Mellesleg az nem tűnt fel, hogy amit a gyártók KRYO-nak neveznek az a folyékony Oxigén/Nitrogén kőrül van?cables írta: ↑2024.06.08., szomb. 21:33A kábel gyártók nem szokták megosztani a saját gyártási lépéseiket senkivel, talán még veled se. Én viszont megosztom veled a mi tapasztalatainkat (többen teszteljük a kábeleimet) arról, hogy kryo kezeltünk külön alkatrészeket, majd összeszerelve teszteltük és hűtöttünk le készre szerelt kábeleket is. Ez utóbbi esetben sokkal nagyobb volt a javulás. Ez szerintem logikus is, mert a szereléskor a forrasztás vagy a csavar préselés során létrejövő kötésnél hoz legtöbbet a drasztikus zsugorodás.
Amúgy ez nem is olyan titkos, a hőfok általában le van írva, ami nincs: az a behatási idő és azon belül lehűtés és kiolvasztás meredeksége, és/vagy lépcsőinek száma. Van aki azt is leírja hogy a kryo-t a természetes öregedés kvázi kiváltására is használják.../Én még azt is tudni vélem hogy előbb vázolt folyamat a megfelelő módon kivitelezve, egyfajta inverz edzés vagy lágyítás is lehet.../
-Csak nem fogytán van már a régi rézdrót?
Amúgy én is próbálkoztam ilyennel, mélyhűtő láda -32 fok 1hét volt a terv.....de elfelejtettem +6 hónap lett belőle