóg szekcióba, és innen ugyanaz töerténik, mint az 1. pontban, csak a zavar terjedésének mechanizmusa más.

Mindkét fennti eset olyan, amit egy-egy nullteszt laboratóriumio körülményei elnyomnak - márpedig a nulltesztekre igencsak szokás hivatkozni általában a kábeleknél...

Tehát a digit kábeleknél igenis számít az, hogy milyen mértékben szórják meg környezetüket, ezt milyen frekvenciaspektrummal teszik, illetve mennyire érzékenyek a környezeti EMI-zavarokra, és milyen frekvenciakarakterisztikával. Mindkét esetben lesz hallható komponens, kérdés csak ennek amplitúdója, frekvenciamenete, illetve hogy ezt hogyan érzékeljük.

Ez pedig az én véleményem - tévedés joga fenntartva, de legalább érveket hoztam fel, amiket hiányoltál, ha jól emlékszem.
Köszönöm a kimerítő válaszod.
"legalább érveket hoztam fel, amiket hiányoltál, ha jól emlékszem"
Igen, pontosan valami ilyesmi válaszra voltam kíváncsi.

"kérdés csak ennek amplitúdója, frekvenciamenete"
A frekvenciamenet szerintem könnyen tesztelhető.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

richard87 írta:
Aszpirin írta:
richard87 írta:
2024.06.30., vas. 20:18
Tudod ez a Te véleményed ;) , de bizonyíték és érv nélkül szerintem meg az olyan kábelgyártó a csaló, aki azt mondja a digit kábelre, hogy jelentős különbségeket fog hozni, miközben a tudomány jelen állása szerint ez kb lehetetlen,
Miért is lehetetlen a tudomány mai állása szerint? (informatikus vagyok, ne azzal érvelj, hogy 0 és 1 az mindig 0 és 1, mert azt én is tudom :D )

Tetszik a korrekt hozzáállásod, szerintem pont így lehet érdembeli vitát folytatni, főleg kábeles kérdésekben.

Informatikusként hidd el, én is bejártam ezt az utat a hitetlenkedéstől a megtapasztaláson át a magyarázatokig.

Ott tévedsz, hogy a digit kábelekre csak mint információátviteli eszközökre gondolsz. Az elküldött 0-k és 1-ek az esetek túlnyomó többségében 0-k és 1-esek lesznek a fogadóoldalon is, ha nem, bithiba keletkezik, és ennek nagyon hallható a hatása, ezért egy digit kábel vagy működik , vagy nem, ugye? Ez a "conventional wisdom", amit a linkelt oldal és videó is (látatlanban mondom) terjeszt.

1. amit a nulltesztesek is elfelejtenek, az az, hogy a digit kábeleken magasfrekvenciás és széles spektrumú analóg jel "viszi" a 0-kat és 1-eket, és a fémvezetőjű összekötő kábelek - a csatlakozásoknál különösen - analóg adóantennaként is működnek. Többé vagy kevésbé. Ha kevésbé, akkor job a kábel. Miért? Mert jóformán nincs zenehallgatás analóg. szekció nélkül, és nincs analóg szekció amely teljesen immunis az EMI okozta zavarokra. Márpedig ha egy digitális kábel adóantennává válik, akkor az analóg szekció az általa sugárzott és analóg szempontból zavarforrásnak minősülő gyorsan változó elektromágneses teret valamennyire érzékelni fogja. Kérdés hogy mennyire. Egy szabadon álló elektroncsöves előfok alighanem nagyságrendileg jobban, mint egy jól árnyékoló fémdobozban lévő félvezetős, de valamennyire mindkettő - és egy összevissza kábelrengetegben az analóg kábelek is szépen össze tudják gyűjteni ezen zavar egy részét. Márpedig ha zavarjel kerül az analóg szekcióba, akkor azt érzékelni fogod, ha hangfrekvenciás - és hogy mitől lesz hangfrekvenciás összetevője egy ilyen digitális zavarnak, aznak megfejtését rád bízom... szerintem menni fog, ha végig gondolod, de ha nem, akkor gondolj csak a működő mobiltelefonok közelében "purcogó" erősítőkre - szerintem kizárt, hogy nem hallottál még ilyent, pedig a mobiltelefonok gigahertzes tartományban dolgoznak.

2. A fémszálas digit kábelek - mint minden egyéb fémszálas kábel - valamennyire vevőantennaként is működnek, és a digit kábeleken is van jelföld. Ha a digit kábelek egy kábelrengetegben futnak, akkor más kábelektől (pl. tápkábelektől) is felszedhetnek zavarjeleket (többek között emiatt is számítanak a tápkábelek is), amik nem befolyásolják ugyan a 0-k és 1-ek túloldali értelmezését, de a jelföld által összeszedett zavar a egy minkét doménnben működő készülék (pl DAC) esetleg közös jelföldjén bizony átjuthatnak az analóg szekcióba, és innen ugyanaz töerténik, mint az 1. pontban, csak a zavar terjedésének mechanizmusa más.

Mindkét fenti eset olyan, amit egy-egy nullteszt laboratóriumi körülményei elnyomnak - márpedig a nulltesztekre igencsak szokás hivatkozni általában a kábeleknél...

Szerk. még három dolog, amit elfelejtettem megemlíteni:
- a galvanikus elcsatolások nem zavarszűrésre valók
- a fémszálas kábelek által esetleg hozzáadott jitter szvsz teljesen elhanyagolható, ezért nem érintettem a kérdést
- adná magát, hogy akkor mi a helyzet az optikai kábelekkel, azok nem érzékenyek az EMI-re, és antennaként sem viselkednek, szóval ideálisak - vagyis azok lennének elvileg, ha az üveg vagy egyéb optikai "fényvezető" anyagú szálban ide-oda "pattogó" fénnyalábok nem okoznának a fémszálas esethez viszonyítva nagyságrendekkel nagyobb hozzáadott jittert - szerintem
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

richard87 írta:
Aszpirin írta:
richard87 írta:
Tudod ez a Te véleményed ;) , de bizonyíték és érv nélkül szerintem meg az olyan kábelgyártó a csaló, aki azt mondja a digit kábelre, hogy jelentős különbségeket fog hozni, miközben a tudomány jelen állása szerint ez kb lehetetlen,

Nagyon ügyes ez a Bence gyerek, csak a problémakör feléről nincsen sajnos fogalma. A digitális jel analóggá képzésében nem csak az adat a lényeges. Kettő dolog szükséges hozzá: az egyik az adat, a másik az időzítés. Ha nemjó az időzítés, akkor egymáshoz képest nem ugyanakkor fogod hallani a konverzió végén lévő analóg jelszinteket, mint ahogyan eredetileg volt. Ez pedig nagyon érdekes torzításokhoz vezet. Látszólag azt hallod, ami az anyag, csak a finom részleteit mégsem. Akár nagyon nem.
Ügyesen leírta az SBence, hogy a digitális jel valójában analóg, ebből simán eljuthatott volna a jitter problémaköréig, de nem tette. Hát.. nem volt elég alapos. Hát ez van.

A youtube video meg a no comment kategoria.
Már az a része, hogy 9/53 nem is teljesitette a hdmi szabvanyt. Sajnos manapsag nem ritka, hogy olcsoért konkretan hasznalhatatlant kapsz. Viszont hogy a peldanal maradjunk: na latod egy AudioQuest kábel minden esetben kifogástalanul teljesiteni fogja a szabványban leírtakat.
Mellesleg a youtube-os sracnak sincs fogalma arrol, hogy két összetevő szükséges korrektul a visszakonverzióhoz. Így aztán ő is nagyon magabiztosan allitja, hogy tökmindegy mi az anyag es milyen a kialakitas. Hát ez van, ha valaki tudatatlan.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Srácok, megint beugrottatok :kapdelm:
Ricsi nyilvánvalóan eldöntötte, hogy vesz egy CXN V2-t.
Ehhez kért itt megerősítést.
Ennyi!

Ps: csak azt nem értem, a Cambridge miért költött egy vagyont a V2 fejlesztésére, és miért hozta ki helyette a CXN100-at, ami minden teszt szerint nagyságrendekkel többet tud, mint a V2, streamer és dac vonalon egyaránt. Nem tudják, hogy nincs különbség, hisz nem is lehet?
És akkor a sok teszt szerint mégis miért van?
Honnan?
Mitől?
Ejnye …. bocs.gif

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Aszpirin írta:
richard87 írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

richard87 írta:
Dehogynem, végigolvastam. Hosszasan leírja, hogy miről magyaraz az AQ-s ember, aztan leirja, hogy spektrumot mért, leírja mit is jelent pontosan.
Majd kijelenti bármiféle bizonyíték és érv nélkül, hogy ez ez egész hülyeség, ilyen nincs, és aki ilyeneket állít az csaló. Namost ez konkrétan rágalmazás és hitelrontás, tehát jogi kategória már. Bizonyítékok és érvek nélkül pedig még morálisan bicskanyitogató is lehazugozni valakit vagy valakiket, akik évtizedek óta ezzel foglalkoznak. Tehát a hozzászólásom 100% helytálló, de ezt én már akkor tudtam, amikor leírtam.

Nem a kételkedéssel van probléma -azt lehet bátran, lehet próbálni cáfolni is-, de a bizonyíték nélküli rágalmazáshoz és hazugozáshoz pont ilyen senkiházinak kell lenni, mint ez a vén marha.
Tudod ez a Te véleményed ;) , de bizonyíték és érv nélkül szerintem meg az olyan kábelgyártó a csaló, aki azt mondja a digit kábelre, hogy jelentős különbségeket fog hozni, miközben a tudomány jelen állása szerint ez kb lehetetlen, de egyszer ha lesz erre időm és energiám, elmegyek egy olyan üzletbe, ahol letét fejében el lehet hozni drága kábeleket és összehasonlítom, készítek pár mérést. Mondjuk ennek sem lenne értelme, mert a megegyező mérésre gondolom az lenne a válasz, hogy az semmit nem jelent, mert van amit hallunk, de biztos nem mérhető. Mindegy, ettől függetlenül egyszer kipróbálom, már csak a magam szórakoztatása céljából is :).
“a tudomány jelen állása szerint” - perszepersze. Ott voltál ezeknél a fejlesztéseknél, kutatásoknál, és az derült ki, hogy minden kábel egyforma - ekkor tehetnél talán ilyen állítást, de minimum nagyon behatóan kellett volna foglalkoznod a témával, esetleg végezhettél volna kutatásokat is az ügyben, hogy erre juss. De ez nyilván nincs így, különben nem az lenne a következő mondat, hogy majd egyszer lehet, hogy kipróbálsz egyet. Szóval: azt tedd hozzá, hogy a te tudományod állása szerint lehetetlen. Ne akard kivetíteni az egész világra, mert elég nagy szarban leszünk, ha 100évet vissza kell ugrani technológiában. A II. világháború után már simán használgattak ezüstözött vezetékezést és nem azért, hogy hamarabb oxidálódjon a cucc, az csak a nemkívánatos mellékhatás volt.
Masreszrol olvasgassál white paper-öket pl. innen:
https://taralabs.com/technology/white-papers/

Harmadrészt nézzél utána, hogy a digitális jelátvitelnél milyen buktatók vannak, főként a szinkron rendszerűeknél, amilyen az spdif szabvány is.
Negyedrészt nézzél utána, hogy mi történik egy D/A konverzió során, ha változtatod a rendszer saját és a rendszerbe kívülről bevitt zaj mennyisègét/spektrumát.

Mire végigolvasod ezeket, addgra túl leszel az első 5 digital interconnect saját rendszerben történő próbáján is.

Sok sikert!

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

richard87 írta:
Dehogynem, végigolvastam. Hosszasan leírja, hogy miről magyaraz az AQ-s ember, aztan leirja, hogy spektrumot mért, leírja mit is jelent pontosan.
Majd kijelenti bármiféle bizonyíték és érv nélkül, hogy ez ez egész hülyeség, ilyen nincs, és aki ilyeneket állít az csaló. Namost ez konkrétan rágalmazás és hitelrontás, tehát jogi kategória már. Bizonyítékok és érvek nélkül pedig még morálisan bicskanyitogató is lehazugozni valakit vagy valakiket, akik évtizedek óta ezzel foglalkoznak. Tehát a hozzászólásom 100% helytálló, de ezt én már akkor tudtam, amikor leírtam.

Nem a kételkedéssel van probléma -azt lehet bátran, lehet próbálni cáfolni is-, de a bizonyíték nélküli rágalmazáshoz és hazugozáshoz pont ilyen senkiházinak kell lenni, mint ez a vén marha.
Tudod ez a Te véleményed ;) , de bizonyíték és érv nélkül szerintem meg az olyan kábelgyártó a csaló, aki azt mondja a digit kábelre, hogy jelentős különbségeket fog hozni, miközben a tudomány jelen állása szerint ez kb lehetetlen, de egyszer ha lesz erre időm és energiám, elmegyek egy olyan üzletbe, ahol letét fejében el lehet hozni drága kábeleket és összehasonlítom, készítek pár mérést. Mondjuk ennek sem lenne értelme, mert a megegyező mérésre gondolom az lenne a válasz, hogy az semmit nem jelent, mert van amit hallunk, de biztos nem mérhető. Mindegy, ettől függetlenül egyszer kipróbálom, már csak a magam szórakoztatása céljából is :).
Szerintem teljesen felesleges kipróbálnod, hiszen már úgyis eldöntötted - próba nélkül! -, hogy mi a véleményed.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

richard87 írta:

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

supravox írta:
2024.06.30., vas. 20:26
Egy újabb forradalmár a hadszíntéren aki szerint baromság a digit kábelek közti különbség?
Ha rosszul értelmezem akkor azonnal szórom a fejemre a hamut.
Jól olvasol a sorok között, de természetesen nem vagyok forradalmár, pusztán csak ez a véleményem ;)
Ahogy írtam, engem nem zavar, ha valaki milliókat költ kábelekre.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2484

Hozzászólás Szerző: supravox »

Egy újabb forradalmár a hadszíntéren aki szerint baromság a digit kábelek közti különbség?
Ha rosszul értelmezem akkor azonnal szórom a fejemre a hamut.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

De dac van a htp-1-ben, ami - vélhetően - jobb, mint ami a cxn-ben van. Ezek alapján, és a fentebb leírt nézeteid szerint, ha megveszed a legolcsóbb streamert és a legolcsóbb digitkábelt, akkor jobb lesz a kapott hang, nem?!!?
Persze, van DAC a Monolith-ban csak gondoltam kipróbálom ezt a CXN-t a korábban írtak miatt.
"összeségében azt olvasom, hogy nagyon "szerethető" a hangja, könnyen sokáig hallgatható. Gondolom kicsit elfed, de nem célom minden apró részletet, karcot boncolgatni / elemezni. Egyszerűen csak élvezni szeretném a zenét egy jól és könnyen használható eszközzel"

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

richard87 írta:
2024.06.30., vas. 18:54
sutemenyx írta:
2024.06.30., vas. 17:50
richard87 írta:
2024.06.29., szomb. 23:49

Mondjuk ilyen "drótokon"? ;)
https://www.realhd-audio.com/?p=5540
Ok, tehát az audioquest veszi a fáradtságot, beprobalja a kabeleit egy rendszerbe, felveszi konkretan a kapott hangot mikrofonnal, megosztja az interneten. Majd jön egy senkiházi faszkalap és mindenféle ellenpróba nélkül a fotelből megmondja, hogy márpedig az hamisított. Te pedig elhiszed. Kár, hogy nem vagy itt, szívesen kezet fognék veled, de így most csak gratulálni tudok.

Gratulálok!

Sokmindent el lehet mondani az Audioquestről, hogy túlárazott a konkurenciához képest és nem is villantanak akkorát, vagy hogy árban túlzóak a lépések a kábel tudásához képest, de abba pont nemigen lehet belekötni, amit műszakilag állítanak. Maximum így a fotelből, a pálya széléről. Onnan ugye mindig betalálnak a gólok is. 🤣
:D Hát ehhez a hozzászóláshoz én is csak gratulálni tudok és írásod alapján egyértelmű, hogy el sem olvastad a cikket.
Annyi esze azért volt, hogy nem saját név alatt futott a videó, amit a szar kibukása óta mindenhonnan töröltetett. Anno sok helyen megírták, hogy tesztelték és egyértelműen kamu az egész, (hisz digitális jelátvitelről beszélünk) csak hirtelen ezt az oldalt találtam meg. Ez egy 8 éves sztori.
Amúgy te magad is lehetsz az a fotel bajnok. Végy egy mikit, helyezd el a helyiségben, futtasd mondjuk a REW programot és mérj meg vele egy jelet olcsó és drága kábellel is.

Tényleg nem fűzném tovább ezt az eszmefuttatást. Ez egy hobbi, amit a saját magunk szórakoztatása céljából csinálunk és ha valaki a drága kábeltől jobb hangot hall, akkor az elérte az eredményét, függetlenül attól, hogy csak az agy játéka vagy valóban jobb-e. Engem nem zavar, ha valaki milliókat költ a kábelekre. Én ezt a különbözeti összeget elektronika vagy hangfalak fejlesztésbe teszem inkább bele (és nem, nem marad benne semmi azért, mert pl olcsó Klotz XLR-t használok Neutrik fejekkel).

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

richard87 írta:
2024.06.30., vas. 18:57
Redguy írta:
2024.06.30., vas. 18:52
richard87 írta:
2024.06.30., vas. 12:51

Ha digitális összekötésről beszélünk mondjuk egy HDMI kábellel, akkor a válasz igen, hogyha a gyártó/értékesítő azt állítja, hogy a prémium kábeltől jobb hangot és/vagy képet fogunk kapni, de ezt a szálat nem fűzném tovább, nem OFF-olnám a topikot. Van itt valami ezoterikus topik. Ott biztos elférne.
Az általad fent leírtak után nem értem miért keresel streamert, hiszen a véleményed szerint a digitális jel úgyis ugyanaz, a kábel is mindegy. Totál pénzkidobás az egész ;peace;
A Monolith HTP-1 procimon nincs stream elérés és OLED TV-ről etetni a zenét, ami sok esetben csak háttérzene a családnak, az meg eléggé luxus, na meg a CXN-t analóg szeretném majd kipróbálni, nem megkerülve a DAC-ját.
De dac van a htp-1-ben, ami - vélhetően - jobb, mint ami a cxn-ben van. Ezek alapján, és a fentebb leírt nézeteid szerint, ha megveszed a legolcsóbb streamert és a legolcsóbb digitkábelt, akkor jobb lesz a kapott hang, nem?!!?
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Redguy írta:
2024.06.30., vas. 18:52
richard87 írta:
Tehát ha egy ember lopott, akkor minden ember lop?
Ha digitális összekötésről beszélünk mondjuk egy HDMI kábellel, akkor a válasz igen, hogyha a gyártó/értékesítő azt állítja, hogy a prémium kábeltől jobb hangot és/vagy képet fogunk kapni, de ezt a szálat nem fűzném tovább, nem OFF-olnám a topikot. Van itt valami ezoterikus topik. Ott biztos elférne.
Az általad fent leírtak után nem értem miért keresel streamert, hiszen a véleményed szerint a digitális jel úgyis ugyanaz, a kábel is mindegy. Totál pénzkidobás az egész ;peace;
A Monolith HTP-1 procimon nincs stream elérés és OLED TV-ről etetni a zenét, ami sok esetben csak háttérzene a családnak, az meg eléggé luxus, na meg a CXN-t analóg szeretném majd kipróbálni, nem megkerülve a DAC-ját.

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

sutemenyx írta:
2024.06.30., vas. 17:50
richard87 írta:
Hát a rossz hír sajnos az, hogy igenis van különbség a digitális forráskészülékek között annak ellenére, hogy csak nullák és egyesek szaladgálnak. Ráadásul az sem mindegy milyen drótokon teszik azt.
Ok, tehát az audioquest veszi a fáradtságot, beprobalja a kabeleit egy rendszerbe, felveszi konkretan a kapott hangot mikrofonnal, megosztja az interneten. Majd jön egy senkiházi faszkalap és mindenféle ellenpróba nélkül a fotelből megmondja, hogy márpedig az hamisított. Te pedig elhiszed. Kár, hogy nem vagy itt, szívesen kezet fognék veled, de így most csak gratulálni tudok.

Gratulálok!

Sokmindent el lehet mondani az Audioquestről, hogy túlárazott a konkurenciához képest és nem is villantanak akkorát, vagy hogy árban túlzóak a lépések a kábel tudásához képest, de abba pont nemigen lehet belekötni, amit műszakilag állítanak. Maximum így a fotelből, a pálya széléről. Onnan ugye mindig betalálnak a gólok is. 🤣
:D Hát ehhez a hozzászóláshoz én is csak gratulálni tudok és írásod alapján egyértelmű, hogy el sem olvastad a cikket.
Annyi esze azért volt, hogy nem saját név alatt futott a videó, amit a szar kibukása óta mindenhonnan töröltetett. Anno sok helyen megírták, hogy tesztelték és egyértelműen kamu az egész, (hisz digitális jelátvitelről beszélünk) csak hirtelen ezt az oldalt találtam meg. Ez egy 8 éves sztori.
Amúgy te magad is lehetsz az a fotel bajnok. Végy egy mikit, helyezd el a helyiségben, futtasd mondjuk a REW programot és mérj meg vele egy jelet olcsó és drága kábellel is.

Tényleg nem fűzném tovább ezt az eszmefuttatást. Ez egy hobbi, amit a saját magunk szórakoztatása céljából csinálunk és ha valaki a drága kábeltől jobb hangot hall, akkor az elérte az eredményét, függetlenül attól, hogy csak az agy játéka vagy valóban jobb-e. Engem nem zavar, ha valaki milliókat költ a kábelekre. Én ezt a különbözeti összeget elektronika vagy hangfalak fejlesztésbe teszem inkább bele (és nem, nem marad benne semmi azért, mert pl olcsó Klotz XLR-t használok Neutrik fejekkel).

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

richard87 írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

richard87 írta:
Hát a rossz hír sajnos az, hogy igenis van különbség a digitális forráskészülékek között annak ellenére, hogy csak nullák és egyesek szaladgálnak. Ráadásul az sem mindegy milyen drótokon teszik azt.

Gratulálok!

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2027

Hozzászólás Szerző: wittao »

richard87 írta:
Van Kábelezzünk topik is, ott sokszor téma ez, és messze nem olyan ezo ez a téma, mint hinnéd. De szíved joga a legolcsóbb HAMA cuccal is átvinni az i2S jelet (esetleg majd az L-R csatornacserékre figyelj oda DSD lejászásnál)
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2027

Hozzászólás Szerző: wittao »

richard87 írta:
2024.06.30., vas. 09:10
vazze írta:
2024.06.30., vas. 07:59
richard87 írta:

Kábelek ügyében biztosan nem fogok vitába szállni veled.
Csak néhány hozzászólást olvastam el és mindkét tábornak van igaza.
Én magam is szkeptikus vagyok a kábelekkel ( és azok áraival) kapcsolatban de azt is elismerem, hogy rengeteget számít a kábelek felépítése, árnyékolása, a csatlakozók minősége… stb.
Ami a lejátszás módját illeti ott meg szerintem hallgatsd meg és válassz.
Természetesen nekem sem áll szándékomban kábeleken vitázni. Pusztán csak az "az sem mindegy milyen drótokra" reagáltam egy cikkel, amiből kiderül, hogy mekkora ordas nagy csalók.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A médialejátszó (Aries Mini) nálam kategóriákkal jobb, mint a TV stream tudása. Még úgy is, hogy pl. a bécsi újévi koncertet a Bartók 320-as MP3 netrádióján hallgatom, míg a képet nézem. (Mondjuk vicces, ahogy nincsen szinkronban a hang).
Van egy Marantz BluRay lejátszóm, az ő streamer része szinte van olyan jó, mint az Aries Mini, de a kezelhetősége katasztrofális, és Tidal-t és társait, meg webrádiót nem tud.

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút

vazze írta:
2024.06.30., vas. 07:59
richard87 írta:

Kábelek ügyében biztosan nem fogok vitába szállni veled.
Csak néhány hozzászólást olvastam el és mindkét tábornak van igaza.
Én magam is szkeptikus vagyok a kábelekkel ( és azok áraival) kapcsolatban de azt is elismerem, hogy rengeteget számít a kábelek felépítése, árnyékolása, a csatlakozók minősége… stb.
Ami a lejátszás módját illeti ott meg szerintem hallgatsd meg és válassz.
Természetesen nekem sem áll szándékomban kábeleken vitázni. Pusztán csak az "az sem mindegy milyen drótokra" reagáltam egy cikkel, amiből kiderül, hogy mekkora ordas nagy csalók.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”