Mostanában és is sokat néztem az elektrolit kondenzátorokat...
A leírásod alapján te a kapcsolóüzemű tápba való típust találtad meg.(gyártói adatlap !)
Mostanában és is sokat néztem az elektrolit kondenzátorokat...
Röviden:egedzs írta: ↑2025.07.20., vas. 22:331. Amiket én találtam hosszabb élettartamúkat, mind Low ESR. Használható tápszűrőként?
2. 10 uF kimeneti kondenzátorok vannak a CD-ben. Jobb lenne ide a fóli kondenzátor vagy nincs hozadéka?
1. Amiket én találtam hosszabb élettartamúkat, mind Low ESR. Használható tápszűrőként?tunerman írta: ↑2025.07.19., szomb. 15:48
1. A Low ESR és a Long Life két különböző elkó paraméter
2. A CD lejàtszóknàl (ha van) elég nagy kapacìtású kimeneti elkók vannak (pl. 22-47uF), fóliakondiban ez elég nagy méret, nem mindenhol fér bele az elkó helyére.
TJ.
egedzs írta: ↑2025.07.19., szomb. 12:32Köszönöm az eddigi segítséget! Lehet még két kérdésem?
1. A tápszűrő kondenzátor lehet Low ESR? Jobb választás a hosszabb élettartam miatt?
2. Kimeneti kondenzátornak elektrolit kondenzátor vagy fólia kondenzátor a jobb választás?
Köszönöm!
Köszönöm az eddigi segítséget! Lehet még két kérdésem?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 14:08egedzs írta: ↑2025.07.17., csüt. 12:56Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
- olyan CD lejátszót nem szabad venni ami nem játszik normálisan
- a recap 20-25 év feletti gépeknél elsőrangú kérdés
- a full recap akkor jöhet szóba, ha a kivett elkók már gyenge paramétereket mutatnak
- ha recap után is bizonytalan marad az olvasás, akkor az a megvásárláskor is rossz lejátszó volt - hiba volt megvenni.
TJ.
Ugyan olyan paraméterű vagy nagyobb értékű kondenzátor javasolt a táp szűréshez?
Javasolnál olcsóbb kondenzátor márkákat? Mondjuk ami a Conradnal beszerezhető.
Köszönöm!
Na jó - látom keresed a megoldásokat, de nem a jó írányban![]()
- a tápegységben lévő elkók az elsőszámú gyanúsítottak
- ugyanolyan értékű elkót illik betenni a régi helyett
- a recap nem lehet gyengébb minőségű mint az eredeti készlet
TJ.
egedzs írta: ↑2025.07.17., csüt. 12:56Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
- a full recap akkor jöhet szóba, ha a kivett elkók már gyenge paramétereket mutatnak
- ha recap után is bizonytalan marad az olvasás, akkor az a megvásárláskor is rossz lejátszó volt - hiba volt megvenni.
TJ.
Ugyan olyan paraméterű vagy nagyobb értékű kondenzátor javasolt a táp szűréshez?
Javasolnál olcsóbb kondenzátor márkákat? Mondjuk ami a Conradnal beszerezhető.
Köszönöm!
Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
TJ.
A kérdés átkerült a helyére.Fecni írta: ↑2024.04.22., hétf. 09:36Sziasztok!
Vásároltam nemrég egy Naim CD3 lejátszót. Mivel gyárilag nincs SPDIF kimenete, kihoztam az SAA7220 14-es lábáról a jelet egy RCA csatira, ahogy azt a Lampizator oldalán olvastam. Működik is.
Lampizator továbbá csinált ehhez a lejátszóhoz egy NOS modot is, ahogy azt az egyik képen látni ezen az oldalon, ahol a sárga vezetékekkel hidalt át 3 vezetősávot.
http://www.lampizator.eu/lampizator/REF ... imcd3.html
Az a kérdésem, hogy ha ezt a modot megcsinálom, attól még a 14-es lábon ki fog jönni az SPDIF jel vagy ezzel kiiktatom az SAA chipet teljesen?
HA továbbra is kijön az SPDIF jel, az is NOS lesz vagy az marad OS?