Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: mishow »

alto írta:
2024.05.27., hétf. 09:34
Nem ismerem az Apple Music kínálatát (mivel én mindent Roonból használok, szóba sem jöhet olyan szolgáltató, amelyiknek nincs Roon integrációja), de ha maximum CD felbontást kínálnak, akkor szóba jöhetne egy Airplay képes lejátszó is. A bluetooth-al szemben az Airplay veszteségmentes tömörítést használ, viszont 48kHz-re korlátozza a felbontást.
Kipróbáltam az Apple Music/Airplay vs. Tidal/Connect felállást a Wiim PRO-n keresztül. Önmagában az Airplay-en keresztül lejátszott zene nem volt rossz, és a 24bit/48kHz tömörítés tapasztalatom szerint a legtöbb felvételnél igen jó hangot képes adni, de A-B teszten a Tidal fölénye mindenben azonnal átjött. Dinamika, sávszélek, részletek. A Tidal Connect után visszakapcsolva az Apple/Airplayre kicsit összenyomódott az egész. Mégegyszer hangsúlyozom, ez igazán A-B teszten jött ki, mert egyébként az új Airplay elég jól sikerült termék, és az is benne van már szinte a vasalóban is :smile53:
Ha jól látom, forgalmazol Sonos termékeket is. A Sonos appban nincs benne az Apple Music? Mert akkor esetleg a Sonos Port még szóba jöhetne streamerként (bár a teszteken nem különösebben dícsérik a hangját) gondolkodik.gif

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Nem ismerem az Apple Music kínálatát (mivel én mindent Roonból használok, szóba sem jöhet olyan szolgáltató, amelyiknek nincs Roon integrációja), de ha maximum CD felbontást kínálnak, akkor szóba jöhetne egy Airplay képes lejátszó is. A bluetooth-al szemben az Airplay veszteségmentes tömörítést használ, viszont 48kHz-re korlátozza a felbontást.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.05.27., hétf. 08:13
supertrump írta:
2024.05.26., vas. 23:32
Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio.
Tájékoztatásul jelzem, az Eversolo lejátszóin elérhető az Apple Music és a Classical streaming szolgáltatás is. Nem tudom, hogy működik, mivel oda nincs előfizetésem, de a használható szolgáltatások között szerepel.
Eredetileg is rajta van, vagy utólag kell telepíteni? Ha jól emlékszem, amikor legutóbb szó volt erről, akkor azt írta valaki (talán s4tch fórumtárs), hogy pendriveról kell valahogy külön feltenni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11133
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

supertrump írta:
Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio.
Tájékoztatásul jelzem, az Eversolo lejátszóin elérhető az Apple Music és a Classical streaming szolgáltatás is. Nem tudom, hogy működik, mivel oda nincs előfizetésem, de a használható szolgáltatások között szerepel.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: rTom »

supertrump írta:
Megoldás lehet egy Apple Tv - HDMI extractor - DAC
v.
Apple TV - TV ( akár sötét képernyő módban) - Toshlink - DAC

Ha jól tudom így egy 24/48kHz felbontást kapsz, és gördülékeny felhasználói élményt.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio. Persze a lossy Spotify az minden gödörben ott van. Összeraktam volna egy RPi-t is akár, de azt hiszem a Volumio sem támogatja. A BluOS volt az egyetlen remény. De az is bugos, 18 napja frissült fórum bejegyzés, pl.: https://support1.bluesound.com/hc/en-us ... and-IDAGIO (nem tudok szövegbe linket beágyazni). Lassan feladom ezt a vonalat, mert kezdem azt gondolni, hogy nincs megoldás...

@mishow: ha Tidal-on, vagy mással kell klasszikust keresnem, szerintem kinyírom magam. :D

@alto: elkezdtem számolgatni egy Herald köré épülő Heed rendszert és kicsit magasabb összeg jött ki, mint amit tervezgetek (szinte a duplája). Ettől függetlenül elmegyek meghallgatni. Tudom, hogy az Apple a hunyó. Nem értem miért kell állandóan mindent így bezárni (tudom, Apple). PC teljesen kizárt, Mac pedig nem jöhet szóba, mert nem szeretnék monitort a rack-be (és egy Mini is duplája, mint egy basic iPad), sem billentyűt, egeret. A MacBook pedig ennél is sokkal drágább, már teljesen overkill lenne ez a történet. Akkor marad az iPad, ami még nincs meg. Mondjuk a Q Acoustics M20-as aktív dobozaimmal az is furcsán működik. Nem tudom, hogy a forrás, vagy a DAC oldalon van a gond. Ha ezen a vonalon maradnánk, jó lenne, ha az M20 DAC-ja miatt működne így és nem forrás oldalról. Ha hangsugárzók nincsenek kikapcsolva és nyitva van valamelyik Apple Music app (vagy bármi más, Tidal, Idagio), így dugom rá az iPhone-ra a lightning to usb kábelt, akkor a telefon hangszóróján játsza le a zenét. Ilyenkor ki kell húzni a telefonból a kábelt, kikapcsolni a hangsugárzót, bezárni a streaming appokat és előlről. Baromira kényelmetlen és kínlódás ez is. :rolleyes:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

supertrump írta:
2024.05.25., szomb. 23:32
Klasszikus zenék miatt kicsit meg vagyok lőve, mint ami a streaming lejátszókat illeti. Apple Music Classical és Idagio. Utóbbi még előfordul például Bluesound-on, de a többi stílus miatt váltanom kellene Tidal-ra, azt a sima Apple Music-ról. Alapvetően ezeket nem szeretném. Tudomásom szerint jelenleg (még) az Apple miatt nem lehet hálózati eszközről streamelni. Apple Music és Apple Music Classical gyakorlatilag bagóért van, és utóbbiban fenemód jól lehet keresni, talán Idagio-nál is jobb, amit egy ideje már nem is használok. Ez volt a bevezető.

Köztes gondolat. Streaming szolgáltatók közötti minőség, amikor az kínál valamilyen fajta lossless-t. Az Apple Music semmivel sem szól rosszabban, mint az Idagio vagy a Tidal, jól tudom? Természetesen ugyanaz a felvétel.

Szeretnék majd egy drasztikus zene hallgató upgradet a jövőben, és úgy gondolom sosincs korán szemezgetni, átgondolni az elemeket, lehetőségeket, és hallgatózni. A fő kérdésem ebben a hozzászólásban az lenne, hogy egy következő kaliberű rendszeren (illetve úgy egyébként is), forrásként hogyan működne hangminőség terén egy iPad + Lightning to USB 3 Camera Adapter a DAC elé, mint forrás egy jó streaming eszközzel szemben? Pl. Exposure XM5/2510, Heed Obelisk, Naim 5 Si. Acoustic Energy AE500, Q Acoustics 5020, Quad S-2, KEF LS50 Meta, ProAc Tablette 10 (sima), valami hasonló Neat Acoustics. Lemezjátszó itt mindegy, de mondjuk egy Planar 3 vagy 6-os szint. Tehát egy ilyesmi rendszerről lenne szó. A rendszerben foglalt termékek csak példaként szerepelnek, ami a célzott kategóriát szeretné szemléltetni.
Egy ilyen kategóriájú rendszerhez amit itt példaként felsorolsz, én az Ae500-t vagy a QA5020-t kicsit kevésnek érzem. Hangfalban érdemes lenne egy kategóriával feljebb keresgélni, például ha már Heed Obelisk, akkor adódna választásnak az új hangfaluk, a Herald. Együtt csomagban pedig némi kedvezmény is beleférhet.

Az Apple Musiccal az a baj, hogy a streamerek döntő többsége nem támogatja, nem azért mert nem szeretnék, hanem azért mert az Apple meglehetősen rugalmatlan ebben. Így ha ragaszkodsz az Apple Musichoz, nem nagyon marad más, mint egy PC, vagy Ipad, vagy Mac Mini + DAC páros. Ha a Heed mellett döntesz, itt is adódna választásnak az Abacus DAC.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.

supertrump írta:
2024.05.25., szomb. 23:32
Klasszikus zenék miatt kicsit meg vagyok lőve, mint ami a streaming lejátszókat illeti. Apple Music Classical és Idagio. Tudomásom szerint jelenleg (még) az Apple miatt nem lehet hálózati eszközről streamelni.
Az Apple Music semmivel sem szól rosszabban, mint az Idagio vagy a Tidal, jól tudom?
Szeretnék majd egy drasztikus zene hallgató upgradet a jövőben, és úgy gondolom sosincs korán szemezgetni, átgondolni az elemeket, lehetőségeket, és hallgatózni. A fő kérdésem ebben a hozzászólásban az lenne, hogy egy következő kaliberű rendszeren (illetve úgy egyébként is), forrásként hogyan működne hangminőség terén egy iPad + Lightning to USB 3 Camera Adapter .... A rendszerben foglalt termékek csak példaként szerepelnek, ami a célzott kategóriát szeretné szemléltetni.
Volt Apple Musicom, ajándék próbaidő több hónap. Volt, ami sokkal jobban tetszett benne, mint a Tidal esetében, amit használok. A Tidal hangja nekem jobban bejött, komolyzenén főleg - viszont a Tidal keresője agyhalál, ha komolyzenéről van szó. Sima keresésre alig van találat, sok esetben mérgemben YT-on, wikipédián (!) addig túrtam szerzőt, előadót, amíg előjött a keresett lemez, és akkor konkrét keresésre kiderült, hogy ... tadááámmm tényleg fenn van :smile51:
Ha az Apple nem zárná ki minden lejátszóból, akkor simán használnám akár párhuzamosan is, de így nem fizettem elő. Tudomásom szerint az Eversolo A6-A8-ra és a Fiio R7-R9-re fel lehet valahogy varázsolni az appot, és TALÁN bizonyos Sonos termékek megkapták a jogot, de ez mindeképp kínlódós.
Többen használják streamerként a MacMinit Audirvanával, akikkel beszéltem erről, szeretik, de ezt lehet az "Apple zenehallgatásra" topicban kellene feltenni, és ott a fórumtársak megmondják azt is, hogy lehet iPadből kihozni a legtöbbet.
A lista, amit összeraktál jó, ez pont az a kategória, amit még meg lehet fizetni, de már kellemesen zenél ;)

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Klasszikus zenék miatt kicsit meg vagyok lőve, mint ami a streaming lejátszókat illeti. Apple Music Classical és Idagio. Utóbbi még előfordul például Bluesound-on, de a többi stílus miatt váltanom kellene Tidal-ra, azt a sima Apple Music-ról. Alapvetően ezeket nem szeretném. Tudomásom szerint jelenleg (még) az Apple miatt nem lehet hálózati eszközről streamelni. Apple Music és Apple Music Classical gyakorlatilag bagóért van, és utóbbiban fenemód jól lehet keresni, talán Idagio-nál is jobb, amit egy ideje már nem is használok. Ez volt a bevezető.

Köztes gondolat. Streaming szolgáltatók közötti minőség, amikor az kínál valamilyen fajta lossless-t. Az Apple Music semmivel sem szól rosszabban, mint az Idagio vagy a Tidal, jól tudom? Természetesen ugyanaz a felvétel.

Szeretnék majd egy drasztikus zene hallgató upgradet a jövőben, és úgy gondolom sosincs korán szemezgetni, átgondolni az elemeket, lehetőségeket, és hallgatózni. A fő kérdésem ebben a hozzászólásban az lenne, hogy egy következő kaliberű rendszeren (illetve úgy egyébként is), forrásként hogyan működne hangminőség terén egy iPad + Lightning to USB 3 Camera Adapter a DAC elé, mint forrás egy jó streaming eszközzel szemben? Pl. Exposure XM5/2510, Heed Obelisk, Naim 5 Si. Acoustic Energy AE500, Q Acoustics 5020, Quad S-2, KEF LS50 Meta, ProAc Tablette 10 (sima), valami hasonló Neat Acoustics. Lemezjátszó itt mindegy, de mondjuk egy Planar 3 vagy 6-os szint. Tehát egy ilyesmi rendszerről lenne szó. A rendszerben foglalt termékek csak példaként szerepelnek, ami a célzott kategóriát szeretné szemléltetni.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

edifostex írta:
2024.05.12., vas. 11:18
Nocsak?!..
https://www.blog.wiimhome.com/post/unve ... your-music
Nekem a Próval kapcsolatban továbbra sincs érdemi hiányérzetem. Egy távirányító jól jött volna a gyári csomagban, talán ennyi. Ha ezt is hasonló ár-érték aránnyal és stabilitással oldják meg, akkor lecserélem rá a Prót.

Egyébként érdekes, hogy mennyire jól figyelnek a piacra. Mit kifogásoltak sokan az Eversolo A6-tal kapcsolatban? Pl. van rajta HDMI, de i2s, nem HDMI ARC funkcióval. Erre eleve ARC került. USB kimenet? Van. Trigger out? Szintén. Szub integráció, fejhallgató kimenet? Az is. Persze ez semmit nem jelent az egyes funkciók minőségéről, pl. kötve hiszem, hogy a fejes kimenet egy nagy durranás lenne, mindenesetre maga az adatlap több, mint vállalható.

Adja magát alá egy hasonló méretű végfok; nyilván lesz olyan termékük is záros határidőn belül.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Redguy írta:
2024.05.12., vas. 20:23
edifostex írta:
Nocsak?!..
Nem értem, miért nem adnak hozzá inkább külső tápot.
Valószínűleg azért, mert ezzel a cuccal nem a hifisták a célközönség, hanem azok, akinek a dizájn és a szolgáltatások a fontosak. Kütyüzni-tuningolni jelenleg továbbra is a sima PRO a legjobb, annál lehet kísérletezni külső táppal, dackal, kábelekkel.
Egyébként a fejlesztési irányt látva nem tartom kizártnak, hogy már készül egy külső tápos és/vagy egy lineáris belső táppal épített, komoly all-in-one verzió, amolyan Eversolo A6-A8 szint. Na azzal tényleg felkavarják a piacot ...
Ha így lesz, akkor bejön a korábbi tippem, hogy a Wiim PRO azért lett annyira jó olyan olcsón, mert brandet építenek. Az sem véletlen, hogy a PRO BurrBrown dacot használ, a Plus AKM-et, ezek az újak pedig ESS-t. Gondolom, folyik a tesztelés - ezek után kíváncsi vagyok, mi jön még?

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Redguy »

edifostex írta:
Nocsak?!..
Nem értem, miért nem adnak hozzá inkább külső tápot.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

rTom írta:
2024.05.12., vas. 11:38
edifostex írta:
Nocsak?!..
Nagyon impresszív!
Az alábbiak azért a bithuszároknak fájhat:

Does EQ usage cause resampling to a lower bitrate for 192 or 96 kbps media?

Not my experience. The EQ simply adjusts the sound, same with the PEQ. No issues with bitrates.

Michael Wright
When DSP-related features are active, the Eversolo DMP-A8 internally resamples audio to 48 kbps for the processing purposes and then resamples the resulting audio back to its original bitrate for the output. miniDSP devices also resample audio to either 48 or 96 kbps, depending on the model. On the other hand, the RME ADI-2 DAC and Pro FS R devices don't resample audio. However, their DSP functionality is limited to 192 kbps. So it's interesting what about WiiM Ultra in this regard...
Inkább kHz lesz az. :rolleyes:

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: rTom »

edifostex írta:
Nocsak?!..
Nagyon impresszív!
Az alábbiak azért a bithuszároknak fájhat:

Does EQ usage cause resampling to a lower bitrate for 192 or 96 kbps media?

Not my experience. The EQ simply adjusts the sound, same with the PEQ. No issues with bitrates.

Michael Wright
When DSP-related features are active, the Eversolo DMP-A8 internally resamples audio to 48 kbps for the processing purposes and then resamples the resulting audio back to its original bitrate for the output. miniDSP devices also resample audio to either 48 or 96 kbps, depending on the model. On the other hand, the RME ADI-2 DAC and Pro FS R devices don't resample audio. However, their DSP functionality is limited to 192 kbps. So it's interesting what about WiiM Ultra in this regard...

edifostex
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: edifostex »

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

Tredqill írta:
2024.03.28., csüt. 15:19
Üdv mindenkinek!

A segítségetekre van szükségem.
Vettem egy zsír új Audiolab 6000N hálózati lejátszót.
Egy hete használom.
Van egy komoly probléma vele:
Mindegy, hogy milyen forrásból játszik, akár online rádióállomást, Spotify-t hallgatok, vagy a hálózaton keresztül közvetíti Windows PC-n játszott film hangsávjait, minden esetben akadozik a lejátszás. Átlagosan kb 2 percenként kihagy 3-4 másodpercet. Írtam az Audiolab supportnak és a Play-Fi supportnak, senkitől sem kaptam választ.
Lehet valamit kezdeni a problémával vagy vigyem vissza a boltba?

Köszönöm, ha elolvastad!
Sziasztok!
Korábban beszélgettünk néhányan a lejátszómról, azóta elég sokat használtam.
Kicsit csiszoltam a hálózatomon, így a problémák jó része megszűnt.
Ha nem az androidos Play-Fi szoftveren keresztül kapja a jelet a lejátszó, akkor tökéletesen működik. (Pl. PC-ről Spotify segítségével)
Ha médiaszerverről megy a zene, akkor érdemes a "Transfer Playback" opciót kiválasztani. Így nem a médiaszerverről megy a zene a telefonra és onnan a lejátszóra, hanem közvetlenül a médiaszerverről a lejátszóra.
A legkényelmesebb közvetlenül Spotifí-ról használni. Így ki lehet kerülni a nem túl felhasználóbarát Play-Fi szoftvert.
A hangminőség kiváló!

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Értem, köszönöm a válaszokat!
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Elmo írta:
2024.05.08., szer. 20:50
Állítólag nincs hülye kérdés. Ezek mik? Hova kell őket beszerelni? Mi az, hogy DSD out? Leginkább a CDM4140 érdekelne, mert az tudja a Tidal Connectet. https://conversdigital.com/
Ez a cég hifi gyártóknak nyújt hardver és szoftver megoldásokat a streamer funkcionalitás kifejlesztéséhez. Tehát ők adják a hardver modult és mobilappot (MConnect), a gyártó beépíti a készülékébe, gondoskodik a hardver modul szoftveres vezérléséről, és a kiszolgáló áramkörökről. Például a Heed Audio streamer kártyája ezen alapszik. Nem végfelhasználóknak szánt termék.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6185

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Elmo írta:
2024.05.08., szer. 20:50
Állítólag nincs hülye kérdés. Ezek mik? Hova kell őket beszerelni? Mi az, hogy DSD out? Leginkább a CDM4140 érdekelne, mert az tudja a Tidal Connectet. https://conversdigital.com/
Nekem hálózati ill. internet-streamer futómű moduloknak tűnnek, mindenféle földi jóvl felszerelve, I2S, S/PDIF kimenetekkel (CDM4140-en nincs SPDIF kimenet, illetve a 2121-esben va beépített DAC, tehát analóg kimenete is van). A DSD out valószínűleg fizikailag osztozik az I2S kimenettel (hirtelen ezt nem tudtam megállapítani), és DSD források natív, DoP vagy PCM-be konvertált továbbítását teszi lehetővé (Az I2S alapból csak PCM-et tudna).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 293

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

tottyi írta:
2024.05.01., szer. 13:37
Redguy írta:
2024.04.29., hétf. 19:16
tottyi írta:
2024.04.29., hétf. 09:05
Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Van valakinek ezen a teren tapasztalata?
Nem könnyű összehasonlítani.
Audio PC és audio PC között ég és föld lehet a különbség megépítettség, és persze ennek megfelelően ár tekintetében.
Az összevetés azért is sántít, mert az A1-ben van egy komoly dac is, míg a PC az "csak" PC, ott még számoni kell egy megfelelő minőségű dac-al, egy plusz táp és egy digit kábellel (usb kártya?). Ha ezeket mind levonom az A1 árából, akkor nem sok marad a PC-re. Szvsz.
Ha csak a hangot nezzuk es az arcedulat nem akkor pl az en audio pc-em + Chord Dave dac-nak vagy az A1-nek lehet jobb hangja ha netan valaki tesztelt ilyesmit.

Mostani gepem:
Intel I9 13900T
ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
Kingstone FURY Renegade DDR4 8GB x2
Samsung 860 EVO M2 SSD 1TB
USB kartya Qnap Asmedai chips
MZ/X LPC250-RED Tapegyseg
Streacom FC10 Case
Szerintem ennek így nincs sok értelme. Bejön a képbe egy Chord Dave. Audio PC-t hálózati futómüvel lehet összehasonlítani.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Redguy írta:
2024.04.29., hétf. 19:16
tottyi írta:
Hi, valaki veletlen nem csinalt egy olyan tesztet amit egy audio pc-et osszevetett pl egy Lumin A1-el? Az audio pc linearis tap, kiszoftwerozva stb. Most van itt nem messze hozzam egy ilyen szerkezet elado es igen kivancsi lennek az osszehasonlitasban. Persze nem akarok pofatlan lenni, hogy csak kiprobalnam vasarlasi szandek nelkul.
Audio PC és audio PC között ég és föld lehet a különbség megépítettség, és persze ennek megfelelően ár tekintetében.
Az összevetés azért is sántít, mert az A1-ben van egy komoly dac is, míg a PC az "csak" PC, ott még számoni kell egy megfelelő minőségű dac-al, egy plusz táp és egy digit kábellel (usb kártya?). Ha ezeket mind levonom az A1 árából, akkor nem sok marad a PC-re. Szvsz.
Ha csak a hangot nezzuk es az arcedulat nem akkor pl az en audio pc-em + Chord Dave dac-nak vagy az A1-nek lehet jobb hangja ha netan valaki tesztelt ilyesmit.

Mostani gepem:
Intel I9 13900T
ROG STRIX B760-I GAMING WIFI
Kingstone FURY Renegade DDR4 8GB x2
Samsung 860 EVO M2 SSD 1TB
USB kartya Qnap Asmedai chips
MZ/X LPC250-RED Tapegyseg
Streacom FC10 Case
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Redguy »

tottyi írta:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

tottyi írta:
Szia, keresd @Rolibratyo-t, neki van ebben tapasztalata, remélem nem haragszik meg érte, hogy beajánlom.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”