Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Boldog tulajdonosa lettem egy Samsung LE-40M60B LCD tv-nek. Lenne egy pár kérdésem, és előre is kösz a segítséget.
Sajna a magyar nyelvű leírás az hiányzik. Honnan lehet ilyet szerezni? Sehol nem találtam a neten.
A dvd-m kompozit csatlakozón keresztül kötöttem a tv-re. Nem rossz a képe, de szerintetek nem érdemesebb inkább scart-al összekötni?
A dvd amire rá van írva, hogy 16:9 ugyanúgy jelenik meg mintha 4:3-as tvn nézném, azaz alul fölül fekete csík van. Ez miért? (DVD 16:9-re állítva de mégsem) ???
Ha valami sötétebb jelenet van akkor látszódik, hogy a TV autómatikusan csökkenti, illetve növeli a fényerőt. Engem ez marhára zavar, hol lehet ezt kipacsolni?

Előre is köszi a helpet, és ne haragudjatok a láma kérdésekért, nem vagyok profi

Köszi
Q

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

8, 12, még a 16 is jó ha nincs utánhuzás, nem mindegy? Ha meg van hiába 4.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

[...]A Samsungban (32R51) pedig lassab LCD panel van. (Ha jól emlékszem 12 ms.)
[...]

Itt azt írják, hogy 8 ms-os.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

LE27T51B 12 ms rt. semmiféle utánhuzás nem tapasztalható filmeknél, pörgös fps játékoknál sem /személyes tapasztalat/, ezért ilyen szempontbol teljesen jó lehet még akár a 16 ms is, csakhát ugye ennél az adatnál sokszor nem annyi amennyi ezért néha lassabb lehet egy papiron jobb válaszidejü tv. Legjobb megnézni gyors jeleneteknél vásárlás előtt, és ha nem huz utána akkor jó. Ez amugyis amolyan pszichológiai dolog is lehet, sokan a 4 ms nél is vélnek látni utánhuzást más meg a 24 ms nél se. Vagy gyorsabb az agyuk :-))

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

Tudna vki segiteni? 
Kinéztem 2 LCD tv-t, melyik éri meg jobban?

Sony KLV-S32A10 vagy Samsung 32R51!

Árban ua, meg kb tudasban is!

Köszi a segitseget!!

Mint már többször, többen is kifejtették a fórumban, a Sony csak 1280x768-at tud a PC bemeneten, A Samsung meg 1360(1366)x768-at, tehát a teljes natív felbontást. Amennyiben ez érdektelen számodra, akkor mindkettő jó választás, tetszésed szerint dönts.

Ez így van.
Viszont érdemes megjegyezni, hogy a Sonyban (KLV S32A10E) már 8 ms-es LCD panel van. A Samsungban (32R51) pedig lassab LCD panel van. (Ha jól emlékszem 12 ms.)
TV nézésnél kevésbé, konzolon történő játék esetében észrevehető különbség.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

...minden kisebb felbontás működik kivéve egyett, ami történetesen pont kellene és ez az 1280x720. Az 1280x768 tökéletes és a többi is csak az az 1 nem.Az 1280x720 egy 800x600-as ablakban jelenik meg de az 1280x720-as felbontásban. Ami azt eredményezi, hogy amikor az egérrel a bal sarokból a jobb sarokba megyek, akkor a kép mozog, olyan mintha egy kamera követné az egeret. Erre tud valaki valamilyen megoldást?
Előre is köszi.

Üdv: Réti bika

szerintem ezt direkt genyaságból csinálták, hogy ne nézhesd 720p-ben digitálisan (DVI-n) egy az egyben a 720p-s filmeket. már nem tudok másra gondolni

D-Sub-on megeszi, DVI-n meg nem bekap6od.gif
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Réti bika
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Réti bika »

Sziasztok, 
Van egy Samsung 27T51B LCD TV-m és most kezdtem el foglalkozni ezzel a HD-s dologgal. Rányomtam a laptopomat DVI-DVI kábellel. Egy X600-as vga kártya van benne. De, amikor a kép megjelenik a TV-n, csak 1280x720-as a felbontás és nem tudom magasabbra húzni. De miközben írom ezt a levelet már sejtem, hogy miért, egy megerősítésre van szükségem. A videókártya max felbontása 1280x800. Elképzelhető, hogy ezért nem húzhatom feljebb a a már fent leírt felbontásnál nagyobbra? Miért nem engedi a max felbontást? Plussz azt vettem észre, hogy 1280x720-as felbontásnál az LCD-n kívülre esik a kép. De körbe végig. Ez miért van?
Egy 1280*720-as avi vagy valamilyen videóformátum jobb minőségű, mint egy dvd lemezé?
A láma kérdésekért elnézést, de abszolút kezdő vagyok. És a progresszív meg natív meg hasonló dolgoktól már a szemeim keresztbe állnak. Segítségeteket előre is köszönöm, de tényleg.

A te TV-d is ugyanúgy 1366x768-as panel, mint a nagyobbak, ugye?

Mert ha igen, akkor tényleg lehet hogy a vidkar kisebb felbontási képessége okozza ezt az egészet, rá kéne dugni egy olyan PC-t DVI-n, ami 1360x768-as felbontást is meg tud jeleníteni.

Ha úgy is gáz van, akkor a DVI bemenettel van a baj (akárcsak a nagyobbakon a HDMI-vel, ha PC bemenetként kívánod használni). Ebben az esetben nem marad más hátra, mint az analaól D-Sub (másnéven VGA) bemenetet használni (1360x768-on), ott biztos menni fog, és nem lóg le a széle. Már ha van neki D-Sub, de feltételezem van.

Köszönöm a tippet, de miközben te írtad a levelet, én előtte pont kipróbáltam a D-subbal és úgy működik a tv 1360x768-ban. Tehát a vga kártya bírja. Ami zavar, hogy minden kisebb felbontás működik kivéve egyett, ami történetesen pont kellene és ez az 1280x720. Az 1280x768 tökéletes és a többi is csak az az 1 nem.
Az 1280x720 egy 800x600-as ablakban jelenik meg de az 1280x720-as felbontásban. Ami azt eredményezi, hogy amikor az egérrel a bal sarokból a jobb sarokba megyek, akkor a kép mozog, olyan mintha egy kamera követné az egeret. Erre tud valaki valamilyen megoldást?
Előre is köszi.

pip
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: pip »

Most akkor mit vegyek?
LG 32LX2R v. Samsung LE-32M61B   

Ugyanez volt az én problémám is. Azután az győzött meg, hogy az LCD tv-k legnagyobb gondja talán az alacsony kontrasztarány, és ezért a lehetőleg a relatíve magas értékkel rendelkezőt vegyem. A kép is inkább volt "moziszerű" megfelelő forrásról. Én nem bántam meg, bár azóta csak az LG-t nézem...

pip: Ha neked 32LX2R típusú LCD tévéd van, akkor légyszi válaszolj két kérdésemre.
1. Adnak hozzá gyárilag talpat, amire a tv rászerelhető?
2. Amikor üzemel a tv, akkor mennyire zavaró a stand-by zöld színű lámpa a tévén?

Az IPS, S-IPS panelek nekem nagyon bejönnek. Szerintem szemből nem igazán lilás a képük, inkább csak oldalról.
A régi CRT Sony tévémnek is egy kicsit sötétlilás a feketéje, viszont cserébe nagyon élethű és szép képe van.

Nekem 37lz55 van.
Kaptam hozzá talpat.
Engem nem zavar a zöld, egyébként is kis fényforrás van a tv mögött. Valahogy jobb.
Nem látok lilát oldalról se, csak ha egészen közelről nézem.
Nem reklámozom az LG-t, lehet hogy a samsung jobb
Nem vagyok szakember, Még csak vájtszemű se. Filmet meg inkább projektoron nézek.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Az tetszik, csak nem tudom, hogy megéri-e az M61B, ha a Samsung mellett döntök, mert nem tudom, hogy miért drágább ennyivel. Azt még nem tudom, hogy a lilaság van-e akkora minusz, mint a DVI meg a Farudja.Te biztosan jobban benne vagy a Samsung témában, mi az előnye a Samsung-nak az LG-vel szemben.

Á, ne hidd azt, csak próbálok nyitott szemmel járni
Én az R51-et néztem, abban semmi lilaság nem volt, még oldalról se. Az tetszik benne, hogy a szélességét nem növelik a hangszórók, mivel azok alul vannak. LG-t még csak futólag láttam, felőlem akár jó is lehet.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Most akkor mit vegyek?

Ugyanez volt az én problémám is. Azután az győzött meg, hogy az LCD tv-k legnagyobb gondja talán az alacsony kontrasztarány, és ezért a lehetőleg a relatíve magas értékkel rendelkezőt vegyem. A kép is inkább volt "moziszerű" megfelelő forrásról. Én nem bántam meg, bár azóta csak az LG-t nézem...

pip: Ha neked 32LX2R típusú LCD tévéd van, akkor légyszi válaszolj két kérdésemre.
1. Adnak hozzá gyárilag talpat, amire a tv rászerelhető?
2. Amikor üzemel a tv, akkor mennyire zavaró a stand-by zöld színű lámpa a tévén?

Az IPS, S-IPS panelek nekem nagyon bejönnek. Szerintem szemből nem igazán lilás a képük, inkább csak oldalról.
A régi CRT Sony tévémnek is egy kicsit sötétlilás a feketéje, viszont cserébe nagyon élethű és szép képe van.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Bocs!

Így helyes:

Azt még nem tudom, hogy a lilaság van-e akkora minusz, mint a DVI meg a Farudja plusz.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samsung v. LG problémámmal ma beszaladtam a MM-ba és az LG feketéje tényleg lila, de nem csak oldalról.[...]
És a Samsung?

Az tetszik, csak nem tudom, hogy megéri-e az M61B, ha a Samsung mellett döntök, mert nem tudom, hogy miért drágább ennyivel. Azt még nem tudom, hogy a lilaság van-e akkora minusz, mint a DVI meg a Farudja.
Te biztosan jobban benne vagy a Samsung témában, mi az előnye a Samsung-nak az LG-vel szemben.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A Samsung v. LG problémámmal ma beszaladtam a MM-ba és az LG feketéje tényleg lila, de nem csak oldalról.[...]
És a Samsung?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

A Samsung v. LG problémámmal ma beszaladtam a MM-ba és az LG feketéje tényleg lila, de nem csak oldalról. Bár ha nincs otthon összehasonlítási alap, lehet, hogy nem veszi észre az ember.

Mikor megkérdeztem a már megszokott információszintel rendelkező kollégát, hogy Ő mit javasol, egyböl rávágta a következő két modellt:

JVC LT-32S60SU, Thomson 32LB130S5

Hát hogyan válasszak így ki 1-et?

A budaörsi MM-ban mindkettő 32"-os?
Lehet, hogy oda még kiszaladok és az EW-be is bekukkantok.

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

[És megy rajta a PC-is meg az RTL KLUB is rendesen?
A pc HDMI-n keresztül nagyon jó (én így mozizok). Az RTL antennával fogva jó, kábelen olyan amilyen. Ezekben a kérdésekben nincs összehasonlítási alapom.

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

[És megy rajta a PC-is meg az RTL KLUB is rendesen?
A pc HDMI-n keresztül nagyon jó (én így mozizok). Az RTL antennával fogva jó, kábelen olyan amilyen. Ezekben a kérdésekben nincs összehasonlítási alapom.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Most akkor mit vegyek?

És megy rajta a PC-is meg az RTL KLUB is rendesen?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Keresztlicenc-szerződést kötött az AUO és a Samsung

"...lehetővé teszi, hogy a vállalatok felhasználják a másik fél szabadalmi védettséget élvező technológiáit TFT-LCD (különösképpen LCD TV) és OLED panelek, illetve ilyeneket tartalmazó készülékek fejlesztéséhez. Kommentátorok szerint az első és harmadik legnagyobb panelgyártó szövetsége főként az LG.Philips ellen irányul..."

pip

Lcd, Led, Oled TV-k

Most akkor mit vegyek?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok, 
Van egy Samsung 27T51B LCD TV-m és most kezdtem el foglalkozni ezzel a HD-s dologgal. Rányomtam a laptopomat DVI-DVI kábellel. Egy X600-as vga kártya van benne. De, amikor a kép megjelenik a TV-n, csak 1280x720-as a felbontás és nem tudom magasabbra húzni. De miközben írom ezt a levelet már sejtem, hogy miért, egy megerősítésre van szükségem. A videókártya max felbontása 1280x800. Elképzelhető, hogy ezért nem húzhatom feljebb a a már fent leírt felbontásnál nagyobbra? Miért nem engedi a max felbontást? Plussz azt vettem észre, hogy 1280x720-as felbontásnál az LCD-n kívülre esik a kép. De körbe végig. Ez miért van?
Egy 1280*720-as avi vagy valamilyen videóformátum jobb minőségű, mint egy dvd lemezé?
A láma kérdésekért elnézést, de abszolút kezdő vagyok. És a progresszív meg natív meg hasonló dolgoktól már a szemeim keresztbe állnak. Segítségeteket előre is köszönöm, de tényleg.

A te TV-d is ugyanúgy 1366x768-as panel, mint a nagyobbak, ugye?

Mert ha igen, akkor tényleg lehet hogy a vidkar kisebb felbontási képessége okozza ezt az egészet, rá kéne dugni egy olyan PC-t DVI-n, ami 1360x768-as felbontást is meg tud jeleníteni.

Ha úgy is gáz van, akkor a DVI bemenettel van a baj (akárcsak a nagyobbakon a HDMI-vel, ha PC bemenetként kívánod használni). Ebben az esetben nem marad más hátra, mint az analaól D-Sub (másnéven VGA) bemenetet használni (1360x768-on), ott biztos menni fog, és nem lóg le a széle. Már ha van neki D-Sub, de feltételezem van.

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Az LG 32LX2R S-IPS panellel szerelt és szerintem ennek a panelnak a legjobb a színhűsége, fényereje és most már a kontrasztja is. 
LG 32LX2R (ennél jobb paraméterekkel rendelkező LCD panel szerintem egyelőre nincsen)
Kontraszt arány: 1200:1
Fényerő: 600 cd/m²
Látószög: 178° (S-IPS Technológiának köszönhetően)
Reakció idő: 8 ms (GTG)

Egyetlen hátránya az S-IPS panelnek, hogy oldalról nézve kicsit lilás a kép, de ezt nem igen lehet észrevenni. Nekem már 2 éve van IPS panellel szerelt LG monitorom és nagyon meg vagyok elégedve a képével.
Ráadásul az LG-n van DVI-I bement is a többivel ellentétben.
MM-ben is nézegettem az LCD tévéket és az LG színei és kontrasztja számomra jobbnak tűnt a többi LCD tévénél. A távirányítója viszont egy durung, a sony irányítója sokkal jobb. Mondjuk ez annyira nem érdekes, mert mostanság már rengeteg fajta univerzális irányítót lehet venni, ha az eredeti nem felelne meg. 

Köszi a gyors választ.

Amúgy talán a Philips 32pf9830 panelja még ennél is jobb, de túl drága és nem tud rendesen (teljes képernyőn) megjeleníteni pc-s képet. Erről jut eszembe az LG tud?
Van esetleg valakinek tapasztalata Samsung 32"-os M-es TV-ben?

A DVI ezek szerint jobb nekem mint a D-SUB? Az LG-ben van farudja, azt írtátok, hogy az egy tuti dolog. Ezért lehet, hogy jobb mint a Samsung?
Miért nem találok egy árva leírást sem a Samsung válaszidőkről???

Most akkor mit vegyek?

LE32M61B
Itt azt írják, hogy 8ms-es S-PVA panel van benne. (Mármint az M61B típusban)

A faraoudja tényleg jó dolog az LG-nél.
A DVI-I jobb, mivel digitális/analóg jeleket is tud továbbítani.
A Samsung M-es sorozatának D-Sub csatin keresztül is éles képe van, ezt tapasztalatból mondom.

A budaörsi MM-ban van mind a két típus, szerintem nézd meg őket a saját szemeddel.
Arra figyelj oda, hogy ne csak a nagyfelbontású HD-s anyagokkal nézd meg őket, hanem sima (analóg) TV adással is. Érdemes esetleg olyan csatira tenni, ahol éppen sötétebb jelenetek vannak, mert ilyenkor jönnek ki szépen az LCD-k hibái.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Mennyiért adják most az LG 32LX2R-t?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Az LG 32LX2R S-IPS panellel szerelt és szerintem ennek a panelnak a legjobb a színhűsége, fényereje és most már a kontrasztja is. 
LG 32LX2R (ennél jobb paraméterekkel rendelkező LCD panel szerintem egyelőre nincsen)

Egyetlen hátránya az S-IPS panelnek, hogy oldalról nézve kicsit lilás a kép, de ezt nem igen lehet észrevenni. Nekem már 2 éve van IPS panellel szerelt LG monitorom és nagyon meg vagyok elégedve a képével.
MM-ben is nézegettem az LCD tévéket és az LG színei és kontrasztja számomra jobbnak tűnt a többi LCD tévénél. A távirányítója viszont egy durung, a sony irányítója sokkal jobb. Mondjuk ez annyira nem érdekes, mert mostanság már rengeteg fajta univerzális irányítót lehet venni, ha az eredeti nem felelne meg. 

Köszi a gyors választ.

Amúgy talán a Philips 32pf9830 panelja még ennél is jobb, de túl drága és nem tud rendesen (teljes képernyőn) megjeleníteni pc-s képet. Erről jut eszembe az LG tud?
Van esetleg valakinek tapasztalata Samsung 32"-os M-es TV-ben?

A DVI ezek szerint jobb nekem mint a D-SUB? Az LG-ben van farudja, azt írtátok, hogy az egy tuti dolog. Ezért lehet, hogy jobb mint a Samsung?
Miért nem találok egy árva leírást sem a Samsung válaszidőkről???

Most akkor mit vegyek?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok LCD használók!

Szeretném a jövő héten lezárni az LCD TV keresgélést, ezért újra a segítségeteket kérem.

Első körben 3+1 TV keltette fel érdeklődésemet:

Philips 32pf9830
Sony KLV-S3210
Samsung LE-32R51B
LG 32LX2R

Ezen fórum hozzászólásai (PC-s felbontás támogatása), valamint a nagy árkülönbség (Philips-nél) segítettek abban, hogy 2 tévét kizárjak.

Maradt a Samsung és az LG. Mikor kezdtem őket jobban szemügyre venni, találtam előnyöket és hátrányokat mindkettőnél, és felbukkant még 1-2 opció.
Most abban kérem a segítségeteket, hogy melyik márkát vegyem, illetve, ha a Samsungot veszem akkor érdemes-e a Samsung LE-32M51B-t vagy a Samsung LE-32M61B-t vennem? Amennyiben az LG mellett döntenék vajon jobb választás-e az LG 32LP1R.

Hiába keresem a különböző oldalakon és manuálokban nem tudom mi az a nagy különbség az említett modellek között!!!
(Samsung LE-32R51B, Samsung LE-32M51B, Samsung LE-32M61B) ill.
(LG 32LX2R, LG 32LP1R)

Várom a szakértő véleményeiteket!

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”