Köszönöm, csak én úgy tudtam, hogy Ő csak analóg tunerekkel foglalkozik. Minden esetre örülnék neki, ha elvállalná...
Mégegyszer köszönöm!
Köszönöm, csak én úgy tudtam, hogy Ő csak analóg tunerekkel foglalkozik. Minden esetre örülnék neki, ha elvállalná...

Szerintem nem kérdes, Takács "tunerman" Jenő a Te embered!
Lehet, hogy butaság, de szerintem a TV azért mehetett gallyra, mert a kábeltv drót (gondolom valami kábelszolgáltatónál van előfizetésed) nem a földben megy, hanem villanyoszlopon. És ez össze tudja szedni az áramot - még ha nem is belecsap a villám - ami aztán tökreteszi a TV-ket. Amióta nálam föld alatt jön a kábeltv drótja nem félek ilyesmitől.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
Tavaly volt nálunk egy nagyobb zápor, és amikor vége lett, jött egyetlen hatalmas dörrenés, de tényleg hatalmas. Meglehetősen kellemetlen következményekkel: nálunk a tv ment tönkre, a szerelő szerint a fél falu így járt. (Egy régi plazma volt, és a biztosító sokkal többet fizetett érte, mint amennyiért éppen szándékoztam eladni.) Emellett meghalt az automata fűnyíró töltője és az öntözőrendszerünk vezérlője is. Két szomszédban ugyanezek a károk keletkeztek, sőt az egyiknél a fűben levő vezérlő drótok is sérültek. Szerencsére a biztosító fizetett rendesen, de jobb lett volna, ha ezek az események elmaradnak. Mondjuk ezeket kivédeni nem tudtuk volna sehogyan sem, a tv-nek sem volt tetőantennája.
Szóval nem lehetsz eléggé óvatos, és biztosításod legyen mindenképpen.
Egy közeli villámcsapás másodlagos hatásainál valóban lehetséges az említett reagálás a

Nalunk pontosan ugyen ez volt, mikor elallt az eso egy hatalmas menydorges es a zenehallgatasnak vege. Az audio pc-ben kiegett az usb kartya es a dac-ban az usb chip. Egy ketemeletes panelhazban villamharitoval meg minden. Meg jotallasban voltak a cuccok, ugyhogy sikerult kireklamalnom de nem orulok, hogy atment a rendszeren ez az elektromos ize.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
Tavaly volt nálunk egy nagyobb zápor, és amikor vége lett, jött egyetlen hatalmas dörrenés, de tényleg hatalmas. Meglehetősen kellemetlen következményekkel: nálunk a tv ment tönkre, a szerelő szerint a fél falu így járt. (Egy régi plazma volt, és a biztosító sokkal többet fizetett érte, mint amennyiért éppen szándékoztam eladni.) Emellett meghalt az automata fűnyíró töltője és az öntözőrendszerünk vezérlője is. Két szomszédban ugyanezek a károk keletkeztek, sőt az egyiknél a fűben levő vezérlő drótok is sérültek. Szerencsére a biztosító fizetett rendesen, de jobb lett volna, ha ezek az események elmaradnak. Mondjuk ezeket kivédeni nem tudtuk volna sehogyan sem, a tv-nek sem volt tetőantennája.

Biztositás természetesen van, nem rizikózunk. Viszont felesleges "támadási pontot" sem szeretnék adni, mint tudjuk, az ördög nem alszik. Láttam villámcsapás súlytotta házat néhány éve, hihetetlen volt, biztosítás ide, vagy oda, inkább kihagynám.pali923 írta: ↑2024.05.26., vas. 16:43A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.
Nálunk még fent van a tetőn egy használaton kívüli parabola. Hasonló szerkezettel rakták fel, és mivel nem jött ki a cseréposztás, a gerendához szögeltek egy megfelelő vastagságú deszkát, és ahhoz rögzítették a tartórudat.
A múlt év óta azt gondolom, hogy minden lehetséges. Amennyiben otthon vagy és látod, hogy villámlik, mindent is érdemes kihúzni.

Nem vitatom, ez is jogos aggodalomra adhat okot, de egy ilyen elemmel talán rendben lesz. https://epitoanyagvasarlas.hu/termek/br ... -egysegek/mishow írta: ↑2024.05.26., vas. 16:17Szerencsére sosem volt villámmal "dolgom", remélem így is marad. De ha már felhőszakadás: nagyobb rizikót érzek a kiállási ponton. Az mindig egy beázási kockázat lesz, főleg ahogy a viharok intenzitása, és az egyszerre lehulló vízmennyiság növekszik. Az ismerős bádogos mesélte, hogy annyira sok vízzel jönnek a viharok, hogy a korábban alkalmazott bádogos megoldások már nem elégségesek. Szóval a villámtól - talán - nem félnék annyira, mint attól, hogy létrehozok egy beázási pontot.![]()

Szerencsére sosem volt villámmal "dolgom", remélem így is marad. De ha már felhőszakadás: nagyobb rizikót érzek a kiállási ponton. Az mindig egy beázási kockázat lesz, főleg ahogy a viharok intenzitása, és az egyszerre lehulló vízmennyiság növekszik. Az ismerős bádogos mesélte, hogy annyira sok vízzel jönnek a viharok, hogy a korábban alkalmazott bádogos megoldások már nem elégségesek. Szóval a villámtól - talán - nem félnék annyira, mint attól, hogy létrehozok egy beázási pontot.

Ezt én is pontosan így tervezem. Nem sürgős a kábel cseréje, ráér, előbb az antenna kérdését akarom lezongorázni. A tetőkivezetéshez az átmenetet pont most vettem meg az előbb, cső van, már csak össze kell hozzam, csak majd időt kell találjak rá. Most is, Takács Tamás koncerte kell menjek.mishow írta: ↑2024.05.24., pén. 14:42Szuper, jó olvasni, hogy ennyire betalált. A kábel topicban egyszer régen írtam már arról, hogy ezek a készülék mellé csomagolt, nagyon alap kábelek mekkora meglepetés tudnak okozni. Szerintem járasd össze, és majd akkor cseréld le, ha már végeztél az antenna kérdéssel!zoli73 írta: ↑2024.05.24., pén. 13:25Térerő? Köszönöm, az van! ...
Nagyon más hangminőséget produkál, mint amit eddig rádióból hallottam, mindezt úgy, hogy egy nagyon alap RCA kábellel csatlakozik az előerősítőhöz. Ehhez egy 2m-es(min. 1,5m-es) kábelre van szükségem, ilyen méretből meg csak egy gagyi, MediaMart-os drótom volt itthon.
Szóval minden tekintetben előrelépés volt, és a feleségem is nagyon megörült, hogy újra van rádió!
Addig meg jó muzsikolást![]()

Szuper, jó olvasni, hogy ennyire betalált. A kábel topicban egyszer régen írtam már arról, hogy ezek a készülék mellé csomagolt, nagyon alap kábelek mekkora meglepetés tudnak okozni. Szerintem járasd össze, és majd akkor cseréld le, ha már végeztél az antenna kérdéssel!zoli73 írta: ↑2024.05.24., pén. 13:25Térerő? Köszönöm, az van! ...
Nagyon más hangminőséget produkál, mint amit eddig rádióból hallottam, mindezt úgy, hogy egy nagyon alap RCA kábellel csatlakozik az előerősítőhöz. Ehhez egy 2m-es(min. 1,5m-es) kábelre van szükségem, ilyen méretből meg csak egy gagyi, MediaMart-os drótom volt itthon.
Szóval minden tekintetben előrelépés volt, és a feleségem is nagyon megörült, hogy újra van rádió!
Én pl. amikor magyarázzák (belemagyarázzák) a zenét - valami nagy zenetudor - attól kiütést tudok kapni. A zenét nem magyarázni kell hanem hallgatni.

Abban igazad van, hogy a piacot sajnos leuralják a kereskedelmi adók, amik inkább saját magukat szórakoztatják, mintsem a hallgatóságot, de pl. én a Bartók hallgathatatlanságával még nem szembesültem. Való igaz, jól jönne néhány értelmes zenei adó.

Térerő? Köszönöm, az van! A viccet félretéve, az antenna pozíció még a régi, de ki fogom tenni a tetőre, biztos ami biztos.
Már csak egy normális adó kéne. Sajnos. Nálunk nem nagyon van. Még a Bartók is van amikor hallgathatatlan. Én inkább lavórral hallgatok digit műholdas rádiót. Elég tré minőség, viszont a műsor ég-és-föld a magyar földi adókhoz képest.

Valóban nagyon jók az említett Denon tunerek,lényegesen jobb náluk a Kenwood 6050,de mindnél fényévekkel jobb a csöves The Fisher KM-60!(És ez még csak az alsó kategóriája a Fisher-nek!)zoli73 írta: ↑2024.05.15., szer. 19:17Igen, ezt már több helyen olvastam, hogy egyes Denon tunerek igen jók.akvapark írta: ↑2024.05.15., szer. 12:49Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10
Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.
Sűrűn bukkannak fel.![]()
Rajtuk tartom a szemem.

Igen, ezt már több helyen olvastam, hogy egyes Denon tunerek igen jók.akvapark írta: ↑2024.05.15., szer. 12:49Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.
Sűrűn bukkannak fel.![]()

Akkor tuner ajánlatom: Denon TU 260 vagy valami leszármazottja( 280; 580. Ez utóbbi távos, nekem ilyen van.)zoli73 írta: ↑2024.05.13., hétf. 17:10Van egy kis streamerem, amit e célból vettem, de annyira nyögvenyelősen kezelhető, annyira körülményes, hogy elment a kedvem a használatától. Egy FM tuner, bár nem tud ennyi adót, de ezerszer egyszerűbben kezelhető, nálunk ez nagyon fontos szempont. A netrádióval nem sikerült érdemben pótolni.