Ajálom figyelmedbe a kérdésednek megfelelő, tematizált topicot.:viewtopic.php?f=4&t=13373kertam01 írta: ↑2024.06.04., kedd 21:20Kedves Fórumtársak!
Abban szeretnék hozzáértő véleményt kérni, hogy belépőszintű Pro-Ject Debut I. lemezjátszómba milyen márkájú és típusú tűt érdemes venni, ami a lemezjátszó kategóriájában rejlő lehetőségeket a legjobban előhozza, de nincsenek olyan kvalitásai, amit ez a lemezjátszó már nem képes kihasználni. Főként akusztikus és vokális jazz zenét hallgatok, alapvetően megkímélt, jó állapotú lemezeim vannak, nem a magas árkategóriából. A neten történt rákeresés és leírások alapján az Ortofon M2 Bronz és AT-VM540 ML tűk tűnnek a lemezjátszóhoz még illő maximumnak. Előre is köszönöm, ha valaki jó tanáccsal tud a választáshoz szolgálni.
Ott könnyebben kapsz választ a kérdésedre, "jobban szem előtt van."
Továbbá ajálom "Pointe" fórumtársat, Ő a mellett, hogy rengeteg hanszedőt forgalmaz, nagyon jól ismeri is őket, biztosan tud neked konkrét javaslatokkal élni. Nem utolsó sorban, nála van lehetőség otthoni próbára, meghallgatásra is, akár több hangszedővel egyszerre.
Véleményem szerint, így lehet a legjobb döntést hozni.
Végül a saját tapasztalat. Nekem mindössze egy Pro-Ject lemezjátszóm volt, az 1Xpress lll(ha jól emlékszem a típusára). Ebben többféle hangszedőt próbáltam, 2 féle Ortofon, Audio Technika, Sumiko, Shure, ezek közül a legjobban a Shure tetszett. Valószínüleg jól passzolt a carbon karba, és a phono-hoz is.
Pontos típust nem tudok mondani, mert ez már elég régen volt, és csak néhány órát volt lehetőségen hallgatni, de így is messze ez volt a legjobb abba a Pro-Ject-be.