Sok lerágott csont bukkan fel itt is. Továbbá, ahogy személyes beszélgetésnél, sokszor itt is azt érzem, az emberek nem meghallgatni akarják a másikat, hanem elmondani a saját gondolataikat. Így meg egyoldalúvá válik az eszmecsere. Néha előkerül egy unatkozó troll, az meg bevonz egy-2 megmondóembert.
Nyilván szubjektív mindenkinek a hallása, meg az ízlése is ergo nehéz közös nevezőre jutni. Sokan úgy formálnak véleményt valamiről, hogy "egyszer egy haverom ismerőse hallotta, és sz@r volt", erre nyilván sértődés lesz a másik oldalról ahol mondjuk konkrét tapasztalat van. Egyértelmű "klikkesedés" is van, ahol a holdudvarhoz tartozók egy követ fújnak, de még itt sincs egyetértés abban, melyik kő az igazi:-)
És akkor ott van még az út. Értem ezalatt, hogy én pl. 3 éve még bigott Tannoy fan voltam, aztán nyergeltem Focalra, de közben lett Lowther is, ami minden eddigi dogmát, tapasztalatot borított. Volt sok forrás, erősítő és kábel csere, próbálgatás, meghallgattam a témában tapasztaltabbak ajánlásait, rendszereit. Ennek ellenére nem gondolom, hogy jó rálátásom van a dolgokra, legfeljebb arra, hogy mennyi mindent nem hallgattam még, hány útelágazás lehet, míg kikötünk a Sokol rádiónál, mert már úgysem hallunk semmit...