Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: zx07 »

DeLorean írta:
2024.06.28., pén. 18:05
zx07 írta:
2024.06.28., pén. 17:33
Végignézve a Dark Matter összes részét, azt tudom mondani, hogy a Dark-hoz biztosan nem hasonlít, mert időben nem mozog a történet, meg a Dark jóval profibb. A Counterpart meg 10x jobban összerakott sorozat. Ez a sorozat jól indult, de szerintem rohadtul elbonyolították a felétől a végéig. A végén már nem tudtam követni, hogy melyik Jason melyik Jason... Így csinálnak egy alapvetően jó ötletből egy silány véget... már szigorúan szerintem.
Szerintem is a Counterpart valóban jobban össze van rakva - de 10X unalmasabb.
Pont az az új húzás benne, hogy sok Jason van. Na de ezt kellett volna jobban kifejteni és akár megmutatni mások útját is.

Nekem az időutazós és a multiverzumos sorozatok egy kategóriának számítanak, azért említettem a Dark-ot.
Igazad van!
:smile32:
"Szerintem is a Counterpart valóban jobban össze van rakva - de 10X unalmasabb."
Szerintem a Counterpart-ban csepegtetve adagolják a történetet és lépésről-lépésre fednek fel mindig valami újat, de mégis van benne egy állandó feszültség, ami az embert odaszegezi a képernyő elé... itt is így indult, de aztán elbonyolították és elvesztettem az érdeklődésemet, egy alapvetően jól induló sorozat iránt...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

DeLorean írta:
2024.06.21., pén. 19:45
Best írta:
2024.06.20., csüt. 21:07
A két sorozatnak van köze egymáshoz?
www.youtube.com/watch?v=_Scf9-udGuE
Bár írták már, de semmi közük egymáshoz.

Az új Dark Matter egy The Dark német sorozathoz hasonló, lehet említeni a Counterpart sorozatot esetleg. Kicsit ezekre emlékeztet.

Párhuzamos univerzumokról szól, az adja a lényegét és a konfliktusokat.
A konfliktus - ki hogyan megy át egy másik párhuzamos univerzumba, ott mit tesz és mit csinál az ott jelen lévő énjével.

A rossz és jó dolog ezeknél, hogy a variációk lehetősége gyakorlatilag végtelen.

Ami fel tudja dobni az ilyen sorozatokat a rejtély és a végső megoldás kibontása úgy, hogy a későbbiekre is maradjon titok.
Plusz a színészek játéka szerinte,. Az itt nem tetszett, de később már igen- ilyen is van.
Végignézve a Dark Matter összes részét, azt tudom mondani, hogy a Dark-hoz biztosan nem hasonlít, mert időben nem mozog a történet, meg a Dark jóval profibb. A Counterpart meg 10x jobban összerakott sorozat. Ez a sorozat jól indult, de szerintem rohadtul elbonyolították a felétől a végéig. A végén már nem tudtam követni, hogy melyik Jason melyik Jason... Így csinálnak egy alapvetően jó ötletből egy silány véget... már szigorúan szerintem.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1715

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2024.06.28., pén. 12:36
-KP- írta:
2024.06.28., pén. 11:41
A közelgő Rey mozifilm(trilógia?) is pontosan ezt az irányvonalat fogja továbbvinni, aminek a rendezője egy pakisztáni származásű női egyenjogúság aktivista lesz. Már le is nyilatkozta hónapokkal ezelőtt, hogy a célja az, hogy a férfiak kényelmetlenül érezzék magukat a film nézése közben. A Disney henger nem áll le.
Ugyanaz a tévedés tőled, mint a múltkor.
Egy vicces beszélgetős műsorban viccelődtek - a ffi műsorvezető is.

Ezt utána a neten megírták, amit te elolvasod valahol és azonnal készpénznek veszed + terjeszted a hülyeséget.
Ha kicsit belegondolsz, mennyire életszerű, amit írtál? Direkt olyan filmet akar csinálni, amire a férfiak be se menjenek, mert szarul fogják magukat érezni? Egy Star Wars filmnél?

Akit érdekel, a Youtube-on megtalálja a beszélgetést:
Sharmeen Obaid-Chinoy: I like to make men uncomfortable
Nem, a múltkori sem volt tévedés, a komplett Acolyte sorozat a bizonyíték rá, ami azóta minden egyes új résszel mélyebbre süllyed. :rolleyes: Természetesen megint megy a terelés, hogy a rajongók toxikusak, a főszereplőnk még egy dallal is előrukkolt azóta, amiben elénekli, hogy ő szegény mennyire el van nyomva. Annyit árulj el nekem, hogy lehet ,hogy a világ egyik legnagyobb pedofil bűnözőjének (Harvey Weinstein) az asszisztense kapja meg az Acolyte rendezését? 4 évig volt az asszisztense, egyszerűen elképzelni nem tudom, hogy nem látott/hallott minimum ezt azt(vagy lehet pont ezért kapta meg? :D). Ha egy színészről csak felmerül a gyanú, hogy bűncselekményt követett el, már bontják is fel a szerződéseket. Annyiban igazad van, hogy nem hónapokkal ezelőtt mondta amit mondott, hanem évekkel ezelőtt. De ez mutatja, egyszerűen az általános gondolkodásmódját, ahogy a világra tekint. Szerinted egy pakisztáni nő, aki életében eddig csak a női egyenjogúságról csinált filmeket a legmegfelelőbb személy egy lehetséges SW trilógia készítésére?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.06.28., pén. 12:06
-KP- írta:

A közelgő Rey mozifilm(trilógia?) is pontosan ezt az irányvonalat fogja továbbvinni, aminek a rendezője egy pakisztáni származásű női egyenjogúság aktivista lesz. Már le is nyilatkozta hónapokkal ezelőtt, hogy a célja az, hogy a férfiak kényelmetlenül érezzék magukat a film nézése közben. A Disney henger nem áll le.
Nézőszám majd igazolja.
De az biztos, hogy én nem leszek közöttük.
Acolytet sem indítottam még el, nem is fogom.
De szerintem mi a kisebbség leszünk, látva a mostani világot.
Mit igazol a nézőszám? Átlag nézőnek fogalma se lesz róla, mire megy be. Meglátja hogy Star Wars, aztán elmegy rá. Nyilván lesz egy réteg, aki messziről elkerüli majd, mint te, vagy én.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3766

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

-KP- írta:

Nézőszám majd igazolja.
De az biztos, hogy én nem leszek közöttük.
Acolytet sem indítottam még el, nem is fogom.
De szerintem mi a kisebbség leszünk, látva a mostani világot.
Csak a Marantz! :-D

sony309
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: sony309 »

Üdvözlet mindenkinek!

Olyan popzenei BR válogatást/kiadványt keresek, amely nagyfelbontású képpel (Full HD) és hanggal (DTS-MA HD/Dolby True HD) rendelkezik.

Tud valaki ilyenről?
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: wittao »

Na ez f@sza lesz :D
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2024.06.28., pén. 10:28
Quetz írta:
2024.06.28., pén. 00:24
Közben dübörög tovább az Acolyte, ami annyira rossz, hogy már szinte jó. Csak vígjátékként kell nézni és minden értelmet nyer :D Olyan szinten van tele hülyeségekkel és önellentmondással, hogy azt kell gondoljam, bedobták az ötleteket egy kalapba és úgy rakták össze a filmet, amilyen sorrendben kihúzták a cetliket. De az is lehet, hogy csak pénzmosásra kellett a cucc :D
[spoiler]Nalam mindent vitt, amikor a csaj a fenykarddal megoldotta a hajvagas kerdeskort[/spoiler]
Arra dobbentem ra, hogy egy Urgolyhok-nak tobb koze van a SW-hoz, mint ennek. En is ugy tekintek ra, mint valami viccre, ahol a keszitok kifiguraztak a SW univerzumot. Borzaszto.
Mar azon is elgondolkodtam, hogy hiaba az elofizetesem, inkabb lehuzom torrentrol, es ugy nezem a reszeket csak azert, hogy a nezoszamot se noveljem…

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: wittao »

Quetz írta:
2024.06.28., pén. 00:24
Közben dübörög tovább az Acolyte, ami annyira rossz, hogy már szinte jó. Csak vígjátékként kell nézni és minden értelmet nyer :D Olyan szinten van tele hülyeségekkel és önellentmondással, hogy azt kell gondoljam, bedobták az ötleteket egy kalapba és úgy rakták össze a filmet, amilyen sorrendben kihúzták a cetliket. De az is lehet, hogy csak pénzmosásra kellett a cucc :D
[spoiler]Nalam mindent vitt, amikor a csaj a fenykarddal megoldotta a hajvagas kerdeskort[/spoiler]
Arra dobbentem ra, hogy egy Urgolyhok-nak tobb koze van a SW-hoz, mint ennek. En is ugy tekintek ra, mint valami viccre, ahol a keszitok kifiguraztak a SW univerzumot. Borzaszto.
Mar azon is elgondolkodtam, hogy hiaba az elofizetesem, inkabb lehuzom torrentrol, es ugy nezem a reszeket csak azert, hogy a nezoszamot se noveljem…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2024.06.28., pén. 06:47
A kaszkadőr

https://m.imdb.com/title/tt1684562/

Kellemes kikapcsolódás, nem kell komolyan venni. És tényleg tele van igazi kaszkadőr mutatványokkal, nem a CGI a főszereplő (ami persze van benne ugyanúgy).
Jók a színészek is benne. Ryan Gosling hozza a megszokott sármos stílust, Emyli Blunt pedig a kis cuki, sértett női vonalat képviseli.
Tényleg nem kell komolyan venni az egészet, latszik is a filmen, hogy mind a színészek, mind a kaszkadőrök élvezték a forgatást.
Kinek, hogy,,, nekem az első tíz perc alapján nem ütötte meg továbbnézési szintet...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A kaszkadőr

https://m.imdb.com/title/tt1684562/

Kellemes kikapcsolódás, nem kell komolyan venni. És tényleg tele van igazi kaszkadőr mutatványokkal, nem a CGI a főszereplő (ami persze van benne ugyanúgy).
Jók a színészek is benne. Ryan Gosling hozza a megszokott sármos stílust, Emyli Blunt pedig a kis cuki, sértett női vonalat képviseli.
Tényleg nem kell komolyan venni az egészet, latszik is a filmen, hogy mind a színészek, mind a kaszkadőrök élvezték a forgatást.
Csatolmányok
b1d92db6c151788cdaf247b07d05b8aa23a63ef3.jpg

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

TSanyi írta:
2024.06.27., csüt. 18:27
zx07 írta:
2024.06.26., szer. 22:12

Ő már a botox-os csapathoz tartozik... régen üős volt
Sajnos az elmúlt évitizedben már nem találkoztam vele! :)
Wednesday Adams sorozat? Sajnos ott már nem ugyanúgy néz ki, mint a Zorro-ban mondjuk...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

zx07 írta:

Sajnos az elmúlt évitizedben már nem találkoztam vele! :)

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
2024.06.27., csüt. 07:50
...
De hát három rész után megítélni ezt a sorozatot - nem lehet. Van, ahol 10 perc után is OK a dolog, de a Dark lényege a meghökkentés, igen komoly agy munkát is követel a nézőtől, hogy sikerüljön összerakni a dolgokat.

Valóban nem vicces sorozat, de nem kell magán nevetnie.
Egy nagyon jól elkészített alkotás, egészen jó színészi alakításokkal és olyan csavarokkal, amin csak pislog az ember.
...
De ha 3 rész után elengedted, ha nem lesz más - nézd végig és utána térjünk vissza a véleményedre!
Az iMDB pontszám 451 ezer után 8,7-es. Ráadásul német sorozat, ez igen kimagasló pontszám. Nekem 10-es és a legjobb időutazós sorozatnak tartom.
Mivel a bakancslistámon már így is több tétel van, mint amit életem végéig abszolválni tudnék, muszáj szelektálni. :D
Egy sorozat kap 10-15 perc esélyt, hogy hangulattal, miliővel, karakterrel, zenével, akármivel győzzön meg, hogy érdemes rá pazarolnom az időmet.
A Dark ehhez képest 3 részig húzta, nem is rossz teljesítmény. :smile53:

Nekem olyan, ami nem tud magán nevetni, nem nagyon kell, nincs rá semmi szükségem.

Biztos nem fogom végignézni, mert valami wiki/fandom oldalon átfutottam a 3 évad tartalmát, hogy megértsem, hogy tulajdonképpen miről van szó és ez is segített eldönteni, hogy ezt kihagyom.

Az IMDb pontszám semmit sem jelent, vannak 8+ pontos hulladékok és 7- remekművek.

Önmagában az, hogy német sorozat, inkább hátrány, a német nyelv sérti a fülemet, az angol szinkronja meg borzalom - SZÁMOMRA.

Félreértés, valószínűleg REMEK sorozat, mint mondjuk akár pl. a Breaking Bad, a Game of Thrones, a Yellowstone, csak ezek NEM NEKEM készültek, nekem nem mondanak semmit.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

DeLorean írta:
2024.06.27., csüt. 14:10
Apaci72 írta:
2024.06.27., csüt. 12:50
53 éves színésznő képe.

Ha ez a válasz megfelel. Ez volt a feladvány?
Ja nem igazán volt feladvány, csak lejjebb felsoroltatok pár színésznőt, gondoltam én is "megemlítek" egyet :D
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

DM_JC_01.jpg
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:

Aki pedig nem botoxozik, az a retus/photoshop csapatát erősíti.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 823

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Darkot tinédzser koromban biztos nem néztem volna. Szerintem most sem az ő világuk.
A poreszt nyomattam ahol csak lehet. :D
Szerintem!

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Ízlésről felesleges vitatkozni.
Mi is szerettük a Darkot.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

DeLorean írta:
2024.06.26., szer. 21:30
venomer írta:
2024.06.26., szer. 08:11
Igazi telitalálat azoknak akiket középiskolásként ért a sorozat. Van, amit nem tudsz élvezni és van, amiről pontosan tudod, hogy nem jó életszakaszban, életkorban találkoztatok.
Ez a sorozat nem középiskolásoknak szól és nem is nekik való. Te miről beszélsz?
Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata.
Pedig, SZERINTEM, venomer-nek igaza van.

Tinédzser koromban valószínűleg tátott szájjal bámultam volna a Dark-ot.

Viszont most már öregnek érzem magam és nem nagyon nézek olyat, aminek nincs humora (legjobb, ha saját magán is tud nevetni), márpedig a Dark-ról sok minden elmondható, de humor nemigen csillant benne.
Így a Dark-ot kb. a harmadik rész után elengedtem, ellenben várom a Cobra Kai 6. évadát. :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Challengers

https://m.imdb.com/title/tt16426418/

Bemutató és beharangozó alapján valami kellemes kikapcsolódást vártam tőle, de egy nagy semmi lett a végeredmény.
Ezt a Zendayat pedig nem értem, miért kapták fel. Se nem néz ki jól, se nem jó színész.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

TSanyi írta:
2024.06.26., szer. 21:42
zx07 írta:
2024.06.26., szer. 18:20
Den írta:
2024.06.26., szer. 17:06
Meg Ryan: a világ egyik legszebb arcú nője volt, botox arcplasztikák :smile30:
Ashley Judd: elképesztően jó nő volt, botox, arcplasztikák, az arca olyan lett, mintha egy trombitást utánozna, meregzsak.gif
Nicole Cidman: botox, az amerikaiak azt mondták neki: mit tettél magaddal? Eltűnt minden arcmimikája, :offtopic:

A győztes: Kate Beckinsale, de vannak riválisai: :drum:

Anne Hathaway,
Margot Robbie,
Scarlet Johansson,
Sasha Luss,
Milla Jovovich,
Emily Blunt,
Jennifer Lawrence.
és az eggyel idősebb korosztályból, akik natúrban jól néznek ki, mindenféle botox nélkül:

Sophie Marceu
Monica Belucci
Salma Hayek
Penelope Cruz

Kate Beckinsdale-el egyetértek...
Catherine Zeta-Jones

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

:P Trokán Nóra

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

zx07 írta:
2024.06.26., szer. 18:20
Den írta:
2024.06.26., szer. 17:06
Meg Ryan: a világ egyik legszebb arcú nője volt, botox arcplasztikák :smile30:
Ashley Judd: elképesztően jó nő volt, botox, arcplasztikák, az arca olyan lett, mintha egy trombitást utánozna, meregzsak.gif
Nicole Cidman: botox, az amerikaiak azt mondták neki: mit tettél magaddal? Eltűnt minden arcmimikája, :offtopic:

A győztes: Kate Beckinsale, de vannak riválisai: :drum:

Anne Hathaway,
Margot Robbie,
Scarlet Johansson,
Sasha Luss,
Milla Jovovich,
Emily Blunt,
Jennifer Lawrence.
és az eggyel idősebb korosztályból, akik natúrban jól néznek ki, mindenféle botox nélkül:

Sophie Marceu
Monica Belucci
Salma Hayek
Penelope Cruz

Kate Beckinsdale-el egyetértek...
Catherine Zeta-Jones

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”